keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

Seilaten seikkailuun

Viime torstaina oli tyttären ja tyttärenpojan vuoro päästä mukaamme veneretkelle, jonka määränpääksi pappakippari oli valinnut Pyhtään Kaunissaaren. Pikku-e oli odottanut niin innoissaan tätä yhteistä saariseikkailuamme, ettei ollut edellisenä iltana meinannut millään malttaa mennä nukkumaan. Ennen nukahtamista hänen piti vielä useampaan kertaan varmistaa retken ajankohta ja osallistujat. Oli kuitenkin malttanut kuunnella kun äitinsä luki hänelle pienen pätkän Muumipappa ja Meri -kirjaa ❤ 

Keli ei olisi enää upeampi voinut olla, joten meno oli todella tasaista ja tunnelma leppoisa. Kaikenlaista kiinnostavaa katseltavaakin tuli vastaan. Pikku-e:n mielestä menomatkan parasta antia olivat Mussalon sataman suuret konttilukit ja nosturit :) Toki myös satamassa lastattavina olleet laivat, ruoppaaja, sekä tosi nopeat moottoriveneet kirvoittivat ilmoille ihailevia huudahduksia.

Saimme olla kokonaiset kolme päivää yhdessä ja viettää ihanaa rantaelämää, syödä herkullista ruokaa, erityisesti Kaunissaaren Majalla, venekeittiön antimia ja kipparin kokkaustaitoja mitenkään väheksymättä, sekä nauttia luonnon kauneudesta ja idyllisen kalastajakylän tunnelmasta. Parasta oli seurata pikku-e:n uteliaisuutta ja ennakkoluulotonta suhtautumista kaikkiin uusiin asioihin. Tämäkin saari vaikutti olevan, niin pieniä, kuin hieman suurempiakin ihmeitä täynnä, kun vaan osasi katsella ympärilleen lapsen silmin.

Lähdön hetkellä olimme hyvillä mielin, vaikka hieman haikeutta ilmassa olikin. Pappakippari käänsi keulan kohti kotisatamaa, eikä mennyt aikaakaan kun koirat ja pikku-e jo nukkuivat sikeästi. Olisi ollut kiva tietää mistä kaikista asioista mahtoivatkaan nähdä unia...


”Saaressa ihminen on yksin itsensä kanssa. Ajatuksista tulee selkeitä, unista yksinkertaisia. Elämä tuntuu jälleen lahjalta.” 

(Tove Jansson 1987)14 kommenttia:

 1. Oi, teillä on ollut kyllä ihana ja ikimuistoinen retki. Nuo pienet kipparit ovat kyllä ihanaa ja opettavaista seuraa. Kunpa me aikuiset osaisimme iloita kuin lapset. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa! Kyllä meillä aikuisilla olisi paljon oppimista lasten asennoitumisesta eri asioihin.
   Tältä pikkukippariltakin löytyy kyltymätöntä intoa ja uteliaisuutta kaikkea uutta kohtaan. Lisäksi hänen luottavainen ja vilpitön suhtautuminen sekä itseensä, että ympäristöönsä on niin positiivista ja toiveikasta...eli täysin vastustamatonta :)
   Kiitos Kaisa! Ihanaa viikonvaihdetta sinulle ja läheisillesi ❤

   Poista
 2. Miten kaunis postaus, sekä kuvien että tekstin ansiosta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teksti tuli suoraan sydämestä. Niin taisivat tulla nämä sinun ihanat sanasikin. Kiitos kovasti Krisse ❤

