tiistai 5. marraskuuta 2019

Tuorein tulokas

Tässä vielä vähän jatkoa edelliseen postaukseen eli vihdoinkin, viime torstaiyönä, syntyi hartaasti odotettu ja toivottu sukumme tuorein tulokas. Meikämamman jännitys purkautui liikutukseen ja syvään helpotuksen huokaukseen. Tuijotin kännykkääni lähetettyjä kuvia vastasyntyneestä sumein silmin ja tunsin suurta kiitollisuutta, sekä ääretöntä rakkautta tuota pienenpientä ihmistä kohtaan.
3-vuotias isoveli tuotiin tosiaan keskiviikkoiltana puolinukuksissa tänne mamman ja papan luokse, kun vanhempien piti lähteä sairaalaan. Vasta perjantai-iltapäivänä pääsimme pikku-e:n kanssa katsomaan vauvaa, ja tietenkin äitiä, jota hän oli kovasti jo ehtinytkin ikävöidä. Pienen miehen (ja mamman) todella pitkältä tuntuva odotus palkittiin, ja sekä sisko että äiti saivat monta halausta ja huomionosoitusta osakseen 🖤
Sairaalan kahdeksannessa kerroksessa sijaitsevalta synnytysvuodeosastolta on huikean hienot näkymät kaupungin yli merelle. Likaisen lasin läpi otetut kuvat eivät tee oikeutta näille ihanille ja ikimuistoisille maisemille, mutta julkaisen ne siitäkin huolimatta. Ruskan värit hehkuivat kirkkaina kolme vuotta sitten pikku-e:n syntymää seuraavana päivänä. Nyt, perheen täydentyessä tytöllä, väritti laskevan auringon hehku muutoin niin tummaa ilta-taivasta lämpöisillä ja lempeillä sävyillään.


Silloin kun sinä synnyit,
paistoiko aurinko?
Oliko taivaalla pilvi,
tähtien karkelo?

Silloin kun sinä synnyit,
olihan kaunista niin.
Lapsonen, et tiedä, 
kuinka sinua odotettiin.

-Anna-Mari Kaskinen-

14 kommenttia:

 1. Onnea teille kaikille!
  Uusi elämä on aina ainutkertaista ja jokainen lapsi tuo niin paljon rakkautta elämäämme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä pikkuihmiset ovat tuoneet valtavasti rakkautta ja sisältöä elämäämme. Heistä olemme hyvin onnellisia ja kiitollisia. Kiitos Marketta ❤️

   Poista
 2. Oi ihanuus! Onnittelut kaikille teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saimme uuden valontuojan tähän pimeimpään vuodenaikaan, ja miten rakas hän meille jo onkaan. Kiitos Kristiina ❤️

   Poista
 3. Tosi paljon onnea, se on hieno tunne kun näkee vasta syntyneen vauvalta tuoksuvan ihmisen alun, minulla lapsen lapsia 4,ne ajat on menneet kauan sitten ohi, vanhin jo 20v.mutta muistoissa ensi hetket säilyy, olinpa tyttären synnytyksessä mukana 38v.sitten
  Upeat on maisemat,ruskaa vielä noinkin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatoin kirjoittaa hieman epäselvästi, mutta nuo ruskakuvat on siis otettu 3 vuotta sitten, lokakuun 13. päivä, eli ensimmäisen lapsenlapseni syntymää seuraavana päivänä sairaalahuoneen (likaisen) ikkunan läpi.
   Auringonlaskukuvat on otettu samaiselta synnytysvuodeosastolta, niin ikään tuoreimman tulokkaan syntymään seuraavana päivänä, ja edelleen yhtä likaisen ikkunan läpi ;) Maisema on vaan tällä hetkellä paljon karumpi kun ei ole puissa enää lehtiä. Laskeva aurinko kuitenkin kauniisti lämmitti merimaisemaa hehkullaan :)
   Hienompaa tunnetta tuskin voi ollakaan, kuin se, että saa syliinsä oman lapsen tai lapsenlapsen ❤️
   Kiitos pike ❤️

