perjantai 9. marraskuuta 2018

Kauden kauneimmat

Luontokuvia en ole ottanut viimeisen parin viikon aikana oikeastaan ollenkaan. Työt ja lastenlasten kanssa vietetty aika ovat tärkeintä tämänhetkisessä elämässäni. Hyvä jos vähäisinä vapaina hetkinä olen koirien kanssa ehtinyt ja jaksanut tehdä reippaan kävelylenkin. Niistä ei kyllä parane liiaksi luistaa, sillä pelkkä sisällä oleminen ei meikäläisen luonteelle sovi ollenkaan. Hyvin äkkiä alkaa pipo kiristämään, eivätkä koiratkaan tietenkään voi hyvin, mikäli lenkit jäävät liian lyhyiksi. Siskoni arkivapaat ovat onneksi osuneet viime aikoina hyvin yksiin omieni kanssa, joten olemme tsempanneet toinen toisiamme ylös, ulos ja lenkille :) Koirillakin on kivempaa kun saavat juosta ja painia keskenään.

Tässä vaiheessa mustaa marraskuuta on varmaan oikein hyvä hetki muistella vielä viimeisen kerran valoisia kevät- ja kesäpäiviä menneen veneilykauden merkeissä. Tämä yhdeksäs kausi olikin poikkeuksellisen lämmin ja aurinkoinen, niinpä veneillen tuli vietettyä huimat 78 vuorokautta. 

Tässä melkoisen massiivinen kuvakooste alkaen huhtikuun viileydestä ja kirkkaudesta, päättyen lokakuun hämärtyviin iltoihin ja ruskan värittämiin maisemiin.  


Kontrasti näiden kuvien ja tällä hetkellä ikkunasta näkyvän maiseman välillä on kyllä huima. No, aikansa kutakin, joten ei muuta kuin oikein hyvää hämäränhyssyä, sekä paljon onnea kaikille isille, vaareille, papoille, ukeille...


Isällä on kokemusta,
elämästä näkemystä.
Neuvoja saamme hyviä,
arvokkaita kultajyviä.
Niitä jatkossa arvostamme.
nyt vain onnea toivotamme!PS. Beate, olet lämpimästi tervetullut mukaan Tuulien ja Tyrskyjen lämminhenkiseen lukijajoukkoon 

30 kommenttia:

 1. Voi ah Ansku! Oli niin ihana palata kesään kuviesi myötä!
  On se vaan vuodenaika isolla V-llä!:)
  Nyt on alkanut tämä voimia koetteleva hämäryys ja pimeys, mutta ulkoilemalla ja kesämuistoilla tosiaan se taas jaksetaan paremmin.
  Toivottelen sinne mukavia yhteisiä lenkkejä siskosi ja koirien kera!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä on melkein mahdoton muistaa miten kauniit ja lämpimät säät hellivät meitä jo toukokuussa, puhumattakaan vuosisadan hellekesästä, joka sitä seurasi :)
   Ja tuo päivien kirkkaus, sitä ikävöin ehkä eniten...
   Kevät ja kesä, ja niitä yhdistävä tekijä VALO, vuodenajat jotka todellakin alkavat isolla V:llä ❤
   En vaan voi sille mitään, että inhoan tätä hämärän ja pimeyden aikaa, jolloin musta maa imee kaiken sen vähäisimmänkin valon itseensä, ja kuinka toivoisinkaan vesipisaroiden muuttuvan höyhenenkevyesti leijuviksi lumihiutaleiksi :)
   Kiitos Satu-Ursula ja ilon täyttämiä tähtihetkiä kulkuasi valaisemaan ❤

   Poista
 2. Voi, juuri nyt tällaisia kuvia kaipasinkin. Työviikon jälkeen on väsähtänyt olo ja monta päivää jatkunut harmaus ja tihkusade on vienyt voimia. Toisaalta jose i näitä harmaita päiviä olisi, ei osaisi arvostaa myöskään kirkkaita ja aurinkoisia päiviä.

