maanantai 20. marraskuuta 2017

Onnen oivalluksia

Tähän pimeimpään, ja näköjään myös vetisimpään vuodenaikaan, ei ole välttämättä aina helppoa löytää positiivisia asioita omasta elämästään. Kaikilla meillä niitä kuitenkin on, joten meidän pitää vain harjoitella näkemään ne. Olen muistaakseni jostain lehtiartikkelista lukenut, että harjoittelun myötä opimme löytämään yhä enemmän ja enemmän hyviä asioita ympäriltämme, ja keskittymällä niihin, lisäämme samalla omaa onnellisuuttamme. Uskallan allekirjoittaa tämän väitteen jo pelkästään omien kokemusteni perusteella.

Esteetikkona nautin kaikesta kauniista, ja iän myötä olen opetellut katselemaan entistä tarkemmin ympärilleni, sekä ihailemaan kaikkia niitä ihania asioita joita mm. luonnosta löytyy. Monesti saatan ihastella hyvin pieniäkin asioita ja huomata niiden tuottavan hämmästyttävän paljon hyvää mieltä.

Hyvä taito on myös opetella pysähtymään ja keskittymään jokaiseen onnentäyteiseen hetkeen. Sen sijaan kaikki ikävät asiat, varsinkin sellaiset joihin en voi vaikuttaa, yritän unohtaa mahdollisimman nopeasti ja viskata ne vauhdikkaan virran vietäväksi.

Tärkeää on myös viettää aikaa itselleen rakkaiden ja merkityksellisten ihmisten seurassa, ja jakaa hyviä hetkiä heidän kanssaan. Sanonta "jaettu ilo on kaksinkertainen ilo" ei todellakaan ole tuulesta temmattu, sillä kaikkien positiivisten kokemustemme jakaminen lisää onnellisuuttamme.

Varmasti niin nykyisen ammattini ansiosta, kuin myös henkilökohtaisten menetysten myötä olen tiedostanut, miten vauhdilla virtaavista hetkistä tämä koko elämämme koostuukaan. Olen opetellut tarttumaan niihin jokaiseen todella tiukasti ja arvoa antaen.

Tänään viimeksi Langinkosken kaunista luontoa ja virtaavaa vettä muutamilla eri asetuksilla kuvatessani, äärettömän rakasta esikoistani ja lapsenlastani katsellessani tiedostin myös sen, miten valtavan onnellinen olenkaan juuri nyt. Tämä päivä oli monessakin suhteessa todella mukava, mieleenpainuva ja merkityksellinen.

Kameran asetukset eivät ehkä ihan kohdallaan joka kuvassa olleet, joten harjoittelu jatkukoon tässäkin asiassa :)
Norman Vincent Peale kehottaa noudattamaan näitä onnellisuuden ohjeita vähintään viikon ajan ja hämmästymään:

Vapauta sydämesi vihasta ja mielesi huolista. 
Elä yksinkertaisesti. 
Vaadi vähän, anna paljon. 
Täytä elämäsi rakkaudella. 
Kylvä auringonpaistetta. 
Unohda itsesi, ajattele muita. 
Tee kuten toivoisit itsellesi tehtävän.  
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _   

PS. Onnea vielä rakas 25-vuotias esikkoni.
PPS. Kiitos Maija ihanista terveisistä.
PPPS. Tervetuloa Päde ja Kiki pieneen, mutta sitäkin lämminhenkisempään lukijoideni joukkoon.


20 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia!Meillä on nyt satanut lunta,maa on ihan valkoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen alkanut lumisade jatkuu täällä edelleenkin. Niin kaunista on nyt kaikkialla ja heti hiipii mieleen jouluiset ajatukset ;)
   Kurjaa että tuo kaikki kaunis ja puhdas lumi sulaa näillä näkymin jo lähipäivien aikana pois.
   Kiitos kovasti Aikku ♡

   Poista
 2. Kiitos, Ansku - niin tarvitsin nuo sanasi ja kuvasi tänään <3 Vaikka itse olen opetellut hetkessä elämistä ja kiittämistä mm. kiitosvihkoni avulla, on välillä hetkiä, että vanha pää ei millään tahdo muistaa oppimaansa. Onneksi on teitä, jotka silloin muistutatte. Kiitos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kuulla! Ja ihan parasta on se, että puolin ja toisin tässä monenlaisista asioista toisiamme muistutellaan :)
   Vanha koira ei ihan helposti opi uusia temppuja, mutta jatketaan sinnikkäästi harjoittelua ;)
   Kiitos kovasti itsellesi ihanainen ♡

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Vettä on satanut tänä syksynä niin paljon, että kosken kuohut olivat varsin vaikuttavat ja vesi virtasi tosi kovalla vauhdilla :)
   Kiitos Katja ♡

   Poista
 4. Mielestäni kuvat ovat kauniita! Ja sanat. Hetkessä elämistä opettelen♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuljetaan yhdessä samalla opintiellä :)
   Kaunis kiitos sinulle Hannele ♡

   Poista
 5. Pohdiskelet hienosti: "Elämä koostuu ohitsemme virtaavista hetkistä " voi kun tuon muistaisimmekin, jokainen hetki on ainutlaatuinen elämässämme.

