maanantai 31. joulukuuta 2018

Antoisaa ja ainutlaatuista

Taas olen saanut elää yhden kokonaisen, hyvin antoisan ja ainutlaatuisen vuoden. Olen opetellut, sekä myös oppinut tuntemaan kiitollisuutta jokaisesta uudesta aamusta johon saan herätä. Olen huomannut kaikista vastoinkäymisistä huolimatta elämänhaluni säilyneen ennallaan, tai ehkä jopa kasvaneen vielä entisestäänkin.

Elettyjen vuosien myötä lisääntynyt tietoisuus siitä, että tämä kaikki tulee päättymään, ja mitä todennäköisemmin omasta mielestä ihan liian pian, on lisännyt uteliaisuutta ja rohkeutta, sekä tuonut uudenlaista intohimoa kaikkeen tekemiseen ja kokemiseen. Järkevää tai ei, niin ainakin äärimmäisen voimaannuttavaa ja elämänhalua vahvistavaa.

Mikään ei ole elämässä itsestäänselvää. Kukaan ei saisi tuntea olevansa itsestäänselvyys kenellekään. Mitä haluamme jättää meistä itsestämme jälkipolvillemme? Mitä jätämme jälkeemme tästä upeasta, uniikista maapallosta tuleville sukupolville? Eivät ne suuret sanat, vaan ne lunastetut lupaukset sekä hyvät ja tärkeät teot, ne ihan pienetkin.

Näissä, sekä monissa muissa mietteissä kuljen sydän ja mieli avoinna, aiempaa rohkeampana kohti tulevaa vuotta.
Vanhaa vuotta jäljellä
on enää ihan vähän,
paljon mahtui tapahtumaa
myöskin vuoteen tähän.

Uteliaana, rohkeana
vuoteen uuteen kulje, 
takanasi vanhan vuoden
kaikki portit sulje.

Anna haaveen, toivemielen
sua uuteen vuoteen kantaa,
katso mitä vuodella tulevalla
onkaan sulle antaa.

Birgit Ahokas


 Kiitos rakkaat blogiystävät tästä kuluneesta vuodesta ja kaikkea hyvää tulevaan vuoteenne 
Lämpöisin ajatuksin 
-ansku-

28 kommenttia:

 1. Kuin ajatuksiani nämä sanasi siskonen, itsekin olen ruotinut samoja varsinkin viime päivinä. Vanhenemisen myötä sitä elää ehkä väkevämmin ja herkemmin, kun tiedostaa kaiken rajallisuuden entistä selkeämmin.
  Ihanat kuvasi jälleen!

  Kaikkea hyvää ja kantavaa tulevaan vuoteesi sinulle ja rakkaillesi Ansku♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä sielunsiskosilla samansuuntaiset ajatukset ja oivalluksetkin. Taidamme kypsyä vanhetessamme melkoisen kokonaisvaltaisesti, niin kuin parhaimmat viinit konsanaan ;)
   Kiitos Hannah ihanista, ilahduttavista sanoistasi ♥

   Poista
 2. Hyvää ja onnellista uutta vuotta, Ansku! <3

  VastaaPoista
 3. Lukiessani sanojasi,ymmärsin paremmin myös itseäni.Minusta on tullut ihan mahoton itkupilli(-jos mahdollista vielä mahottomampi kuin nuorempana-)vuodessa.Olen ajatellut sen johtuvan vaihdevuosista,mutta nyt ymmärsin,että se johtuukin siitä,että koen kaiken vielä entistäkin syvemmin,ymmärrän asioita uudella tasolla.Silmät täyttyvät kyynelistä ja leuka alkaa väpättää päivittäin kun kuulen,katson tai mietin jotain koskettavaa.Ehkä luonto on näin järjestänytkin.Kun alamme olla kypsempiä ihmisinä,ymmärryksemme tarjoaa meille huikeita tunnekokemuksia.Tässä on kyllä se huonompi puoli,että maailman,elämän epäkohdatkin koetaan yhtä syntysyvästi.
  Mutta upeaa olla myös rohkeammin oma itsensä!😊
  Kiitos Ansku kuluneesta yhteisestä blogitaipale-vuodesta!♡♡ Sitä uutta ja upeaa kohti!
  Upea kuvasarja vuoden kulustaja ihana runo!♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joskus aiemmin jo todennut eläväni täyttä elämää täydellä tunteella, sekä sanonut ettei se aina ole välttämättä ihan helppoa. Ainakin sitä todella vahvasti tuntee elävänsä kun heittäytyy tilanteisiin tunteet edellä ja järki perää pitäen, niin ilon kuin surunkaan kyyneliä säästämättä :)

