lauantai 14. maaliskuuta 2020

Kymijoen koskikävely

Tänään oli todella kirkas ja kaunis kevätpäivä. Tuuli oli kuitenkin sen verran navakka ja kylmä, että päätimme hylätä merenrannalla kävelemisen ja valita tuulilta suojaisamman joenrantareitin. Valinta oli niin sanotusti napakymppi, sillä saimme nauttia sekä auringon lämmöstä että kauniista maisemista ilman purevaa viimaa.
Tämä kyseinen kävelyreitti on osa mm. Kotkan kansallista kaupunkipuistoa sekä Kymijoen koskipyöräilyreittiä. Pituutta tälle meidän tekemälle kävelykierrokselle tuli hieman yli 9 kilometriä ja täytyy sanoa, että varsinkin tämänhetkisen tilanteen takia olen erittäin mielissäni, että minulla on mahdollisuus ihan joka päivä ulkoilla näin monimuotoisen ja upean luonnon keskellä.
Siikakoskella sijaitsevalla laavulla pysähdyimme tällä kertaa nauttimaan vain auringon lämmittävistä säteistä sekä kirkkaasta ja kauniisti kimmeltävästä jokimaisemasta. Tämä paikka olisi kyllä tosi kiva päiväretkikohde lastenlastenkin kanssa, sillä auton voisi jättää lähellä sijaitsevalle parkkipaikalle ja kävellä kapeaa rantapolkua pitkin laavulle. Rinkat vaan täyteen maukkaita eväitä ja polttopuita, niin retkestä ei voi tulla muuta kuin menestys.
Aina ei tarvitse lähteä niin sanotusti merta edemmäs kalaan, varsinkaan kun lähiluonto tarjoaa näin hienot puitteet ulkoiluun ja virkistäytymiseen. Tämä lauantai oli monin tavoin todella loistava, eikä vähiten siksi, että sain pyyhittyä pois kaikki mieltäni painaneet huolestuttavat ajatukset.
Kuvani eivät tee oikeutta näille upeille jokimaisemille, varsinkaan kun ette voi kuulla ihanaa, korvia huumaavaa linnunlaulua ja paikoitellen melkoisen kovaa kosken pauhua. Vesi oli niin korkealla, että osa laitureista ja silloista oli osittain upoksissa, joten muutama niemennokka ja nurkkaus jäi meiltä vielä käymättä. Tuskin maltan odottaa, että pääsen kuvaamaan näitä maisemia sitten keväämmällä kun puissa ja pensaissa on lehdet ja kevään ensimmäiset kukat ilahduttavat väriloistollaan...
Minne riennät, 
vierivä virta?
Kunne kohiset,
pauhaava koski?
Mereen! Mereen!
Meill' on kiire!

-Eino Leino-

16 kommenttia:

 1. Linnut ovat täälläkin heränneet ja ilahduttavat laulullaan.
  Mahdollisimman mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä hetkessä parasta ovat kyllä lintujen laulukonsertit sekä kirkkaat, alati pitenevät päivät :)
   Kaikkea hyvää tulevaan viikkoon myös sinne teille ♥♥

   Poista
 2. Lenkillä on jo muutaman viikon saanut nauttia lintujen kevätkonsertista....tikkapariskuntakin asustaa matkan varrella..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kauniisti ja kovaa monimuotoisilla äänillänsä laulaa lurittelevatkin, ihanaa!
   Sinullapa onkin mukavat lenkkimaastot kun voit nauttia pikkulintujen laulusta tikkojen nakuttaessa tahtia ;)
   Kaikkea hyvää alkavaan viikkoosi ♥

   Poista
 3. Veden voiman ja mahdin tuntee kyllä hienoista kuvistasi,vaikka ne katsojalle pysähdyksissä ovatkin.Pauhunkin pystyn hyvin muistikuvittelemaan,koska viikko sitten kuuntelin sitä tovin jos toisenkin Espoonkartanon mailla virtaavan Mankinjoen myllypadon ja sillan kohdalla.Sielläkin keväisen yltäkylläinen vesi virtasi voimalla!Tuo Leinon runo on minulle täysin uusi tuttavuus ja siksikin aivan ihana Ja NIIN kuvaava!😙
  Ihania viikonlopun loppuja Ansku!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Leinon runo on tosi kaunis ja kokonaisuudessaan tosi pitkä! Sen nimi on Meren virsi, ja löydät sen kyllä kun nimellä googletat :)
   Aina kun yritin pätkäistä runon jostain kohtaa, niin seuraava säe oli niin kaunis, että kirjoitin sen ja sitten taas seuraavan ja....
   Lopulta minun oli pakko pätkäistä se ihan heti alkuunsa tai muuten olisin kirjoittanut sen tänne koko komeudessaan :D
   Kiitos taas kerran ihanista, ilahduttavista sanoistasi ❤
   Oikein mukavaa alkavaa viikkoa ja voi hyvin sinä sielunsiskoseni siellä ❤

