sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Kymmenes kausi

Viime keskiviikkoaamuna koitti kevään toistaiseksi hienoin hetki, eli veneen vesillelasku. Se sujui totuttuun tapaan täysin moitteettomasti ammattimiesten hoitaessa hommansa taitavasti. Hieno hetki oli myös se, kun kuuli talven jälkeen ensimmäistä kertaa moottorin tutun putputuksen. Kaikki toimi myös vanhassa paatissa, no, ei välttämättä ihan täysin moitteettomasti, mutta kuitenkin ihan riittävän hyvin ;)

Keli oli lähes tuuleton ja todella lämmin, joten kyllä kelpasi kipparin ajella saaren eteläpuolelle kotilaituriin, missä minä jo intoa piukassa odotin venetavaroita täyteen lastatun autoni kanssa. Ei muuta kuin tavarat kantoon, jotta päästäisiin seuraavana päivänä lähtemään täydessä varustuksessa tämän kymmenennen (juhla)kauden ensimmäiselle saariretkelle.

Lähisaaressa oli vielä paikoitellen pehmeää lunta, missä pappakoira piehtaroi sydämensä kyllyydestä ja monta kertaa. Suojaisassa poukamassa oli taivaallisen tyyntä, rauhallista ja lämmintä, jopa siinä määrin, että kippari päätti luopua talviturkistaan. Päiväkävijöitä tapasimme muutaman venekunnan verran, mutta muita yöpyjiä ei meidän lisäksi ollut.

Tänään aamulla saaressa oli lämmintä vain +2 astetta, ja jäätävän kylmä tuuli jäähdytti keliä vielä lisää, voisiko sanoa jopa "vappumaisen" viileäksi ;) Tulimmekin iltapäivällä kotiin, paitsi nauttimaan lämmöstä, myös pesemään pyykkiä ja saunomaan, sillä huomenna alkaa loman toinen, ja samalla viimeinen viikko. Tarkoitus olisi heti aamulla lähteä kaupan kautta veneelle ja suunnata sen keula kohti seuraavia saariseikkailuja.


En halua lähteä juhlimaan
mihinkään hämärään kuppilaan.
Avaan kevääseen ikkunan,
siihen kukkakimpun asetan. 
Lasillisen helmeilevää kohotan,
sulle hauskaa Vappua toivotan!

-Birgit Ahokas-

24 kommenttia:

 1. Oi, te olette saanut veneen jo vesille. Meillä paatinlasku on vielä tekemättä, mutta varmasti tulevien viikkojen aikana ajankohtainen. Saariretkiä täälläkin jo odotellaan.
  Oikein ihanaa ja rentouttavaa lomaa sekä saariretkeä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämänvuotinen veneilykautemme starttasi tosiaan 24.4. ja seitsemän vuorokautta olemme jo ehtineet veneellä viettää :) Kelit ovat olleet uskomattoman upeat, mutta tänään tultiin ihan mieluusti kotiin, kun tuulet yltyivät, lämpötila laski lähelle nollaa ja vettä alkoi satamaan taivaan täydeltä.
   Kiitos kovasti Kaisa ❤
   Uskon että saariretkiä sielläkin jo kovasti odotellaan. Leppoisaa loppuviikkoa täältä sateen ropinasta teille toivottelen ❤

   Poista
 2. Lämpimämpiä kelejä ja parempaa vointia toivotellen ja hyvää vappua teille!
  Tuon runon allekirjoitan itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loma on ollut rauhallinen ja rentouttava. Asioita on ollut aikaa ajatella ja luonto on lohduttanut sekä tarjonnut niin sielulle kuin silmille lepoa.
   Kiitos kovasti Kristiina ❤