   Kiitos sinulle suloinen sielunsiskoni kun kuljet kanssani näissä elämän vaihtelevissa tuulissa ja tyrskyissä ♥

   Poista
 4. Niin hyvä postaus ja kolahti minuun ihan täysillä, koska ajattelen vuosi vuodelta yhä enemmän juuri näin. Ehkä tässä iässä alkaa oikeasti tuntea olevansa rohkea ja utelias kokeilemaan uusia asioita ja samalla sitä osaa arvostaa jokaisen pienen päivän tavallistakin antia. Ihanaa elämää, eikö?! Oikein hyvää Uutta Vuotta sinulle ihana Ansku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuit jälleen kerran naulan kantaan! Elämä on ihanaa kun sen oikein oivaltaa :)
   Tavallista arkeahan tämä elämä kuitenkin pääasiassa on, joten on hyvä osata ottaa siitä kaikki mahdollinen ilo irti.
   Kiitos Pilvi kannustavista ja kauniista sanoistasi ♥

   Poista
 5. Hyvää Uutta Vuotta 2019!

  VastaaPoista
 6. Huikeita kuvia ja muistoja kuluneelta vuodelta.
  Oikein ihanaa alkavaa vuotta 2019 koko teidän porukalle! <3

  VastaaPoista
 7. Sinulla on taito valita sanasi osuvasti ja kauniisti.
  Tämä oli voimaannuttava lukukokemus. Minäkin ajattelen samoin kuin sinä, en vain olisi osannut sitä niin hienosti sanoiksi pukea. Elämän rajallisuus on tuonut minullekin uteliaisuutta ja rohkeutta lisää ja intohimoa kaikkeen tekemiseen ja kokemiseen. Se on voimaannuttava ja elämänhalua vahvistavaa, niin kuin toteat.
  Sydän ja mieli avoinna mennään täällä myös tulevaa vuotta kohti. Toistin sanojasi, mutta niissä piili upeita ja elämänmakuisia ajatuksia.
  Kiitos sinulle Ansku upeista postauksistasi ja kuvistasi! Hyvää vuotta 2019 sinulle ja perheellesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua sydämellistä blogiystävääni! Sinä Tuula, jos kuka, osaat valita sanasi aina erinomaisesti, niin omissa postauksissasi kuin näissä kauniissa ja kannustavissa kommenteissasikin ♥
   Kiitos myös sinulle menneestä blogivuodesta ja oikein ihanaa alkanutta uutta vuotta sinulle ja läheisillesi ♥

   Poista
 8. "Maailma on kaunis,ja hyvä elää sille, joilla on aikaa ja tilaa unelmille ja mielen vapaus,on vapautta kuunnella metsän huminoita, kun aamuinen aurinko kultaa kalloita"... tuo laulu sopii hyvin kuviisi, suomi on kaunis maa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olen otettu ihanista sanoistasi, sekä täysin samaa mieltä kanssasi, että suomi on todella kaunis maa.
   Kiitos Pike ja tervetuloa mukaan näihin elämän vaihteleviin tuuliin ja tyrskyihin ♥

