maanantai 9. syyskuuta 2019

Ainutkertaisia auringonlaskuja

Vietimme viikonvaihteen Rankin saaressa, ja silmieni eteen avautuneet merimaisemat saivat minut jälleen kerran tuntemaan suurta kiitollisuutta siitä, että saamme elää näin upean ja ainutlaatuisen luonnon äärellä. Saaristoluonto sykähdyttää itseäni aina yhtä takuuvarmasti ja vahvasti, mutta toki armaasta isänmaastamme löytyy lukematon määrä muitakin maisemia, jotka lumoavat kauneudellaan.

Selailin tässä eräänä päivänä luontokuvia, joita olen viimeisen kymmenen vuoden aikana ottanut, ja täysin ennalta arvattavasti tuli todettua, että merimaisemakuvia löytyy eniten. Metsä on minulle myös tosi tärkeä paikka, mutta jostain syystä olen kuvannut sitä valitettavan vähän. Hämmästyin myös hieman sitä, ettei auringonlaskukuvia ole lähellekään niin paljon kuin ennalta muistelin, sillä minusta tuntuu, että jos jotain vesillä ollessamme kuvaan, niin nimenomaan juuri niitä :) 

Huolimatta siitä, että varmaan lähes jokaisen valitsemani kuvan olen blogissa jo aiemmin julkaissut, päätin julkaista kymmenen veneilykauden aikana ottamieni auringonlaskukuvien joukosta tässä ne kaikkein kauneimmat ja itselleni merkityksellisimmät. Olkoon tämä kuvakollaasi kunnianosoitukseni niin menneelle kesälle, kuin kauniin kotimaamme arvokkaalle ja äärettömän tärkeälle luonnolle. 
Joskus seuraan varjoa,
joskus aurinkoa,
joskus tuulen kertomaa,
joskus veden virtaamaa.
Joskus riittää pieni hetki
hetki valon värinen.

-Eija Lahti-

16 kommenttia:

 1. Ihania auringonlaskuja! Tuo ensimmäinen varsinkin on erittäin hieno, kuin öljyvärimaalaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringonlaskuja on varsinkin kesäaikaan aina yhtä ihana seurata. Kahta samanlaista kuvaa en ole vielä toistaiseksi onnistunut iltataivaista ottamaan, ovat niin ainutkertaisia :) Oi, miten ihanasti sanottu! Kiitos Kristiina ❤

   Poista
 2. Voi iltataivaita näitä kuviasi!!!❤❤
  Näihin auringon kultaamiin samettitunnelmiin suorastaa toivoisi voivansa sukeltaa.En yhtään ihmettele,jos iltaisin saat lempeästi unenpäästä kiinni jos rauhoitut tällaisia näkymiä katsellen.Ei näistä oikeastaan voi kauneimpia edes valita,mutta ensimmäinen ja toiseksi viimeinen puhuttelivat minua eniten.
  Kaunista,kaunista kotimaata!❤❤
  Valon värinen,ihana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle näiden ilta- ja miksei aamutaivaidenkin näkeminen on aina yhtä sykähdyttävä kokemus. Ja kieltämättä tällaisten näkymien äärellä mieli rauhoittuu ja nukun veneessä lähes poikkeuksetta paremmin kuin kotona :)
   Ensimmäinen kuva on kotivesiltämme, Nuokkojen lahdelta. Paikka on yksi suosikeistamme ja tuo kuva on senkin takia yksi omista suosikeistani. Toinen mainitsemasi kuva on upealta Saimaan reissultamme, Rääkkylän Paksuniemen satamasta napattu. Ihana, ihana paikka ja ihanat ihmiset tekivät sillä reissulla meihin lähtemättömän vaikutuksen :)
   Kiitos ihanista, ilahduttavista sanoistasi ❤

   Poista
 3. Kauniita, teräviä maisemakuvia! Toivoisin asuvani paikassa, jossa voisi seurata auringon laskua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirkkonummella asuessani sain seurata auringonlaskuja ihan omalla terassilla istuessani ja ihaillessani eteen avautuvaa peltomaisemaa. Oi että, kunpa olisin silloin ymmärtänyt ottaa kuvia niistä upeista iltataivaista, vaan elämä oli silloin niin kiireistä, että harvoin sitä ehti iltaisin terdellä hengähtämään :)
   Nyt kun aikaa olisi, ei ole maisemaa :D Asutaan tätä nykyä niin metsän siimeksessä, että auringonlaskuja nähdäkseen pitäisi asua kerrostalossa, mutta niitä ei täällä "maaseudulla" ole :)
   Ehkäpä vielä joskus saan sen pienen kaksion kotkansaarelta, korkeasta kerrostalosta, mistä näkyy kauas horisonttiin...
   Kiitos Tillariina ❤

