sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Kevättä ja kotoilua

Kevät saapui vihdoin ja viimein myös tänne kaakonkulmalle. Lumikinokset ovat huvenneet lähes olemattomiin, jäät ovat lupaavasti sulamassa, ja aurinko on hellinyt meitä loisteellaan ja lämmöllään. Terassista on kuoriutunut jälleen ruokailemaan ja rentoutumaan kutsuva kesäolohuone. Siellä on juotu niin aamukahvit, kuin syöty lounas ja grillailtu vielä pientä iltapalaakin. Terassin sohvalla on onnistuneesti uinailtu ensimmäiset päivänokoset, sekä lekoteltu ja lueskeltu riipputuolissa. Koiratkin nauttivat ulkoilmaelämästä, ja ovat innoissaan päästessään taas tutulle pihakivelle päivystämään :)

Paatti käytiin lauantaina porukalla herättelemässä talviuniltaan, eli peitteiden poisto, telineiden purku, sekä pesua ja pientä puunailua. Mitään kiirettä ei paatin laskukuntoon laittamisella ole, sillä sen verran vilakkaa on, ja kaikki rannat sekä laskumonttukin ovat vielä täysin jäässä. Varsinaisiin kevätkunnostuksiin ryhdymme vasta ensi viikonloppuna. Nyt emme millään malttaneet, kun keskityimme nauttimaan niin lastemme, kuin pienten lastenlastemme seurasta 
Heleää ja hehkuvaa huhtikuun kolmatta viikkoa kaikille! 

-ansku-

18 kommenttia:

 1. Pienin,mutta varmoin askelin kohti kesää.
  Tuli tuosta kuvasta,jossa haukkunne kurkistaa terassin ovelta ihan mieleen edellinen asuntoni Hyljelahdessa,kun oli vielä rivariasunnossa takapiha.Ja muistan keväisin, kuinka oli mukavaa avata terassikausi.😊
  Olet jo niin nättiä sinne laittanut!♡
  Kiitos ja heleyttä ja hehkua huhtikuuhusi!♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ei vaan millään malttaisi enää odottaa, kärsimätön kun olen ;)
   Koiruus kutsuvasti katseli minua, josko liittyisin sen seuraan pihamaalle. Eipä tässä enää oikein malttaisi sisätiloissa ollakaan.
   Kiitos kauniista sanoistasi ♥
   Nyt nautitaan kevään etenemisestä :)

   Poista
 2. Oi, ihanaa olette päässeet avaamaan terassikauden. Täällä on myös suunniteltu veneilykautta, lähinnä paukkuliivien, sammuttimien... tarkastuksia vasta tehty. Mutta, tärkeitä juttuja. Meri on vielä aivan jäässä, joten laskua saadaan odotella. Toukokuussa sitten. Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti jo päästä terassia ja pihaa puunaamaan kun ei paatin kimppuun vielä oikein kunnolla päästy :)
   Totta, turvallisuus on tärkeintä vesillä liikkuessa! Saas nähdä koska jäät lähtevät ja päästään paatit laskemaan...
   Kiitos Kaisa ja oikein mukavaa alkanutta viikkoa myös sinulle ♥

   Poista
 3. Täällä on myös jo nautittu kahvia ulkona, mutta onpa tosiaan vielä aika vilakkaa. Katselin juuri vanhoista kuvista, että viime vuonna olen kuvannut kukkia kotipihassa jo vähän tätä aikaisemmin :O Nyt nuo samat kukat eivät vielä ole nousseet edes versoille.

  Noh, kyllä se kesä sieltä tulee - venekautta täälläkin odotellaan, mutta mekään ei pidetä mitään kiirettä.

  Kivoja kevätpäiviä, Ansku! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskipäivän tunteina tarkeni jo ihan kivasti terassilla istuskella, mutta heti kun aurinko vähänkään laskee alemmas, koleus käy luihin ja ytimiin. Katselin myös viime- ja toissavuotisia kevätkuvia tätä postausta tehdessäni, ja hämmästyin miten vihreältä silloin on kaikkialla näyttänyt jo tähän aikaan.
   Juu ei olla "hosuleita" sillä maltti on valttia :D
   Kiitos Anu ja ihania kevätpäiviä myös sinulle ♥

   Poista
 4. Kiitos Ansku! Aurinkoa viikkoosi♥

  VastaaPoista
 5. Ootkohan huomannut että käytät ihan hirveästi -kin päätettä...vähän niinkuin Sauli Niinistö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, totta tosiaan näin on päässyt käymään! Kiitos kun huomautit asiasta :) Yritän hieman hillitä tuota Niinistön(kin) suosiman päätteen käyttämistä jatkossa.
   Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

   Poista
 6. Niin kauniit kuvatunnelmat! Teillä on kevät edennyt jo hurjasti, ihanaa! Meiltä löytyy vielä kunnon kinoksia, mutta hupenevat onneksi päivä päivältä:) Harmituksena nyt maailman harmaaksi puskeva katupöly, kunhan siitä päästään niin sitten kelpaa!

