perjantai 30. maaliskuuta 2018

5 x 3 Hyvää asiaa

Valoisa ja valloittava kapteenska rakkaudentäyteisestä Merikapteenin vaimo -blogista haastoi minut kertomaan 5 x 3 hyvää asiaa. Tartuin tietenkin suurella ilolla tähän haasteeseen, joten tässä niitä nyt tulee:

Kolme hyvää asiaa päivässäni


Työpäivieni ehdottomia tähtiä ja tukipilareitani ovat osaavat, empaattiset, kertakaikkisen timattiset työkaverit ♥ 

Kotiin tullessani rakas kipparini sekä suloiset koiramme ottavat minut vastaan aina yhtä lämpöisesti, vaikka olisin kuinka väsynyt ja poissaoleva työvuoron jälkeen.

Rentoutuminen pienen puulämmitteisen saunamme lempeissä löylyissä.Kolme hyvää asiaa minussa


Huumorintaju. Se parhaiten nauraa joka itselleen nauraa ;)

Empaattisuus. Olen herkkä aistimaan tunteita ja osaan asettua toisten asemaan. Olen enemmän tunne- kuin järki-ihminen.

Positiivisuus. Tunnen kiitollisuutta lukuisista asioista. En pidä ketään tai mitään itsestäänselvyytenä. Arvostan ja annan anteeksi. Pyrin keskittymään niihin asioihin joihin voin vaikuttaa. Onnellisuus on asenne.Kolme hyvää asiaa elämässäni


Rakkaus. Olen todella onnellinen ja onnekas, koska rakastan ja saan vastarakkautta. "Rikkauksista ei ole paljoakaan apua silloin kun sydän on köyhä."

Terveys. Sairauksistani huolimatta voin olla onnellinen ja kokea olevani terve. Olen oppinut määrittämään terveyteni omalla tavallani, enkä enää mittaa sitä vain fyysisinä ominaisuuksina tai suorituksina. Sairauksien ohella hyväksi kokemaani terveydentilaan vaikuttavat vahvasti psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi, sekä omat arvoni ja asenteeni.

Luonto. Rakastan luontoa ja luonnossa liikkumista. Olen onnekas kun kotimme sijaitsee kauniin ja elvyttävän luonnon äärellä. Lähimetsän ja joenvarren maisemat hellivät niin kehoa kuin mieltä. Merikään ei ole kaukana, ja saaristossa vietämme kipparini kanssa noin puolivuotisen veneilykauden aikana lähes kaiken töiltä sekä muilta velvollisuuksilta liikenevän vapaa-aikamme. Kolme hyvää asiaa tänä vuonna


Lähestyvät lomat, joiden aikana saamme mm. kunnostaa venettä, viettää aikaa läheisten ja erityisesti lastenlastemme kanssa, sekä veneilläkin toivottavasti todella paljon! Tärkeintä on yhdessä vietetty kiireetön aika.

Odotettavissa lokakuussa kolmas lapsenlapsi ♥ Tämä taisikin olla samalla se kolmas hyvä asia :)

Vielä tänä vuonna siis kolme rakasta pikkuihmistä rikastuttaa elämäämme entisestään.  Kolme hyvää asiaa blogissani


Tämäpä onkin vaikein kohta tässä haasteessa. Tätä pitäisi varmaan kysyä teiltä lukijoilta, mutta tässä nyt omien pohdintojeni tulokset:

Lukuisat luontokuvat, jotka ovat enimmäkseen saaristomaisemien ja lähiluontomme lumoa ylistäviä.

Rehellisyys ja aitous. Haluan kirjoittaa ehdottomasti aitona, omana itsenäni, ja rehellisesti myös niistä elämän varjopuolista vaikka positiivinen perusluonteeltani olenkin.

Kirjoitan ihan tavallisista, enimmäkseen arkisista asioista, joihin lähes jokainen voi ainakin jossain vaiheessa elämäänsä samaistua, ja saada ehkä vertaistukeakin. Varsinkin kommenttikenttää lukiessa huomaa, että koko laaja tunteiden kirjo on läsnä kaikissa niissä kauniissa ja kannustavissa sanoissa. Täällä vallitsee erittäin lämminhenkinen, välittävä ja välitön "sielunsisaruus" ♥ Haastan tällä kertaa mukaan seuraavat ihanat bloggaajat ja sielunsiskoni:Oikein Hyvää ja Rauhallista Pääsiäistä! 