   Poista
 9. Aivan mielettömän upeat kuvat ja hyvin samanlaisia uuden vuoden mietteitä täällä. <3 Siinä olet myös niin oikeassa, että tulisi muistaa, elämä on lahja ja sitä on onnekas, että saa elää. <3

  Oikein sydämellistä uutta vuotta Ansku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuodenvaihde on jotenkin niin otollista aikaa oman elämän ja ajatusmaailmansa tarkasteluun. Ainahan on varaa parantaa monessakin suhteessa, niin tekojaan kuin sanojaankin ja mikäs sen parempi ajankohta muutoksille, niille ihan pienillekin, kuin uuden ja uljaan vuoden alku :)
   Kiitos sinulle Tiia taas kerran kauniista ja kannustavista sanoistasi ♥
   Kiitos myös menneestä blogivuodesta ja sydämellistä alkanutta vuotta sinullekin ♥

   Poista
 10. Anonyymi1/1/19 20:44

  Kiitos suuri kuvista ja teksteistäsi; niitä on ilo katsella ja lukea. Ja niin ihania runoja olet taas löytänyt.
  Sitä ei voi tietää, mitä värejä uusi vuosi tuo tullessaan, mutta sinä osaat vangita kaikki värit kamerallasi ja sanoillasi.
  Toivotan sinulle ja perheellesi oikein hyvää ja kuvauksellista uutta vuotta! Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälleen kerran hämmästelen miten sydämellisiä ihmisiä täältä blogimaailmasta löytyykään. Niin kauniita ja kannustavia sanoja, jotka menevät syvälle suoraan sydämeen ja sieluun. Kiitos kovasti Terttu ♥
   Toivon oikein ihanaa alkanutta uutta vuotta sinulle sekä läheisillesi ♥

   Poista
 11. On ollut ilo ja ihanuus seurata blogiasi, ja nämä kuvat taas hei; herramajee kun pyörryn ihan just! Tuo jäinen laituri, oikeesti? :O

  Allekirjoitan kaiken, mitä sanoit. Tämä kaikki tulee tosiaan päättymään, joten miksi ei nauttisi kyydistä niin kauan kuin sitä kestää? Rohkeutta, uteliaisuutta ja lämmintä uskoa tulevaan. Niitä kaiketi.

  Iloa ja valoa vuoteesi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina ollut ns. suorittaja, täydellisyyden tavoittelija, sekä erittäin ankara itseäni kohtaan. Monissa tilanteissa olen itse ollut itseni pahin vihollinen.
   Olenkin jo todella kauan yrittänyt opetellut rohkeampaa ja rennompaa asennetta, sekä heittäytymistä ns. elämän vietäväksi :) Edistymistä on vihdoin ja viimein tapahtunut, joten nyt yritän vaan pysytellä tällä hyväksi havaitsemallani tiellä.

   Voi sinua ihanaa ♥ Hymyni taitaa tällä hetkellä ulottua korviin asti :D
   Kiitos näistä mielettömän ihanista sanoistasi, jotka merkitsevät minulle todella paljon ♥
   Toivon tuhansia onnenhetkiä ja paljon rakkautta tähän alkaneeseen vuoteesi ♥

   Poista
 12. Ihanat mietteet, upeat kuvat ja runo - kaikki kohdallaan! Ihan samoin olen ajatellut viime vuosina, että turha siirtää kaikkea kivaa "sitten eläkkeellä" -ajatuksella eteenpäin, vaan oikea aika elää on nyt! Hyvää uuden vuoden jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanista sanoistasi ♥
   Sitä eläkeaikaa ei välttämättä koskaan tule, tai sitä kaikkea kivaa ei pystykään enää eläkkeellä toteuttamaan, syystä tai toisesta.
   Aika on arvokkainta mitä voimme toisillemme antaa, joten en halua jättää sitä sinne hamaan tulevaisuuteen, jolloin voi olla jo liian myöhäistä.
   Kiitos Hitunen ja oikein hyvää alkanutta vuotta myös sinulle ♥

   Poista