lauantai 17. maaliskuuta 2018

Keväistä kirkkautta

Kirkas kevätaurinko on parasta mitä tiedän, mutta valitettavasti se saa melko vanhan ja pinnoiltaan hieman kuluneen tupamme näyttämään, no, entistäkin vanhemmalta ja kuluneemmalta. Tämä on jokakeväinen juttu, joten en ota siitä enää mitään paineita, vaan käännän kaihtimet pienemmälle, asettelen tuoreita leikkokukkia maljakkoon, pyyhkäisen enimmät pölyt näkyviltä pinnoilta ja imaisen koirankarvat imurin kitusiin. Niin, ja vakuuttelen hiljaa mielessäni, että tämä on nyt sitä rappioromantiikkaa rehellisimmillään ;)

On ihanaa huomata miten aurinko lämmittää saaden lumet sulamaan, jäät ohenemaan ja kadut kuivumaan. Tänään teki jo tosissaan mieli pukeutua "teinitennareihin" nilkat paljaina vilkkuen, mutta kokemuksesta viisastuneena puin ihan kiltisti villasukat ja varsikengät jalkaan lähtiessämme kipparini kanssa ulkoilemaan pikkuisen tyttärentyttären ja koirien kanssa. Astelimme aurinkoisessa, ihanan raikkaassa maalispakkasessa sydän sykkyrällä onnesta ja rakkaudesta tuota rattaissa tyytyväisesti tuhisevaa pikkuneitiä kohtaan. Meren jääkin alkaa jo paikoitellen hieman rakoilemaan, joten kohta alkaa veneilijän sormia syyhyttämään ja mieli halajamaan aavoille ulapoille....


Kaksi kuukautta sitten kerroin päivän pituuden olevan 6h 35min. Tänään kyseiset lukemat olivatkin jo 11h ja 54min. Nyt jos koskaan, on aika nauttia tästä keväisestä kirkkaudesta, ja tästä yhä edelleenkin lisääntyvästä valoisuudesta.

Mahtavaa maaliskuun jatkoa!
-ansku-

18 kommenttia:

 1. Ihan tajuttoman kirkasta ja aurinkoista olikin eilen! Se näkyy myös upeasti hienoissa kuvissasi, kevättalvea kauneimmillaan.
  Voi teitä ylpeitä isovanhempia,uskon, että tunne on väkevä! <3

  Talven pölyt ja nuhjut käy kevätaurinko täälläkin sormella osoittamassa... ;) Ei vällätä Ansku,kohta ollaankin ihan jossain muualla, kuin kotona!? :)
  Aurinkoa myös sunnuntaihin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko paistaa parhaillaankin, mutta sitä Rankin säähavaintoasemalta kuulutettua ohutta yläpilveä on havaittavissa runsastuvin määrin. Täytyykin tästä lähteä ulkoilemaan ennen kuin taivas ihan kokonaan pilvistyy :)
   Rinta rottingilla työnsin pikkuprinsessaa rattaissa enkä tuntenut itseäni yhtään vanhaksi. Olen vakaasti sitä mieltä että rakkaus ja onnellisuus nuorentaa. Saattaa myös olla että iän myötä sitä ei vaan enää välitä, eikä ehkä aina edes muista omaa oikeaa ikäänsä. Ehkä parempikin niin ;)

   Juu, en anna nuhjaantuneiden nurkkien harmittaa itseäni yhtään. Ostin kyllä jo purkin valkoista maalia, joten jossain vaiheessa hieman hion, kittailen ja maalailen pahimpia kolhuja piiloon. Isommat rempat siirrämme suosiolla hamaan tulevaisuuteen...

   Ehkä jo ensi kuun lopulla pääsemme irrottamaan köydet kotilaiturista! Iik, miten ihanaa jo pelkkä ajatuskin :D

   Kiitos Mirjam-Matilda ja aurinkoa myös sinunkin sunnuntaihin ♥

   Poista
 2. hih, sitä rappioromantiikkaa on nyt runsaasti meidänkin kotona.

  Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, onkohan se peräti yksi tämän kevään sisustustrendeistä? :D

   Meillä on remontoitu viimeksi lähes 10 vuotta sitten, jolloin myös viimeisimmät huonekalut on hankittu!
   Pinnat ja kuosit todellakin vaatisivat jo sekä vaihtoa että korjaamista, mutta valkoisella maalilla saa jo ihmeitä aikaan. Ainakin näin oletan ;)

