keskiviikko 18. syyskuuta 2019

Pohdintaa ja pähkäilyä

Voi apua! Katselin juuri kalenteria ja tajusin että veneilykautta on enää muutama viikko jäljellä. Alamme pikkuhiljaa tyhjentämään paattia ja ensimmäisenä tuon kotiin pestäväksi kaikki kesävaatteet. Uimapuku saa kyllä kulkea kyydissä kauden loppuun asti, sillä toivottavasti pääsen vielä ainakin kerran saunomaan ja uimaan.
Lokakuun puolivälin paikkeilla paatti joka tapauksessa nostetaan, ja tänä vuonna ikäneitomme pääseekin sisätiloihin talvehtimaan. Ensimmäisinä työlistalla ovat kaikkien puupintojen hiominen ja lakkaaminen, sekä kölin puhallus ja uudelleenmaalaus. Joitain muitakin pienempiä remppakohteita löytyy, mutta nähtäväksi jää, mitä kaikkea ehdimme ja pystymme talven aikana tekemään/teettämään. Olisi kyllä tosi helppoa jos voisi aina säilyttää veneen hallissa, mutta on se kyllä sen verran kallista lystiä, että ensi syksynä taas tuttuun tapaan kasaamme telineet ja paketoimme paatin pressun alle suojaan :)

Asumisasioitakin on tullut pohdiskeltua ja pähkäiltyä ihan tosissaan viime aikoina, mutta mitään lopullisia päätöksiä ei ihan vielä ole pystytty tekemään. Pientä pintaremonttia haluamme kuitenkin tehdä ensin kotimme sisätiloissa, sekä vähän isompaa urakkaa takapihallamme.
Puita on jo kaadettu ja pensaita kaivettu ylös uuden ja entistä isomman terassin + kesäkeittiön tieltä. Ehkä työläin ja tylsin vaihe on vanhan aidan, terassin ja puuvajan seinien purku, joten yritämme järjestää talkoot, jotta pääsemme mahdollisimman pian rakentamaan uutta.

Paljon tekemistä, ihan liian vähän aikaa, ja ennenkaikkea rahaa. Parempi kun ei mieti liikoja, vaan pistää tuulemaan. Valmista tulee sitten aikanaan. Hah! Keskeneräisyyden sietäminen ei vaan kuulu omiin hyveisiini lainkaan. Minulla siis peiliin katsomisen paikkoja edessä ehkä enemmän kuin vielä taidan tajutakaan ;)

Nähtäväksi jää laitetaanko kotimme jo ensi vuoden loppupuolella myyntiin, ja meneekö se kaupaksi, ja jos menee niin kuinka pian, ja mistä me itsemme sitten 2021 keväällä löydämmekään....


Tunsin jälleen, kuinka onni asuu yksinkertaisuudessa ja kohtuudessa-
lasi viiniä, kastanja, pieni vaatimaton liesi, meren kohinaa, ei muuta.

-Nikos Kazantsakis-

PS. Ilahduin suuresti huomattuani, että kaksi uutta lukijaa on hypännyt mukaan Tuuliin ja tyrskyihin. Toivotan teidät lämpimästi tervetulleiksi ❤❤

18 kommenttia:

 1. Ihana asetelma tuossa rantahietikolla! Remonttien teko on aina kallista ja se rajoittaa meilläkin mökillä kaikenlaista projektia valitettavasti. Kun halua ja intoa olisi tehdä vaikka mitä, mutta taloudelliset resurssit eivät yllä siihen mitä haluaisimme.
  Veneenne pääsee kuivaan ja hyvään talvisäilytyspaikkaan. Toivottavasti saatte sen ansiosta tehtyä kaiken minkä katsotte tarpeelliseksi.
  Mukavaa syksyä sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivan näköisen pikku bungalovin joku oli tuolle rannalle rakennellut :)
   Sama täällä. Raha ratkaisee, joten projektit venyvät ja vanuvat, eikä läheskään kaikkea pysty edes tekemään/teettämään mitä haluaisi. Haaveita on vielä monia, kuten terassille upotettu poreallas ;)
   Mieheni jää eläkkeelle kesäkuussa 2021, jolloin tulomme pienenevät vielä roimasti lisää, ja siksipä tässä on nyt pohdittu näitä asumisasioitakin ihan vakavissaan.

   Kyllä me nyt aiomme panostaa vanhan veneemme kunnostamiseen, siitä kun ei ainakaan näillä näkymin tarvitse vielä pitkään aikaan luopua.
   Pihahommia aloitellaan tässä syksyllä pikkuhiljaa tekemään ja jatketaan sitten keväällä vähän isommalla rytinällä ;)
   Kiitos Krisse ja oikein ihanaa syyskuun jatkoa myös sinulle ❤

