perjantai 18. toukokuuta 2018

Keväisiä kuulumisia

Kotikuusen latvasta kantautui taas varhain eilen aamulla mustarastaan, tuon tummasävyisen huiluniekan soljuva, sointuva laulu. Avasin takaoven, jotta kuulisin sen hieman haikean huilusoolon paremmin aamiaista laittaessani. Istahdin kahvin tippumista odotellessani terassin riipputuoliin ja suljin silmäni. Siinä hiljalleen keinuessani palasin ajassa taaksepäin, takaisin kevätlomaan ja veneen keulakajuuttaan, jonka kattoluukusta näin heti ensimmäiseksi herättyäni sinisen taivaan. Palasin takaisin karunkauniisiin, keväisiin saaristomaisemiin, missä myös saimme joka  aamu kuunnella mustarastaan kaunista laulua.

Avasin silmät ja katselin vehreäksi kesäkeitaaksi vauhdilla muuttuvaa pientä pihaamme. Huomattavan suurta eroa kahden viikon takaisiin saaristomaisemiin ei voinut muuta kuin hämmästellä. Nyt on tilanne toinen myös saaristossa. Odotan jo innolla, että pääsen taas näihin samoihin maisemiin näkemään ja kokemaan lämpöaallon aikaansaamat muutokset, sekä toivottavasti myös seuraamaan paikan päälle yhtä lintumaailman hienointa tapahtumaa, arktikaa. 
Tänä aamuna heräsin odotettuun ja toivottuun sateen ropinaan, joka jatkuu yhä edelleen, hienoa! Taidetaan siirtää saareen lähtöä huomiselle, ainakin jos ukkonen alkaa jyrähdellä. Voin jo melkein haistaa nenässäni sen miellyttävän ja raikkaan sateenjälkeisen tuoksun...

Virkistävää viikonvaihdetta!
-ansku-16 kommenttia:

 1. toivottavasti artikan lintujen muuton näkeminen onnistuu! Mukavia hetkiä saaressa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi!
   Lähdetään vasta huomenna aamulla saareen, koska ukkosrintama pyyhkäisi tästä meidän yli tänään ja vettä on tullut pitkin päivää kuin saavista kaataen :)
   Arktikapäivät järjestetään Virolahdella 10.-20.5. ja eilisen aikana on nähty mm. kymmeniä tuhansia mustalintuja sekä alleja.
   Olisi hienoa nähdä ja kuulla edes muutaman isomman parven ylilento. Toivotaan parasta :)

   Poista
 2. Kauniit kuvat saaristosta. Täällä on seurailtu ja ihmetelty, miten nopeasti puihin puhkesi lehdet ja luonto heräsi vehreyteen. Saaristoon pääsemme reilun viikon päästä, kun mies palaa työreissultaan ja paatti saadaan veteen.
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa on täällä hämmästelty. Kevät alkoi myöhässä, mutta loppui lyhyeen kun kesä saapui yllättäen meidät kaikki :)
   Olipa kiva kuulla että tekin pääsette pian saaristoon! Kovin kesäistä on jo sielläkin, joten varmasti nautitte kauden ensimmäisestä veneilystä.
   Kiitos Kaisa ♥

   Poista
 3. Oih miten ihania, kiireettömiä tunnelmia maalailit sanoillasi.<3
  Saatatkin tällä hetkellä, kun itse tätä kommenttiani kirjoitan, kuljeskellä rantakallioilla ja nauttia näkemästäsi taas.:)
  Ihanat kuvat, joista kuudenteen pysähdyin aavistuksen muita pidempään.
  Suloisia laineen liplatuksia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvisin en meinaa millään jaksaa nousta aamuisin, varsinkaan työaamuina ;)
   Täysin toinen on tilanne näin keväällä ja kesällä. Kello soi 5:20, mutta monena aamuna herään jo ennen sitä ja nautin noista hitaista aamuista yhdessä mustarastaan kanssa :D
   Voi jee! Tuon kuudennen kuvan julkaisin instagramissa, koska se on oma suosikkini. Istuimme tuossa kallionlaella kipparin ja koirien kanssa kun pidimme pienen juomatauon.
   Tunti sitten kotiuduimme ja oikeassa olet, kuljimme rantakallioilla niin eilen kuin tänäänkin kiikareiden kanssa muuttolintuja bongailemassa :)
   Kiitos Satu-Ursula ♥ Ihanaa ja inspiroivaa viikkoa sinulle ♥