   Poista
 3. Keväinen merenpinta helmeilee kuin kupliva konsanaan upeissa kuvissasi!
  Luontoihmiset eivät hämäriä kuppiloita kaipaa,luonto sinfonisoi suuren juhlan alkua,kohta meillä on kesä!😍
  Vapunajan tyypillisistä säistä viis,toivotan sinulle,kipparille ja pappakoiralle mitä upeinta Vappua teille rakkaissa merimaisemissa!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lomakelit ovat olleet paremmat kuin hyvät! Tänään saavuimme oikein hyvillä mielin suojaisaan kotisatamaan kun sää kylmeni entisestään, tuulet yltyivät ja vettä alkoi vihmomaan taivaan täydeltä :)
   Keväinen luonto on todellakin tarjonnut elämyksiä kaikille aisteille, enkä saa tästä kirkkaudesta koskaan tarpeekseni :D
   Kiitos kovasti kauniista sanoistasi ja sinulle toivotan nyt mitä mukavinta viikon jatkoa ❤

   Poista
 4. Teille ihania veneretkiä! Voin kuvitella tuon tunteen, kun saa veneen esille.
  Hyvää vappua myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä joka kevät yhtä suurella innolla odottaa, että pääsee taas omalle "kesäkodille" keskelle kauniita saaristomaisemia kellumaan :)
   Kiitos Marketta ❤
   Vappuna saaressa mm. saunoimme ja uimme, sekä vietimme aikaa kuuden muun "saarihullun" seurassa ja meillä oli kyllä oikein mukavaa :D
   Leppoisaa ja lämpimämpää loppuviikkoa sinulle täältä sateen ropinasta toivottelen!

   Poista
 5. Onnea tasalukuiselle kausien kertymiselle, se aika on varmasti vilahtanut kuin siivillä - tai siis aalloilla!

  En lakkaa ihailemasta kirjoituksiasi ja sen kertomana tapaasi lähestyä elämää. Elämä esiintyy Sinulle esirippu täysin auki, näet sen kokonaisuuden karikkoineen ja vastatuulineen, mutta pystyt kuitenkin kiikaroimaan ja kirkkaimmin tallentamaan mieleesi kauneimmat värit ja lempeimmät lahdenpohjukat! Kyllä, tykkään myös valokuvistasi!

  Innolla taas paattinne virtuaalisella takatuhdolla uuden kauden reissujanne seuraillen:

  - Kiiruspakolainen -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa ihana kuulla sinusta pitkästä aikaa!
   Etpä taida tietääkään miten suuresti piristit tätä torstaista iltaani ja sait sisälläni kuplivan ilontunteen lähes riehaantumaan.
   Kiitos myös onnentoivotuksista! Nämä kaudet ovat todellakin viuhuneet vauhdilla, huolimatta siitä, että vanheneva paatti & vanhahko, mutta mieleltään ikinuori miehistö ovat, mikäli mahdollista, entistäkin hitaampia liikkeissään :D
   Jes! Toivotan sinut koko sydämestäni tervetulleeksi virtuaaliselle takatuhdolle ❤
   Toivottavasti aallot eivät liikaa heittele ettei tiputa kyydistä ;)

   Poista
 6. Hei, olen lukenut blogiasi alkuvuodesta asti, kun olin pitkällä sairaslomalla polvestani. Tuttuja maisemia kauniisti kuvailet, olen Kotkasta kotoisin, mutten enää asu siellä, mökkeilemme kyllä Kotkan saaristossa. Onko kuvasi Lehmän laguunista?
  T. Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihanasti sanottu, kiitos ❤ Rakastan luontoa yli kaiken ja varsinkin saaristoluonnosta saan valtavasti energiaa, elämyksiä sekä sisältöä elämääni.
   Itse asiassa kaikki tämän postauksen kuvat ovat Lehmästä ja kolme laguunista :)
   Alku- ja loppukaudella saatamme yöpyä useamminkin Lehmän montussa, koska silloin siellä on riittävän rauhallista, jotta me "vanhuksetkin" siellä viihdymme ;)
   Kiitos Sirpa, ja oikein mukavaa alkanutta toukokuuta sekä ihania mökkeilyreissuja sinulle ❤

