sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Vauhdikasta vapailua

Mitä enemmän minulla on vapaa-aikaa, sitä enemmän minulla tuntuu myös olevan tekemistä. Alan jo aavistelemaan miksi monet eläkeläiset ovat niin kovin kiireisiä ;) Toukokuusta syyskuun loppuun asti teen töitä osa-aikaisesti, joten myös perhekeskeistä vapaa-aikaa minulla on nyt enemmän kuin koskaan. Pääasiassa olemme veneilleet kahdestaan kipparini kanssa, mutta myös perheemme kaksi pienintä piipertäjää ovat jo saaneet oman osansa raikkaasta meri-ilmasta. Yhdessä lasten ja lastenlasten kanssa olemmekin saaneet nauttia näistä uskomattoman upeista ja aikaisista kesäpäivistä, eikä liene yllätys että vauhtia on piisannut. Eipä ole kahden juniorin tarvinnut iltaisin nukkumatin tuloa kauaa odotella, kuten ei kahden nimeltämainitsemattoman seniorinkaan :D

Arktikasta vielä sen verran, että näyttävimmät massat ovat jääneet meiltä lähes tyystin näkemättä ja kokematta. Tuulet ovat viikonloppuisin olleet pääasiassa pohjoisen puoleisia ja kääntyneet linnuille myötäisiksi suunnilleen siinä vaiheessa kun meidän on jo pitänyt lähteä puksuttelemaan kohti kotilaituria. Ehkäpä ensi keväänä ovat tuulet edes hieman suotuisammat myös meille viikonloppubongareille :)


Mitä tunnen, siitä puoltakaan
en pysty sanoin kuvaamaan, 
kun katson lapsenlasta nukkuvaa,
joka uinuu unta ihanaa.

Peitteen alla posken nukat
jaloissa pienen pienet sukat.
Katsella voisin tunnin jos toisen
hellyys ja rakkaus loi tunteen moisen. 

Birgit Ahokas
18 kommenttia:

 1. Aivan ihanaa, että sinulla on nyt enemmän aikaa perheelle ja rakkaillesi.Ihan liikutuin tuosta rakkauden määrästä, jonka koet näitä pieniäsi kohtaan.Suloiset kuvat pikkumiehestä ja miten ihana runo.<3
  Kaunista olet taas nähnyt ja kuvannut.
  Vau, miten hieno hiekkapoukama pistää vene ankkuriin!
  Ihania päiviä Ansku sinne sinulle ja läheisillesi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taloudellisesti tekee tiukkaa, eikä ole kovin viisasta tulevaa työeläkettä ajatellenkaan pienentää tuloja vielä entisestään. Olen kuitenkin päättänyt elää tässä hetkessä, enkä liikaa murehtia etukäteen. Voinhan vaikka voittaa lotossa niin ei tarvitse köyhistä eläkepäivistä turhaan vielä huolestua ;)

   Luonto on kauneimmillaan ja kesä antaa parastaan, joten nautitaan rakkaimpien seurasta sekä kaikista elämän tarjoamista ihanista asioista. Niistä itsellemme tärkeimmistä ♥

   Kiitos jälleen kerran kauniista sanoistasi. Ihania kesäpäiviä myös sinulle ja rakkaimmillesi ♥

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kyseisessä saaressa upeita hiekkarantoja riittää :)

   Poista
 3. Niin kauniilla kevätsäillä nyt meitä suomalaisia hellitään ja etenkin veneilijöitä tällainen aikainen kesä ilahduttaa kovasti :) Mummina olo on varmasti ihan huikea juttu ja kyllä todellakin välittyy rakkaus niin tekstistäsi kuin kuvistasikin. Lapset ovat se tärkein juttu tässä maailmassa, joita tulee helyydellä - rakkaudella ja viisaudella kasvattaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä pian päättyvä toukokuu on ollut uskomattoman upea! Mieleenpainuva veneilykauden aloitus todellakin :)
   Lastenlasten kanssa on huippuihana olla ja toivon että saan luotua lämpöiset ja läheiset välit heihin jokaiseen.
   Kiitos Vedenneito ja oikein ihanaa veneilykauden jatkoa teille ♥

   Poista
 4. Kiitos kauniista runosta, joka kolahti ja osui!
  Sain talvella toisen lapsenlapsen, toinen täytyy muutaman päivän päästä 20 vuotta. Nyt minulla on aikaa ikävöidä pientä tonttutyttöä eläkkeellä, mutta koko ajan mielessä on tuo isompikin. <3
  Olen niin kiitollinen jokaisesta päivästä ja noista kahdesta lapsenlapsesta.
  Nuo sinun kuvat tuovat meren tuoksun nenään, kiitos niistäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isovanhemmuus on ihanampaa kuin osasin koskaan edes kuvitellakaan. Löysin tuon runon ihan sattumalta samalla kun luin erästä artikkelia isovanhemmuudesta. Se kuvaa niin hyvin omia tuntoja, että olihan se täällä heti julkaistava :)
   Sama täällä, kiitollisia ollaan, että saadaan elää ja olla omien lastenlasten kanssa. Ja ikävä iskee vähintään muutaman päivän kuluttua jos ei olla nähty.
   Kiitos kovasti itsellesi Marketta ♥ Ilahdutit suuresti ihanilla sanoillasi ♥

   Poista
 5. Ihanat kuvat ja mikä söpö pienikin kuvissa vilahti. Mukavaa kesää ja ihana kun olette saaneet lapset lapsineen mukaan vesille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä toukokuu on ollut jo ihan täyttä kesää ja siitä on yritetty nauttia jokaisena mahdollisena hetkenä mahdollisimman monipuolisesti. Kesän lapsia löytyy täältäkin ja meno on sen mukaista :D
   Kiitos Kaisa ja ihania toukokuun viimeisiä päiviä sinne teille ♥