   Poista
  2. Oi anteeksi! Huomasin vasta nyt virheeni. Siis tietenkin olen tarkoittanut. että kiitos piritta ❤️

   Poista
 4. Onnea oikein paljon.
  Nyt on pitkä odotus sitten palkittu pienellä tytöllä.
  Minulla on kuusi lastenlasta ja niistä nuorin sai viime viikonloppuna nimen.
  Niin että olen vasta elänyt noita tunteita kuin sinäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että! Sinulla on todellakin kokemusta näistä jännittävistä, sekä hykerryttävän hurmaavista ja hienoista tunnelmista :)
   Onnea siis sinne sinullekin ❤️
   Täällä leijutaan ihanassa vauvahuumassa ja aletaan pikkuhiljaa valmistelemaan 8.12. pidettäviä ristiäisiä. Kiitos Piia ❤️

   Poista
 5. Liikuttavan ihanaa!<3<3 Onnea teille kaikille!<3 Torstai on toivoa täynnä! Uusi pieni ihminen tuo aina toivon tullessaan.Pientä lasta pitäessään,usko hyvään puhkeaa aina uuteen kukkaansa.Kauniiseen ruskaan syntyi teidän pienokaisenne.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei. Kirjoitan siis todellakin aivan liian epäselvästi tai liian pitkästi, kun sinullekin jäi epäselväksi kuvien ottoajankohdat.
   Ruskakuvat on otettu 13.10.2016 (ensimmäisen lapsenlapsen syntymää seuraavana päivänä) ja nämä ilta-aurinkokuvat 1.11.2019. (neljännen lapsenlapsen syntymää seuraavana päivänä)
   Noh, ei kai sillä niin väliä, mutta kauniit ruskalehdet ovat jo pari viikkoa lennelleet maahan, joten melkoisen paljaat ja karut ovat maisemat tällä hetkellä :)
   Lämmin kiitos sinulle onnitteluista ❤️

   Poista
  2. Piti mennä oikein uudestaan lukemaan. Et todellakaan kirjoita epäselvästi, kyllä oli lukijassa nyt vika! :D Ajatukset olivat siinä teidän uutukaisessa vauvassa ja meni ruskat ja auringonlaskut hieman ohi! :)

   Poista
  3. Voi sinua ihanaa ❤️
   Selkeästi kirjoittaminen, omien ajatusten ja tuntemusten esille tuominen ei aina ole (ainakaan minulle) ihan helppoa, eikä varsinkaan tässä nykyisessä vauvahuumassa ;)
   Minun olisi ehkä pitänyt kirjoittaa myös syy siihen, miksi halusin nämä kaksi kuvaparia esille laittaa.
   Pikku-e on ensimmäinen lapsenlapseni ja hänen syntymänsä oli siitäkin syystä aivan erityisen valtaisa ilon ja onnen, sekä tunnemyrskyn aikaansaaja. Muistan kun otin nuo ruskakuvat ja ajattelin että luontoäitikin riemuitsee kanssamme luomalla moisen väri-ilotulituksen :)
   Nyt kun toinen (biologinen) lapsenlapseni syntyi, niin tuo maiseman levollisuus ja seesteisyys jotenkin vahvisti omia tuntemuksia siitä, että esikoiseni perhe on nyt (oletettavasti) täysilukuinen. Kaikki on paremmin kuin hyvin, ja nyt vain nautitaan ja iloitaan tästä kaikesta.
   Tällaista "hömppää" luonnon kanssa vahvasti yhteydessä elävän mamman mielessä pyörii vähän väliä ;) Ei siis yhtään ihme, elleivät lukijat pysy perässä :D
   Kiitos vielä sinulle ihanalle ❤️

   Poista
  4. Pitää vielä tarkentaa, että meillä on siis myös kipparini kahden tyttären, "lainalapsieni" lapset, joten puhumme aina että MEILLÄ on neljä lastenlasta. Minulla biologisesti kaksi, kuten hänelläkin, mutta biologiasta viis, tunteet ratkaisevat :)

   Poista