maanantai 30. maaliskuuta 2020

Kotilaiturin kutsu

Kummasti taas kipparin ja minun askeleet saarella kävellessämme johtivat kohti merenrantaa, sekä aallonmurtajalla sijaitsevaa kotilaituriamme. Tämä on jokakeväinen ilmiö, eikä tämä kevät tee poikkeusta, vaikka kaikilta muilta osin tämä ajanjakso kovin poikkeuksellinen onkin.
Vanhan paattimme pohja on nyt kunnostettu, puiset ovet hiottu ja lakattu viiteen kertaan, ja runkokatsastus tehty. Seuraavaksi on vuorossa vahaus- ja kiillotushommia, kaikkien kimpsujen ja kampsujen roudaus rantaan, sekä paatin varustelu veneily- ja asumiskuntoon.
Paatti pulahtaa veteen näillä näkymin vielä ennen pääsiäistä, joten kiirettä pitää, että ehdimme töiden ohella tehdä kaikki valmistelut ennen odotettua molskahdusta.

Meillä on tällä hetkellä sellainen tilanne, että minulla työt jatkuvat vähintään entiseen tahtiin, kipparini sen sijaan odottelee vielä tietoa mahdollisesta lomautuksesta. Olemme jo henkisesti varautuneet siihen, että minulla ei tänä kesänä ole lomaa, eikä veneellä liikuta kuin kotivesillä, jos sielläkään. Omaan kotilaituriimme kelluvan kesäkotimme kuitenkin visusti kiinnitämme, sillä onhan siinäkin ihan hyvä viettää kauniita kesäpäiviä. Mikäs sen mukavampaa kuin uuvuttavan työpäivän jälkeen pulahtaa raikkaaseen meriveteen ja kellahtaa keulapiikkiin uinailemaan kattoluukusta aukeavan taivasnäkymän alle. Tällaisia haavekuvia piirtelen silmieni eteen, jotta jaksaisin pysyä mahdollisimman positiivisena tämän kaiken epävarmuuden, huolehtimisen ja ikävöimisen keskellä.


Voi, kunpa huomenna ois ihan tavallinen päivä,
jonkun tuulisen syyskuun tiistai kenties
ja ruuhkassa istuisi vain muuan mies,
ihan tavallisen työpäivän alla.

Voi kun huomenna ois ihan tavallinen päivä,
eikä varjot ois niin upottavan syviä enää
ja se vaan hoitelis pois rästiin jääneitä töitä,
järkeilemättä liikaa elämäänsä.

Ja sill' ois mielessään vain ne ihan tavalliset murheet
särkevä selkä ja saapuva talvi ja se ois ihan fine,
vähän väsynyt vain,
ku sill' ois ollut kaikenlaista.
Voi kun huomenna ois ihan tavallinen päivä.

-Edu Kettunen-

27 kommenttia:

 1. Ihana kevät, kaikesta huolimatta! Toivon todella etä työasianne kääntyvät parhain päin ja että saatte nauttia rakastamastanne veneilystä, tai sitten vaikka ihan kotilaiturin päässäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valosta saa voimaa ja ihan pian saamme nauttia luonnon lukuisista väreistä, tuoksuista ja ehkä lämmöstäkin :)
   Kiitos Kristiina myötäelämisestä ♥ Kyllä tästä selvitään toinen toistamme tukien. Mukavaa viikon jatkoa!

   Poista
 2. Tuskastun, tunnen olevani yhteiskunnan riippa. Mutta onhan mulla tehtävä, pysyä kotona. Ja tukea kaikkia, jotka pyörittää yhteiskuntaa. Laitan kaikille virtuaalihaleja ja olen mielessä mukana. Nielen kyyneleet, kun lapset soittaa antamatta heille lisää huolen aihetta.
  Sinulle voimaa työhösi ja paljon uneliaita keinutuksia veneessä, kotilaiturissa, jos ei muualla. ISO HALI! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eieiei! Älä hyvä ihminen ajattele noin! Sinulla on läheisiä ja ystäviä joille olet rakas ja tärkeä. Olet myös tärkeä meille blogiystävillesi ♥ Toivon teille todella paljon voimia jaksaa pysyä siellä kotona eristyksissä ja ennen kaikkea olla erossa lapsista, lapsenlapsista ym. rakkaista ♥
   Toivotaan että mahdollisimman moni noudattaa nyt näitä rajoituksia ja tilanne pysyisi edes jonkinmoisessa hallinnassa.
   Lämmin kiitos Marketta ihanista sanoistasi! Saattaa olla, että yövymme ensimmäisen kerran veneessä jo ensi viikolla ;) ja TOSI ISO HALI sinne sinulle myös ♥

