keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Tall Ships Races

Tänään on ollut pilvinen, sateinen ja tuulinen päivä, joten minulla on ollut aikaa käydä lävitse viime viikolla ottamiani kuvia Kotkan Tall Ships Races-tapahtumasta. Perinteiset Meripäivät eivät enää meikäläistä jaksa juurikaan kiinnostaa, mutta tähän tapahtumaan osallistuneet upeat ja uljaat purjelaivat sitäkin enemmän.

Tunnelma meripäiväalueella oli tällä kertaa erityisen juhlava ja kansainvälinen, kiitos kaikkiaan 80:n kantasatamaan saapuneen purjealuksen. Kävimme ihailemassa niitä niin maista, kuin omalla veneellämme myös mereltä käsin. Harmi että tosi moni keinuvalla alustalla ottamistani kuvista on epätarkkoja. Kameran asetuksetkaan eivät tainneet olla ihan kohdillaan, joten pahoittelut ovat paikallaan.

Sunnuntaina lähdimme vielä saattamaan purjealuksia niiden lähtiessä kohti seuraavaa määränpäätä. Sumutorvet soivat ja miehistön jäsenet vilkuttivat meille jäähyväisiksi. Pian taivaanrannan täyttivät lukuisten laivojen ja korkeiden mastojen silhuetit. Sanomattakin lienee selvää, että tuo näky oli huikaisevan hieno.


.
85.8 metriä pitkä, täystakiloitu Shabab Oman II 108,8 -metrinen, täystakiloitu Mir, Venäjä, Pietari

88,4 metriä pitkä, täystakiloitu Cisne Branco, Brasilia, Rio De Janeiro93.3 -metrinen, kolmemastoinen parkki Mircea, Romania

Muistaakseni tämä oli toiseksi pisin, eli 113,3 -metrinen nelimastoparkki Kruzenshtern, Venäjä, Kaliningrad.Lopuksi vielä pisin, 122.3 -metrinen nelimastoparkki Sedov, Venäjä, MurmanskSedovia emme ennättäneet enää mereltäkäsin hyvästelemään, sillä se taisi ottaa hienoisen varaslähdön, tai sitten me itse olimme vaan niin auttamattoman hitaita :)

Taisi muuten tulla uusi ennätys mitä tulee kuvien määrään, joten koittakaa kestää....


Sinne ne lähtivät, jotkut kohti Maarianhaminaa, jotkut suoraan kohti Turkua, jotkut ties minne muualle, ja tämän viimeisimmän, Puolalaisen lähes 55-metrisen Fryderyk Chopin-nimisen prikin kanssa lähdimme yhtämatkaa kohti länttä. Kipparillani alkoi vihdoin ja viimein kesäloma, ja täällä Suomenlahdella sitä nyt sitten seilaillaan omalla pikku purtilolla seuraavat neljä viikkoa, ihanaa!
Sade ehti loppua tätä postausta tehdessäni ja aurinkokin pilkahtelee jo lupaavasti pilvien välistä, joten nyt pienelle iltakävelylle koirien kanssa ja sitten saunaan.

Suotuisia säitä ja kivoja kesäpäiviä kaikille! 
-ansku-


22 kommenttia:

 1. Uljaan näköisiä ovat nuo vanhat purjealukset. Niistä kaksi poikkesi täällä meilläkin ja kävin eilen katsomassa. Nyt taitavat olla jo Turussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat ne vaikuttavia ilmestyksiä. Ja niissä on ihan valtavasti kauniita yksityiskohtia, mutta ne jäivät minulta tällä kertaa kuvaamatta, kun oli niin paljon ihmisiä joka puolella, eikä maltti riittänyt meikäläisellä kun oli perhettäkin mukana :)
   Tänään ovat varmasti jo ne viimeisimmätkin perillä Turussa. Tiivistä tunnelmaa tarjolla Aurajoella ;)

   Poista
 2. Upeita aluksia! Jos olisin ollut tuolloin tuolla päin Suomea, olisi ehdottomasti halunnut nähdä laivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti seuraavan kerran kun Suomeen saapuvat, myös sinä pääset niitä ihailemaan. Ovat ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoisia aluksia :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kyllä! Tunnelma oli ajoittain kuin suoraan Pirates of the Caribbean-elokuvasta =D

   Poista
 4. Tulossa vat todellakin Turkuun....eilen jo ensimmäinen. Jokiranta oli eilen jo suljettu puomeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään varmastikin jo ne viimeisimmätkin ovat saapuneet perille. Menneen ajan tunnelmaa tarjolla Aurajoella :) Voin vaan kuvitella miten upealta jokiranta nyt näyttääkään!

