sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Haaveita horisontissa

Lomakuvia selaillessani huomasin hyvin pian, miten paljon olen kuvia räpsinyt, sekä myös sen, miten usein olenkaan katsellut horisonttiin........... ja haaveillut. En mistään maailmaa mullistavista, mutta itselleni tosi tärkeistä asioista. Asioista jotka ovat keskeisessä roolissa onnelliseen elämään.
Haaveilla saa ja pitää, sellaisistakin asioista, joiden tietää tuskin koskaan toteutuvan, mutta itselleni tärkeimpiä ovat kuitenkin ne, jotka jonain päivänä omien tekojeni ja valintojeni edesauttamana todennäköisesti toteutuvat.
Ainakin minua nämä kyseiset haaveet innostavat ja motivoivat jaksamaan vaikeidenkin päivien yli. Ne lisäävät myös toiveikkuutta, sekä tunnetta oman elämän ja sen laadun hallinnasta, ja auttavat keskittymään niihin hyviin asioihin, joita elämä mahdollisesti vielä tulevaisuudessakin minulle tarjoaa.22 kommenttia:

 1. Eikö se sananlakukin sano, että ihmisellä, jolla ei ole haaveita, ei ole mitään..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joskus jostain lukenut että toiveikas ihminen haaveilee paljon, suunnittelee elämäänsä eteenpäin ja asettaa tavoitteita.
   Toivottomaksi elämänsä ja tilanteensa tunteva tuskin viitsii / jaksaa haaveilla.
   Tuo mainitsemasi sanonta ei tosiaankaan ole ihan "tuulesta temmattu" :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Kirsti ♥
   Voin tässä nyt kertoa että yksi haaveeni on tulla paremmaksi kuvaajaksi :)

   Poista
 3. Täällä toinen haaveilija ja horisonttien kuvaaja. <3
  Haaveilu on ihanaa ja usein ne myös toteutuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse koen, että voin kuvia katsomalla palata, ainakin jollain tasolla, siihen kuvanottohetkellä vallinneeseen tunnelmaan ja mielentilaan :)
   Haaveilu on ihanaa ja monesti myös motivoi muutokseen, jota tarvitaan haaveen toteutumiseen. Haaveilu lisää toiveikkuutta mm. siitä että tulevaisuudessakin asiat ovat hyvin :)

   Poista
 4. Haaveet ovat niin tärkeitä oman jaksamisen ja kaikkeen motivoitumisen takia. Ja tykkään tosi paljon tuosta asenteestasi, että omilla valinnoilla voi vaikuttaa ja kulkea sillä tavalla haaveitaan kohti, vaikkei tietenkään mitään takuuta niiden täyttymisestä olekaan. Näin itsekin yritän ajatella, koska en ainakaan usko, että monikaan asia ihmiselle ihan vahingossa sattuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä kanssasi, ja kiitos ♥
   Monista suuristakin haaveista ollaan jouduttu luopumaan, mutta yhtä monta kertaa ollaan keksitty tilalle uusia :D
   Vahingossa ei satu kuin, no, niitä vahinkoja ;) Uskon myös, että alitajuntamme ohjaa tekemisiämme ehkä enemmän kuin ymmärrämmekään, tai suostumme myöntämään. Yhtä kaikki, pääasia on että jatkamme haaveilua niin kauan kuin elämme :)

   Poista
 5. Haaveita on ehdottomasti oltava,ja unelmia.
  Itse koen,että vaikka haaveet ja unelmat yleensä sijoittuvat tulevaisuuteen,en haaskaa nykyhetkeä haihatteluun vaan valmistan itseäni siihen tulevaan.Ja niin kuin sinäkin sanoit,sitä ikäänkuin valmistaa itseään kulkemaan sitä unelmaansa kohden haaveilemalla.Tuo neljäs kuva!♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Haaveilla ja unelmoida pitää niin kauan kuin elää.
   Ymmärsit pointtini, eli ei eletä sitä kuuluisaa sitku-elämää, vaikka haaveillaankin, vaan tehdään myös tiettyjä tekoja ja/tai valintoja sen haaveen/haaveiden toteutumiseksi.
   Ja kyllä minun pitää aina etukäteen miettiä ja pohtia ja pähkäillä ja tuumailla ja epäröidä ja....
   vasta sitten olen täysin varma, että kannattaako jotain tiettyä haavetta kohti lähteä kulkemaan vaiko ei :D
   Kiitos Satu-Ursula ♥

   Poista
 6. Kyllä haaveita tarvitaan, vaikka olenkin huono haaveilemaan, mutta aina siintää jokin reissu omissa haaveissa.

