maanantai 8. lokakuuta 2018

Viimeinen veneretki

Yhdeksännen kauden viimeinen saariretki on poikkeuksellisesti jo tässä vaiheessa lokakuuta takanapäin. Paatti on myös tyhjennetty, pesty ja siirretty telakan laituriin odottamaan nostovuoroaan. Huolimatta hieman aikaisemmasta päättymisajankohdasta, kesti tämä kausi noin 5,5 kuukautta, josta vietimme veneillen kokonaiset 78 vuorokautta. Poikkeuksellisen lämmin ja aurinkoinenkin tämä yhdeksäs kausi oli, mutta valitettavasti myös sinilevää oli enemmän kuin edellisinä kesinä. Koirille ja pienille lastenlapsille se merkitsi totaalista uintikieltoa, mutta kyllä levän määrä harmitti ja huolestutti meitä aikuisiakin aikalailla.

Kiitollisin mielin kuitenkin muistelemme taas talvikaudella niin tätä, kuten muitakin menneitä veneilykausia, joita olemme vanhalla putputpaatillamme viettäneet sielunmaisemissamme seikkaillen. Enimmäkseen olemme saaneet nauttia saaristoluonnon kauneudesta suotuisissa olosuhteissa, mutta on meri joskus väläytellyt meille myös sitä toista puolta itsestään. Merikelpoinen paattimme on iloksemme ja onneksemme kuljettanut meidät aina turvallisesti perille, joten hyvillä mielin jäämme odottamaan ensi kevättä, sekä jo kymmenettä yhteistä kauttamme.


"Jokaisen talven sydämessä on väräjävä kevät, ja jokaisen yön hunnun takana on hymyilevä aamunkoitto."

-Kahlil Gibran-

16 kommenttia:

 1. Tosi pitkä olikin veneilykausi. Sinilevän esiintyminen ja yleensäkin luonnon saastuminen ja ilmastonmuutos huolestuttavat.
  Uutta kesää odotellessa nautitaan syksystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin 6kk ollaan yleensä aina veneilty, mutta tänä kesänä tuli pidettyä niin pitkä veneilyloma, että nyt oli alettava paiskimaan töitä ihan urakalla, kun niitä kerran tarjottiin ;)
   Itämeren tila surettaa, ja luonnon saastuminen sekä ilmastonmuutos huolestuttavat kovasti.
   Kiitos Krisse! Lempeää ja leppoista lokakuun jatkoa toivottelen teille täältä tuuliselta kaakonkulmalta :)

   Poista
 2. Oi, olittepa paljon laineilla! Eipä toisaalta ihme, kun oli niin ihana kesä ja teillä kauniit maisemat. Tuo sinilevän määrä kyllä kauhistuttaa. Sitä oli myös kotimme läheisessä rannassa ja uintikieltoahan se tiesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuussa 2 vkon ja sitten vielä kesä-heinäkuussa 6vko lomat vietettiin veneillen. Oli kyllä niin uskomattoman upeat kelit koko kesän, etten muista moista vielä koskaan aiemmin olleen :)
   Itämeren tila on todella huolestuttava. Ahdistaa ajatellakin koko asiaa...
   Kiitos Piipe! Värikkäitä ja virkistäviä lokakuun päiviä sinulle ❤

   Poista
 3. Teillä on ollut ihanan pitkä veneilykausi ja kuulosti myöskin onnistuneelta. Tuo sinilevä on kyllä harmillinen, täälläkin vähensi lasten uimista. Meillä nostetaan paatti huomenna ja sitten jäädäänkin odottelemaan ensi kevättä. Onneksi muistot menneestä kesästä ovat positiiviset, niitä muistellessa menee pakaksillatkin mukavasti.
  Ihanaa tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohtumattoman upea kausi takana ja sitä kyllä kelpaa talvi-iltoina muistella :)
   Meidän paatti nostettiin eilen ja siellä se nyt odottelee että ehtisimme peittelemään sen ansaituille talviunilleen. Ensi vkl menee minulla taas töiden merkeissä, mutta sitten seuraavana on vihdoinkin venhon vuoro :)
   Kiitos Kaisa ja ihanaa viikon jatkoa ❤