   Poista
 2. Voi ihanuutta tuota pientä kaislamökkiä!❤❤Ja tätä Kazantsakiksen mietelmää en olekaan ennen nähnyt,siinä on kaikki.
  Meilläkään ei ole rahaa,joten kaikki täällä maalla tehdään löytyvästä materiaalista,onneksi sitä kyllä löytyy maatilan nurkista.Ehkä jokusen ruuvin joutuu ostamaan kaupasta.😊Ja tämä mummula kun ei ole oma,vaan äitini kautta perikunnalla,suurempiin remppoihin ei tule niin lähdettyäkään,kun tulevaisuudesta ei tiedä.
  Juuri kävin itsekin tuolla pellonlaidassa ihailemassa auringonlaskun,kylmä alkaa hiipiä ja pakko todeta,että kesä on loppunut.
  Tsemppiä teille tuleviin projekteihin!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö vaan olekin suloinen pikku bungalow! Ja varsin tyytyväisen näköinen asukas siellä etuovella olikin meitä vastassa ;)
   Tuossa edellä jo Krisselle kerroinkin, että mieheni jää eläkkeelle 2021 kesäkuussa, jolloin meidän tulot pienenevät vielä entisestään, joten kaikenlaisia säästökohteita tässä jo nyt mietitään ja valmistaudutaan entistä vaatimattomampaan elämään. Veneestä emme kumpikaan ole valmiita luopumaan ja siksikin sitä nyt yritämme kunnostaa entistä ehommaksi, jotta voisimme sen kanssa viettää vielä toiset 10 kautta merellä ja Saimaalla seilaillen.
   Ihana kesä meni jo menojaan ja yllättävän kylmää on nyt viime päivinä jo ollut. Toivottavasti saamme kuitenkin vielä nauttia kauniista, kuulaista syyspäivistä ennen pitkän ja pimeän talven tuloa :)
   Lämmin kiitos kannustavista sanoistasi ja lämmintä & leppoisaa loppuviikkoa ❤

   Poista
 3. Olette isojen asioiden edessä ja tuossa on kyllä pähkäiltävää. Mekin tävä veivaamme alati, muutammeko pienempään, kun lapset muuttaa pesästä vai emme jne.

  Tsemppiä tähän asiaan ja oikein kivaa viikonloppua. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin monia kivoja asuntoja kivalla paikalla, jotka houkuttelisivat kovastikin, mutta ostohinnan lisäksi pitää "köyhän" miettiä myös asumiskustannuksia :)
   Me olemme asuneet tässä nykyisessä kodissamme kahdestaan jo lähes neljä vuotta, ja tämähän ei siis varsinaisesti ole yhtään liian iso meille, mutta vaihtelua kaipaan, ja haluaisin joko pelkän terassipihan tai lasitetun parvekkeen. En haluaisi enää olla sidoksissa kotiin pihahommien takia, vaan viettää yhä enemmän aikaa mm. veneillen ja (mahd. asuntoautolla) matkustellen :)
   Kunhan nyt viidakoitunut ja villiintynyt pihamme saadaan hieman siistimpään kuosiin ja pientä pintaremppaa tehtyä sisätiloissa, niin sitten vasta kehdataan alkaa myyntihommiin ;)
   Kiitos Tiia ja ihanaa viikonvaihteen jatkoa myös sinulle ❤

   Poista
 4. On sitä teillä nyt pähkäiltävää ja ne eivät olekkaan niistä helpoimmista päästä,on jos jonkinlaista pohdittavaa suuntaan jos toiseenki,ja sitten mikä niistä on paras tapa tehdä.Ihana toi kaisloista tehty pikkunen majako tuo nyt sitten on,kivet hienosti koristamassa on kuin autiosaarella,ihana...Hienoja kuvia muutenkin.

  Muksaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole helppoa löytää mieleistään asuinpaikkaa näillä nykyisillä resursseilla. Uuden kodin pitäisi olla sekä ostohinnaltaan, että myös asuinkustannuksiltaan edullinen.
   Vaikea yhtälö, mutta jatketaan etsintää ja nykyisen kunnostamista :D
   Minustakin tuo "rantatalo" oli tosi suloinen näky asukkaineen ja pihoineen :) En tiedä kuka sen oli tehnyt, mutta pitihän se ikuistaa kun nyt jo aallot ja tuuli lienevät vieneet sen mennessään.
   Kiitos Taina ja oikein ihanaa sunnuntaita sinullekin ❤
   PS. Huomasin vasta että olet aloittanut uuden blogin, kiva juttu! Menenkin heti lukemaan syyskuiset postauksesi :)

   Poista
 5. Juuri tänään mietin, että jos meillä vielä/nyt olisi purjevene, alkaisi olla telakoinnin aika ja sitten osuinkin tänne veneennostojuttuun :). Kova homma teillä tiedossa talven aikana veneellä!