   Kiitos Sussi! Iloa ja valoa viikkoosi ♥

   Poista
 3. Jos näkyy kulunut koti, niin kyllä näkyy pölytkin, vaikka koti onkin aikas uusi...se jokakeväinen ja syksyinen riesa, mutta ei välitetä pienistä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avasin kaihtimia tänäkin aamuna vain rakoselleen, niin ihan kohtuu hyvältähän täällä nyt näyttää. Pois silmistä, pois mielestä ;)
   Kohtahan käymme kotona vain piipahtamassa kun alamme viettämään lähes kaiken vapaa-aikamme veneellä ja pihalla :D
   Kiitos Hannele! Iloa ja valoa viikkoosi ♥

   Poista
 4. Oi että, onko päivä jo noin pitkä! No ei ihme, että sitä on niin hyvällä tuulella :). Ihana, ihana kevättalvi pääsee niin oikeuksiin upeissa kuvissasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko nousi tänään 6:21 ja laskee ihan kohta eli 18:20. Päivä oli siis kokonaiset neljä minuuttia pidempi kuin eilen! Vau! Melkein on posket kipeinä kun on niin paljon hymyillyt taas tänäänkin :D
   Kiitos Pilvi ♥

   Poista
 5. Kauniit kuvat jälleen, nautitaan näistä ilmoista!
  Heh, itsekin haluaisin laittaa jo tennarit jalkaan ja jättää nilkat paljaiksi. Mutta, ei vielä, villasukat ja aluspaita se täytyy edelleen pukea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa kieltämättä jo tympiä tämä talvitamineisiin pynttäytyminen :)
   Olisi niin ihanaa pukeutua kevyempiin ja keväisempiin vaatteisiin. Nautitaan nyt kuitenkin näistä kauniista keleistä eikä laiteta lämpöisiä vaatekertoja vielä talvisäilöön ;)
   Kiitos Kaisa ja keväistä viikon jatkoa!

   Poista
 6. Valo vaikuttaa kyllä niin monella tasolla! Mielialaan, energiatasoon, uneen. Ainakaan omalla kohdallani ei kirkasvalolampusta ollut mainittavaa hyötyä. Iltojen pimeys syö tehoja, vaikka kuinka tuijottaisi aamut / päivät keinovaloa. Kun ei sitä koiralenkkiäkään päässyt valoisaan aikaan töiden päälle tekemään. Nyt pääsee! (tuulettaa isosti)

  Hienoja kuvia taas. 💗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikään keinovalo, olkoon kuinka kirkas tahansa, ei ole luonnonvalon veroinen. Vuorotyöläisenä pääsen kyllä ennen iltavuoroa (13-21) ulkoilemaan ns. valoisaan aikaan, mutta päivien ollessa lyhimmillään, ja etenkin jos edellinen vuoro on tupla (7-21) niin kyllä kelin pitää olla kutakuinkin kohdillaan, että jaksan edes ajatella ulkoilua, koiran kanssa tai ilman :)

   Aika harvoin (siis todella harvoin, jos koskaan) olen saanut itseni motivoitua lenkille harmaana, pilvisenä, tuulisena aamuna, varsinkin jos taivas vielä vihmoo vettä tai räntää päin näköä. Kyllä noina aamuina olen tyytynyt ehkä korkeintaan kääntämään kylkeäni ja vetämään peittoa korviin saakka ja jatkamaan unia :D
   Tuossa on vaan se tosi huono puoli, että lähes kaikki vähäinenkin vapaa-aika menee lähinnä levätessä ja voimia kerätessä uuteen työpäivään.

   Nyt ei ole mitään ongelmia energiatason tai mielialan suhteen (tuulettaa myös isosti) joten ulkoiltua tulee oli vuoro mikä tahansa ja unen laatukin on heti paljon parempi. Olen todellakin ns. valon lapsi, aina ollut. Monesti olen täällä blogissakin todennut että taidan toimia aurinkoenergialla ;)
   Kiitos kovasti Nelina 💗

   Poista
 7. Niin kaunista, upeat kuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväisen kirkkaat ja kauniit sielunmaisemani :)
   Kiitos ♥

   Poista
 8. Onpa kauniita kuvia. Kevättä on selvästi jo ilmassa näissä kuvissa. - Nyt taas kyllä tulee lunta, joten kevät antaa odottaa itseään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin satanut lunta reippaasti, tosin nyt juuri tulee räntää taivaan täydeltä. Josko se sulattaisi nuo vanhatkin lumet pois. Toivotaan ainakin että näin kävisi :)
   Kiitos kovasti kaimaseni ♥

   Poista
 9. Upeita kuvia! Maailma on kaunis ja hyvä elää sille, jolla on aikaa ja tilaa unelmille
  ja mielen vapaus.. Ja nuo ihanat lapsenlapset! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ihana tuo laulu ja nuo sanat!
   Lapsenlapset ovat kyllä suurimpia aarteita mitä maa päällään kantaa ♥
   Kiitos ihanainen ♥

   Poista