-Ansku-

22 kommenttia:

 1. Oi, sinä ehdit jo tähän mukavaa haasteeseen vastaamaan. Ihanat 5x3 hyvää asiaa! <3
  Mukavaa Pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin olin nopea :D Minulla on nyt aika rankka työvuorolista meneillään, joka jatkuu vielä 1,5 viikkoa, enkä ole yhtään ehtinyt kuvailemaan.
   Tähän haasteeseen oli kiva vapaapäivänä kaikessa rauhassa keskittyä vastaamaan ja kotoa napsitut kuvat saivat tällä kertaa kelvata :)
   Kiitos kovasti Kaisa ja mukavaa pääsiäisen jatkoa sinulle ♥

   Poista
 2. Kivasti vastasit. Tätä olen nähnyt muissakin blogeissa ja ajatellut että itsekin voisi tehdä, mutta pidin vaikeana keksiä vastauksia, joten ainakaan vielä en ole osallistunut.
  Ihanaa pääsiäisen aikaa sinulle. Toivottavasti ehdit nauttiakin työn lomassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnettävä on, että tulihan noita kysymyksiä pähkäiltyä aika pitkään, ennenkuin sain aikaiseksi rehelliset, omannäköiseni vastaukset niihin.

   Olisi kyllä kiva lukea myös sinun elämäsi hyviä asioita, joten osallistu ihmeessä! :)
   Huominen on vielä vapaa, sitten alkaa toistaiseksi viimeinen tiukempi rutistus työrintamalla ennen osa-aikaiseksi keikkalaiseksi heittäytymistäni.

   Kiitos Kristiina ja oikein ihanaa pääsiäispyhien jatkoa sinulle ♥

   Poista
 3. Kiitos Ansku haasteesta!
  Otan sen mielelläni vastaan.:)
  Ihanat,sydämelliset ja juuri sinunoloisesi hyvät asiat olet itse vastaillut.
  Täällä sinun luonasi todella vallitsee sielunsisaruus.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että otat haasteen vastaan! Jään innolla odottamaan taatusti tosi mielenkiintoista postaustasi :)
   Kiitos Satu-Ursula kauniista sanoistasi ja ihanaa pääsiäisen jatkoa ♥

   Poista
 4. Kiva postaus ja niin mukavia hyviä asioita! Sinulla on kyllä ihana positiivinen luonne ja osaat arvostaa pieniäkin ilon aiheita♥ Ihanaa pääsiäistä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitollisuudentunnetta ja kykyä nähdä kaikki minua ympäröivä hyvyys pidän yllä siten, että kuvittelen menettäväni kokonaan nämä hyvät asiat. Sitten kuvittelen sitä tunnetta, minkä niiden takaisin saaminen minussa aiheuttaisi.

   Tämän mielikuvaharjoituksen teen aina silloin, jos ja kun, alan marista turhista, tai en riittävästi anna arvoa joillekin hyville asioille, tai jos negatiiviset ajatukset meinaavat ns. ottaa vallan :)

   Kiitos kovasti Päde ihanista, ilahduttavista sanoistasi ♥
   Oikein mukavaa pääsiäistä sinullekin ♥

   Poista
 5. Hyvä postaus. Blogisi on aina niin täynnä hienoja asioita ja kauniita kuvia. Ja vaikka en tunne sinua, olen valmis yhtymään sinun kolmeen asiaan itsestäsi. Annat hyvin positiivinen vaikutuksen.
  Mukavaa pääsiäisen jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kauniisti sanottu! Ihanat sanasi ilahduttivat suuresti.
   Kiitos orvokki ja ihanaa pääsiäisen jatkoa myös sinulle ♥

   Poista
 6. Ihana postaus! Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi ♥ ja oikein hyvää pääsiäisen jatkoa sinullekin!