   Poista
 6. Voi mikä hiekkaranta! Ja mikä tunnelma kuvissa. Ihana, että pääset nauttimaan kesästä! Meikällä menee koko kesä opiskellen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon saaren hiekkarannoista onkin täällä tosi monta kuvaa, mutta kun ne ovat niin mahtavat :)
   Muistan miten mimulla oli 2014 kokonaiset 8 päivää kesälomaa ja siitäkin suurin osa oli sateista ja tuulista. Juhannuksena harjasin lunta veneen kannelta. Nyt jo naurattaa, mutta silloin ei liiemmin hymyilyttänyt ;)
   Kiitos Sussi ja tsemppiä sinulle opiskeluun sekä aurinkoa ja lämpöä vapaisiin hetkiisi ❤

   Poista
 7. Niin kauniit kuvasi jälleen! Sehän se on töiden suhteen, että täysi työaika on melkoisen raskasta varsinkin hoitosektorilla, sitten taas osa-aikaisena tulot tipahtavat kohtuuttoman paljon muutoinkin alipalkatusta alasta.. Mutta ylitse tuon säteilee se, että aika, minkä osa-aikatyö mahdollistaa on kultaakin kalliimpaa sinulle ja rakkaillesi - eihän sillä ole hintalappua laisinkaan! Saatte yhdessäolon riemun, ilon, vapauden ja tiedän, miten osaat arvostaa tuota. Suloista kesäkuuta siskonen♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työn kuormittavuus, niin fyysinen kuin psyykkinen, on hieman yllättänyt minut. Tiesin kun "pakon edessä" pitkien työttömyysjaksojen jälkeen hoitoalaa lähdin opiskelemaan, että työ on raskasta. Ei sitä silti pysty etukäteen arvioimaan miten oma keho ja mieli mm. vuoronvaihteluihin ja viikottain lyhyiksi jääneisiin yöuniin reagoi. Myös vastuu painaa ja työn fyysisyys kuormittaa varsinkin tällaista "ongelmaista" kulunutta kehoa :)
   Aina kun puoli vuotta painaa täysillä, eikä juuri muuta ehdi tehdä, niin rahaa jää ihan pakostikin säästöön ;) Toisen puolivuotisen voi ottaa hieman kevyemmin, niin jaksaakin sitten taas paremmin. Pakko vielä sanoa, ettei kukaan ymmärrä väärin, että tykkään todella paljon hoitotyöstä, mutta välillä on huilattava kun näitä kremppoja on kehossa jo enemmän kuin tarpeeksi ;)
   Kiitos Hannah ♥
   Arvostan tätä tilaisuutta ja nautin lisääntyneestä vapaa-ajasta todella paljon. Myös tyttäret arvostavat, ja nuo pikkuisetkin varmasti iloitsevat kun on enemmän rakastavia ihmisiä ympärillä :)
   Ihanaa kesäkuuta myös sinulle siskonen ♥

   Poista

   Poista
 8. Upeita tunnelmia kuvissa <3
  Ihanaa kesäkuuta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Nina ja oikein ihanaa kesäkuuta sinne teille myös ♥

   Poista
 9. Aivan mahtavaa! Pyörittelen päätäni ja hymyilen hämmästyneenä ja ihaillen blogiasi jälkeen kerran - tykkään todella! Pikkaisen myös pelottaa energian määrä jonka joudut käyttämään kuviin ja teksteihin, niissä niin näkyy aito paneutuminen aiheeseen ja sanomaan. Toisaalta voin uskoa myös näkemäsi vaivan palaavan palkitsevana "luomisentyönä" myös itsellesi. Itsekkäästi ajatellen toivon että saan nauttia blogistasi lopun elämääni, mutta ehkä kuitenkin eniten toivon että jaksat itse nauttia ja lepuuttaa itseäsi tämän ihanan tuotoksesi parissa.

  Erityisesti tykkään taidostasi kertoa asiat arjestakin rehellisesti ja kaunistelematta, mutta kuitenkin nähdä ja löytää valo myös hämärästä. Oman rajallisuuden tunnistaminen on suurta viisautta, samoin kuin "vähemmän on enemmän" sanonnan sanoman ymmärtäminen.

  Hyvää jatkoa lomallenne, pitelehän toisella kädellä hatustasi ja toisella kaiteesta kun kannella kipität lähipäivinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos joku on mahtavaa, niin tämä sinun kommenttisi!
   Nämä teidän lukijoiden kommentit kannustavat, koskettavat ja ilahduttavat minua enemmän kuin ehkä kukaan teistä osaa aavistaakaan.

   Toki tämä eräänlaisena päiväkirjana toimiva blogi ilahduttaa minua itseäni jo pelkällä olemassaolollaan, sillä tänne voin aina tulla palauttamaan mieleen menneitä asioita ja omia ajatuksiani. Myös pimeinä talvi-iltoina on mukava palata merellisiin kesätunnelmiin kuvia katsellen :)
   Täältä löydän myös sellaista sielunsiskoutta, kannustavaa ja lämmintä ilmapiiriä, johon on hyvä varsinkin heikkoina hetkinä kietoutua...

   On todella suuri ilo ja kunnia saada tällaista palautetta, joten kiitos sinulle kauniista ja kannustavista sanoistasi ♥

   Juhannuksen jälkeen kelit ovat olleet mitä parhaimmat, mutta tänään saa taas pidellä hatusta kiinni, sillä tuuli tuivertaa melkoisella voimalla :)
   Kiitos vielä ihanasta, ilahduttavasta kommentistasi ♥ Oikein hyvää ja kaunista kesän jatkoa myös sinulle ♥

   Poista