  Meillä on ollut myös jonkin aikaa jo asunnonvaihto pohdinnassa ja nyt sitten asiat loksahtivat. Ennen kuin loksahtaa, asiaan liittyy yleensä hillitön epätoivo resurssien riittämättömyydestä. Uskon, että asianne ratkeavat ja hei, nuo nykyisen kodin remonttisuunnitelmat kuulostavat tosi hyviltä - tsemppiä ja kärsivällisyyttä täältä pakkokärsivällisyyteen oppineelta ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi, tällaista tsempitystä juuri nyt kaipasinkin :)
   Pakkokärsivällisyys on mitä ilmeisimmin nyt ns. päivän sana, mutta onneksi on teitä ihania kanssakulkijoita, jotka ymmärtävät ajoittaisen epätoivon aiheuttamat pähkäilyt ja pohdinnat paremmin kuin hyvin ❤
   Meillä "hieman" hitaammalla aikataululla edetään näiden molempien projektien suhteen, mutta täytyy uskoa, että itse tosi hitaasti tekemällä tulee tosi hyvä lopputulos ;)

   Poista
 6. Keskeneräisyyden sieto on kuulemma taito, jota voi oppia. Tiiä sitte... :D Itse en erityisesti fanita, mutta liittynee jotenkin turvallisuushakuisuuteeni, joka ilmeisesti järkkyy siinä touhussa. Pahinta on kuitenkin aloittaminen. Sitten sitä keskeneräisyyttäkin sietää ihan eri tavalla. Hyvin se menee!


  Isoja juttuja, etenkin tuo "mistä me itsemme sitten 2021 keväällä löydämmekään..."
  . Tavallaan, eikö olekin upeaa? Silloinhan kaikki on myös mahdollista.

  Ja pitää vielä loppuun sanoa, että nämä sinun kuvasi ovat kuin pieniä taideteoksia. Niin huolella sommiteltuja ja kuvakulmiltaan täydellisiä. Olet lahjakas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen todella huono kestämään sitä sekamelskaa ja kaaosta, joka väistämättä seuraa aina näistä meidän projekteista. Pahinta on se, kun ei yhtään tiedä, kauanko projektit ovat ns. levällään ja onko lopputulos edes sinnepäin mitä haluttiin :D

   Rahaa kun olisi, niin teettäisimme ammattilaisilla, mutta kun ei ole. Rajalliset taitomme ja vapaa-aikamme huomioiden, lienee parasta varautua henkisesti pitkään urakkaan ja tyytyä keskinkertaiseen lopputulokseen. Tällä asenteella voimme jopa onnistua ihan hyvin, tai ainakin kohtalaisesti ;)

   Nyt näyttää vahvasti siltä, että käytännössä asumme veneessä koko 2021 veneilykauden, eli huhtikuusta lokakuuhun, kun kotimme on myynnissä. Saattaa toki käydä niin onnellisesti, että kaupat syntyvät nopeastikin, jolloin yhä asumme veneessä etsien sitä kriteerien mukaista ns. loppuelämän kotia :D
   On vielä kolmaskin vaihtoehto, mutta siihen palaan vasta sitten kun rempat ja kaupat on tehty, ja rohkeutta on kerätty riittävästi :)

   Kiitos ihan valtavan paljon tsempityksestä, sitä todella tarvitsemme ❤

   Ja mitä tuohon kommenttisi viimeiseen kappaleeseen tulee, niin olen nyt lukenut sen aika monta kertaa, ja pitää lukea vielä varmaan useammankin kerran, ennen kuin sisäistän nuo äärettömän kannustavat ja kauniit sanasi. Se, että juuri Sinulta moisia kehuja saan, merkitsevät minulle todella, todella paljon. Kiitos Nelina, olet ihanista ihanin ❤


   Poista
 7. Syksy puhaltelee erilaisilla tuulilla, mitä kevät ja kesä. Syksy innostaa muutoksille, kun suuri muutos tapahtuu jo siinä, että siirtyy sisätiloihin enemmän ja enemmän.
  Kaunis kaislamökki on varmaan kauniin päivän aikana tehty, kun on nautittu rantaoleilusta. Merihenkiset kuvasi ovat nannaa minulle, joka itse kuvaan vain soita ja vaaroja.
  Sinulla/teillä on kovasti suunnitelmia. Rohkeasti vaan toimeksi, sillä tykkään, että paljosta jää paitsi, jos ei mitään rohkene.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy aiheuttaa minussa aina jonkinasteista haikeutta, kun veneilykausi päättyy ja elämä tosiaankin keskittyy yhä enemmän sisällä olemiseen, sekä työn tekemiseen. Nyt on sitten palkkatyön lisäksi "hieman" muutakin puuhasteltavaa tiedossa, mutta kuluupahan talvikausi nopeammin ;)
   Aina pitää olla jotain haaveita ja suunnitelmia, sillä muuten en tunne oikein edes eläväni täysillä, jos näin voi sanoa. Tulevaisuuden toiveemme vaativat toteutuakseen paitsi aimo annoksen rohkeutta, myös säästöjä, joten töitä tehdään nyt "villimpi vapaampi" tulevaisuus silmissä siintäen :D
   Kiitos kovasti aimarii ❤ Ilahdutit suuresti sanoillasi!

   Poista
 8. Ton pikkumökin on tehny mun kaveri Terhi jo heinäkuussa. Kävi kunnostamassa sen syyskuun eka päivä 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Terhille terkkuja, hieno on rantamökki, jollaisessa kelpaisi itsekin asustella....ainakin kesäaikaan ;) Sopi niin hyvin tähän asumisteemaan nämä kuvat :)

   Poista