maanantai 6. marraskuuta 2017

Hyvinvointia ja harmoniaa

Vihdoin ja viimein voimme huokaista helpotuksesta, sillä kippari sai viikonlopun aikana lopultakin laitettua veneemme talviteloille. Siellä se kesäkotimme nyt uinailee uuden peitteen alla kaikilta säiltä suojassa seuraavat 5 kuukautta.

Tämä talvikausi kuluu meillä pääasiassa taas töitä tehden, sillä kaikki mahdolliset lomat ja vapaat säästetään tälläkin kertaa tulevaan kauteen. Onneksi minulla on mahdollisuus tehdä tuplavuoroja, niin saan viettää pidempiä vapaita, joiden aikana ehdin hyvin palautua töistä ja rentoutua riittävästi. Tämä lisää merkittävästi hyvinvointia, niin työhön kuin vapaa-aikaankin. Uskon fyysisestikin jaksavani pidempään tässä työssä kun myös kehoni saa tarvitsemansa levon työpäivien välissä.

Lisää harmoniaa tuovat myös monet pienet ja arkisetkin asiat kuten luonnossa liikkuminen, lukeminen, rakkaimpien kanssa vietetyt yhteiset hetket ja saunominen. Kaltaiselleni esteetikolle hyvin tärkeä asia on myös siisti ja puhdas koti. Epäsiistissä ympäristössä en pysty täydellisesti rentoutumaan enkä nauttimaan olostani. Tänäänkin käytiin siskon kanssa lenkittämässä koirat ja vaihtamassa kuulumiset keskellä päivää, sitten vähän siivoilin ja katsoin Areenasta pari mielenkiintoista luontodokkaria. Kuudelta päättyy kipparin työpäivä, joten lähdenkin tästä kohta laittamaan kiukaan tulille. Kynttilöitä polttelen myös näin pimeän aikaan ihan joka ilta, joskus aamuisinkin :)

Meren rannalle yritän keskiviikkona valoisimpaan aikaan ehtiä pitkästä aikaa niin kävelemään kuin kuvailemaankin. Nähtäväksi jää ovatko maisemat silloin yhtä seesteiset kuin näissä 23. päivä marraskuuta 2014 otetuissa kuvissa.


Hyvää oloa ja harmoniaa alkaneeseen viikkoonne. 

-ansku-22 kommenttia:

 1. Ihania kuvauskohteita oletkin löytänyt; sinisiä hetkiä.

  Suloista alkanutta viikkoa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seesteiset, siniset sielunmaisemani :)
   Kiitos Piipe ❤

   Poista
 2. Yksinkertaiset,mukavat asiat auttavat jaksamaan tätä pimeää kautta vuodesta. :)
  Tuon levon kanssa olen myös huomannut, kuinka tärkeää se on.Ihan on pitänyt alkaa opetella se aikaisemmin nukkumaan meneminen, kun kello armotta soi joka aamu klo 05.30 kuitenkin.Olen luonnostani illalla kukkuja ja mielelläni nukkuisin sinne kahdeksaan, mutta arkena ei voi mennä luontonsa mukaan. :)
  Hyviä löylyjä teille kipparin kanssa!
  Ihanat talvensiniset kuvat!
  Kiitos samoin sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kun ei ole mahdollisuutta matkustaa aurinkoon ja lämpöön, on etsittävä ne jaksamista auttavat asiat, monesti ne kaikkein pienimmätkin :)
   Vuorotyössä yöunet jäävät usein aivan liian lyhyiksi ja tällaiselle aamu-uniselle varsinkin iltavuoron jälkeiset aamut ovat tosi tahmeita ja suorastaan tuskaisia ;)
   Terveisiä saunasta ja kiitos, hyvät olivat löylyt ❤

   Poista
 3. Tuolla lepäävät niin silmä kuin mielikin.
  Mukavaa ja stressitöntä syksyn jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Santalahden luontopolulla pääsee kävelemään niin metsässä kuin meren rannallakin. Siksi se on yksi suosikkipaikoistani etsiessäni mielenrauhaa ja kokonaisvaltaisesti hyvää oloa.
   Kiitos Krisse ja mukavaa marraskuun jatkoa sinullekin ❤

   Poista
 4. Ihania rauhaisia ajatuksia ja oikeastaan juuri niitä syksyn ja talven iloja. <3 Peukut pystyyn keskiviikolle, että säät ovat suotuisat. <3

