sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Lunta ja loskaa, osa 2

Viime viikolla tuprutti taivaan täydeltä lunta lähes kaksi vuorokautta yhteen menoon, ja maisemat muuttuivatkin kuin taikaiskusta lumoavan kauniiksi. Lumikinosten myötä mielen valtasi heti harras ja levollinen, sekä jollain tapaa myös taianomainen ja jouluinen tunnelma. Kotipihan riippajalavakin näytti ihan joltain metsän keijulta tai haltijattarelta pitkine lumisine "hiussuortuvineen" ja olin ihan selvästi näkevinäni myös tontun jalanjälkiä vastasataneessa lumessa...... mutta vähintäänkin yhtä nopeasti vaihtui pikkupakkanen suojaksi, ja sohjo sekä valtaisat vesilammikot valtasivat niin metsät, pellot kuin polutkin. Suureksi iloksemme aurinko sentään paistoi eilen jopa useamman tunnin ajan, ja koska sain nauttia myös harvinaisesta herkusta, eli vapaasta viikonlopusta, lähdimme kipparin kanssa kävelylle, mihinkäs muuallekaan kuin meren rannalle.

Kävimme tietenkin ensimmäisenä katsastamassa aallonmurtajalla sijaitsevan kotilaiturimme tilanteen ja hieman yllätyimme ettei käyntisiltoja oltu vielä nostettu. Naapuriveneistä laituripaikoillaan oli enää vain kolme, joista yksi myös talvehtii vedessä. Rannassa oli hämmästyttävän tyyntä ja lämmintä, joten joulu tuntuikin taas vaihteeksi hyvinkin kaukaiselta...


Aurinkoa alkavaan viikkoon, sekä myös lunta ja oikeaa talven tuntua toivon tämän suojan, sohjon ja pimeyden tilalle.

Tarmoa ja terveyttä tuleviin työpäiviinne! 
-ansku-

18 kommenttia:

 1. Aivan yhtä jännästi, kuin nämä säät sahaavat edestakaisin, vaihtuvat myös tunnelmat kuvissasi.Ihan uskomaton ero noiden lumikuvien ja sitten rantakuvien välillä.
  Todellakaan ei uskoisi,että välissä on pari päivää.
  Saa nähdä, saammeko sitä ihanaa oikeaa talvea ollenkaan tänä talvena.Minä niin toivoisin voivani -ja luulen etten ole ainut,valmistautua jouluun kun luonto olisi lumen peitossa ja pikku pakkanen toisi sitä joulun tunnelmaa. :)
  Ihanat kuvat!<3
  Kiitos ja aurinkoa sinunkin viikkoosi!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea oli tosiaankin eilen saarella kävellessä uskoa, että vielä torstaina täällä meillä oli täysi talvi! Niin nopeasti ovat nämä kelit ja sen myötä myös tunnelmat vaihdelleet, ettei tässä ole parhaalla tahdollakaan voinut perässä pysyä =D
   Kiitos kovasti sinulle Mirjam-Matilda ♥
   Toivotaan että talvi tulisi takaisin, ja mielellän mahdollisimman pian :)

   Poista
 2. Oi, teillä on saatu nauttia oikein kunnolla lumesta. Meillä lumi kävi tunnin verran kylässä, sen jälkeen maa onkin ollut musta. Mutta, musta tai valkea, joulukuu alkaa perjantaina ja virallisesti joulunodotus. Nautitaan joulunodotuksesta ja jätetään kiire varastoon! :) Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ehti olla jo oikeaa talven tuntua jopa ihan muutaman päivän ajan, ja lunta tosiaankin tuprutti taivaan täydeltä. Aikamoinen pikavisiitti tällä kertaa, mutta josko se talvi sieltä tulisi taas takaisin. Mieluiten vielä ennen joulua :)
   Kiitos Kaisa ja ihanaa alkavaa joulukuuta myös teille sinne länsirannikolle ♥

   Poista
 3. Luonto härnää meitä jouluihmisiä. Päivän pari saamme nauttia täydellisestä jouluisesta maisemasta ja sitten taas kaikki on kuin unta vaan:)
  Onneksi on vielä aikaa ja toivossa on hyvä elää.
  Mukavaa alkavaa vikkkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin se mokoma taitaa tehdä =D
   Onneksi jouluun on vielä aikaa!
   Ja saattaahan se olla, että talvi tekeekin sitten todella näyttävän "comebackin" kun se aika koittaa ;)
   Kiitos Hanne ja mukavaa marraskuun viimeistä viikkoa ♥

   Poista
 4. Täällä on kyllä tänä vuonna saatu vettä oikein toden teolla:) Joka toinen päivä sataa lunta ja seuraavana päivänä taas heti vettä:) Vaan on kyllä upeita kuvia ja miten onkin kaunista kun sitä lunta on♥ Upeat on merinäkymätkin, kiva on tuollaisissa näkymissä kävelylenkkejä tehdä! Mukavaa marraskuun loppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen teimme metsälenkin koirien kanssa ihan tuossa lähimetsässä ja sinne oli ilmestynyt aivan valtavia vesilätäköitä. Pieni pappakoiruus kävikin ihan kunnolla uimassa niissä =D
   Kyllä noissa merimaisemissa kävelisi useamminkin ja varsinkin noin upealla auringonpaisteella :)
   Kiitos Päde ja mukavia marraskuun viimeisiä päiviä myös sinulle ♥

