sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Lokakuun loiskeita

Täällä me vielä veneilemme ja nautimme tummuvista, tunnelmallisista illoista, sekä värikylläisistä merimaisemista. Toki luonnon värikylläisyydestä olemme nauttineet päivittäisillä koiralenkeillä myös kotikulmien jokimaisemissakin.
Aurinko on ilahduttanut paisteellaan, mikä on aina yhtä energisoivaa, mutta se on myös korostanut ruskan värisävyjä saaden ne loistamaan aivan uskomattoman kirkkaina ja kauniina. Yllättävän lämmintäkin on taas pidellyt, niin että viime viikon parit pakkasyöt tuntuvat tällä hetkellä kovin kaukaisilta, kuten tuleva talvikin.
Totuus on kuitenkin se, että kesäaika päättyy 27.10. ja siihen päättyy myös kymmenes veneilykautemme. Vesillä vietetyt viikonloput vaihtuvat omalta osaltani hyvin työpainotteisiksi, mutta onneksi niitä vapaitakin on luvassa, ja onpa luvassa neljäs lapsenlapsikin! Vilskettä ja vilinää ei siis tule puuttumaan meidän tulevasta talvesta :)
Nyt on kuitenkin meikämamman aika istahtaa sohvannurkkaan ja alkaa seuraamaan upeiden tähtien tansseja.

Näiden joki- ja merimaisemien myötä toivottelen teille lempeää ja leppoisaa lokakuun jatkoa!


Joko syksyn värien aika koitti,
syyssateetkin tekee tuloaan.
Kodin lämmin rauha suven riemut voitti,
talven kaamokseen hiljaa laskeudutaan.

Lumen tuloon on vielä aikaa vähän,
sitä saadaan vielä odottaa.
Valkeuden tuo se aikaan tähän,
pois kaiken harmauden karkoittaa.

-Birgit Ahokas-

10 kommenttia:

 1. Veneily on tosi ihanaa, itse olen elämäni aikana soudellut myös soutuveneellä, ja tykkäsin siitä liikunnasta, nyt ne ajat on jääneet, omaa venettä ei enää ole.
  kauniit maisemat kuvissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soutelu on minullekin tosi tuttua jo lapsuusvuosilta ja ah, niin mukavaa sekä rentouttavaa puuhaa. Oli meillä kipparini kanssa monta vuotta sellainen suuri inkkarikanoottikin, millä meloimme niin Kymijoella kuin merelläkin :)
   Nykyään mennä putputellaan " liikkuvalla kesäkodillamme" ja pienellä kumiveneellä soudellen tai sähköperämoottorilla äänettömästi lipuen ;)
   Kyllä kaikenlainen veneily ja vesillä liikkuminen on mukavaa.
   Kiitos pike ja kauniita, kuulaita lokakuun päiviä sinulle ❤

   Poista
 2. Ihan ensimmäiseksi onnea siitä pienestä uutukaisesta ihanaisesta saapuvaisesta!❤❤
  Kiva,että vielä veneilette,ei sitä liian aikaista talven alkua sitten tullutkaan,vaikka tuossa aiemmin sitä lupaili.Kovin on mukavasti leutoa ollut täälläkin.
  Kyllä ruska näyttää nyt olevan huikea ihan Suomineidon päälaelta helman alle asti!
  Kaunis se on siellä teilläkin päin!Birgit muotoilee hyvin tämän hetken tuntoja.Minäkin toivon,että lumi tulee pian kun ruska on ohi,ja pysyy!Ettei kauaa tarvitsisi sitä ikävää pimeää ja vähän rumaakin kautta katsella.😊
  Kiitos Ansku ja lempeitä lokakuun päiviä sinne sinullekin!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset sinulle ❤
   Emme enää millään malttaisi odottaa hänen saapumistaan...
   Aika hurjia ja kurjiakin kelejä on nyt viime viikkoina ollut, joten vähäisiksi ovat veneilymme jääneet. Tulevana viikonloppuna toivottavasti vielä pääsemme viimeisen kerran saareen, sillä seuraavana on sitten veneen tyhjennyksen, siivouksen ja nostamisen aika.
   Olisi kyllä todella ihanaa, kun kohta kauniit ruskalehdet putoavat, että saisimme tilalle kauniit, puhtaanvalkeat lumimaisemat ❤
   Siihen saakka sadevaatteet ja kumpparit ovat kovassa käytössä :D

