torstai 31. elokuuta 2017

Menoa ja meininkiä

Kesä meni ja syksy tuli. Meillä veneilyt jatkuvat varmaankin lokakuun puoliväliin asti kuten aiempina vuosinakin, joten vielä ei tarvitse sentään veneilykaudelle jättää jäähyväisiä. Se olisikin jo lähestulkoon kriisin paikka, jos sekä kesästä että veneilystä pitäisi yhtäaikaa luopua ;)

Viime viikonloppuna emme olleet merellä, koska on ollut tärkeämpiäkin tapahtumia, kuten kipparin ensimmäisen lapsenlapsen ristiäiset. Suloinen pieni tyttö sai kauniin nimen lauantaina, ja sunnuntaina saimme hänet vielä äitinsä kanssa tänne meille "jatkoille." Hauras ja huonokuntoinen isomummukin pääsi tutustumaan pikkuiseen, ja nauttimaan kahvipöydän antimista kanssamme. Herkin hetki oli kun isomummu sai vauvan syliinsä. Siinä he toisiaan katselivat ja vauva tarkasteli tummanruskeilla silmillään mummun uurteisia kasvoja sekä haaleansinisiä hellyyttä huokuvia silmiä. Neljä sukupolvea siinä sohvalla vieretysten.

Olen myös ollut auttelemassa esikoistani muuttopuuhissa sen minkä nyt omilta töiltäni olen ehtinyt. Ensiaskeleitaan ottava utelias ja erittäin vilkas pikku-e teki kyllä parhaansa, jotta pakkaaminen olisi mahdollisimman hankalaa. Hän ehti mm. kömpiä tyhjien muuttolaatikoiden sisälle, kiivetä täysien päälle, sekä ottaa kaapeista tavaroita ulos sitä mukaa kun me saimme niitä sinne laitettua. Ja auta armias jos jotain putosi lattialle! Salamaakin nopeammin se hävisi pikkumiehen suuhun, joten minä sainkin kunnian toimia lähinnä viihdyttäjän ja vartijan roolissa =D Huomenna ovatkin sitten vuorossa tupaantuliaiset joihin minun vanhemmatkin tulevat, joten jälleen neljä sukupolvea kohtaavat toisensa.

Tuleva viikonloppu menee enemmän ja vähemmän töiden merkeissä, joten paatti poloinen joutuu vielä kolmannenkin viikon kellumaan kotilaiturissa ja odottamaan uusia saariretkiä ;)
Vaikka kesä minun mielestäni paras vuodenaika onkin, niin kyllä saariston syksykin on ehdottomasti kokemisen ja näkemisen arvoinen.

Iloa, valoa ja väriä alkavaan syyskuuhun!
-ansku-10 kommenttia:

 1. Elämä jatkuu pienissä lapsissa. Mikä onkaan hellyttävämpää kuin katsella isoisovanhemman ja vauvelin sanattonta vuoropuhelua. Niin herkkää!
  Ihanaista syksyä Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen elämän alkumetreillä, kaikki vielä edessä, toisella kaikki jo nähtynä ja koettuna, kohta jo loppuun elettynäkin. Herkkää ja haikeaa.
   Nyt esikoisen luokse leipomaan, ja vahtimaan pientä vauhtihirmua =D Ensimmäiset tuparivieraat tulevatkin jo muutaman tunnin kuluttua.
   Kiitos Piipe ja ihanaista alkanutta syksyä sinullekin ♥

   Poista
 2. Toivotaan lämmintä ja pitkää syksyä, parhaimmillaan vielä lokakuussa tuntee kesän kosketuksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä toivotaan! Löysin muuten viime syksyltä kuvan, missä olemme kipparin kanssa lyhythihaisissa paidoissa rantakallion kolossa nauttimassa auringosta.
   Kuva on otettu lokakuun 5. päivä!! =D
   Parin vkon kuluttua tuosta hetkestä veneen kansi oli aamulla kuurassa, mutta auringosta saatiin nauttia varmaan enemmän kuin koko tänä kesänä ;)
   Kiitos Sussi ja kivaa viikonloppua!

   Poista
 3. Oi, teillä ollut ihanat ristäiset. On ihanaa kun nuo isomummutkin jaksavat vielä osallistua juhliin, varmasti myös antavat paljon heille. Pienet lapset! <3
  Täällä näyttää nyt siltä, että veneilyt on tältä kesää veneilty. Kippari on nyt töissä ja kun palaa kuun puolessavälissä, onkin viikonloput muuta ohjelmaa täynnä. Tai, jos lokakuussa vielä ilmat suosii, niin toki merelle vielä lähdemme. Aika näyttää!
  Aurinkoista alkanutta syyskuuta ja viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime lokakuussa ainakin oli vielä upeat veneilykelit. Toivotaan että tänäkin vuonna olisi :)
   Suomen kesä on niin lyhyt ettemme vielä millään malttaisi kautta päättää, mutta toki kelit voivat olla sen verran kurjia, ettei tule lähdettyä. Ja silloin kun on muuta menoa niin sitten on vaan mentävä ja jätettävä veneilyt väliin :)
   Kiitos Kaisa ja ihanaa alkanutta syyskuuta sinne teille myös!

   Poista
 4. Syksy on kaunista aikaa ja jos ilmat vielä ovat suotuisat, niin mikäs sitä on lokakuulla vielä purjehtia..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime lokakuussa saatiin saaressa nautiskella auringosta lähes kesätamineissa. Harvinaista herkkua ;)
   ps. meidän paatti on vanha uppoumarunkoinen moottorivene tukipurjeella, millä ei voi purjehtia, mutta purje hillitsee kallistumista varsinkin sivuaallokossa. Moottorivoimalla siis mennään niin tyynellä kuin tuulissa ja tyrskyissäkin :)

   Poista
 5. Onnea pienelle ristiäisten johdosta.<3
  Kesä meni ja syksy tuli.Toivotaan niitä ylläripäiviä (kesäisempiä) vielä? :)
  Kuviisi olet kauniisti saanut taltioitua juuri näitä erilaisia säähetkiä tähän aikaan vuodesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset pienen prinsessan puolesta ♥
   Niin se kesä vaan meni menojaan. Syksyssä on oma viehätyksensä, mutta hieman vähemmän voisi kyllä sataa, jos minulta kysytään ;)
   Elokuu tarjoili monenlaista säätä, saas nähdä mitä tämä syyskuu tuo tullessaan....tänään ainakin vesisadetta =D
   Kiitos Mirjam-Matilda ♥

   Poista