   Poista
 3. Pienet lapset ovat ihania!<3<3 Herkistyin postauksestasi niin, että ymmärsin jälleen miten hurahtanut mummu minusta tulee,jos tämä onni mummuudesta minulle joku päivä suodaan. :)
  Kaunista on retkellänne nähty! Ihanaa, että me muutkin pääsemme osallisiksi.<3
  Tuo Toven mietelmän otin ylös.Junnun,entisen"naapurinpoikanne" sieltä Kotkasta monet laulut kuvaavat myös niin upeasti noita merimaisemia, joita rakastatte?Juuri tuossa yksi päivä kuuntelin yksinäisen saarnipuun,hienot sanat!
  Ihania,tulevia retkiä!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rannalta kantautui haitarinsoitto molempina iltoina. Junnun lauluja kuului myös soittavan ja muutamat kanssaihmiset innostuivat laulamaankin. Saaristolaistunnelmaa parhaimmillaan :)
   Näiden pienten kanssa tehdyt veneretket ovat aina yhtä hauskoja, kun lasten "varjolla" voi itsekin heittäytyä seikkailun syövereihin aivan uudella innolla :D Hurahtanut olen minäkin ihan täysin ja toivon koko sydämestäni että sinäkin vielä joku päivä saat kokea tämän onnen ja ilon. Lapsi joka sinut saa mummuksi on kyllä todella onnekas ❤
   Kiitos ihanista sanoistasi ja toivotuksistasi! Oikein ihanaa viikonvaihdetta myös sinne sinulle ❤

   Poista
 4. Voi ihanuus millainen venereissu teillä on ollut, niin upeita kuvia! Kyllä vaan on ollut ikimuistoinen kokemus ja seuraavaa jo pieni kippari varmasti innolla odottaa:) Mukavaa kesäpäivää💙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki asiat olivat kyllä täysin kohdillaan tällä kyseisellä reissulla. Maisemat, kelit, seura, ruoka.... okei, yöunet olisivat vähän pidemmät voineet olla, mutta siitä ei voi syyttää olosuhteita. Taitaa kuulua tämän ikäisen mamman huonoihin ominaisuuksiin ;)
   Toivotaan että vielä toisenkin kerran tällä kaudella pääsisimme yhdessä saareen.
   Kiitos kovasti Päde ja oikein ihanaa loman jatkoa sinulle ❤

   Poista
 5. Mummius on varmasti ihan parasta ❤
  Enkä voi olla kyllä ajattelematta, miten paljon pieni saa mahtavia kokemuksia teidän kanssa!

  Voi miten ihana hiekkaranta. 😍
  Kiitos taas näistä kuvista. Ihan käsinkosketeltavia tunnelmaltaan.

  Halaus iltaasi ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkukippari aiheutti meissä aikuisissa niin hilpeyttä kuin liikutustakin lukuisilla lausahduksillaan. On niin riemullista seurata hänen spontaaneja reaktioitaan ja ne sanat, jotka tulevat suoraan sydämestä, en vaan kestä ❤
   Isovanhemmuus on ihanaa!
   Olisipa vain enemmän aikaa olla ja tehdä kaikkea kivaa näiden kaikkien kolmen pienen kanssa...sen hetken kun vielä pieniä ovat :)
   Nuo Kaunissaaren hiekkaiset rannat ovat aivan ihanat, ja niitä riittää, toisin kuin ihmisiä. Tälläkin kertaa saimme olla täysin omissa oloissamme molempina päivinä.
   Kaunis kiitos itsellesi ihanista sanoistasi ❤ Halaus perjantai-iltaasi ihanainen ❤

   Poista
 6. ❤️❤️ Kiitos ihanasta ja unohtumattomasta seikkailusta ❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun tulitte ❤❤ Kiitos että saatiin seikkailla yhdessä teidän kanssa ❤❤

   Poista
 7. Voi mitkä maisemat! Tuollaiset lapsuuden retket muistaa loppuikänsä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunissaari on nimensä veroinen :)
   Yritämme tarjota lapsenlapsillemme mahdollisimman monia kivoja kokemuksia, joista toivottavasti jää hyvät muistot, sekä ikuinen rakkaus ja kunnioitus luontoa kohtaan.
   Kiitos Sussi ja oikein hyvää juhannusta ❤

   Poista