tiistai 1. elokuuta 2017

Saaristoluonnon sylissä

Kaksi viikkoa lomasta on jo takanapäin, mutta onneksi vielä tämän ja ensi viikon saamme viettää veneillen. Arjesta olemme päässeet hyvin irrottautumaan ja keskittymään siihen olennaisimpaan, eli meitä ympäröivään saaristoluontoon. Maisemat ovat tietenkin mitä mieluisimpia, joten näin merta rakastavan näkökulmasta olosuhteet ovat onnistuneelle lomanvietolle mitä parhaimmat.

Säät ovat olleet melko vaihtelevat, mutta asenne ja asianmukainen vaatetus ratkaisevat tässäkin todella paljon. Yhtään täysin sateista päivää ei ole ainakaan vielä kohdallemme osunut, joten enimmäkseen olemmekin viettäneet aikaa ulkosalla, niin ruokaa laittaen, tulilla tunnelmoiden kuin koirien kanssa kävellen. Iltaisin ei unen tuloa olekaan kauaa tarvinnut odotella :)


























Tänään pidellään tuulia palvelusatamassa, käydään kaupoilla ja ehkäpä illalla myös ravintolassa syömässä. Huomenna keula käännetään taas kohti ulappaa ja uusia saarikohteita. Heissulivei ja kivaa elokuun ensimmäistä viikkoa!


24 kommenttia:

 1. Paljon parempia maisemia ei maailmasta kyllä juurikaan löydy <3 Saaristossa sielu lepää :)
  Ihanaa loman jatkoa, nauttikaa täysin siemauksin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä kanssasi. Saaristossa sielu ja silmät lepäävät :)
   Kiitos kovasti Anu ♥ Voi uskoa että nautimme kaikilla aisteilla täysin siemauksin.

   Poista
 2. Hyvää veneilyä teille.Kauniita kuvia ja niin upeita maisemia myös.Kävitkö jo osallistumassa blogini arvontaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Aikku ♥ Voi, en ole juurikaan koneella ehtinyt olemaan, mutta täytyykin nyt heti käydä kurkkaamassa blogissasi, kiitos vinkistä :)

   Poista
 3. Ihanaa loman jatkoa! Upeissa maisemissa sitä olette viettäneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele ♥ Maisemissa ei moitteen sijaan ja säätkin ovat olleet meille kovin suosiolliset :)

   Poista
 4. Tuolla arki unohtuu ja voi täydellisesti rentoutua. On niin ihanat maisemat. Onnellista loman jatkoa ja suotuisia tuulia Teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania maisemia osattiinkin odottaa, mutta säät ovat olleet pelkästään positiivinen yllätys. Muutamia satunnaisia sadekuuroa lukuunottamatta on ollut enimmäkseen leppeitä tuulia ja puolipilvistä/pilvipoutaa. Aurinko tuskin koskaan paistaa tarpeeksi, mutta siihen kun osaa jo asennoitua niin ei tule pettymyksiä senkään suhteen ;)
   Kiitos kovasti Piipe ♥

   Poista
 5. Nimetön2/8/17 20:55

  Kauniista maisemista olette saaneet nauttia! Eka kuvan käppyräinen mänty on suosikkini.
  Oikein ihanaisia lomakelejä ja -tunnelmia teille! Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entisillä kotivesillä myös veneiltiin, ja sieltä tuo käppyrämäntykin on kuvattu kun kävimme Porkkalanniemessä kävelemässä :) Kaunista saaristoluontoa olen ihastellut milloin sileillä rantakallioilla kävellen, rantakäärmeiden "seassa" rantakivikossa hypellen, kuin Saariston Kasvit -kirjan kanssa kukkivia kasveja tunnistellen =D
   Tänään on ollutkin melkoisen ikävä päivä, mutta nyt on kaikki ok, joten ei siitä sen enempää vielä tässä vaiheessa. Toivotaan että päästään jatkamaan matkaa viimeistään perjantaina.
   Kiitos kovasti Terttu ♥

   Poista
 6. Kauniit kuvat ja ihana loma teillä ollut. Säät ovat kyllä olleet aika vaihtelevia tänä kesänä, välillä on saanut kyllä pysytellä suojassa ja odottaa rauhassa parempia kelejä.
  Mukavaa loppulomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säät ovat todellakin vaihdelleet koko kesän tiuhaan tahtiin, mutta me olemme sen sijaan edenneet todella verkkaiseen tahtiin kohteesta toiseen :)
   Kiitos Kaisa ♥

   Poista
 7. Upeat maisemat! Hyvää loman jatkoa teille!

  VastaaPoista
 8. Nuo sileät rantakalliot ja kivet ovat niin hienoja. Suotuisia tuulia teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo "keltainen" auringon lämmittämä kallio oli aivan erityisen ihana pehmeine "kuppi-istuimineen" joissa oli mukava istua ja katsella merelle :)
   Tuulet ja aallokko ovat koetelleet eilen ja tänään monia veneilijöitä, mutta onneksi vaaratilanteista on selvitty ilman henkilövahinkoja. Meri on armoton kun se sille päälle sattuu.
   Äsken kävin uimalla viemässä vielä toisen peräköyden poijuun, niin pysyy paatti paremmin paikoillaan vaikka tuulet kuinka puhaltaisivat :)
   Kiitos Krisse ♥

   Poista
 9. Ihanat maisemat. Mukavaa lomanjatkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan emme Tammisaareen saakka tällä lomalla ehtineet, vaikka niin kovasti olisin sinne lapsuuteni ja nuoruuteni merimaisemiin taas halunnut päästä. Onneksi kauniita saaristomaisemia suomenlahdella riittää :) Kiitos orvokki ♥

   Poista
 10. Kauniin meriluonnon toit taas kuvillasi esiin.
  Kahdeksas on suosikkini.Kuviesi avulla alan itsekin ymmärtää tuon rauhan, johon olet saaristoissa ja merellä rakastunut.
  Ihanaa loman jatkoa teille! <3
  Ensimmäisen kuvan käppyrämänty on kuin meripeikko, joka tähyää merenkulkijoita? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, sinäkin näet tuossa käppyrämännyssä hahmon! Minulle tuli siitä myös heti mieleen peikko, joka pitää vahtia korkean kallion päällä :)
   Retki- ja luonnonsatamat ovat parhaita kohteita rauhaa rakastaville ja jos vaan kelit sallivat niin ulkona ollaan lähestulkoon aamusta iltaan. Eipä tarvitse iltaisin unen tuloa kauaa odotella ;)
   Kiitos Mirjam-Matilda ♥

   Poista
 11. Täällä ilmoittautuu uusin lukijasi:) Ihania merensuolaisia tunnelmia♥
  Olen kesän aikana tehnyt muutamia veneilyaiheisia postauksia - tervetuloa piipahtamaan<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Olet lämpimästi tervetullut mukaan tuuliin ja tyrskyihin ♥
   Ja kiitos kutsusta, tulen taatusti tutustumaan blogiisi :)

   Poista
 12. Upeita kuvia😍👌Veden liplatuksessa on jotain niin rauhoittavaa...Kaunista elokuun jatkoa☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Nämä kuvat ovat Kirkkonummen, Helsingin ja Sipoon saaristosta. Horisonttiin tuijottelu ja aaltojen kuuntelu rauhoittavat kummasti levotonta mieltä. Ainakin minulla nämä keinot toimivat parhaiten aina kun kaipaan mielenrauhaa :)
   Kiitos ja ihanaa elokuun jatkoa myös sinulle ♥

   Poista