keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Kirkkautta ja kauneutta

Hieman yli kolme viikkoa on nyt veneilylomaa takana ja vielä olisi viikko aikaa viettää tätä virkistävää merielämää. Kelit ovat olleet koko tähänastisen loman aikana hyvinkin vaihtelevia, joten koko runsas vaatevarastomme on ollut ahkerassa käytössä. Parhaimmillaan olen vaihtanut vaatteita yhden päivän aikana useampaankin kertaan. Liikkeellä ollessamme, varsinkin varhaisina aamun tunteina, on pitänyt pukea villaista alle ja tuulenpitävää päälle. Hanskat ja pipo ovat myös olleet ahkerassa käytössä. Yleensä suojaisissa satamissa on voinut sitten viettää aikaa ihan kesäisissä vermeissä, jopa uikkarissa :D

Valitettavasti uiminen on jäänyt poikkeuksellisen vähälle sinilevän takia. Koiria on myös pitänyt kieltää menemästä veteen, varsinkin kun ne siinä samalla myös tuppaavat sitä juomaan. Onneksi ainakin vielä on löytynyt sellaisiakin saarikohteita, missä me kaikki olemme päässeet nauttimaan puhtaasta ja kirkkaasta merivedestä. Ei mitään väliä vaikka vesi olisi vähän viileämpääkin, kunhan se vaan olisi puhdasta.

Kirkkaita ovat olleet myös useimmat tähänastisista kesäpäivistä ja itse iloitsen kovasti kun illat ovat melko myöhään vielä valoisia. Näiden seuraavien saaristomaisemien myötä toivotan teille kaikille kauniita ja kirkkaita kesäpäiviä!


20 kommenttia:

 1. Ihania kalliokuvia! Vesi on mahtava muovaaja.
  Aurinkoista kesäpäivän jatkoa Sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kalliot ovat tosi kauniita. Minusta nuo väriraidat olivat ihastuttavia. Ne ikäänkuin "valuvat" kallion laelta kohti merta :)
   Kiitos Piipe ♡

   Poista
 2. upeat kuvat!

  Kurja vain sen sinilevän kanssa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää että olen murehtinut meremme tilaa tässä viime viikkojen aikana ehkä enemmän kuin koskaan aiemmin.
   Jotain merkittävää pitäisi tehdä ennen kuin on jo liian myöhäistä.
   Kiitos Sussi ♡

   Poista
 3. Upeita kuvia, niin kaunista maisemaa! Tuollaisilla kallioilla olisi kiva ihan vaan istuskella ja nauttia kesästä♥ Oikein mukavaa loman jatkoa, taisivatkin luvata koko suomeen oikein kaunista keliäkin tälle viikolle! Leppoista kesäpäivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringon lämmittämillä ja meren sileiksi hiomilla rantakallioilla on todella ihana istuskella vaan ja keskittyä nauttimaan kaikilla aisteilla kesästä :)
   Kohta köydet sekä sähköjohto irti ja keula kohti retkisatamaa, joten taukoa täältä blogimaailmasta tiedossa taas muutaman päivän ajan.
   Kiitos kovasti Päde ♡

   Poista
 4. On nuo kalliot kyllä mahtavia!
  Ajatella, kun aikoinaan ovat muovautuneet.On siinä ollut isoa massaa liikkeellä. :) Hienosti näkyvät nuo raidat ja kerrostumat kuvissasi.
  Ihanaa meren kirkkautta,kaunista joutsenkaula-kaarta ja kukkia! <3
  Lokoisaa olemista teille sinne! Toivon monia levättömiä pysähdyskohteita matkallenne.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä Pirttisaaren kalliot ovat ehkä kauneimmat mitä olen koskaan nähnyt. Intoilin noista kukista kun olivat värisävyltään ihan yks yhteen joidenkin kalliossa olleiden raitojen kanssa :)
   Kyllä täällä ollaan oltu totaalisesti luonnon lumoissa monet kerrat ja tunnettu kiitollisuutta että saadaan elää näin upeassa maassa.

   Kaunista ja kirkasta on ollut, paitsi merivesi on aina vain sameampaa ja yhä paksumman levän peitossa :( Tämä on pahin levävuosi mitä omilta veneilyvuosilta 1986 alkaen muistan. Saattaa toki olla että muisti jossain kohti pettää, mutta ikävä on tämänhetkinen tilanne.
   Kiitos kovasti Mirjam-Matilda ♡

   Poista
 5. Kauniit kuvat! Leppoisia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos!
   Leppoisia ja lämpöisiä kesäpäiviä myös sinulle ♡

   Poista
 6. The rock formations are incredible! You can see the type of erosion that they have endured over the years. Beautiful landscape all around. Thanks for the share, love checking out your blog.
  World of Animals

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Finnish archipelago is full of beautiful landscapes :)
   Thank you very much for your lovely words ♡

   Poista
 7. Hiekkaranta on kaunis, mutta tykkään kyllä kalliorannasta enemmän...upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä kanssasi :)
   Kiitos kovasti Hannele ♡

   Poista
 8. Hurjan kauniita kuvia jälleen! Noista kallion pinnoista voi lukea historiaa kauas, kauas taaksepäin ja nähdä myös jääkauden merkkejä. Kalliot kertovat omaa rouheaa tarinaansa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kunpa osaisinkin lukea noista kallion pinnoista sen kaiken historian mitä ne sisällään pitävät.
   Niiden muotoja, kauneutta ja sileää pintaa kyllä ihailen suuresti :)
   Kiitos Merikaisla ♡

   Poista
 9. Niin ihania kuvia! Nyt peukut pystyyn, että sinileväkukinnot lakkaavat pian ja pääsemme taas vapaasti uimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että pääsemme taas nauttimaan puhtaista, kirkkaista uimavesistä ihan pian.
   Kiitos Pilvi ♡

   Poista
 10. Sinilevä tilanne on kurja :/
  Me olemme iloisia tuosta kotilammesta, jonne koirat pääsevät uimaan joka päivä. Sanotaan, että suolammen vesi tekisi hyvää ihmisenkin iholle mutta minä en ole vielä kokeillut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tilanne on hieman parempi. Ainakin täällä itäisellä suomenlahdella näkyy vedessä vain hippuja. Ollaan silti käyty itse aina uinnin jälkeen suihkussa. Koiria en ole edelleenkään uskaltanut veteen päästää, ne kun aina juoda lopsottavat sitä kielloista huolimatta :(
   Olen siskoni kanssa käynyt kerran uimassa eräällä vuokramökillä suolammessa, ja avot miten ihanan pehmeiksi ja sileiksi iho ja hiukset tulivat :) Pidempikestoisesta käytöstä/tehosta en siis voi sanoa mitään, mutta sinullahan on nyt mahdollisuus testata tätä ihan käytännössä :D

   Poista