  Mukavaa viikkoa Ansku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin pienilläkin asioilla voi vaikuttaa positiivisesti omaan olotilaan, joten pitää vaan löytää juuri ne tietyt jutut jotka itselle parhaiten tehoavat :)
   Nyt juuri on upea sää, joten aamupäiväunien jälkeen lähdetään tyttärenpojan kanssa ulkoilemaan ja nauttimaan tuosta taivaalla loistavasta valoilmiöstä =D
   Kiitos Tiia ja valoa sekä iloa myös sinun viikkoosi ❤

   Poista
 5. En ymmärrä teitä tuplavuoron tekijöitä. Minusta ei siihen olisi ollut..:)
  Upeita kuvia olet taas laittanut ihailtavaksemme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuuhan se tehty pitkä päivä vielä seuraavana päivänäkin kropassa, mutta ajattelen niin, että kun kerran sinne työpaikalle menen, niin olen siellä sitten koko rahan edestä ;)
   Kiitos kovasti Hannele ❤

   Poista
 6. Muistetaan levätä ja nauttia läheisistä, kerätään voimia.
  Aurinkoista tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pimeys vaatii veronsa, joten kaikki mahdolliset keinot jaksamiseen on käytettävä. Riittävä lepo ja läheisten kanssa vietetty aika auttavat varmasti.
   Kiitos Kaisa ❤ Aurinkoa askeliisi!

   Poista
 7. Upeat maisemakuvat. Niin rauhoittavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merenrantamaisemat hivelevät omaa esteettistä silmääni ja saavat minut rauhoittumaan :)
   Kiitos Kati ❤

   Poista
 8. Niin upeita kuvia, kauniita ja seesteisiä♥ Kiva on sitten nauttia vapaa päivistä kun on pakertanut pitkään töitä:) Toivottavasti osuisi hyvä keli kuvailuille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän löytää tasapainon työn ja vapaa-ajan kesken. Nyt tuntuu että nämä tuplavuorot + pidemmät vapaat ovat askel oikeaan suuntaan :)
   Sääennuste ei aurinkoa ainakaan huomiseksi lupaile, mutta eihän sitä koskaan varmuudella voi tietää ennen kuin katsoo ikkunasta ulos ;)
   Kiitos Päde ❤

   Poista
 9. Mieluinen vapaa-ajan vietto rakkaan harrastuksen parissa totta kai antaa puhtia työhön ja iloa elämään muutenkin. Sinulle se on meri ja minulle tunturimaiseman polut.
  Hienoja kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Itse huomaan muuttuvani kärttyisäksi varsinkin jos en pääse ulkoilemaan. Myös se on harmittanut, kun olen nähnyt niin harvoin ketään ystäviä tai läheisiä omien työvuorojeni takia. Vuorojen vaihtelut ja niistä aiheutuneet lyhyet yöunet ovat puolestaan aiheuttaneet sen, etten yksinkertaisesti ole jaksanut lähteä vapaalla oikeastaan mihinkään. Yksittäiset vapaapäivät ovat monesti kuluneet lähinnä lepäämiseen ja voimien keräämiseen seuraavaa työrupeamaa varten.
   Nyt olen innoissani noista tuplavuoroista, koska vapaita on enemmän, niin ehtii ja jaksaa sitten tehdä niitä rakastamiaan asioita :)
   Voi miten ihanaa olisi päästä pohjoisen tunturimaisemiin taas pitkästä aikaa! Tunturin laella avaria maisemia katsellessa tunnen samanlaista vapaudentunnetta ja mielenrauhaa kuin merellä taivaanrantaan tuijotellessa :)
   Ammennetaan voimaa luonnosta ja nautitaan sen kauneudesta.
   Kiitos Aimarii ♥

   Poista
 10. Mukava postaus kuvineen!
  Pidä palautumisesta huoli!
  Mukavaa talven odotusta sinulle ja kipparillesi!
  Palataan blogien merkeissä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanista sanoistasi ♥
   Tuplavuoro takana ja keho kyllä kertoo että ahkeria on oltu :)
   Huominen vielä, sitten kaksi vapaapäivää, ihanaa.
   Virkistävää viikonloppua ja mukavaa marraskuun jatkoa sinulle ♥

   Poista
 11. Upeat kuvat! Voimia arkeen, pian uusi veneilykausi taas koittaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kuluu niin nopeasti että ennen kuin huomaammekaan, on taas veneenlaskun aika :)
   Kaunis kiitos sinulle Sussi ♥

   Poista