torstai 22. marraskuuta 2018

Mieluisaa mökkielämää

Viime viikolla, keskellä vuoden pimeintä aikaa pääsimme pienellä porukalla mökkeilemään, ja mikä parasta, tälle viehättävälle vuokramökille tulemme pääsemään siskoni ja hänen miehensä ansiosta vielä monet kerrat. Ihanaa!

Mökki sijaitsee järven rannalla, kauniiden pelto- ja metsämaisemien ympäröimänä. Kyllä kelpasi koirien kanssa lenkkeillä luonnonrauhassa ja hiljaisuudessa, sekä lenkin jälkeen levähtää läheisellä laavulla. Mökin pihapiirissä sijaitsevassa kesäkeittiössä valmistimme herkullisia aterioita, istuimme iltaa mukavia jutustellen, ja tietenkin saunominen, sekä omalta osaltani myös kylmään järviveteen pulahtaminen kuuluivat jokailtaisiin rutiineihin.
Saimme 2-vuotiaan, topakan tyttärenpojankin kokonaiseksi vuorokaudeksi kanssamme reipasta mökkielämää viettämään, ja hän oli meistä se, joka innokkaimmin halusi olla ulkona aina auringonnoususta sen laskuun asti. Vitsailimme huvittuineita, että onneksi päivät eivät ole tähän aikaan vuodesta kovin pitkiä ;)

Ainut asia mikä itseäni jäi ihan tosissaan harmittamaan, oli se, että mieheni näki reissumme aikana ensin ketun, sekä myöhemmin ilveksen!! joka oli pysähtynyt katselemaan miestäni hetkeksi, ennen kuin jatkoi kevein, joustavin askelin kulkuaan kohti läheisen metsän reunaa. Toivottavasti vielä joku päivä saan itsekin kokea vastaavanlaisen kohtaamisen.


 Hyvää mieltä ja harmoniaa kaamoksen keskelle!
-ansku-

22 kommenttia:

 1. Kettu ja ilves, varsinainen onnenpekka sitten! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja joku nimeltämainitsematon on kateellinen moiselle onnenpekalle ;)

   Poista
 2. Mökkeily on ihanaa pimeällä ja hiukan kylmemmälläkin säällä.
  Näkisipä joskus ilveksen ja ketun ihan läheltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkeily on kyllä mukavaa ihan ympäri vuoden.
   No älä muuta sano! Minä olen vieläkin ihan kateudesta vihreä varsinkin kun en ole ilvestä nähnyt koskaan luonnossa, saati että olisin saanut sitä katsella silmiin, huokaus...

   Poista
 3. Tälläisen postauksen jälkeen tunnen olevani niin onnekas, kun saan asua täällä tuon kaiken keskellä. Minulta on usein kysytty, kuinka kestän keskellä ei mittää. Minulla täällä on kaikki; tuo luonto ja rauha. Tekemistä on aina enemmän kuin jaksa ja ennättää. Ilves ja karhu mullakin on näkemättä, vaikka olen asunut täällä jo kauan.
  Hyvää loppukuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveilen että vielä jonain päivänä pääsisin asumaan pieneen "mummonmökkiin" luonnon äärelle :) Minäkin pidän sinua onnekkaana ja olen iloinen puolestasi, kun saat asua siellä luonnon ympäröimänä.
   Ilvestä ja karhua en ole minäkään nähnyt, tosin tuota jälkimmäistä en haluaisi ainakaan kovin läheltä nähdäkään ;)
   Kiitos Marketta ja sinulle myös oikein mukavaa marraskuun loppua ❤

