tiistai 22. elokuuta 2017

Monenlaisia mietteitä

Viimeaikaiset tapahtumat niin maailmalla kuin omassa lähipiirissä ovat herättäneet monenlaisia ajatuksia. Lievää ahdistusta loman ja kesän päättymisestä on myös havaittavissa. Kesän, joka ei oikeastaan ehtinyt edes kunnolla alkamaankaan. Kesän, jonka tulen erityisesti muistamaan monista menetyksistä.
Huomaan pohtivani yhä useammin ns. elämän suuria kysymyksiä, tiedostaen sen tosiasian, etten saa niihin välttämättä yhtäkään vastausta.

Onneksi elämä ei sentään ole pelkkää menettämistä ja murhetta. Onneksi elämässä on valtavasti myös hyvää. On rakkautta, iloa ja onnea. On syntymää, uusia alkuja, elämyksiä ja kokemuksia. Onneksi meillä on vielä tämä elämä. Suruineen ja iloineen, myötä- ja vastatuulineen. Arvostakaamme enemmän niin itseämme, toisiamme, luontoa sekä eläimiä, kuin myös elämää itseään. Joillekin suodaan elinpäiviä enemmän, joillekin vähemmän. On hyvä muistaa, ettei meillä kenelläkään ole valtaa vaikuttaa niiden määrään.


Aurinko laskee,
jo pitenee varjot.
Aika on eron 
ja jäähyväisten.
Poissa on ystävä kallehin.

Niin kaunis on maa,
niin korkea taivas.
Soi lintujen laulusta kukkiva kunnas,
ja varjoisat veet,
niin varjoisat veet.

-Kari Rydman-


"Annat vain vähän jos annat mitä omistat. Vasta antaessasi itsestäsi annat todella"

- Kahlil Gibran - 
20 kommenttia:

 1. Kaunista haikeutta ja niin myötäilevät kuvat.<3
  Tuo Kari Rydmanin kappale on kovin tärkeä kumppanilleni, jonka menetti isänsä nuorukaisena, juuri kun olisi niin kovasti tätä tarvinut mieheksi kasvaessaan.Kappale soitettiin isän hautajaisissa.
  Sinä osaat hienosti katsoa kuitenkin elämää ilon kautta, vaikka suruakin meille annetaan.
  Kiitos kauniista postauksesta ihana Ansku.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on se elämän nälkä, joka minut pystyyn kiskaisee ja eteenpäin rohkaisee, Pave Maijasen laulun sanoja lainatakseni.
   Monesti tekisi mieli vaan jäädä peiton alle murehtimaan, ja joskus on surullekin toki hetkensä annettava, mutta tuleen ei pidä jäädä makaamaan.

   Elämän epäoikeudenmukaisuus on se, joka minut saa ajoittain alakuloiseksi, mutta kun sille ei vaan mitään mahda. Kumppanisi ja hänen isänsä kohtalokin on oiva esimerkki siitä.
   Musiikilla on valtavan voimaannuttava vaikutus. Se kulkee mukana elämämme iloissa ja suruissa. Kiitos Mirjam-Matilda kauniista sanoistasi ♥
   Elämä jatkuu ja yritetään ottaa siitä kaikki mahdollinen ilo irti :)

   Poista
 2. Kauniit kuvat ja teksti, vaikka surumielinen onkin! <3

  VastaaPoista
 3. Kauniita ja herkkiä kuvia varjoisista vesistä! Epäoikeudenmukaisuus itseänikin monesti ihmetyttää, mutta se on elämän laki, jolle emme mitään voi. Eivät mene onnen lahjat tasan, eivätkä myöskään kärsimyksen. Kiitollinen saa olla, että saa elää. Voimia syksyysi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta kaikkein julminta on se, kun vanhemmat joutuvat hautaamaan oman lapsensa, on tämä sitten minkä ikäinen tahansa. Kesken jäänyt elämä surettaa erityisen paljon. Varsinkaan monet ikäihmiset eivät tästä menetyksestä enää toivu ennalleen ja heitä on syvässä ja raastavassa surussaan todella vaikea auttaa ja tukea. Elämänhalun kun menettää, ei siinä enää kellään läheiselläkään ole paljoakaan keinoja käytettävissä.
   Tämä vuosi on ollut raskas monellakin tapaa, mutta jaksan yhä uskoa että valoa on näkyvissä tunnelin päässä.
   Kiitollinen olen todella monesta asiasta, kuten esimerkiksi rakkaista ystävistä ja läheisistä, terveydestä, työstä, luonnosta, sekä elämästä itsestään.
   Huomenna muuten itken taas ;) mutta vaihteeksi ilosta ja liikutuksesta, sillä menemme ristiäisiin. Kipparini ensimmäinen lapsenlapsi (tyttärentytär) saa nimen ♥
   Kiitos kovasti sinulle Hitunen ♥ Paljon iloa ja valoa toivon sinun syksyysi!

   Poista
 4. viisaita sanoja ja upeat kuvat!

  VastaaPoista
 5. Kauniit kuvasi sopivat mainiosti Kari Rydmanin sanoihin.
  (Miten saatkin meren näyttämään niin kauniilta ja monenmieliseltä..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merellähän on monta mieltä, ihan niin kuin meillä ihmisilläkin :)
   Kuvaan tunteella, joten kuvistani taitaa väkisinkin heijastua ne omat senhetkiset tuntemukset aika vahvasti läpi.
   Kiitos orvokki, ilahduin valtavasti ihanista sanoistasi ♥

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen! Myös sinulle ♥ ♥ ♥

   Poista