  Hyvää viikonloppua ja kiitos ihanista kuvista! Katsoin ne kahteen kertaan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väsymys saapuu yhtämatkaa hämärän ja pimeän kanssa, ja joka syksy yhtä takuuvarmasti.
   Oikeassa olet, sillä ilman tätä harmautta emme osaisi arvostaa niitä kauniita ja värikkäitä päiviä lähellekään niin paljon kuin nyt osaamme :)
   Kiitos Piipe ihanista, ilahduttavista sanoistasi ❤

   Poista
 3. Ihania kuvia ❤️ Lämpöistä ja lempeää viikonloppua ja isänpäivää sinne! ✨

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu ja oikein ihanaa isänpäivää myös sinne teille ❤️

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti sinulle Susanna ❤

   Poista
 5. Taas taattua "Ansku-taitava-kuvaaja"-linjaa. Käypä blogissani. Siellä on ehkä jotain sinulle tuttua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässähän menee ihan sanattomaksi tällainen "hieman" puheliaampikin tapaus ;)
   Kiitos kovasti Kristiina ❤
   Kääk, nyt jännittää :D

   Poista
  2. Kiitos Kristiinan, löysin itselleni uuden blogin! Ihana, menee seurantaan! Ihanaa uutta viikkoa!

   Poista
  3. Kiitos vielä Kristiinalle! Kiitos myös sinulle kauniista ja kannustavista sanoistasi :) Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi mukaan Tuuliin ja Tyrskyihin ❤

   Poista
 6. Ah, mitä kuvia! Mieluummin katson näitä kuin todellisuutta ulkona :)).

  Puhelimessani on automaattinen askelmittari ja päätin tuossa kk sitten säiden huonontuessa, että otan tavoitteeksi joka päivälle vähintään 5 km:n kävelyn. Aina, kun meinaa aamulla tai illalla laiskottaa lähteä koiran kanssa ulos, katson askelmittarin tulosta ja pieni kilpailuhenkinen sisimpäni etsiytyy nopeasti ottamaan takkia ja tossuja esiin :). Se, että olen jaksanut liikkua joka päivä vähintään tuon määrän, helpottaa kyllä huomattavasti jaksamista isossa kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä jokapäiväisellä liikunnalla on suuri merkitys, ja omalla kohdalla olen huomannut että ihanan happirikkaassa ja raikkaassa metsässä tehdyt lenkit antavat puhtia pahempaankin uupumukseen. Tuskin maltan odottaa täysikuun loisteessa tehtyä kävelyä lumisessa metsässä :)
   Kiitos Pilvi ihanista, ilahduttavista sanoistasi ja mukavaa isänpäivän iltaa sinne teille ❤

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Onnekkaita olemme kun saamme tällaisissa maisemissa elää.
   Kiitos Nina ❤

   Poista
 8. Erittäin kaunis kuvakooste, onneksi kamera on keksitty. Nythän oli mahdottoman hieno veneilykesäkin.
  Vaikka joskus tulee sellainen olo, että voisi sen kameran joskus jättää kotiinkin ja tallentaa muistoja muuten.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin vähemmän kuvia tämän monin tavoin poikkeuksellisen hienon kauden aikana kuin yhtenäkään aiempana. Poikkeuksellista siis sekin. Syitä löytyy useampikin, joista yksi on juuri tuo sinun edellä mainitsemasi :)
   Kiitos Vikki kauniista sanoistasi ja oikein mukavaa marraskuun jatkoa myös sinulle ❤

   Poista
 9. Ihanat huippuhetket! <3 Kyllä oli kiva katsella niitä eikä tuota tummanharmaata märkää betonilähiötä ikkunan takana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän marraskuun ja varmaan koko pimeän talvikauden aikana tulen vielä monesti katselemaan kuvia menneiltä veneilykausilta, kuin vakuutellen itselleni, että kyllä se kirkas kevät sieltä sitten aikanaan taas saapuu :)
   Vesisade, harmaus ja pimeys.... ei niistä ihan hirveästi ainakaan energiaa ja iloa saa revittyä ;)
   Kiitos Kiki ❤