   Poista
 4. Ihanat kuvat, ajattele, marraskuu!
  Teillä ov ollut varmasti hyvin rentouttava lomaviikko.Ymmärrän tosi hyvin tuon halun olla ulkona aamusta, iltaan.
  Miehelläsi hyvin yllättävä kohtaaminen, ilves ei ole kovinkaan halukas näyttäytymään, hienoa.Jospa se siellä ympyröissä liikkuu, pidetään siulle peukkuja!
  Kiitos samoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hektisen työn vastapainoksi kaipaan luonnon rauhaa ja hiljaisuutta. Pikkumies on tainnut periä "luontohulluuden" isovanhemmiltaan :)
   Ilves ei ollut kovin lähellä, mies arvioi että ehkä noin 50 metrin päässä pellolla se seisoi, ja hetken miestäni katseltuaan, se oli poistunut kohti suojaisaa metsää. Toivotaan että ilves on kaikin puolin kunnossa ja elinvoimainen yksilö. Komea se ainakin oli mieheni kertoman mukaan :)
   Kiitos Vikki ❤

   Poista
 5. Voi onnenpotku, mikä miestäsi on kohdannut! Ketun olen minäkin nähnyt useammankin kerran, mutta että ilves hänelle näyttäytynyt!
  Mekin olemme sen kuulleet usein maalla, mutta on se vain niin arka ja viisas eläin, ettei ole näyttäytynyt kertaakaan.Olisi huisin hienoa se nähdä joskus, ymmärrän kateutesi :)
  Kauniissa maisemissa olette rentoutuneet.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kettuja olen minäkin kohdannut joskus luonnon liikkuessani, mutta ilvestä en ikinä! Kyllä olen kateellinen ja taitaa naama vieläkin vihertää hieman ;)
   Eihän se kovin lähellä ollut, ja vain hetken tuo kohtaaminen kesti, mutta aika täpinöissään mieheni siitä oli, enkä ihmettele yhtään :D
   Kaunista oli ja ah niin ihanan hiljaista ❤

   Poista
 6. Ihanat kuvat! Mökkeily on niin kivaa. Teillä on ollut mukava viikonloppu ja loistavaa seuraa. Itse olisin varmasti säikähtänyt jos ketun sekä ilveksen olisin yksinäni nähnyt. Mutta, varmasti mahtava kokemus. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvässä seurassa saimme mökkeillä ja mukavaa olikin :)
   Kettuja olen onnistunut aina välillä näkemään ihan tässä kotimme lähellä sijaitsevassa metsässäkin, sekä läheisellä pellolla, mutta ilvestä en koskaan missään. Kettu jolkotteli tuon mökin lähellä olevan pellon poikki ja pari päivää myöhemmin mieheni näki ilveksen n. 4-5 kilometrin päässä mökiltä olevan peltoaukean laidalla. Arkoja ovat molemmat, niin kettu kuin ilveskin, joten pakenevat kyllä heti paikalta ihmisen havaittuaan. Kumpaakaan ei tarvitse pelätä. Kiitos Kaisa ❤ Kauniissa maisemissa saimme oleilla, mutta niin saamme tänään ihan täällä kotimaisemissakin, kun on maa valkoisena ja pikkupakkanen, ihanaa :D

   Poista
 7. Oi kettu ja ilves, kunpa näkisit sinäkin. Niin kaunista ja aurinkokin näyttäytynyt. Sydämellistä viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin ilveksen haluaisin joskus nähdä luonnossa, mutta on niin arka ja osaa taitavasti väistellä ihmistä. Mieheni oli varsinainen onnenpekka kun onnistui sen kohtaamaan, vaikka vähän kauempaakin :) Kauniit olivat maisemat ja aurinkokin paistoi parina päivänä, mikä meitä myös suuresti ilahdutti.
   Kiitos Tiia ❤
   Sydämellistä viikonvaihdetta sinullekin ❤

