keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

Seesteisyyttä ja saaristomaisemia

Olen fiilistellyt viime päivinä erityisesti veneilyaiheisia kuvia ja instastooreja katsellen. Maisemat ovat kauniita, ihmiset iloisia ja lomatunnelma mitä parhain. Olen odotellut sitä hetkeä, jolloin tajuan, että kohta on meidän ihan "oman stoorimme" vuoro. Tämän kymmenennen veneilykautemme lomareissu starttaa nimittäin huomenna, ja tarkoituksemme on heti aikaisen aamiaisen jälkeen lähteä liikkeelle.
Vene on jo lähes lähtövalmiiksi lastattu, mutta vielä pitää käydä kaupassa täydentämässä ruoka- ja juomavarastot, sekä siivota koti reissumme ajaksi tänne majoittuvia (tuttuja) kesävieraita varten.

Tällä kertaa emme ole etukäteen tehneet minkäänlaisia reitti- tai aikataulusuunnitelmia, sillä aiomme edetä täysin fiilisten mukaan, sekä tietysti kulloinkin vallitsevien keliolosuhteiden ehdoilla. Toivon tältä lomalta oikeastaan vain kokonaisvaltaista seesteisyyttä, niin säiden kuin oman olotilani suhteen. Odotan toki myös pääsyä sekä aivan uusiin, että myös entuudestaan tuttuihin saarikohteisiin, keskelle sielujeni saaristomaisemia.

Tässä vielä viime viikonvaihteen tunnelmia:


Sielunmaisema

Lepoon riittää koivunlehti,
pääsky joka tänne ehti,
västäräkin kevyt lento,
kissankellon ääni hento.

Lepoon riittää aallokko,
uljas sudenkorento,
tiira yllä ulapan,
meri jota rakastan.

Mitä muuta kaipaisin?
Siinä kaikkein ihanin,
siinä sielunmaisema.
Voisiko muuta toivoa?

-Anna-Mari Kaskinen-

16 kommenttia:

 1. Kiitos aivan upeista kuvista, joita Anna-Marin runo hienosti täydentää! Meri on ihana varsinkin noin tyynenä. Hyvää purjehdusreissua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi ihanista, ilahduttavista sanoistasi! Meri osaa olla ajoittain todella kaunis ja lempeä. Näitä hetkiä toivon lomallemme paljon :)
   Tuon runon olen julkaissut varmaan jo useammankin kerran, mutta se kuvaa niin ytimekkäästi ja kauniisti sen tärkeimmän, mikä meidätkin saa aina yhä uudestaan ja uudestaan lähtemään merelle ja saaristoon.
   Ihania kesäpäiviä myös sinne sinulle ❤

   Poista
 2. Miten kauniita,eteerisiä kuvia vedestä!❤ Näissä kuvissa asuu rauha ja tyyneys.
  Niitä kumpaakin ja paljon ihania hetkiä toivon teille reissullenne!Miten ihanaa edetä suunittelemattomasti,ah!
  Hyvää lomaa!❤❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loman pituus, tuulet ja merenkäynti määrittelevät tietenkin kulkumme suuntaa ja aikatauluja aina jonkin verran. Niiden lisäksi emme halua asettaa enää enempiä aikataulutuksia tai päämääriä, ettei mene liiaksi suorittamiseksi koko reissu. Katsotaan minne tuulet ja aallot meitä vievät tällä kertaa ;)
   Kiitos kovasti kauniista sanoistasi ja ihanista toivotuksista ❤
   Ihania heinäkuun päiviä myös sinne sinulle ❤

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Saaristossa on säästä huolimatta aina jotain kaunista katseltavaa :)
   Kiitos Hannele ❤

   Poista
 4. Sielunmaisema todellakin. Näitä maisemia voisi tuijottaa loputtomiin, merellä katoaa aika ja päivät soljuu toisiinsa vikkelään.

  Ihanaa loppuviikkoa Ansku. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiettyinä hetkinä näyttää kuin taivas ja meri sulautuisivat toisiina. Erityisesti silloin aika tuntuu täysin menettävän merkityksensä ja joskus tulee lähes epätodellinen olo, kuin leijuisi jossain ihan omassa maailmassaan :)
   Kiitos Tiia ❤ Oikein ihanaa ja hehkuvaa heinäkuun jatkoa sinulle ❤

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon sinulle Suvi ❤
   Näin seesteiset hetket, jolloin saamme kellua hiljaisen ja tyynen meren keskellä, ovat aika harvinaisia ja lyhytkestoisia. Niistä on ihana saada kuvamuistoja, ja on aivan hykerryttävän hieno tunne, jos joku toinenkin näistä tykkää :)

   Poista
 6. Meren tuoksu leijaili tänne sisämaahan asti. Kiitos!
  Ihanaa ja rentouttavaa matkaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos niin paljon Marketta ❤
   Ilahdutit ihanilla sanoillasi suuresti!
   Hellettä on piisannut, mutta onneksi myös vilvoittavia tuulia :)

   Poista
 7. Oikein ihanaa lomaa ja veneilyä teille! Toivottavasti sää on suosiollinen ja koette kivoja yllätyksiä tai kaipaamianne tuttuja maisemia! Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti myös sinulle Terttu ihanista sanoista ja toivotuksista ❤
   Kelit ovat olleet suotuisat, mutta tänään oli hikinen hellepäivä, tosin ihanaa ja tervetullutta vaihtelua tuulisten ja koleiden päivien jälkeen :)
   Uutta postausta pitäisi ehtiä lähipäivinä rustaamaan, kunhan päästään "sivistyksen" pariin ja sähköpiuhan päähän ;)

   Poista
 8. Hei! Olipa taas niin kauniita ja seesteisiä kuvia! Ihanaa reissua ja leppoisia tuulia teille, mihin sitten päädyttekään!
  T. Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti sinulle Sirpa ❤
   Ollaan parhaillaan Elisaaressa. Netti on hieman hidas, mutta toimii kuitenkin, joten piti heti tulla kurkkimaan mitä tänne blogimaailmaan kuuluu :)
   Helteistä viikon jatkoa!

   Poista