   Poista
 3. Sinun lokakuusi on vielä värikkään kaunis, kuvat kertovat sen ja veneilläkin ehdit, ennen kauden loppua. Tuo soutuvenekin kaipaa soutelijaa.
  Täällä veneet talviteloillaan ja lumi on maassa. Saattaa vielä sulaa poiskin, nähtäväksi jää.
  Onnea uudesta lapsenlapsesta ja lempeää syksyn etemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kurjiakin kelejä on tässä viime päivinä ollut. Kovia tuulia ja sateita, mutta koitamme vielä kerran päästä saareen ennenkuin paatti pääsee ansaitulle talvilevolleen :)
   Toivon että saisimme tännekin kauniin lumipeitteen valaisemaan valkeudellaan tätä nyt niin mustaa ja pian myös väritöntä maisemaa.
   Kiitos kovasti aimarii ❤ Suurella innolla (ja jo melkoisen kärsimättöminä;)) odotamme suvun nuorinta tulokasta saapuvaksi.
   Virkistäviä, valkeita alkutalven päiviä sinulle sinne pohjoiseen!

   Poista
 4. Niin kauniita kuvia ruskasta, joka muuten on paljon hienompi siellä koti-Suomessa kuin täällä Norjan lounaisrannikolla. Meillä taitaa olla liian lämmintä ja kosteaa.

  Veneily tuo mieleen lapsuuteni kesät Ruissalossa ja Airistolla, sillä isäni on aina ollut veneilyä ja merta ylipäätään rakastava ihminen. En osaisi muuten asuakaan kaukana merestä, niin tärkeä se on minullekin.

  Nauttikaa veneretkistä ja syksystä <3 Voi hyvin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen monesti suunnitellut muuttoa sisäsuomeen, mutta ei siitä ainakaan toistaiseksi ole mitään tullut, kun kaipaan merta niin paljon :)
   Ruissalossa ja Airistolla olemme mekin viettäneet lukuisia ihania kesäpäiviä, ja toivottavasti ensi kesänä pääsemme pitkästä aikaa taas sinne suunnalle seilailemaan.
   Ruska on ollut tänä syksynä todella loistelias, mutta lehdet ovat jo alkaneet putoilemaan ja lakastumaan. Toivottavasti saamme lunta marraskuun aikana, niin saisimme nauttia vaihteeksi valkeasta kauneudesta :)
   Kiitos Marianna ❤ Voi hyvin myös sinä ihanainen siellä ❤

   Poista
 5. Nautitaan syksystä ja kauniista ruskasta!
  Meillä paatti nstettiin tiistaina ylös ja nyt vaan odotellaan kevättä, seuraavia paattiretkiä. Tosin poikien pikkupaatti on vielä vedessä ja jos vaan ilmat suosivat on viikonloppuna saarireissu tiedossa. :)
  Mukavia syyspäiviä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista on ollut ja niin ihanaa ulkoilla värikkäissä, virkistävissä maisemissa. Ihan pian on meidänkin aika päättää tämä kuluva kausi ja päästää paatti ansaitulle talvilevolle.
   Aika hurjia tuulia ja sateitakin on tänne kaakkoon luvattu viikonlopuksi, joten saas nähdä päästäänkö vielä kerran saareen, vai houkutteleeko kotikolon lokoisat oltavat enemmän ;)
   Kiitos Kaisa ja oikein mukavaa mahdollista saarireissua teillekin ❤

   Poista