sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Saariretken satoa

Perjantai-iltapäivänä rynnistimme taas intoa puhkuen rantaan irrottamaan köysiä, sillä halusimme vielä päästä nauttimaan syksyisestä saaristoluonnosta ennen lauantai-illaksi ennustettua sadetta ja kovaa tuulta. Aikainen lähtö kannatti, koska ehdimme tehdä kunnon kävelylenkin saaren ympäri, valmistaa ja syödä maittavan päivällisen, sekä jutustella laiturilla tuttujen kanssa ennen kuin sysimusta pimeys ympäröi meidät.

Laitoimme taas muutaman lyhdyn laiturille valoa ja tunnelmaa tuomaan. Illalla ja yöllä oli hiljaista ja täysin tyyntä. Taivas pysyi pilvisenä koko ajan, joten tähtitaivas ja täysikuu jäivät näkemättä. Lukuisia muuttolintujen auroja sen sijaan näimme jo heti varhaisesta lauantaiaamusta alkaen. Myöhemmin aamupäivällä kävellessämme rantakallioilla, kuulimme kurkien huutelun jo kauan ennen kuin itse linnut saapuivat pohjoisesta näköpiiriimme. Noin sadan suuren linnun muodostama aura lensi matalalla suoraan meidän ylitsemme ja minulla herkkäsielulla nousi pala kurkkuun seuratessamme niiden vauhdikasta ja määrätietoista etenemistä kohti etelää.

Huokaisin syvään ja mietin miten riemuissani taas tulenkaan olemaan, kun keväällä jälleen näen ja kuulen kurkien saapuvan. Jatkoin matkaani nauttien syksyisen luonnon tarjoamista väreistä ja raikkaudesta. Eräältä metsäpolulta poiketessani, onnistuin löytämään melkoisen hyvän sieniapajankin :)
Tänään reippaan parituntisen metsälenkin jälkeen tultiin kotiin saunomaan ja syömään. Mies grillasi kotipihalla eilen saaressa grillaamatta jääneet lihat ja kohta onkin hyvä saunapuhtaana sekä vatsa pulleana lähteä leffaan siskon kanssa. Täytyy vaan muistaa ottaa paketti nenäliinoja mukaan, sillä uskon että Ikitie saa meidän molempien kyynelkanavat aukeamaan.

Heipparallaa ja hyvää alkavaa viikkoa! 
-ansku-

22 kommenttia:

 1. Tuli kylmät väreet,kun luin noiden joutsenien ylilennosta.Uskon,ja olisin itsekin liikuttunut.
  Syksy on nyt niin kaunis joka puolella.Saaristossa näyttää olevan omanlaisensa kaunis sävytys.
  Että herkkiksiäkin olet vielä löytänyt!!Meillä maalla kaikki oli jo sateista ja kylmistä öistä maatuneet.Varmasti sait paljon energiaa työviikkoon tältä retkeltänne.Hurmaavat kuvat😚
  Terkut täältä Lahden motarilta kottiinpaluu matkalta.☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjaus: Kurkien ylilentoa siis tarkoitin. :)

   Poista
  2. Kiitos terkuista! :)
   Jo kuullessani kurkien kovaäänisen huutelun, nousi pala kurkkuun ja kyyneleet kihosivat silmiin. En ole koskaan nähnyt noin suurta kurkiauraa enkä noin läheltä. Hienot ja samalla haikeat fiilikset.
   Eräs mukava kippari esitteli ylpeänä meille mahtavan sienisaaliinsa, joka oli kaksi isoa ämpärillistä suppiksia! Vaimo oli kuulemma kerännyt kangassieniä, tatteja, rouskuja ym. kokonaiset kolme ämpärillistä!!
   Omasta sienisaaliistani ei siis tässä sen enempää ;)
   Saimme kuitenkin taas tältäkin reissulta paljon muutakin mukaamme, kuten hienoja muistoja, ja todella hyvää mieltä sekä mainitsemaasi energiaa tulevaan työviikkoon :)
   Kiitos Mirjam-Matilda ja iloa sekä valoa tulevaan viikkoosi!

   Poista
  3. Kiitos samoin sinulle! <3 <3

   Poista
 2. Itsekin harkinnut mennä katsomaan Ikitietä.. Pelottaa, että jos se on liian rankka. Olisi mukava kuulla, että mitä olit mieltä elokuvasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljaiseksi veti tämä elokuva ainakin meikäläisen. Kotimatkalla ei paljon puhuttu...
   Ajatuksia ja suuria tunteita herättävä elokuva. Tarina oli todella rankka ja ihmettelen yhä, että miten kukaan voi selvitä tuosta kaikesta, ja että miten ihminen voi olla niin julma toiselle ihmiselle. Olihan matkan varrella sentään myös paljon iloa ja onnea, kaiken sen kauheuden vastapainoksi.
   Hienosti tehty elokuva. Suosittelen, vaikka ajoittain raaka ja rankka onkin.