   Poista
 3. Tuo auringossa kimalteleva meri saa varmasti kaipuusi vesille huipentumaan. Ja pian ollaan pääsiäisessä. Eikö myös tämää haaveiluvaihe ole ihana?
  Hetkeksi ainakin voi unohtaa koronan, vaikka se varmasti niin monen elämää varjostaakin. Ainakin minun toiveeni on, jospa pian olisi aivan tavallinen päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on itselleni, ikuiselle haaveilijalle varmasti osittain myös siksi niin ihanaa aikaa, kun koko veneilykausi on vielä edessä. On myös huippuhyvä fiilis kun päivät ovat pitkiä ja valoisia. Ehtii touhuta monenlaista, mutta ehtii myös pysähtyä nauttimaan luonnon kauneudesta, äänistä ja tuoksuista.... sekä haaveilemaan mitä kaikkea kivaa uusi veneilykausi tuokaan tullessaan :)

   Tämän kaiken epätavallisen jälkeen ihan tavalliset päivät tuntuisivat taivaallisilta. Ihania hetkiä sinulle sinne hohtavien hankien keskelle ♥

   Poista
 4. Voi tuota Edua!Miten voikaan sanat osua nyt tähän tilanteeseen kohdilleen!
  Minulle nousi valtava kunnioitus sinun positiivisuuttasi kohtaan, kun luin kirjoitustasi.
  Upea asenne!Maalailet suunnitelma b.tä niin urheasti, vaikka tiedän kuinka se särkee hieman sydäntäsi, jos ette pääse kotilaituria pidemmälle kesällä.<3
  Yritän todella ottaa sinusta mallia tässä.
  Kauhulla nimittäin ajattelen, jos emme pääsekkään tänä kesänä maalle.
  Mutta, tämä on vaan vuosi ihmisen elämässä.Kiitos, että avasit tämän polun omaan ajatusmaailmaani.<3 Jos vaikka alkaisi suunnitella, kuinka ihanan parvekkeesta saisi kesänviettopaikaksi.Yhtenä kesänä se oli minulla kuin kukkaviidakko.:)
  Kauniit ja kaihoisat merelliset kuvat, varsinkin tuo, missä kapteenisi ja laivakoiransa tähyävät ulapalle.<3
  Nyt palaan vielä lukemaan nuo Kettusen sanat.Hän oli yksi voimaihmisistäni Kreikassa kun aloin henkisesti tehdä lahtöä pois sieltä.Kuuntelin Edun cd.t puhki.
  Auringonvaloa viikkoosi Ansku ihanainen!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Edu ♥ Ja ihana sinä ♥
   Minulle pälkähti tämä kappale mieleen tässä eräänä päivänä kun mietin, miten ihan tavallinen ns. normaali arkielämä voikaan tuntua tällä hetkellä luksukselta.
   Olet ollut mielessäni, kuten muutamat muutkin, jotka ovat odottaneet hartaasti kevättä ja sitä päivää kun pääsevät pitkän talven jälkeen taas mökille. Pystyn hyvin samaistumaan siihen valtavaan pettymykseen jos se ei toteudukaan.
   Me ajattelimme kipparini kanssa, että aletaan nyt vihdoin uusimaan piha-aitaa ja terassia, jotta siinä olisi mukavampi viettää aikaa kesällä, olettaen että saadaan se kesään mennessä valmiiksi :D
   Voin kuvitella silmieni eteen kauniin ja viihtyisän, viidakkomaisen parvekkeesi! Miten ihana keidas se (toivottavasti) lämpimänä, tai jopa kuumana kesäpäivänä olisikaan.
   Voi sinua ihanaa todellakin ♥ Aivan valtavan kauniisti sanottu, mutta tunnustan että totuus on hieman toinen ;) Minun on pakko olla ajattelematta sitä, että pitkän, pimeän, sateisen ja tuulisen syksyn sekä talven jälkeen ei tulekaan yhteistä kesälomaa, perheen kesken tehtäviä saariretkiä, eikä itselläni ole lomaa mahdollisesti ollenkaan. On pakko opetella etsimään niitä voimaa ja valoa tuovia hetkiä, ja pysähtyä nauttimaan niistä ihan jokaisella solulla. Onni on pienissä ohikiitävissä hetkissä, ja ne hetket nousevatkin nyt aivan uuteen arvoonsa :)
   Jos mietin, että "kesä on peruttu" kuten eräs työkaverini parahti surkeana eräällä epätoivon hetkellään, niin en millään jaksaisi joka päivä lähteä töihin motivoituneena auttamaan muita. On pakko asennoitua uudelleen, mutta myönnän, että ihan helppoa tämä ei ole, ja ikäviä ajatuksia on välillä työnnettävä loitommaksi ihan hartiavoimin, mutta onneksi olen fyysisesti vahva ;)
   Ja onneksi minulla on myös teidät, maailman ihanimmat lukijat ja blogiystävät ♥
   Iloa ja valoa viikkoosi sinä ihanainen ♥