   Poista
 4. Ihanaa saarireissua ja aijai näitä kuvia, näistä haetaan sitten voimaa taas talvella. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia ♥
   Nimenomaan! Ties kuinka monta kertaa viime talvenakin muisteltiin mennyttä kautta ja haaveiltiin tulevasta :)
   Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle ♥

   Poista
 5. Oi, niin kaunista ja mieltä tyynnyttävää! Sadetta jo kaipaisin sisämaahankin.
  Hyvää sunnuntaita Teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piipe ♥
   Perjantaina täällä satoi alkuiltaan asti. Ukonilma ei ihan päälle tullut, mutta kuminaa kuunneltiin kotoa käsin ja kaksi päivää vietettiin saaressa lähinnä rannoilla kuljeskellen ja muuttolintuparvia bongaillen :)
   Kiitos samoin sinulle suloista sunnuntai-iltaa ♥

   Poista
 6. Voi näitä sinun kuvia, en lakkaa hämmästelemästä kuinka kaunista näkymää voikaan olla♥ Ystäväni kehoitti meitä kesällä käymään Utössä, en ole ikinä käynyt mutta laitettu kyllä kesäsuunnitelmiin ylös..Näitä kuvia katsoessa tutustuminen saaristoon tuntuu aina vaan paremmalta idealta:) Ihanaa kevätpäivää ja helluntaita♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea ystävältäsi! Jos vaan tilaisuus tulee, niin menkää ihmeessä käymään Utössä :)
   Mekin olemme olleet menossa sinne omalla paatilla jo monta kertaa, mutta kelit eivät ole olleet meille suosiollisia. Varmasti sinne vielä pääsemme, kunhan saamme joku kesä taas pidemmän yhtenäisen lomajakson. Olisi sitten aikaa odotella niitä suotuisia säitäkin :)
   Niin kauniisti kirjoitit, kiitos kovasti Päde ♥
   Ihanaa pyhäiltaa myös sinne sinulle ♥

   Poista
 7. Tämä on kyllä mielestäni parasta aikaa, luonto suorastaan räjähtää kukoistamaan. Lehdetkin kasvoivat täyteen mittaan ihan silmissä. :O Sateenjälkeistä tuoksua täällä vähän kaipailtais, kovin kuivaa on täällä sisämaassa. Ei ripsassut sitten yhtään.

  Kuvien perusteellä heräsi jälleen ajatus, että tänä kesänä on pakko tehdä jokin visiitti saaristoon tai ylipäätään rannikolle. Meillä täällä on kyllä järviä joka nurkalla, mutta mikään ei hio kallioita noin kauniiksi. Ei ainakaan yhtä laajalti.

  Ihanat kuvat jälleen. Kiitos näistä (töissä tarvitsee välillä levätä jossain kauniissa, niin saa kierroksia laskemaan). Mukavaa alkanutta viikkoa. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Tuntuu että kevään ja kesän tulo tapahtui "pikakelauksella" eikä siihen kaikkeen ehtinyt edes kunnolla reagoimaan :D
   Perjantaina täällä satoi lähes koko päivän mikä oli kyllä tosi tervetullutta ja tuiki tarpeellista.
   Voi miten mukavaa, jos kuvani saavat moisia ajatuksia päähäsi :) Suosittelen lämpimästi visiittiä rannikolle. Yhteysaluksilla pääsee varmasti jokaisesta merenrantakaupungista hyvin helposti ja huokeasti tutustumaan moniin saariston helmiin.
   Kiitos sinä ihana ♥
   Minäkin lähden tästä puolen tunnin päästä iltavuoroon, joten heipparallaa ja leppoisampaa viikon jatkoa sinulle ♥
   ps. vertaistukiryhmä Idioottien uhrit Ry kuulostaa hyvältä ;)

   Poista
 8. Saariston käkkärämännyt, joita kuvissasikin näkyy, ovat ihania. Kuin pieniä bonsai-puita. Voi, mitä maisemaa! Aaltojen hyväilemiä kalliota. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mänty ja kataja ovat omia suosikkejani. Sitkeitä ja kauniita, ja varsinkin nuo ihanat käkkärämännyt, kuten jo sanoitkin, ovat todella kuin luontoäidin muovaamia bonsai-puita :)
   En tiedä mitään rakkaampaa, enkä kauniimpaa kuin saaristomaisemat.
   Kiitos Merikaisla ♥

   Poista