  Aurinkoisia päiviä luoksesi siskonen♥  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät tuntuu nyt edistyvän hurjalla tempolla, vaikka ihan liian pitkään ensin panttasikin saapumistaan ;)
   Suurin osa kaduista on täällä jo puhtaaksi lakaistu, joten silmä- ja hengitystieoireet ovat jo helpottamaan päin :)
   Kiitos kovasti Hannah ♥
   Toivotaan hankien hupenevan vauhdilla sieltä teidänkin kotikonnuilta.

   Poista
 7. Upeat kuvat ja voi tuota taivasta..ah:) Kivalta kuulosti ja varsinkin ne terassinokoset..minusta on ihana kesäisin tulla yövuorosta ja aamutoimien jälkeen kömpiä terassisohvalle kuuntelemaan lintujen laulua siinä voi sitten hyvin ottaa nokoset:) tuo riippukeinu toiseksi alimmaisessa kuvassa on ihana! Leppoisaa alkanutta viikkoa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihakeinussa ja terassin sohvalla, sekä ensi kesänä ehkäpä myös tuossa riippukeinussa tulee taas monet nokoset otettua.
   Kipparini ja esikoiseni kävivät Jyskissä ns. kreivin aikaan ja ehtivät vielä saada 2 viimeistä tarjousriippukeinua (n. 30euroa/kpl). Luulenpa että tuo keinu tulee olemaan myös lastenlasten lempparipaikka :D
   Ah miten ihanalta kuulostaa nukahtaminen yövuoron jälkeen lintujen lauluun kauniissa kesäaamussa...Voi että miten rakastankaan kevättä ja kesää!
   Kiitos Päde kivasta kommentista ♥
   Lämmintä ja leppoisaa viikon jatkoa myös sinulle ♥

   Poista
 8. Toistan itseäni, ja teen sitä niin kauan, kunnes alat ottaa kamalia kuvia. :D
  Eli ihanat kuvat taas! Ja mikä söpis sieltä verhonraosta kurkkii. ♥

  Orvokkeja vois laittaa tosiaan. Maailan huonoin kukkaihminen tässä taas unelmoi. Kai ne kestää jo hengissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista ihanista meri- ja jokimaisemista tuskin kukaan pystyy ottamaan kamalia kuvia :D

   Koiruudet eivät malttaisi pysyä pois pihalta enää ollenkaan ja lapinkoiramme Aava se siellä kuikuilee josko minäkin malttaisin liittyä sen seuraan. Se ei ollenkaan ymmärrä miksi en ole yhtä innoissani myyristä, hiiristä ja oravista kuin se itse, ja jopa jyrkästi kiellän sitä kuopimasta jokaikistä nurkkaa ja kaivamasta kuoppia ympäri pihaa :D

   Heh, täällä varmaan sitten se maailman toiseksi huonoin kukkaihminen :D En aio muita pihakukkia tänä(kään) vuonna hankkia orvokkien lisäksi, ne kun ovat sitkeitä ja kestävät jopa -5 asteen pakkasenkin. Aion kyllä istuttaa ne jossain vaiheessa maahan, eli (toivottavasti) ennen kuin onnistun tappamaan ne noihin ruukkuihin :D Niin siinä ihan aina tapahtuu kun meikäläinen kukkia erehtyy ostamaan, ja siksipä meillä ei ole yhtään huonekasviakaan.

   Kiitos Nelina ♥

   Poista
  2. Arvaa mitä, ei ole meilläkään huonekasveja! 🤣
   Aikani niitä ostin ja tapoin yksi kerrallaan. Jossain kohtaa ymmärsin yhtälön.
   Takapihalla roikkuu yleensä yksi kukkiva amppelissa. Tosin sekin saattaa kaikessa hiljaisuudessa vaihtua pitkin kesää...köh...

   Mutta orvokit haen, se on vissi.

   Kiitos vertaistuesta, jälkeen. Ja Aavalle rapsutus. 💗

   Poista
  3. Jee! Olemme siis tämän taito- tai oikeammin sanottuna tappolajin mestareita molemmat ;)
   Orvokit ovat sitkeitä, mutta olen kyllä niitäkin ihan onnistuneesti kuihduttanut niin amppeleihin kuin ruukkuihinkin, huoh.

   Noh, josko nämä nykyiset yksilöt päätyisivät onnellisesti pihamaan multaan jatkamaan elämäänsä. Istutan ne johonkin niistä paikoista, joissa joskus on jotain kukkia kukkinut, ennenkuin minä ja/tai koirat olemme onnistuneesti tehneet tuhojamme :D

   Kiitos itsellesi ihanainen, niin omasta kuin Aavankin puolesta ♥

   Poista