   Poista
 5. Ihanat kuvat ja niin upea tuo auringonpaiste♥ Tämä on kyllä niin raskasta aikaa ihmisille:( Tsemppiä kovasti ja toivotaan että huhtikuu toisi jo arjen takaisin ja maailma palaisi raiteilleen! Leppoisaa maaliskuun viimeistä päivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätpäivien kirkkaus on parasta piristystä tämän kaiken keskellä ja auringon valosta saan ainakin itse ihan valtavasti voimia jaksamiseen :)
   Toivotaan todella hartaasti, ettei tilanne eskaloituisi pahaksi ja ne ihan tavalliset päivät olisivat pian taas täällä.
   Kiitos Päde ja kovasti tsemppiä myös sinulle haastavaan työhösi ♥ Sinun kaltaisia ammatti-ihmisiä tällaisessa tilanteessa erityisesti tarvitaan. Tiedän että pidät kaikista muista hyvää huolta, mutta muistathan pitää huolta myös itsestäsi. Iloa ja valoa huhtikuun ensimmäiseen viikkoosi ♥

   Poista
 6. Voimia teille tässä tilanteessa ja kiitos ihanasta blogista ja upeista maisemista joihin voi paeta korona-ajan stressiä. Petra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti Petra ihanista, ilahduttavista sanoistasi ♥
   Valoa ja voimaa myös sinulle tässä todella haastavassa tilanteessa. Toinen toistamme tukien selviämme varmasti voittajina tästä korona-kurimuksestakin. Voi hyvin ♥

   Poista
 7. Voi kun tämä painajainen olisi pian ohi ja saisit sinäkin pitää lomasi!

  Jaksamista sinne kovasti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Nelina! Kävin juuri lukemassa viimeisimmän postauksesi ja olen niin pahoillani puolestasi ♥
   Sanattomaksi vetää. On tämä vaan melkoinen painajainen, jonka jälkipyykkiä piisaa pestäväksi vielä pitkään :(
   Minä haluaisin tällä hetkellä enemmän kuin mitään muuta, halata Sinua, sydänsairasta isääni, äitiäni, lapsia ja neljää lastenlasta ♥
   IKÄVÄ varsinkin pienimpiä rakkaita kohtaan on niin valtavan kova. Ei ollut itku kaukana, kun 3,5-vuotias tyttärenpoika kysyi minulta alahuuli väpättäen, että tiedätkö mamma koska se viirus kuolee, että me päästään papan veneellä saareen?
   ISO HALI sinulle Nelina, ja ilon- sekä valonpisaroita luoksesi ♥ Voi hyvin ♥

   Poista
 8. Nimetön1/4/20 18:08

  Kiitos sinulle positiivisesta asenteesta ja kuvista!
  Itsellä ei ole aikaa ajatella kaikkea kauheutta, koska työtä pitää tehdä tuplamäärä.
  Suurin harmitus on se, että lapsenlapsi syntyi, mutta emme pääse häntä katsomaan. Onneksi saamme kuvia ja videoita.
  Aurinkoa kevääseen! Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten ihana uutinen! Onnea kovasti lapsenlapsen syntymän johdosta ♥

   Vielä en ole saanut kutsua keskussairaalaan, mutta muutamia tuplavuoroja olen sentään omalla osastollani tehnyt. Oho, onpa sinulla siellä tosi kova työtahti päällä! Jaksamista sinulle ja toivottavasti ehdit levätäkin välillä.
   Nähtäväksi jää mihin suuntaan tämä koronatilanne kehittyy, mutta sitä on turha etukäteen murehtia. Saattaa käydä jopa niin, että tulee turhaan murehdittua jos kaikki sujuukin loppujen lopuksi ihan hyvin :) Olen vaan jo näin etukäteen yrittänyt asennoitua, että JOS tilanne äityy pahaksi, niin silloin meidän kaikkien hoitajien osaamista tarvitaan, eikä lomia voi silloin ajatellakaan. Pessimisti ei pety, näinhän sitä sanotaan ;)

   Kiitos Terttu kauniista sanoistasi ja onnea vielä sinne teille kaikille asianosaisille pienokaisen syntymästä ♥
   Kuvia ja videoita lastenlapsista löytyy meikämamman kännykästä valtava määrä, ja videopuheluita soitellaan puolin ja toisin lähes päivittäin :)
   Valoa ja iloa huhtikuun päiviisi! Voi hyvin ♥

