sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Viimeiset veneilyt

Nyt on se kauden vihonviimeinenkin veneretki takanapäin, ja vene tyhjennetty sekä siivottu. Joka vuosi yllätymme siitä, miten paljon kampetta kuskaammekaan venereissuilla mukanamme, vaikka olemme vuosien myötä karsineet mukaan otettavien tavaroiden määrää huomattavasti.

Veneemme talvehtii ulkona pressujen alla, joten kaikki veneessä olevat tekstiilit on tuotava kotiin, koska ei ole mitään muutakaan lämmintä tilaa missä niitä voisimme talvikauden säilyttää.

Tällä hetkellä pesuhuone pursuaa pestävää pyykkiä, kipparin työhuoneen kaapit ovat täynnä venetavaraa, ja riittipä säilytyslaatikoita raahattavaksi jyrkkiä portaita pitkin vielä parvellekin.

Vaan onneksi on parvi, ja onneksi parven parivuoteelle mentävä kulkureitti jäi vielä vapaaksi, niin pääsevät tulevat yövieraat sentään suht helposti kapuamaan katon lappeen alle koisimaan ;)

Olo on haikea, kuten arvata saattaa, mutta hyvillä mielin muistelemme tämänkin kauden hienoimpia hetkiä, ja koleasta kesästä huolimatta niitä on todella paljon.

Kauden kauneimmista teenkin vielä ihan oman postauksen, mutta nyt muutamia tunnelmapaloja tältä viimeiseltä, todella tyyneltä ja rauhalliselta venereissulta.
”Saaressa ihminen on yksin itsensä kanssa. Ajatuksista tulee selkeitä, unista yksinkertaisia. Elämä tuntuu jälleen lahjalta.” 

(Tove Jansson 1987)


24 kommenttia:

 1. Ihania kuvia <3 Täällä on myös samanmoinen pyykkishow ja kodinhoitohuone tursuaa :D Noooh, pitkä talvihan tässä on aikaa selvitellä sitä..... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, taitaa olla parhaillaan aika monella mökkiläisellä ja veneilijällä samat sutinat meneillään =D
   Pikkuhiljaa pyykkivuori pienenee, ehkä tämä urakka jo perjantaihin mennessä on ohi ;)
   Kiitos Anu ♥

   Poista
 2. Oi, niin huikaisevan kauniita kuvia. Katsoin niitä kauan!
  Onnellista alkanutta viikkoa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kuvatessani katselin maisemia kuin viimeisen kerran ne näkisin. Yritin painaa mieleeni sen hiljaisuuden ja rauhan, jotta voisin sitten talvella näitä kuvia katsellessa päästä takaisin siihen samaan tunnetilaan.
   Kiitos ihanista sanoistasi, jotka tuntuvat sydämessä saakka ♥
   Onnea ja iloa viikkoosi!

   Poista
 3. Pääsisimpä käymään tuolla kivikkorannalla..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kyseisellä saarella ei ole lainkaan rantakallioita, on vaan kivikko- ja hiekkarantoja. Kipparin kanssa kiersimme pitkät pätkät näillä rannoilla kävellen ja kiviltä toisille hypellen :)
   Tervetuloa tänne itäiselle suomenlahdelle! Täällä kivikkorantoja riittää :D
   Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle Hannele ♥

   Poista
 4. Wau, tuo laiturikuva on huikee!
  Täällä myös tyhjennetty paattia ja mietitty minne tuo kaikki tavara saadaan taas talveksi varastoitua. Kummasti sitä tavaraa vaan sinne paattiinnkesän aikana kantautuukin. Mies palaa viikon päästä työreissultaan, joten sitten meidänkin paatti nostetaan ja pakataan talveksi säilöön.
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän paatti nostetaan tämän viikon aikana, mutta pressutelineiden kasaus ja paatin peittely ehditään tehdä vasta myöhemmin.
   Kummasti sitä tavaraa aina tuntuu kertyvän, vaikka kuinka yrittää itseään hillitä. Ja aina se jaksaa hämmästyttää yhtä paljon, kun ne kaikki kamat sitten lopulta saadaan kuin saadaankin pienen kotimme komeroihin ja parven koloihin sullottua ;)
   Kiitos Kaisa ja mukavaa tätä viikkoa sinullekin ♥

   Poista
 5. Hienot kuvat kesä viimeiseltä veneretkeltä! Noita katsellen kelpaa muistella mennyttä kesää ja odotella tulevaa.
  Mukavaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuodenvaihteen jälkeen aletaankin jo kääntämään katseet taas kohti uutta veneilykautta ja alustavia suunnitelmiakin saatetaan tehdä ;)
   Kiitos Krisse ja aurinkoisia syyspäiviä sinulle, sekä tsemppiä muuttoon!

