torstai 3. toukokuuta 2018

Sumua, sadetta ja sielunmaisemia

Kelit eivät kovin aurinkoiset ja lämpöiset ole merellä olleet, mutta se ei lomatunnelmaa ole latistanut. Tulilla on istuskeltu, saarta ristiin rastiin kävelty koirien kanssa, roskia rannoilta keräilty ja lintuja seurailtu. Silkkiuikkujen soidintanssiakin pääsimme todistamaan ruokaa nuotiopaikalla laittaessamme.

Talviturkkia en ole vielä päässyt heittämään, koska en uskaltautunut hyiseen veteen ilman löylyn leppeää lämpöä. Ehkä tämä asia korjaantuu jo tänään, kun ihan kohta suuntaamme veneen keulan kohti Rankkia ja siellä sijaitsevaa rantasaunaa :)

Tässä tunnelmia Lehmäsaaresta, tuosta lähisaarestamme, jonka rannoilla kuulemani mukaan mm. Juha "Junnu" Vainio aikoinaan istuskeli kirjoittamassa tekstejä sävellyksiinsä. Kyllä kauniit merimaisemat ovatkin inspiroivia, ja näissä rakkaissa sielunmaisemissani huomaan koko kehoni hyräilevän ja hymyni ulottuvan sydämestä silmiin saakka.


Hymyilet, 
aivan äkkiä, 
niin kuin hymyillään
silloin kun oikeasti hymyillään 
ilman syytä,
niin kuin sanotaan.
Yksikään hymy ei synny syyttä.

Hymyilet,
jotta minäkin
paljastaisin sinulle
oman sieluni. 

- Tommy Tabermann - 


16 kommenttia:

 1. Ihana, sydänhymy. ♥

  Nuo meren hiomat kalliot, niiden sileydessä on vain jotain niin puhuttelevaa. Voin melkein kuvitella miltä tuntuu paljaan jalan alla. Eipä mikään ihme, että ovat olleet innoituksena lauluillekin. Nuo maisemat meinaan.

  Uiminen - saunalla tai ilman - osoittaa kyllä melkoista siviilirohkeutta tällaisen vilukissan mielestä. :D Sanoo hän, joka ei ui edes kesällä...

  Mukavaa torstaita Ansku-ihana. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aiemminkin kirjoittanut siitä, miten helppo minun on aina köysien irrottamisen myötä työntää taka-alalle kaikki murheet ja huolenaiheet. Lapsuudenaikainen totaalinen huolettomuus sekä vapauden ja ilon tunne valtaavat koko kehon ja mielen. Siitä tulee sellainen olo kuin sydän ja sielukin hymyilisivät.
   Uskon sen johtuvan ainakin osaksi siitä, että rakkaimmat ja tärkeimmät muistot lapsuudestani liittyvät vahvasti perheeni kanssa yhdessä vietettyihin hetkiin merellä tai meren äärellä.

   Emme päässeet Rankin rantasaunaan, sillä saari on toistaiseksi suljettu. Mikä pettymys! Sisukas ja rohkea kipparini pulahti silti +5 asteiseen meriveteen "viinilasillisen voimalla" ;) Minä arkailin veteen pulahtamista enemmänkin kylmän tuulen ja alle 10 asteeseen jääneen päivälämpötilan takia, eikä siihen auttanut toinenkaan viinilasillinen :D
   Nyt kotona ja kohta löylyn lämpöön, harmi kun ei ole sitä omaa rantaa...
   Huomenna aamulla lähdemme taas uusiin saariseikkailuihin ja on kylmää tai ei, niin minä ainakin tarkenen tosi hyvin talviturkissani ;)

   Kiitos Nelina ja mukavaa viikonvaihteen jatkoa sinulle ♥

   Poista
 2. Kuvakulmiin on selvästi valikoitunut se rauha ja onnentunne,jota tällä hetkellä tunnet,se välittyy katsojalle.♡
  Enkä totisesti ihmettele ollenkaan,teitä ympäröi keväinen saaristokauneus.
  Aivan ihana runo!
  Lisää suloisia päiviä teille lomalaisille!♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Ja kiitos ♥
   Ihan mielettömän ihanaa jos seesteinen ja onnellinen olo todellakin välittyy kuvista. Hymy on herkässä noissa sielunmaisemissa :)
   Kiitos Satu-Ursula ♥

   Poista
 3. Oi, miten kauniita kuvia. Täällä odotetaan jo kovasti, koska päästään saaristoon ja merelle. Toivottavasti tänä kesänä on lämmintä ja ei niin kovia tuulia kuin viime vuonna. Mukavaa alkavaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyynempiä ja lämpöisempiä kelejä täälläkin tosi kovasti toivotaan. Kunhan ei ole viime kesän toisinto niin tyytyväisiä ollaan ;)
   Kolmas ja viimeinen kevätlomaviikko starttaa maanantaina ja huomenna suunnataan taas veneen keula kohti uusia seikkailuja :)
   Kiitos kovasti Kaisa ja mukavaa viikonvaihteen jatkoa ♥

   Poista
 4. Kyllä on kauniit rannat. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekä itä- että länsipuolella Lehmäsaarta on hiekkarantaa lähes kilometrin verran. Saari onkin erityisesti perheiden suosima retkeilykohde :)
   Kiitos Varpuslintu ja mukavaa viikonvaihteen jatkoa sinulle ♥

   Poista
 5. Niin kauniita kuvia ja rauhaisaa maisemaa! Talviturkki ei ihan vielä itseltä kyllä irtoaisi:) Mukavaa alkavaa viikonloppua ja loman jatkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanttini ei kestänyt kylmässä ilmassa ja kylmässä tuulessa kylmään (+5 asteiseen) meriveteen pulahtamista ilman saunaa, mutta kipparilla kesti :O
   Kiitos kovasti Päde ja oikein mukavaa viikonvaihteen jatkoa myös sinulle ♥

   Poista
 6. Ooh, niin jaan tuon sielunmaisemasi! En ole minäkään uskaltanut talviturkkia vielä heittää, vaikka on saunottukin. Kyllä meri vaan on vielä liian hyistä minulle ja kolottaville säärilleni ;). Mutta uskaltauduitko sinä saunasta käsin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime keväänä pulahdin saunasta +3 asteiseen mereen, mutta nyt jäi menemättä kun ei päästy saunaan. Kipparini yllätti minut ja siskoni leiskauttamalla kylmiltään hyiseen veteen :D
   Kiitos Pilvi ja oikein mukavaa viikonvaihteen jatkoa teille sinne saareen ♥

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Keväisen saariston kauneus saa huokailemaan ihastuksesta :)
   Kiitos Nina ♥

   Poista
 8. Kaunista!

  vesi mahtaa olla vielä hyytävän kylmää, hrrrr...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista on mutta kylmä tuuli viilentää kummasti ;) Merivesi oli vko sitten +5 asteista, eikä varmaan ole montaa astetta ehtinyt lämmetä. Ei ole vielä ihan kesäiset kelit saaristossa :)
   Hyvää helatorstaita ja virkistävää viikonloppua sinulle Sussi ♥

   Poista