   Poista
  2. Kiitos kuvauksesta!
   Harkiten kuitenkin menen katsomaan mielialan mukaan! <3

   Poista
 3. Kuulostaa niin ihanilta nuo viikonlopun saaristohetkenne! Kuvauksesi kurkien lähdöstä läikutteli täälläkin. Nyt hyvästelemme lähtijät ja keväällä taasen tervehdimme nuo ylväät palaajat.

  Lennätän sinne leffateatterin hämärään tälle iltaa nenäliinoja. Ikitie on varmasti vaikuttava ja tunteisiin syvälle menevä elokuvakokemus.

  Kaikkea hyvää alkavaan viikkoosi siskonen♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me nautimme todella paljon saadessamme viettää aikaa luonnossa ja olla noiden kauniiden, ainutlaatuisten sielunmaisemiemme ympäröiminä.
   Muuttolintujen lähdöt ja paluut herättävät aina voimakkaita tunteita. Syksyyn eräänlainen haikeus ja surumielisyys sopivatkin. Sitä osaa sitten taas keväällä iloita ja riemuita täysin palkein niin valon lisääntymisestä kuin lintujen paluustakin :)
   Kiitos Hannah, nenäliinoja todella tarvittiin. Elokuva oli ajoittain tosi rankka, mutta oli siinä onneksi myös paljon iloa, onnea ja rakkautta.
   Kiitos suloinen sielunsiskoni! Hyvää oloa ja iloa tulevaan viikkoosi ♥

   Poista
 4. Ihana viikonloppu teillä ollut. Ja, toivottavasti elokuva oli odotustesi arvoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virkistystä sekä hieman vaihteluakin tarjosi tämä viikonloppu meille, joten energisenä astumme uuteen alkavaan viikkoon :)
   Elokuva oli rankka ja itkin muutamassa kohdassa mm. surusta, järkytyksestä ja myötätunnosta. Vahvoja tunteita herättävä ja ehdottomasti katsomisen arvoinen.
   Kiitos Kaisa ja kaikkea hyvää tulevaan viikkoosi ♥

   Poista
 5. Parhaita paikkoja , metsä ja meri♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä kanssasi ♥

   Poista
 6. Viimeisiä viedään - kivaa, että pääsitte vielä paatille tunnelmoimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veneen nostopäivä lähestyy ja tämä retki saattoi olla kauden viimeinen. Ehkäpä juuri siksi siitä niin erityisen paljon nautimmekin :)

   Poista
 7. Ah miten rauhoittavia kuvia ja näitä kun katsoo tulee tunne, että tälläinen on syksu kauneimmillaan. <3 Niin mälsä sadesää ollut jo viikon. Ihanaa tätä viikkoa Ansku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perjantaina ja lauantaina saatiin nauttia enimmäkseen poutaisesta, sateettomasta säästä, mutta la-su välisenä yönä ne hanat sitten aukesivat oikein kunnolla eikä loppua taida näkyä vieläkään.
   Kiitos Tiia, ilahdutit taas kerran suuresti kauniilla sanoillasi ♥
   Sateen myötä myös ilon- ja valonpisaroita viikkoosi ♥

   Poista
 8. Minä olen myös jälleen katsellut tippa linssissä lähtöään tekeviä muuttolintuja - ja ihmetellyt niiden viisautta, mistä tietävätkin aina lähteä (ja minne). On se vain aina niin ihmeellistä ♥ Keväällä sitten nähdään taas ♥

  Leppoisia syyspäiviä, Ansku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjet kuulemma osaavat ennustaa koska ilmat kylmenevät, eivätkä ne erehdy koskaan. Myös niiden suuntavaistoa olen monesti hämmästellyt ja sitkeyttä, sillä onhan niillä hurjan pituinen lentomatkakin täältä pohjolasta mm. Espanjaan ja Afrikkaan asti.
   Kevättä ja kurkien paluuta jään taas kerran innolla odottamaan :)
   Kiitos Anu ja leppoisia lokakuun päiviä myös sinulle ♥

   Poista
 9. Täällä toinen herkkäsielu...:)
  Aina tippa silmässä. Nuorena olin elokuvissa ystävän kanssa ja häpesin...minä vottin ja eläydyin elokuvan mukana ja ystäväni istui viileän rauhallisena paikallaan...enää en herkkyyttäni häpeile..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kuinka siskon kanssa lapsina hihittelimme herkälle Airi-tädillemme, joka itki aina Pieni talo preerialla -ohjelmaa katsoessaan. Eipä tiedetty että itsekin vanhempina tullaan itkemään vähintäänkin yhtä herkästi ;)
   Minkäs sitä tunteellisuudelleen mahtaa, joten ollaan ylpeinä ja täysin häpeilemättä herkkäsieluja ♥

   Poista