   Poista
 7. Kyllä kimmalteleva vesi ja avarat maisemat voittavat kaiken maailman kuppilat mennen tullen. Hyvin pääsi kuvien avulla lomatunnelmaan.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen monesti miettinyt mikä pohjoisen tunturimaisemissa, sekä näissä kaikkein rakkaimmissa merimaisemissa minua eniten viehättää. Luulen että se on juuri tuo mainitsemasi avaruus. Se, että näkee kauas ja voi tuijotella horisonttiin, tuntuu erityisen hyvältä ja rauhoittavalta.
   Kiitos kun ilahdutit ihanilla sanoillasi ❤

   Poista
 8. Sulle ja venkunnallesi on alkanut kesä, kun vene on vesille päässyt.
  Vapputoivotus on ihan parasta. noin itsekin haluan ajatella ja toivottaa samoin vappuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin se on! Keleistä viis, sillä kesä on koittanut kun vene on vesillä :)
   Luonto antaa meille valtavan paljon ihan jokaisena vuodenaikana. Asenne sekä varusteet vaan kohdilleen, niin uusia kokemuksia ja elämyksiä on tarjolla vaikka kuinka paljon. Kiitos aimarii ja mukavaa alkanutta toukokuuta ❤

   Poista
 9. Anonyymi1/5/19 17:21

  Oikein antoisaa veneilykesää teille! Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Terttu, ja ihanaa alkanutta toukokuuta sinulle ❤

   Poista
 10. Minä olen syntynyt järven rannalla
  ja asun nyt meren rannalla
  venettä minulla ei ole ollut koskaan
  mutta kaiken mitä näin kuvissasi
  ja kaiken mitä sanoit
  olen kokenut moninkertaisesti
  varsinkin tuon runon sanoman

  Oikein hyvää vappua sulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo runo kyllä kuvastaa erinomaisesti niitä tuntoja mitä pitkän ja pimeän talven jälkeen tämä keväinen kirkkaus saa aikaan.
   Itse en ainakaan malttaisi millään olla sisällä, enkä varsinkaan missään hämärissä ja tunkkaisissa tiloissa :D Ulos pitää päästä, vaikka ihan omalle pienelle pihalle istumaan ja ihmettelemään kevään edistymistä.
   Kiitos Piia ❤
   Valoa ja voimaa sinne sinulle, olet ajatuksissani ❤

   Poista
 11. Minä, vesikammoinen naarasparka olen saattanut maailmaan poikasen, joka osti juuri ensimmäisen veneensä. Tai ystäviensä kanssa yhdessä, surkeakuntoisen ja kaikin tavoin aikasyöpön. Mutta se tunne, kun ei ole saanut fobioitaan siirrettyä jälkipolville. :D Niille tulee vielä kivoja reissuja.

  Todella hyvää ja säiden suosimaa veneilykautta teille toivottelen, kuvien kautta pääsee itsekin mukaan (turvallisesti kuivalta maalta käsin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa! Toivon että pojilla on edessään lukuisia, hienoja venereissuja. Omasta kokemuksesta voisin väittää, että aikasyöppöjä nämä kaikki vähänkään vanhemmat paatit ovat. Silti ihan ehdottomasti kaiken sen uurastuksen ja vaivan väärtejä, ainakin jos meikäläisen kaltaiselta nesomaanikolta kysyy ;)
   Virtuaaliseen venekyytiin olet lämpimästi tervetullut tänäkin kautena ❤
   Kiitos Nelina ja oikein mukavaa viikonvaihdetta sinulle!

   Poista
 12. Voi mahtavaa!
  Upeaa veneilykautta 2019 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuden kauden aloitus tuntuu ihan joka kevät yhtä ihanalta!
   Kiitos paljon Nina ❤

   Poista