   Poista
 4. Ihastuttava voimalause taas Kahlililta talvea kohti! <3
  Uskon, että silti on hiukan teillä haikeutta puserossa, nyt kun rakas putput on jo odottamassa vuoroaan talvisäilöön laitettavaksi.
  Veneilijöille tämä kesä oli aivan varmasti hieno, jos ei tuota sinilevää lasketa mukaan.Pitkään ajattelin, ettei sinilevää ollut minun lapsuudessani.Kunnes muistin telttaretken pitkin Suomea isäni ja pikkusiskoni kanssa.Yhtenä iltana, kun teltta oli saatu pystytettyä leirintäalueelle ja isäni oli vuokrannut meille saunavuoron, muistan kuinka isä ja sisko kiusoittelivat minua, kun en halunnut yöuinnille mustaan veteen.Hymy hyytyi aamulla, kun näkivät, että ranta oli täynnä sinilevää.
  Itse olen jo tyystin unohtanut sen hikisen,tappohelle-kauden kun ei saanut oikein nukutuksikaan. Vain suloiset, ihanan lämpöiset muistot palaavat viime kesästä mieleeni. :)
  Nautittavan kauniit kuvat!<3 Omiksi suosikikseni valikoituivat no.2 ja 3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha tuttu voimalause ❤ Yritän sillä lohduttaa itseäni, sillä tiedän että varsinkin nuo "hymyilevät aamunkoitot" ovat hakusessa pimeinä, tuulisina, sateisina syys- ja talviaamuina klo 5:15 ;)
   Mennyt veneilykausi oli poikkeuksellisen lämmin ja aurinkoinen. Oli hetkiä, jolloin piti ihan muistuttaa itselleen, että todellakin tutulla suomenlahdella tässä mennä putputellaan :D
   Merellä ei helle vaivannut hetkeäkään, mutta töissä se "tappohelle" sitten uuvuttikin ihan totaalisesti, huhhuh. Melkein tulee hiki jo sitä muistellessa :)
   Kiitos kovasti kauniista sanoistasi ❤ Leppoisia ja lempeitä lokakuun päiviä sinulle ❤

   Poista
 5. Hujaus vain ja pian on uusi kausi, aika kuluu niin nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinäpä sen sanoit! Ettei vaan kulkisi niin nopeasti että ehditään viritellä jouluvalot ennen kevään tuloa ;)
   Värikästä ja virkeää viikon jatkoa sinulle Sussi ❤

   Poista
 6. Kaunis ja haikea postaus <3 Ensi kesä on jo tuossa tuokiossa ;)
  Tunnelmallisia lokakuun hetkiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoinen haikeus lienee veneilijän jokasyksyinen vakiovieras ;)
   Päivät kuluvat niin nopeasti, että kevät koittaa ennen kuin huomaammekaan, mutta toivottavasti ehdimme vielä ennen sitä nauttimaan syksyn väriloistosta ja lumisesta pakkastalvesta :)
   Kiitos Nina ja oikein lempeitä ja leppoisia lokakuun päiviä teille sinne Tuiskulaan ❤

   Poista
 7. Uskomattoman pitkä kausi ja hieno sellainen teillä takana! Taas on varmasti paljon muistoja, joita kaivella mielen sopukoista talvi-iltoina :). Kaunista syksyn jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia löytyy roppakaupalla ja niitä talvi-iltoina katsellaan aivan varmasti vielä moneen kertaan. Niiden kautta pääsee ihanasti takaisin kesän tiettyihin huippuhetkiin ja tunnelmiin :)
   Kiitos Pilvi ja ihanaa syksyä myös sinulle ❤

   Poista
 8. Jotenkin, no...haikeaa. Kesä oli ihanan pitkä ja lämmin. Ja toki uusi täällä taas nopeammin kuin ymmärtääkään. Mutta kun...

  Toivottavasti sinä osaat ottaa ajatuksen talvesta ja pimeästä paremmin kuin minä. Kai siitäkin taas selviää.

  Hali ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haikeus tuntuu tulevan yhtämatkaa lisääntyvän pimeyden myötä, ja joka syksy yhtä takuuvarmasti, huoh.
   En tiedä miten tulevasta talvesta taas selvitään edes kutakuinkin järjissään ;)
   Vaikuttaa pahasti siltä, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä huonommalla menestyksellä kestän nämä pimeät, sateiset, tuuliset, loskaiset, harmaat ja työntäyteiset kuukaudet. Vertaistuen voimalla varmaan taas tästä tulevastakin "synkkyyskaudesta" selviämme :)
   Kiitos Nelina ❤
   Myötätuntoisia & lämpöisiä ajatuksia ja halaus täältä sinne luoksesi ❤

   Poista