   Poista
 7. Voi liiks! Emmääkest! ♥ ♥ ♥

  Ihana, ja niin sinun näköisesi postaus. Joka on tietty vähän "tyhmä" väite, sillä en ole koskaan tavannut sinua, mutta se valo ja lämpö, joka tulee teksteistäsi läpi kertoo sinusta paljon. Tästä(kin) kirjoituksesta tuli erityisen hyvä mieli. Niin ja hei, kolmas pieni lokakuussa, mahtavaa!

  Erityisen lämmin kiitos haasteesta. Olen otettu. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi iik ja kääk! Melkein menin sanattomaksi ihanista sanoistasi, mutta vain melkein ;) Tästä ei voi tulla kuin tosi hyvä päivä, kun se alkoi näin kivoissa merkeissä.
   Aloin tässä miettimään, että olen minäkin tainnut ja ehkä useammankin kerran mainita jonkun postauksen olleen ihan kirjoittajansa näköinen. Haluan nimittäin uskoa ja luottaa siihen, että jos ihminen kirjoittaa rehellisesti ja avoimesti, omana itsenään, niin kyllä hänen persoonaansa voi aika paljon ns. lukea rivien välistä :)

   Oikeassa olet, kolmas pieni on tänä vuonna totta, ja se on kerrassaan mahtavaa ♥ On täällä jo uudesta tulokkaasta riemuittu yhdessä tulevien vanhempien kanssa.
   Meikäläisellä tosin hiukset harvenevat ja harmaantuvat entisestään kun "pitää" taas olla huolissaan niin monesta asiasta ennen kuin pikkuinen on edes syntynyt :D

   Erityisen lämmin kiitos Nelina näistä todella kauniista sanoistasi, joista olen hyvin otettu ♥ Loistan täällä kuin se kuuluisa Naantalin aurinko tämän koko harmaan, sateisen vapaapäiväni :)
   Ja mikä on myös aika mahtavaa, nyt saavat lumet lopultakin kyytiä!

   Poista
 8. Tosi ihana postaus ja vautsi, mitä kuvia sun blogissa onkaan.
  Kahvitauolla piipahdin tänne ja samalla kirjauduin lukijaksi.
  Kiitos myös kommenteista mun blogissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka kiva! Olet lämpimästi tervetullut mukaan Tuuliin ja Tyrskyihin ♥
   Kiitos kovasti sinulle ♥ Ilo on molemminpuolinen :)

   Poista
 9. Juuri samanlainen sinä kuvistasi ja teksteistäsi on välittynyt, minkälaiseksi itsekin itseäsi kuvailet! Tämä on juuri parasta postauksissasi, aitoutesi ja lämpösi! Kiitos! <3
  Tuosta luettelosta itselleni jäin kaipaamaan omaa "kipparia!. Olen nelisen vuotta ollut pääasiallisesti uusiosinkku ja huomaan kaipaavani toista ihmistä arkeen.
  Katsotaan mitä elämä tuo tullessaan..
  Sinulle kaikkea hyvää alkaneeseen kevääseen! Kyllä luonto meitä vielä hellii tämän räntäsateenkin jälkeen! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et varmasti arvannutkaan miten paljon sanasi merkitsevät ja lämmittävät mieltäni. Kiitos sinulle ihanalle ♥
   Nykyisessä ammatissani olen saanut yllättävän paljon palautetta mm. empaattisuudestani ja iloisuudestani. Se on vahvistanut itsetuntoani ja antanut rohkeutta olla juuri tällainen, oma aito itseni.

   Voi miten kovasti toivonkaan että kohtaisit oman "kipparisi" joka jakaisi niin arjen kuin juhlankin kanssasi ♥
   Elämä on ottanut sinultakin jo niin paljon, että nyt viimeistään alkaisi olla antamisen vuoro.
   Kaikkea kaunista ja hyvää tähän kevääseesi ihanainen ♥

   Poista
 10. Olet kuulehan todellinen VALONTUOJA, sinä ihana sielunsisko♥

  Kiitosta hihkun ja vilkutan vielä tästä haasteesta, näin myöhäseen omilta juoksuiltani! Perästä kuuluu siis, ajan kanssa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Hannah ♥ ♥ ♥
   Kiva kun otat haasteen vastaan! Kaikessa rauhassa, ajan kanssa suloinen siskoseni siellä :)
   Iloa ja valoa viikkoosi ♥

   Poista