   Poista
 10. Minulle - joka pidän avomeripurjehduksesta - osui kolmas kuva suoraan johonkin hermoon. Jokin kuvan tunnelmassa vapautti runsaan määrän dopamiinia aivoissani ja synnytti valtavan halun ja tarpeen päästä kuvan maisemaan purjehtimaan. Loput kuvat viimeistelivät kaipuuni saariston rauhaan ja hetkeen kun istut veneen kannella lämpimässä kesäillassa. Vapautit kuvillasi ison määrän viime veneilykesän hienoja muistoja ja tunteita. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh miten hieno kommentti! Et taida tietääkään miten suuresti ilahdutit näillä kauniilla ja kannustavilla sanoillasi ❤
   Tuo mainitsemasi kuva (sekä kyseinen saari ja juuri tuo maisema) on yksi omista suosikeistani. Ihan mahtava kuulla että kuva vaikutti sinuun noin vahvasti. Olen riemuissani joka kerta kun muistan tämän kyseisen kommenttisi, jolla valaisit koko tämän harmaan ja pimeän marraskuuni :) Kiitos A-P ❤

   Poista
 11. Ihanaa, kiitos muistutuksesta, että valo ja ilo saattaa voittaa tämän sysimustan synkkyyden. Väsyttää niin, ettei mitään rajaa.

  Olen sivunnut tätä jo aikaisemmin, mutta kysynpä nyt suoraan, että saapiko sinun kuviasi käyttää taulunaiheina, jos sattuisin vielä sutia kädessäni pitelemään? Ovat niin kauniita... ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin väsyttää. Kolme aamuvuoroa takana ja vielä yksi edessä, enkä tiedä miten saan huomenna kammettua itseni 5:15 ylös sängystä. D-vitamiineja ole popsinut jo muutaman viikon purkista ja muutenkin yrittänyt syödä monipuolisesti, mutta ei vaan auta mikään. Pakkasta ja lunta toivoo hän :)

   Voi Nelina, tietenkin sinä saat ❤ Olen todella otettu jo tästä kysymyksestäsi, ja miten ihanaa olisikaan, jos innostuisit jälleen maalaamaan...
   Iloa ja valoa viikkoosi ihanainen ❤

   Poista
  2. Kiitos ihana! Tulee runsaudenpula. :D

   Poista
 12. Kyllä tuli näiden upeiden kuvien myötä kesää ikävä tässä karseessa harmaudessa. Oikeasti en muista enää milloin aurinko olisi näyttänyt säteitään edes vähän. Mutta keskitytään kynttilöiden polttamiseen ym. :)

  Ihanaa viikkoa Ansku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselen varmasti tämän talvikauden aikana kesäisiä kuvakansioita vielä monet kerrat, kuin varmistaakseni, etten ole nähnyt unta, vaan kyllä ne upeat kesä ja alkusyksy todella olivat totta :D
   Mikähän siinä oikein onkaan, että tämä pimeä kausi tuntuu niin kovin pitkältä? Aamuvuoroihin herääminen 5:15 on todella vaikeaa, varsinkin iltavuoron jälkeen, jolloin yöunet jäävät max 4-5 tuntiin. Eikä tämä 24/7 vallitseva hämärä ja pimeys mieltä paljoa piristä ;)
   Tänään arkivapaallani lähden kuopukseni kanssa kaupoille joulua fiilistelemään ja ehkä jotain pientä jouluisia juttuja ostelemaan, ihanaa!
   Poltellaan kynttilöitä, kotoillaan ja koitetaan jaksaa toinen toistamme tukien. Kiitos Tiia ja oikein ihanaa viikkoa myös sinulle ❤

   Poista