  Kauniita kuvia taas, jokaisessa vuodenajassa on oma hehkunsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hidastaminen ja hetkeen keskittyminen on ainakin itselleni ollut aina se vaikein asia. Sitä harjoittelen edelleen, ja ilokseni huomaan siinä myös edistyneeni :)
   Monesti olen jälkeenpäin pohtinut, että tajusinko edes jonain tiettynä onnellisena hetkenä, miten hieno ja ainutlaatuinen se olikaan. Osasinko nauttia ja arvostaa sitä riittävästi? Monesti vasta jälkeenpäin tajuaa joidenkin asioiden todellisen arvon.
   Kiitos Toini ihanista, ilahduttavista sanoistasi ♡

   Poista
 6. Kuvasi niin auttoivat toista esteetikkoa löytämään jotain kaunista tästäkin harmaan ankeasta päivästä.Kiitos! :)
  Aamulla myös oli onnen hetkiä kun kävelin bussille ja yöllä oli satanut lunta.Tuntui heti paremmalta.Kohta marraskuu on onneksi ohi.
  Varsinkin tuo viimeinen kuva! <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä lumisade on ihan parasta piristystä! On niin valoisaa ja puhtaan valkoista, että mieli väkisinkin virkistyy :)
   Myös nämä ihanat sanasi ilahduttavat suuresti. Väsymyksestä huolimatta (tuplavuoro taas takana) huomaan hymyileväni leveästi =D
   Kiitos kovasti Mirjam-Matilda ♡

   Poista
 7. Voi miten upeita kuvia, niin kauniita! Oikein hyviltä kuulostaa nuo onnellisuuden ohjeet! 25.vuotis Onnitteluja sinne ja kiitos toivotteluista, mukava kuulua joukkoon♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun vaan vielä muistaisi aina näitä ohjeita itsekin noudattaa ;)
   Ovat nämä oikeasti ihan toimivia ja tehokkaita tapoja lisätä hyvää mieltä ja onnellisuutta, sen verran näitä olen sentään testaillut =D
   Kiitos kovasti onnitteluista, välitän ne ensi tilassa esikoiselleni ♡
   Kaunis kiitos myös kannustavista sanoistasi ♡

   Poista
 8. Ihana Ansku ja jonkinlaista ikäkriisiä täällä, aika juoksee niin nopeaan ja tuntuu, että käsissä on vähemmän, kuin enemmän. Välillä joutuu pysähtyä miettimään, että onni on tässä, älä murehdi niin kovin sitä tulevaa.

  Ihanaa iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikäkriisiä vissiin pukkaa päälle täälläkin =D
   Aiemmin postasinkin siitä, miten nuorempana tuntui että elämää on edessä vaikka kuinka kauan, ja miten valtavan paljon sitä vielä ehtiikään tekemään, näkemään ja kokemaan....
   vaan kuinkas sitten kävikään? ;)
   Paras vaan hidastaa tahtia, kun perässäkään ei pysy vaikka kuinka kovasti yrittäisi =D
   Oikeassa olet, onni on tässä ja nyt, joten nauttikaamme siitä.
   Kiitos Tiia ihanuus ja valoisaa viikon jatkoa sinulle ♡

   Poista
 9. Ihanasti kirjoitettu ja niin kauniita kuvia <3 Tähän aikaan vuodesta saa kyllä ihan eri tavalla hakemalla hakea niitä onnellisuuden aiheita, tuntuu, että valoisana ja kauniina vuodenaikana niitä löytyy paljon luontevammin. Mutta onneksi löytyy myös tämän pimeyden keskeltä <3 Itse juon juuri aamukahvia kynttilänvalossa ennen päivän touhuja. Kivaa viikon jatkoa, Ansku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään saisikin jo ihan toisenlaisia kuvia, kun lunta on tullut taivaan täydeltä lähes 1,5 vuorokautta putkeen =D
   Pimeydestä en tykkää, enkä kosteasta ja kylmästä, toisin kuin sairastamani fibromyalgia ;) Jaksamista auttaa kun vaan keskittyy nauttimaan niistä kaikista hyvistä, itselle iloa tuottavista asioista.
   Minäkin saunoin eilen illalla tuplavuoron päätteeksi, laitoin kynttilöitä palamaan ja vastailin ihaniin, ilahduttaviin kommentteihinne hymyssä suin :)
   Kiitos Anu ♥ Valoa ja iloa viikkoosi ♥

   Poista
 10. Mukava postaus ja hyvät kuvat!!!
  Onnea pitää vaalia <3
  Hyvää viikkoa sinulle! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnellisuutta todellakin tulee vaalia :)
   Kiitos sinulle ihanaiselle kauniista sanoistasi ♥
   Hyvää oloa ja iloa viikkoosi!

   Poista