   Poista
  2. Wau!Kävin lukemassa sen kokonaan.Minulle jäi vahva tunne,että mestari siinä mietiskelee onko tunpuoleista ja tunteeko kenties jopa kuolemanpelkoakin.Olisikohan ehtoopuolellaan runon luonut?

   Poista
  3. Saattaahan se olla, että Leino on elämänsä ehtoopuolella tämän hienon runon kirjoittanut. Selkeitä mielikuvia tämä runo ainakin minussa herättää, ja vahva sekä moniulotteinen symboliikka kiehtoo kovasti.
   Olipa kiva, että löytyi vielä sinullekin ihan uusi ja mieluisa runo Leinon runsaasta tuotannosta ❤

   Poista
 4. Oi! Valoisia keväthetkiä teille! Toivotaan, että tämä koronan sävyttämä vaihe rauhoittuu, huolet väistyvät ja saamme nauttia tästä ihanasta ajasta.

  Lämpöisiä ajatuksia luoksesi♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota kaikkea mainitsemaasi todellakin toivotaan!
   Kiitos kovasti Hannah ja virkistäviä sekä valoisia kevätpäiviä toivottelen täältä tuuliselta ja kolealta, mutta kauniilta kaakonkulmalta ❤
   Voi hyvin sinä ihanainen siellä ❤

   Poista
 5. Tänä viikonloppuna on ollut kyllä niin kauniit ilmat, ulkoilu on ollut ihan parasta. Ja, on totta että ulkoilu saa ajatukset muualle, löytää kaunsita ja hyvää tähän tilanteeseen.
  Mukavaa alkavaa viikkoa, pysytään terveinä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajoittain meinaa pelko saada vallan ja silloin parasta terapiaa tarjoaa luontoäiti. Perhettäkään kun ei nyt uskalla kasvotusten tavata, niin ikävän karkoitukseen auttaa liikunta, ja kun se tapahtuu lumoavassa luonnossa, niin apu on mitä parhain :)
   Kiitos Kaisa ja oikein mukavaa alkavaa viikkoa myös sinulle! Voikaa hyvin te kaikki siellä ❤

   Poista
 6. Luonto ja retket luontoon ovat niin ehdotonta herkkua. Ja mikä elvyttävä voima niillä on.
  Kovasti keväisiä tunnelmia kuvailit, kun linnutkin niin paljon äänessä. Vettä on ainakin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnut jo niin suurella innolla laulelevat, että niillä lienee pesimispuuhat mielessä ;)
   Serkkuni kertoi jo viikko sitten nähneensä kiuruja! Kuu kiurusta kesään, joten alkaako tänä vuonna kesä jo huhtikuussa? Se vasta olisikin mieluisa yllätys.

   Luonnossa liikkuessa asiat asettuvat aina jotenkin kohdalleen ja oikeisiin mittasuhteisiin. Luonto elvyttää ja itselleni, ikuiselle stressaajalle, parasta on sen rauhoittava vaikutus :)
   Veden pinta on nyt niin korkealla, että Koivukoskellakin olivat avanneet tulvaluukut ja ohijuoksuttivat vettä. Saa nähdä koska tilanne tasoittuu.
   Kiitos aimarii ja mukavaa viikon jatkoa sinulle sinne pohjoiseen ❤

   Poista
 7. Ihanat, keväiset kuvat! Voi ihan kuulla veden virtauksen.

  Vuoden paras aika on alkamassa. Tai makuasiahan se on, mutta itselleni ainakin. Huhtikuun lopulla yleensä alkaa jo suu vääntyä väkisinkin hymyyn. Toivottavasti niin käy tänäkin vuonna.

  Leppoisaa loppuviikkoa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on veneilijälle, ja miksei kaikille muillekin vuoden parasta aikaa :D
   Nyt vaan tämä poikkeustilanne meinaa väkisinkin saada meikäläisen hymyn hyytymään monestakin eri syystä. Täytyy tässä nyt vaan yrittää pitää lippu korkealla ja toivoa parasta...
   Kiitos Nelina ja häikäiseviä, hymyn kasvoillesi tuovia kevätpäiviä sinne sinulle ❤

   Poista