   Poista
 9. Niinpä, "tavallinen päivä" on noussut mielissämme arvoon arvaamattomaan! Moni joutuu nyt rukkaamaan suunnitelmiaan kevätmökkeilystä ja -veneilystä uusiksi, kesälomista puhumattakaan. Niin kauan, kun läheiset pysyvät terveinä ja liian suuret taloudelliset huolet eivät paina, pitää pysyä perustyytyväisenä ja yrittää sopeutua tilanteeseen. Toivottavasti siis lomautustoimet eivät kurita liikaa!! Tuo kaunis kotilaiturin maisema on varmasti yksi sellainen asia, mikä antaa ilon aihetta ja lievittää ajoittaista ahdistusta. Kaikkea hyvää ja turvallista eloa sinne teille. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoitajana olen itse ns. tulilinjalla, mutta en osaa pelätä omasta puolestani, vaikka riskiryhmään kuulunkin. Suurin huoli on kaikkein pienimmistä rakkaista eli lastenlapsista, sekä tietenkin kaikista viidestä lapsestamme ja heidän puolisoistaan. Toki yhteisiä hetkiä perheen kanssa kaipaan aivan valtavasti, mutta erityisesti juuri minun työni takia emme ole tavanneet nyt yli kolmeen viikkoon, enkä tiedä koska seuraavan kerran uskallamme olla lähikontaktissa. Itselleni tämä on se kaikkein raskain taakka.
   Lomat sun muut ovat vain sivuseikka, vaikka tietenkin mietin omaa jaksamistani, sillä tulevaa kesälomaa on odotettu erityisesti juuri levon ja perheen yhdessäolon takia todella suurella innolla.
   7.4. selviää kuinka pitkäksi aikaa kipparini lomautetaan, mutta se on tällä hetkellä huolista pienin. Eihän rahaa edes kulu, kun ei oikein voi mennä minnekään eikä tehdä mitään ;)
   Luonnosta ammennamme voimia tähän kaikkeen ja oikeassa olet, että nuo kauniit ja niin rakkaat maisemat tuovat iloa ja helpottavat oloa aina yhtä takuuvarmasti.
   Kiitos kovasti Pilvi viisaista ja kauniista sanoistasi ♥
   Kaikkea hyvää sinne teille myös ja todella paljon voimia sinulle sekä työelämän, että muihin elämän eteenne heittämiin haasteisiin ♥

   Poista
 10. Ensiksikin tosi hurmaava koira alemmissa kuvissasi.
  Minun tyttäreni joutuu tai pitää olla töissä myös, vaikka on astma, eli on pakko jos meinaa vuokrat ynm. menot maksaa, äitinä huokailen ylöspäin että varjeltuisi virukselta, poikani asuu hesassa, onneksi voi kotoa käsin tehdä töitä, ehkäpä kesällä pääsee näkemään lapsen lapsia, silloinhan raja pitäisi olla auki - kenties.
  Nyt jos koskaan, pitää arvostaa hoitajien työtä, samoin siivoojien, jotka desinfioi paikat, hekään ei voi tehdä etätöitä.
  Aurinkoiset päivät on jotenkin antaneet toivoa ja mielen virkeyttä, ja muuttolintujen laulu ja paluu kotinurkille.Aurinkoisia päiviä toivottaen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Astmaa sairastan minäkin, mutta töitä on vaan pakko tehdä. Ihan jo taloudellisista syistä en itse voi jäädä kotiin, mutta eivät kaikki riskiryhmään kuuluvat hoitajat voisi muutenkaan jäädä pois töistä, koska hoitajista on jo muutenkin pulaa. Sama koskee mm. laitoshuoltajia, lääkäreitä, ensihoitajia, poliiseja, kaupan alan työntekijöitä jne.
   On tämä monin tavoin raskasta aikaa ihan meille kaikille. Minäkin odotan eniten sitä päivää kun saamme taas tavata kaikki rakkaat perheenjäsenemme.

   Aava-koiruus kiittää kehuista :) Kevään edistymistä on ihana seurata ja varsinkin näin aurinkoisina päiviä sitä ihan kuin huomaamatta piristyy ja on helpompi olla positiivisella mielellä.

   Kiitos piritta kommentistasi ♥ Aurinkoisia päiviä toivottelen täältä kaakonkulmalta sinne sinulle myös :)

   Poista
 11. Kauniin aurinkoiset maisemakuvat ♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säät ovat hellineet meitä, ja tänään päiväkävelyllä oli ilo huomata miten ihanasti auringonpaiste jo lämmittääkään :)
   Kiitos Suvi ja aurinkoa myös tulevaan viikkoosi ♥️

   Poista