torstai 6. helmikuuta 2020

Hohdetta ja helinää

Viime viikonlopun hartaasti odotetut vapaat menivät sairastaessa, kuten tämän viikon työpäivätkin. Nyt, seuraavien vapaiden jo koittaessa, alkaa kuntokin olla kohenemaan päin. Edellisen kerran olen potenut flunssaa viime vuoden maaliskuussa, joten ihmeen pitkään olen onnistunut pysyttelemään niin sanotuissa terveiden kirjoissa ;)
Tänään iltapäivällä lähdin Langinkoskelle nauttimaan tutuista jokimaisemista, sekä kirkkaasta ja tuulen purevuutta mukavasti lievittävästä auringonpaisteesta. Fiilis oli kyllä melko huipussaan, kun sain kaivaa aurinkolasit naftaliinista ja kuvailla hyvin keväisiä jokivarren maisemia. Muutama leveästi hymyilevä lenkkeilijäkin tuli kävelykierroksellamme vastaan, joten kevättä on ihan selvästi ilmassa :)
Lappalaisneitomme kuunteli hieman ihmeissään kovia paukahduksia ja hentoista helinää, kun auringon lämmittävät säteet ylhäältä, ja voimakkaasti virtaava vesi alta päin, hajottivat yhdessä jäätä palasiksi. Tuuli kuljetti pienimpiä, hauskasti heliseviä hippusia pitkin ehjän jään pintaa. Jäin lumoutuneena katselemaan myös isompia virran vietäviksi joutuneita jäälohkareita, jotka loittonivat kohti aavaa merta ja hävisivät nopeasti näkyvistä.
Tuleva viikonloppu menee taas vaihteeksi töiden merkeissä, mutta sitä seuraavana onkin vuorossa venemessut, joihin osallistuu perheestämme peräti seitsemän jäsentä. Kipparin ja minun kanssa samalla kyydillä matkustaa neljä, ja sen viidennen, stadin kundin, tapaamme messukeskuksessa. Kevättä on todellakin ilmassa, ja fiilikset ovat sen mukaiset!
Olen verkossa valon ja auringon,
paulassa koskien pauhun,
lumossa hankien hohtavain,
vankina välkkyväin vetten,
verkossa lähteiden puhtauden,
siteissä nuotion sauhun,
seitissä sumuisten tunturien,
jotka siintävät metsien takaa,
ja silti oon täysin vapaa!

-tuntematon-

Hehkuvaa, hohtavaa ja hilpeää helmikuun jatkoa teille kaikille!
-ansku-


14 kommenttia:

 1. Kauniita kevättalven kuvia!
  Oikein ihanaa viikonloppua sinulle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osittain ylivalottuneita kun oli niin häikäisevän kirkasta, mutta minkäs teet kun taidot ei riitä ;) Tämän päivän jälkeen onkin sitten saatu taas vaihteeksi vettä vaakatasossa ja myrsky on riehunut oikein olan takaa. Kevät saisi jo tulla, ja aurinko :)
   Kiitos Kristiina ❤

   Poista
 2. Tuo on jännää kuinka nuo jäälohkareet kipuavat ja rikkoutuvat ylös kiviä ja muita pintoja pitkin.Aivan sama ilmiö tuolla meidän rannassakin.Kai se liittuu tähän sään jatkuvaan muuttumiseen jollain tapaa.Meri on tosi korkeallakin tällä hetkellä.Sain luistella rantatien pätkän kun merivesi oli jo ylittänyt hiekkatien noustessaan ja jäätynyt sitten sille tielleen.
  Upeasti aurinko hehkuu kuvissasi!😍
  Ja mieliala senkun jatkaa nousuaan!😊
  Viikonloppuja Ansku!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merivesi on ollut tosi korkealla myös täällä Itäisellä Suomenlahdella. Haminassa mitattiin tammikuussa n. +1,20m ja sen kyllä huomasi kun vesi tulvi kävelyteille ja pienvenelaituireille johtavat laskusillat olivat muuttuneet noususilloiksi 😄
   Aurinko on kyllä takuuvarma mielialan kohottaja 🌞
   Kiitos Ursula ja auringonvälkettä viikkoosi 💛

   Poista
 3. Helmikuu on yksi parhaista kuukausista sekä luonnossa että kotona takkatulen ääressä. Voi kuinka hienoja kuvia olet laittanut tänne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvea olen kaivannut kovasti, mutta kun lumet jo ties kuinka monennen kerran sulivat parin päivän päästä pois, niin toivoisin jo kevään koittavan. Luonto on paras parantaja, lohduttaja, virkistäjä ja vielä paljon muutakin.
   Viime päivinä olen itse viihtynyt paremmin sisätiloissa kynttilöiden lempeässä valossa.
   Kiitos kovasti kauniista sanoistasi ja ihanaa viikon jatkoa sinulle Hanna Helena ❤

   Poista
 4. Kuvista välittyy todella kevään aavistus! Aina vain kirkkaammin paistava aurinko antaa energiaa ja iloa.
  Hyvää viikonvaihdetta Sinullekin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että tuo aavistus käy jo kohta toteen :)
   Auringonpaiste on ihan parasta, varsinkin näin harmaan ja ankean talven jälkeen.
   Kiitos Piipe ja ihanaa viikon jatkoa ❤

   Poista
 5. runo sopii täydellisesti kuviin! kaunista!

  VastaaPoista
 6. Upeita talvikuvia ♥️ meillä sataa tällä hetkellä vettä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi päivää tuota kauneutta kesti. Vesisateessa ja myrskytuulessa on kuljettu taas jo monta päivää, huoh.
   Kiitos Suvi ja auringonvaloa ja iloa viikkoosi ❤

   Poista
 7. Ihania ja nämä päivät ovat olleet harvinaisia tänä talvena, mutta niistä on sitäkin enemmän sitten nautittu. <3

  Ihanaa uutta viikkoa Ansku. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kauniit ja kirkkaat talvipäivät ovat olleet todella harvassa, mutta sitä suuremmalla innolla ja ilolla ne on otettu vastaan. Toivotaan että jatkossa saisimme nauttia tällaisista edes hieman useammin.
   Kiitos Tiia ja oikein ihanaa viikon jatkoa sinulle ❤

   Poista