   Poista
 5. Näyttääpä ihanalta!

  -Ruut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ruut!
   Tunnelma oli iloinen ja värikäs. Tosi kiva jos se edes jollain tasolla kuvista välittyy :)

   Poista
 6. Upeita, upeita aluksia! Hengästyttävän huimat mittasuhteet noilla isoimmilla purjelaivoilla. Niin monena kesänä olen haaveillut näkeväni nuo, mutta niin vain pakkaa menemään suunnitelmat päällekkäin... Varmasti kokemisen arvoista, joten pitää nuo vielä nähdä:) Josko sitten ehtis pyyhältää vielä Turkkuseen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huikaisevan kokoisia ja näköisiä nuo suurimmat todellakin olivat. Ja kerrankin oli meidänkin kotivesillä oikein ruuhkaa :)
   Huomenna alukset lähtevät Turusta eteenpäin klo 14, jolloin alkaa köysien irrotus, ja kestää noin pari tuntia ennen kuin kaikki laivat pääsevät matkaan.
   Mikähän siinä onkin, että useimmiten kaikki kivat tapahtumat ja menot sattuvat juuri samaan ajankohtaan. No, tulevat nämä alukset varmasti vielä monta kertaa samoissa merkeissä meitä ilahduttamaan :)

   Poista
 7. Upeitahan nuo on ja hyviä kuvia olet niistä saanut! Kävin täällä kurkkaamassa pitkästä aikaa ja löysin muitakin hyviä kuvia! Nautinnollista kesää purjehduksen, lastenlasten ym. arkisen aherruksen lomassa. Elämä jatkuu moninaisissa merkeissä enkä jaksa ottaa itse stressiä tänne postaamisesta, mutta oli mukava kurkata sivuillesi! Nyt se kesä pian tuntuukin eikä vain näy! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla sinusta taas pitkästä aikaa! Päivät kuluvat nykyään taas todella nopeasti, nyt kun on noita pikkuisiakin :)
   Älä missään nimessä stressiä ota postaamisista. Hauska harrastushan tämän pitää olla ja pysyäkin sellaisena.
   Halusin pienelle, mutta sitäkin ihanammalle lukijajoukolleni kertoa että pientä taukoa / viivettä postauksiin tulee nyt kun vietämme veneilylomaa kipparin kanssa kahdestaan.
   Kiitos kun kävit ja kommentoit ♥
   Sitä oikeaa ja ihanaa kesää onkin jo ikuisuudelta tuntuvan ajan odoteltu ;)
   Ihania kesäpäiviä sinulle ja voi hyvin siskonen siellä ♥

   Poista
 8. Huoh, miten upeita purjelaivoja - olisipa ollut ihana olla omalla paatilla seurailemassa tuota kavalkaadia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeita nuo laivat kyllä ovat! Olin kuin lapsi lelukaupassa, kun en tiennyt mihin päin olisin katsellut =D
   Ensimmäistä kertaa pääsimme omalla paatilla näitä kaunottaria saattamaan. Ainutlaatuinen ja todella mieleenpainuva kokemus se olikin :)

   Poista
 9. Kyllä nuo purjealukset ovat hulppeita kaunottaria! Mutta tykkäsin myös Akilleksesta. :)
  Upeita kuvia olet ottanut meidän muidenkin ihasteltavaksi. <3
  Suloisia seilailuja teille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akilles oli pienin paikalla olleista hinaajista ja minusta tosi symppis, siksipä "hänet" halusin kuvatakin :)
   Kiitos kovasti Mirjam-Matilda ♥ Tällä hetkellä seilaillaan Porkkalan edustalla ja matka jatkuu vielä kolme viikkoa, niin ihanaa ettei melkein sanotuksi saa =D
   Ihania, aurinkoisia kesäpäiviä myös sinulle ♥

   Poista
 10. Miten ihana kokemus nähdä kaikki nuo upeat purjealukset. Kuvasi on niin kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat ne kyllä todella vaikuttavan näköisiä ja äitini mukaan isäni ja minä olimme intoa täynnä kuin ilmapallot =D Kerran isän tyttö, aina isän tyttö ;)
   Voi sinua ihanaa, kiitos kovasti kauniista, kannustavista sanoista ♥

   Poista