   Poista
 5. Kylläpäs teillä satoikin lunta..kaunista!
  Täällä sataa vettä, koko yön satoi. Heräsin aina välillä siihen, kun tuuli piiskasi sateen peltiseen ikkunalautaan....tykkään kyllä sateestakin, mutta voisi se nyt jo tulla lumena..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta tuiskusi ja kaikkialla näytti todella kauniilta, vaan eipä näytä enää.
   Vettä on satanut niin eilen kuin tänäänkin, lumet ovat sulaneet ja on taas niin kovin pimeää, likaista ja loskaista.
   Tassupyykkiä pestään päivittäin ja imurinvarteen on tartuttava tämän tästä ;) Lumesta ja pikkupakkasesta taas täälläkin vain haaveillaan :)

   Poista
 6. Onpa teillä ollut paljon lunta! Meillä ei ole lunta vielä tullut yhtään. Täällä on saatu liukastella jäisillä tien pinnoilla kieli keskellä suuta. Tänään on lämmintä.
  Kyllä ne varmaan tontun jäljet olivat jotka näit. Nyt pitääkin taas muistaa olla kiltti!
  Mukavaa viikon alkua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kilttinä kannattaa pysytellä, sillä kyllä ne tontut jo liikkeellä ovat :)
   Tämä kaakonkulma taisi saada eniten lunta niskaansa, mutta lyhyt oli tämä ilo, ainakin tällä kertaa ;)
   Kiitos samoin sinulle Krisse ♥

   Poista
 7. Hyvät kuvat!! Lumikuvasi saivat oikein odottamaan kunnon talvea!!
  Joulun olen töissä, mutta ehkä lastenlasten myötä on myös joulutunnelmaa..
  Tarmoa myös omaan viikkoosi!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen kaikki joulun pyhät töissä, kuten viime vuonnakin, mutta toivon myös pääseväni joulun tunnelmaan lastenlasten myötä.
   Kunnon talvea täälläkin odotellaan. Pulkkamäkeen olisi niin kiva lastenlasten kanssa lähteä =D
   Kaksi tuplavuoroa osuu tälle viikolle, joista toinen tänään selätetty, joten tarmoa tarvitaankin ;)
   Kiitos kovasti ja mukavia marraskuun viimeisiä päiviä sinulle ♥

   Poista
 8. Jestas tuota lumen määrää.. Mieluummin astelisin noissa aemmissa maisemissa .. :D Tosi kauniit kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta tosiaan tuli taivaan täydeltä lähes kaksi vuorokautta putkeen =D
   Mieluiten minäkin astelisin noissa alemmissa maisemissa, vaan kun vettä vihmoo, tuulee ja on pimeää, niin valitsen mieluummin tuon lumen ;)
   Kiitos kovasti orvokki ♥

   Poista
 9. Oi näitä kuviasi, kertovat hienosti, miten kelit vaihtelevat! Marraskuu tosiaan kieputtaa säätä laidasta laitaan. Katselin tuossa vanhoja kuviani koneelta ja todettava oli, että niinpä se on ollut monena mennä vuotenakin. Jotenkin sen vain unohtaa... Toivottavasti saisimme kuitenkin valkean joulun, sitä toivon ihan tunnelman takia.

  Jaksamista ja valoa sinulle "sorvin ääreen" - sitä tarvitaan! Meikäläisen arki on tässä toipilaselossa kuin kuplassa, niin outo on syksyni ollut. Kun voimia on saanut lisää ja luottamus toipumiseen vahvistunut, olen kyllä voinut nauttiakin tästä kiirettömyydestä. Sitä vain vetää vieläkin vakavaksi tapahtunut ja terveyttä arvostaa valtavasti, siksipä kaipaa sitä ihan tavallista arkea ja tekemistä.

  Voi hyvin siskonen ihana♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Lähestulkoon samaa kaavaa on sääherra noudattanut jo useampana vuonna peräkkäin. Valkeaa joulua täälläkin toivotaan ja hartaasti odotetaan :)
   Kiitos Hannah ♥ Jaksaminen on välillä ollut vähän niin ja näin, mutta kun ei ole helppoa, eikä oikein (taloudellisesti) mahdollistakaan leppoistaa elämäänsä kuten haluaisi, niin on vaan jaksettava.
   Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että terveyttä tuskin voi liikaa arvostaa. Jo pelkästään työni puolesta olen oppinut miten hienoa on saada elää juurikin sitä ihan tavallista arkea.
   Lämpöisiä, lempeitä ajatuksia luoksesi ♥ Pidä itsestäsi hyvää huolta ja parane pian ♥

   Poista