   Poista
 8. Kuullostaa mukavalle, upeita kuvia <3
  Meillä on muutaman kerran ollut "kettu-hälytys" tiluksilla. Hehku ja Kide heti herättävät meidät ja me päästämme heidät ulos. Sessut ajaa ketun tiluksilta pois ja pupuset saavat rauhassa jatkaa eloaan pupulassa. Ilveksiäkin täälläpäin kuulemma on, onneksi emme ole nähneet.
  Tunnelmallista viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne teidän pupuset houkuttelevat petoja paikalle, mutta onneksi teillä on tarkat ja tomerat vahdit, jotka suojelevat laumansa jäseniä niiltä ❤
   Henkilökohtaisesti haluaisin kyllä kovasti nähdä luonnossa ilveksen, mutta se ei ole kovinkaan todennäköistä, sillä tuonne vuokramökille tai muuallekaan ilveksen asuinalueille ei kovin usein meikäläinen pääse.
   Todella mukavaa oli mökkielämä taas pitkästä aikaa. Edellisen kerran olimme viime vuodenvaihteessa Savon sydämessä mökkilomalla ja nautin aina yhtä paljon luonnon läheisyydestä ja rauhasta :)
   Kiitos Nina ❤
   Tunnelmallista viikonvaihdetta teillekin ❤

   Poista
 9. Kauniilta näyttää! Meillä käy aina niin, että mies raportoi vaikka mistä eläinhavainnoista. Perheen kesken perusvitsiksiksemme on tullut imitoida häntä erilaisin liioittelevin ilmauksin: "näin 19 peuran lauman, sori, että te ette nähneet" tai "näin ainakin kaksimetrisen kapitaalihirven, sori, että te ette nähneet". :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee! :D Toivottavasti meillä ei olla menossa samaan suuntaan ;D Aika pahalta vaan näyttää näin meikäläisen näkökulmasta katsottuna ;)
   Tuo mökki sijaitsee kauniissa Kannusjärven kylässä, missä luonto on läsnä hyvin vahvasti. Tässä ote erään 4ha:n tontilla sijaitsevan hirsitalon myynti-ilmoituksesta: "Omalta tilalta poimit marjat, jänöt, sienet, hirvet ja muut luonnon tuotteet - sekä tietty polttopuut!" :D

   Poista
 10. Ulkoilu ja mökkielämä on luontoa rakastavalle täydellinen nautinto, joka antaa energiaa ja iloa aina pitkäksi aikaa.
  Yllätyksiäkin voi nähdä, jospa sinäkin saat vaikkapa kuvattua ketun tai ilveksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, luonnossa koko keho rentoutuu ja mielenrauha on taattu.
   Meidän olisi tarkoitus mennä tuonne mökille vielä tammi-maaliskuun aikana mahdollisesti järven jäälle hiihtämään/lumikenkäilemään. Saa nähdä onko mökki vapaa sellaisena viikonloppuna kun meillä kaikilla vuorotyöläisillä on yhtäaikaa vapaata :)
   En ole uskaltanut edes haaveilla että kuvattua kumpaakaan saisin, mutta ei kai sekään liene mahdotonta, ainakaan tuolla "korpien kätköissä" :)
   Mukavaa marraskuun viimeistä viikkoa sinulle sinne pohjoiseen ❤

   Poista
 11. Ihanaa mökkielämää ❤. Varmaan pikkuiselle unikin maittoi, kun oli ulkona niin paljon. Vaikka päivä onkin lyhyt. Ja koirat tykkää kun saa painaa vapaana.

  Luonto on ihan parasta, jokaisena vuodenaikana. Ketun olen nähnyt omassa pihassa täällä "kaupungissa". Jo olikin komea ilmestys! Ilvestä en. Eivät vissiin cityile. 😁

  Suloista sunnuntaita Ansku ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkeily on meille melkoisen harvinaista herkkua, mutta ehkäpä se siksi tuntuukin aina niin erityisen ihanalta :)
   Hehee, juu eivät taida ilvekset todellakaan cityillä! Tämäkään tapaus ei jäänyt tekemään lähempää tuttavuutta mieheni ja lapinkoiramme kanssa, vaan paineli pitkin ja joustavin askelin metsän suojiin :)
   Kiitos Nelina ❤ Tämä raskaan työn raataja lähtee kohta saunan lämmitykseen ja loppuillan lojun hyvällä omallatunnolla sohvan nurkassa koiruus kainalossa ;)
   Suloista sunnuntai-iltaa sinne sinulle myös ❤

   Poista