   Poista
 6. Voih näitä viimeisiä,haikeita reissuja...
  Tunnen ytimissäni fiiliksesi.
  Kuvissakin kaunista luopumisen tuskaa.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina se vaan on yhtä haikeaa, vaikka hyvillä mielin mennyttä kautta muistellaankin. Ja aina se kausi menee yhtä nopeasti, vaikka meilläkin vene on vedessä noin puolet vuodesta!
   Kiitos Mirjam-Matilda ♥ Taas pitää totutella tähän tylsään maakravun elämään ;)

   Poista
 7. Oi Ansku, niin kauniit kuvat! Niihin tahtoisi sukeltaa.

  Haikeudesta huolimatta olette saaneet varmasti paljon sydämeen säilöttyä, mikä hellii ja kantaa uuteen veneilykauteen. Jaksuja pyykkivuorten selättämiseen.

  Lempeää viikkoa sulle siskonen♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka kuinka yrittää joka syksy ajatella positiivisesti, niin kyllä se haikeus sieltä aina vaan pintaan puskee. Noh, kuuluu asiaan ja menee ohi viimeistään siinä vaiheessa kun paatti peitellään talviunilleen :)
   Ifolor-kirja on jo työn alla ja sitä sitten joulun pyhinä viltin alla sohvannurkassa istuessa selaillaan, muistellaan mennyttä kautta, maistellaan glögiä ja suklaata, sekä haaveillaan tulevista veneretkistä....ai että miten ihanaa!
   Kiitos suloisista sanoistasi siskonen ♥
   Sylin täydeltä lempeitä ja lämpöisiä ajatuksia luoksesi ♥

   Poista
 8. Ihanat kuvat! On syksy. Niin se veneilykausi päättyy. Ja sama ihmetyksen aihe on myös täällä, että miten sitä veneeseen mahtuukaan niin paljon tavaraa. Aikamoinen pois raijaaminen.
  Meillä on mökin talviteloille laittaminen nyt meneillään. Miten syksyllä nämä hommat tuntuvatkaan niin paljon raskaammilta kuin keväisin?
  Ihana tuo Tove Janssonin runo.
  Hyvää mieltä ja syksyä sinulle Ansku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväisin sitä aina ihan ilokseen laittelee venettä kuntoon (ihan niin kuin varmasti myös mökkiä) ja tavarat kulkeutuvat kuin itsekseen kotoa veneelle ;)
   Syksyisin tulee mieleen muumikirja: "Vaan kuinkas sitten kävikään?"
   Samat hommat tuntuvat niin kovin raskailta ja ikäviltä. On tämä ihmismieli niin ihmeellinen =D
   Kiitos Tuula, ilahdutit suuresti sanoillasi ♥
   Tsemppiä teille sinne mökin talvikuntoon laittamiseen ja lempeää, leppoisaa lokakuun jatkoa sinulle ♥

   Poista
 9. uskomattoman upeat kuvat ja maisemat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunissaari on nimensä veroinen :)
   Kiitos Sussi!

   Poista
 10. Tutulta kuulostavia puuhia - on kyllä iso haaste saada kaikki tavarat mahtumaan kotiin ja yhtä iso haaste löytää taas keväällä kaikki kätköt:D Meillä kun on pakko hajauttaa tavarat, koska mihinkään yhteen paikkaan ei tuota tavaramäärää saa mahdutettua,
  Kauniita tunnelmakuvia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseiset haasteet ovat siis hyvin tuttuja sinullekin :)
   Näin syksyisin homma on vielä astetta hankalampi ja hitaampi, koska niin paljon on pyykättävää, eikä ihan kaikkea voi edes pestä koneessa. Nyt on hommat jo voiton puolella ja ensi viikonloppuna, jos säät vaan sallivat, kasaamme pressutelineet ja peittelemme paatin talviunilleen :)
   Kiitos SisustEllen ♥

   Poista
 11. Elämä on täynnä pieniä ja isoja muutoksia!
  Mukavat kuvat!
  Toivotaan tulevalta talvelta muutama mukava "metku" arjen keskelle!
  Niin sitten pääsee taas nauttimaan uudesta keväästä ajallaan..
  Lämpöistä lokakuun loppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näin on!
   Ja nyt tahti muuttuu myös työrintamalla eli osa-aikainen työsopimukseni päättyi. Teen taas talvikauden normisti täyttä työviikkoa ja aloitan aina tuplavuorolla jokaisen työrupeaman eli huomenna töissä 7-21 :)
   Tämä mahdollistaa 2-3 vapaat, jolloin ehtii keksiä niitä mukavia "metkuja" keventämään arkista aherrusta.
   Kiitos ja myös sinulle toivon leppoisaa sekä lempeää lokakuun loppua ♥

   Poista