maanantai 5. elokuuta 2019

Muistojeni maisemissa

Veneilyloma on edennyt hieman yli puolenvälin ja kaikki on sujunut paremmin kuin hyvin. Leppoisa etenemistahti on sopinut rentoon ja rauhalliseen lomanviettoomme erinomaisesti. Vanha ja hidas putput-paattimme kuljettaa meitä varsin verkkaiseen tahtiinsa määränpäästä toiseen, joten olemme yöpyneet lähes joka kohteessa mieluusti kaksi tai kolmekin yötä. Haluamme nimittäin molemmat, että aikaa jää muuhunkin kuin kohteesta toiseen siirtymiseen. Ja jos koiruuksilta kysyttäisiin, niin uskoisin niiden olevan kanssamme täysin samaa mieltä ;) Saimme jo yövieraitakin, kun kipparini vanhempi tytär ja pieni tyttärentytär saapuivat viettämään vapaitaan kanssamme. Ihan parasta 

Nämä jo lapsuuteni ajoilta tutuiksi ja tärkeiksi tulleet saaristomaisemat herättävät eloon lukuisia mieluisia muistoja. Näihin maisemiin liittyy niin monia ihania kokemuksia lapsuus- ja nuoruusvuosiltani, että jo siitä syystä tunnen oloni täällä aina kotoisaksi ja levolliseksi. Saariston suojaisassa sylissä on pienen ihmisen hyvä olla. Nämä merimaisemat ovat minun sielunmaisemiani. Meri on minulle se ensimmäinen koti, ja jonain päivänä myös se viimeinen.
Niin kuin meri on ihmisen elämä,
tyynet ja tyrskyt siinä vaihtelevat,
ja vaahtopäiden vaimentuessa
kimaltelee aurinko kirkkaampana
kuin koskaan.
Uljaasti ja täysin purjein
on elämän merelle uskallettava mennä,
sillä kootuin purjein
satamassa lepäävä laiva
on vain surullinen sivustakatsoja
elämän suuressa seikkailussa.

-Raili Malmberg-

14 kommenttia:

 1. Voisin jatkaa hienoon runoon,että kesyt linnut unelmoivat,villit lentävät.(tämä oli mietelmä nahkakantisesta kirjasta,jonka sain rippilahjaksi).
  Jo pelkästään kuviasi katsoessaan tuntee ihanan vapaudentunnun.😊
  Kokemusrikkaita putputtelupäiviä teille!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskallusta koko elämä, niinkuin tämä veneilykin ;) ajoittain vaatii, mutta jälkikäteen ei ole koskaan tarvinnut katua. Ennemminkin ne rohkeuden puutteesta tekemättä jääneet asiat kaduttavat.
   Matka jatkuu vielä 1,5 viikon ajan. Kiitos sinulle ihanainen ❤

   Poista
 2. Männynkäppyrät, sileät veden muovaamat kalliot ja se kimmeltävä meri. Aivan sykähdyttävän kauniita maisemia!
  Hyvää lomanjatkoa teille!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit! Käppyrämännyt, sileät kalliot ja kimmeltävä meri. Kaikki nuo samassa maisemassa, niin voiko enää kauniimpaa ollakaan :)
   Kiitos paljon ❤

   Poista
 3. Ihanan rauhoittava postaus.
  Mukavia veneilysäitä teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme saaneet tällä lomalla rentouduttua todella hyvin, kun ei ole tarvinnut kiirehtiä mihinkään. Kiitos myös luontoäidille, joka on hemmotellut meitä leppoisilla tuulilla ja ajoittaisesta koleudesta huolimatta todella kauniilla säillä.
   Kiitos paljon Krisse ❤

   Poista
 4. On niin hyvä kun joku paikka, maisema puhuttelee! On mukavaa kun tuntee olevansa jostain kotoisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina sanonut, etten ole oikein mistään kotoisin :) Johtuu varmaan suurelta osin siitä, kun olen muuttanut elämäni aikana niin monta kertaa, ja lapsuus- sekä nuoruusvuosien maisemat ovat muuttuneet jopa täysin tunnistamattomiksi. Ne maisemat elävät enää vain muistoissani.
   Saaristoon tunnen kuuluvani.
   Kiitos Tillariina ❤

   Poista
 5. Ihanaa, rauhaisaa, sielun ja mielen lepoa teille. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tätä kaikkea on tämä veneilyloma ollut. Toivottavasti on sitä ihan loman loppuun asti :)
   Kiitos Nelina ❤

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kyllä näissä maisemissa kelpaa lomailla. Kiitos Hannele ❤

   Poista
 7. Aivan ihania merellisiä kuvia, taitavat olla turun saaristoa, itekkin asun turus, ja rakastan merta, vaikka en asukkaan sen rannalla, tyttäreni toki asuu. Alempi kuvako on rääkkylästä, onpa siellä kaunista, mutta siellä ei ole merta, mikähän järvi kyseessä on,? rääkkylä oli naapuri kylä lapsuuteni aikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kuvat ovat Tammisaaren ja Porkkalan merialueilta. Saaristosta, missä olen eniten lapsuus- ja nuoruusvuosinani veneillyt ja viettänyt lomia vuokramökeissä.
   Saimaalla olemme kolmesti veneilleet ja Rääkkylän Paksuniemen vierasvenesatamassa yöpyneet viimeksi kesällä 2016. Todella kaunista seutua ja Saimaalle, sekä Pieliselle haluan päästä veneellä vielä uudelleenkin :)
   Kiitos pike ❤

   Poista