  Ihanaa elokuun alkua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen aina ollut kova haaveilemaan, mutta iän myötä haaveet ovat tulleet realistisemmiksi ja myös "tylsemmiksi" eli enää ei löydy yhtä hohdokkaita haaveilun aiheita kuin nuorempana ;)
   Kiitos Tiia ♥ Oikein ihanaa elokuun ensimmäistä viikkoa sinullekin ♥

   Poista
 7. Eläkeläisellä olen huomannut, että haaveet vaan pienenee. Joskus tuntuu, että ne katoaa kokonaan, mutta ian jotain pientä pulpahtaa esiin.
  Yritän vaan nauttia joka hetkestä, jopa tästä kuumuudesta. Helle, joka oli ennen mun suurin ilo kesällä, on nykyisin jo hiujkan tuskallista. Mutta ilolla otan vastaan ja odotan uutta aamua.
  Hyvää elokuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämän ja omien resurssien rajallisuuden tiedostaminen varmaan osaltaan vaikuttaa haaveisiin ja tulevaisuuden suunnitelmiin. Ainakin näin on itselleni käynyt.
   Voihan sitä toki myös olla niin tyytyväinen tämänhetkiseen elämäänsä, että mitäpä sitä suotta mistään muusta enää haaveilemaan ;)
   Tosi pienistä asioista minäkin nykyään haaveilen, vaan mitäpä siitä, pääasia että haaveita ylipäätään on :) Hetkessä elämisen taidossa piilee pitkälti onnellisuuden salaisuus.
   Kestämistä näissä helteissä alkaa jo olemaan, sekä varsinkin tässä kuivuudessa. Huolestuttaa ja surettaa eläinten sekä kasvien kohtalo.
   Kiitos Marketta ja oikein leppoisaa loppuviikkoa ♥

   Poista
 8. Mietin tässä, että mitä jos pitäisikin haaveilla juuri horisonttia tuijotellen? Tai siis, olisko haaveilu jotenkin ilmavampaa, kun näkee kauas? Sitähän sanotaan, että pitää mennä kauas nähdäkseen lähelle.

  Oivallus (ja olen ihan tosissani); ehkä minulla ei siksi ole juuri haaveita, koska en ole oikein katsellut horisonttia. Korkeintaan lähelle vastarantaa, pienellä järvellä. Ehkä mieli pitää tyhjyydestä myös visuaalisesti.

  Kiitos tästä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen huomannut, että meren rannalla istuessa ja horisonttiin tuijotellessa on hyvin helppo haaveilla, niin pienistä, kuin isoistakin asioista.
   Ja yleensäkin kaikki asiat asettuvat ns. oikeisiin mittasuhteisiin, kuten huolet, jotka neljän seinän sisällä tuntuvat niin kovin suurilta ja vaikeiltakin, mutta aavan meren äärellä ne kutistuvat ja kaikki näyttää taas hiukan valoisammalta :)
   Sinun on nyt hakeuduttava meren rantaan istumaan ja rauhoittumaan, jotta näet toimiiko tämä "resepti" sinulla yhtä hyvin kuin minulla ;)
   Kiitos Nelina ♥

   Poista
 9. Horisonttien kauneutta. Pysähdyin. Hetkeksi.
  Kiitos jälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Levolliset merimaisemat kutsuvat katselemaan ja rauhoittumaan.
   Kiitos Merikaisla ♥

   Poista
 10. Kauniita kuvia täynnä tunteita. Kiitos näistä hetkistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi ihanainen, ilahdutit sanoillasi suuresti ♥

   Poista
 11. Ihanat horisontit! Kauniit kuvat, joita jaksaisi katsella vaikka kuinka pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain kauniista ja kannustavista sanoistasi paljon energiaa ja iloa :)
   Kiitos Ninnu ♥

   Poista