   Poista
 4. Wau, aivan ihania auringonlaskukuvia ja jokainen niistä on erilainen, ainutlaatuinen. Kiitos kuvien jakamisesta ja suotuisia syksysäitä Sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huolimatta siitä, että useampi kuva on otettu samasta paikasta, niin aina maisema muuttuu sen verran, ettei kahta lähellekään samanlaista kuvaa saa otettua. Jo pelkästään valon määrä vaikuttaa värisävyihin, sitten on pilvet tai pilvettömyys, tuulen suunta ja voimakkuus jne.
   Kiitos itsellesi ihanista sanoistasi Piipe ❤ Seesteisiä syyspäiviä sinne sinulle ❤

   Poista
 5. Kauniita kuvia olet jälleen onnistunut nappaamaan. Kyllä luonto ja varsinkin meri on niin voimaannuttava. Kun istuu illalla paatinkannella ja katsoo ympärilleen, on hiljaista ja puhdasta. Luonto näyttää joka kerta erilaiselta, vaikka saman laiturin nokkaan paatin olisikin kiinnittänyt. Nautitaan ja pidetään hyvää huolta kauniista puhtaasta (kerätään muiden heittämät roskat luonnosta, niitä kun valitettavasti aina löytyy) luonnostamme!
  Aurinkoista syyspäivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kuvat on otettu vuosien varrella kahdeksasta eri paikasta, mutta kyllä varsinkin merimaisemat muuttuvat alati, vaikka ottaisi kuvan joka ilta ihan samasta kohdasta :)
   Luonto todellakin voimaannuttaa! Kunpa yhä useampi ymmärtäisi sen arvon, ja kohtelisi sitä sen ansaitsemalla tavalla.
   Kiitos kovasti Kaisa ja ihanaa viikon jatkoa ❤

   Poista
 6. Auringonlaskujen hurmaa! Ilta-auringon vaipuessa piiloon, tapahtumaan liittyy myös katsojalla tunnelatausta näkemänsä kokijana. Ne ihanat värit ikäänkuin viipyilevät verkkokalvolla vielä pitkään.
  Jokaisella on luullakseni oma mielenmaisemansa, sinulla merellinen, minulla maakrapuna vaaramaisema.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelataukset liittyvät vahvasti myös mielenmaisemiini. Minusta tuntuu aina kuin kotiin palaisin, kun pääsen rauhoittumaan ja rentoutumaan tuttuihin merimaisemiin. Myös Pielisellä koin järvi- ja vaaramaiseman vahvasti omakseni, kuten lapin avarat tunturimaisematkin. Mielenmaisemia voi siis olla useampiakin :)
   Kiitos aimarii ❤ Seesteisiä syyspäiviä sinulle toivottelen täältä myrskyävältä mereltä.

   Poista
 7. Nämä ovat vain niin mielettömiä kaikki, mutta ensimmäinen on suosikkini. Siinä vedestä heijastuva taivas näyttää niin upealta sävyineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniisti sanottu. Kiitos kovasti Nelina ❤

   Poista
  2. Mietin vain, oletko koskaan lähettänyt mihinkään kilpailuun otoksiasi? En siis tokikaan tarkoita, että pitäisi kilpailla, mutta kun nää on vaan niin upeita kaikki mitä blogiisi laitat!

   Poista
  3. Voi sinua ihanaa ❤
   Rehellisesti sanottuna, en ole koskaan edes ajatellut, että kuvani olisivat tarpeeksi laadukkaita mihinkään kilpailuun. Meillä Kotkassa on monia, aivan mielettömän taitavia kuvaajia, niin harrastajia, kuin ammattilaisia, joiden valokuvanäyttelyissä olen käynyt ja pari kirjaakin olen ostanut. Tuorein hankintani on Murtuvan aallon harjalla, jonka uskomattoman upeat kuvat ovat Juha Metson ja Mika Rokan ottamia. En saisi verrata omia otoksiani heidän huippukuviinsa, mutta minkäs sitä omalle luonteelleen mahtaa ;)
   Kiitos Nelina ennen kaikkea ajatuksia herättävästä ja todella kannustavasta kommentistasi ❤ Ehkäpä minä vielä joskus kehtaan kuviani julkaista jossain muuallakin kuin täällä blogissa :)
   Valoa ja iloa alkaneeseen viikkoosi!

   Poista