sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Aina(ko) ankeaa?

Muutaman muun bloggaajan tavoin olen hämmästynyt siitä, miten niin monesti, ja monella meistä, on negatiivista sanottavaa toisistamme. Ulkonäkö, ikä, mielipiteet, ammatit, harrastukset, tekemiset, sanomiset jne. ovat surutta julman ja kylmän arvostelun kohteina.

Hyökkäävä, ilkeämielinen ja suorastaan aggressiivinen kommentointi mm. keskustelupalstoilla, facebookin ryhmissä, sekä myös täällä blogimaailmassa, on minusta todella typerää, joskus jopa hieman pelottavaa. Ajatelkaapa nyt. Toisilleen täysin ventovieraat ihmiset hyökkäävät sanallisesti toistensa kimppuun, joskus jopa uhkailevat toisiaan. Onko siinä järjen hiventäkään? Ovatko hyvät käytöstavat unohtuneet kokonaan, vai eikö enää osata keskustella asioista asiallisesti, riitelemättä ja ennen kaikkea toisia loukkaamatta?

Itselleni ainakin herää ensimmäiseksi ajatus, että onkohan näillä henkilöillä itsellään kaikki ihan ok? Voivatko he itse kenties niin huonosti, että purkavat pahaa oloaan sylkemällä sen kaiken toisten silmille? Vai ovatko he niin sairaita, että toisten tahallinen loukkaaminen tuo heille itselleen hyvän mielen?
Osa näistä henkilöistä kommentoi jopa omalla nimellään ja naamallaan, mutta ihan oma lukunsa ovat sitten nämä ns. puskista huutelijat. Anonyymit "Aina Inkeri Ankeiset" yrittävät ankeuttaa toistenkin elämää, mutta luulenpa etteivät he kovinkaan usein siinä(kään) onnistu. Hetkellisesti saattavat saada mielen jos toisenkin pahoitettua, mutta tuskinpa yksikään heidän kohteekseen osunut mitään pysyvää "traumaa" on saanut ;)

Olen perusluonteeltani sosiaalinen, empaattinen, iloinen ja ystävällinen. Siitäkin huolimatta, väsyn välillä ihmisiin, tai oikeastaan heidän ilkeyteen ja itsekkyyteen. Silloin "pakenen pahaa maailmaa" luontoäidin lempeään, lumoavaan ja hellään huomaan.


Kuinka monta?
Kuinka monta löytyy maailmasta olkapäätä
 ja kuinka monta kyynärpäätä?
Kumpia löytyy maailmasta enemmän: 
Niitä joihin nojata, vai niitä joita pelätä?
Uskalla laskea olkapäät ja kyynärpäät, omasikin, 
kumpia löytyy enemmän?
Kunpa maailmassa kerran olisi
olkapäitä enemmän kuin kyynärpäitä.
Sitä toivo on, 
se horjuen pystyssä pysyvä, 
että silloin tällöin saa nähdä,
kuinka kyynärpäästä äkkiä kuoriutuu olkapää.

-Tommy Tabermann-


14 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, etenkin tuo kuva sillasta. Huikea!
  Itse olen ajatellut, että ihmiset jotka jättävät noita negatiivisia kommentteja tai jotka muuten vaan sylkevät negatiivista ilmaa meille muille. Niin, heillä on itsellä huono olla. Raskasta meille muille, aina ei jaksaisi kuunnella ja ottaa vastaan tätä negatiivisuutta.
  Mutta, voimia ja aurinkoa alkavaan viikkoon! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalla tavalla itsekin ajattelen. Ei hyvinvoiva ja onnellinen ihminen halua heittää lokaa toisten niskaan, ei ainakaan tahallisesti. Negatiivisuuteen olen jo tätä nykyä niin väsynyt, että yritän parhaan kykyni mukaan vältellä kaikkia ankeilijoita ;) Täälläkin heitän heidän kommenttinsa suoraan roskakoriin =D
   Kiitos Kaisa ♥ Voimaa ja valoa sinunkin viikkoosi ♥

   Poista
 2. Tommyn runo sopii kyllä tähän(kin) aiheeseen kuin nyrkki silmään. Aina kannattaa ensin katsoa peiliin ennen kuin aukaisee suunsa - ja alkaa näpyttelemään tietokoneen näppäimistöä. Rakentava kritiikki on aina hyväksi ja tervetullutta mutta toisten mielen pahoittajat pysykööt poissa. Ja jos eivät pysy, aina on onneksi se delete-näppäin olemassa. Mieltänsä ei kannata pahoittaa sellaisten ihmisten takia, joiden ainoa tarkoitus on satuttaa. Puskista on helppo huudella - niin kateellisten, sairaiden kuin pelkästään ilkeidenkin ihmisten. Onneksi ne puskat pystyy nykyään jäljittämään ja pahimmissa tapauksissa antaa asia poliisin hoidettavaksi.
  Upeita kuvia jälleen kerran - kiitos niistä. Luonto - se parantaa ja antaa ajatuksille isommat siivet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tommylla oli sana hallussa, sekä sellaista monitahoista, syvällistä elämänkokemusta, mikä huokuu näistä hänen runoistaankin ♥
   Juuri näin! Deletoidaan ankeuttajat elämästämme ja keskitytään positiivisiin asioihin ja ihmisiin :) Luontoon on hyvä lähteä lumoutumaan ja ottamaan etäisyyttä ikäviin asioihin. Ja kuten totesit, ajatuksetkin saavat suuremmat siivet luontoäidin helmassa.
   Kiitos Lady sinulle jälleen kerran ihanista, ilahduttavista sanoistasi ♥

   Poista
 3. Voi ihana noita sinun kuviasi...upeita ovat.
  Olen kyllä vahvasti sitä mieltä, että ihmiset, jotka blogiin ja muihin foorumeihin, ikäviä asioita kirjoittavat, voivat itse todella huonosti. Uskon hyvään ja siksi uskon, ettei kukaan ihminen muuten toisille pahaa mieltä haluaisi, jos ei itse ole sairas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana sinä! Minäkin uskon aina viimeiseen asti kaikista pelkkää hyvää, enkä voi uskoa että kukaan tahallaan toista satuttaisi, paitsi jos itse on sairas.
   Kiitos Hannele ♥

   Poista
 4. osa ihmisistä saa ilonsa muiden mielen pahoittamisesta. Heidät kannattaa kannattaa vain ohittaa ja viestit deletoida.

  Aurinkoa viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se todellakin taitaa olla. Surullista ja sairasta. Moiset tyypit todellakin kannattaa kiertää kaukaa ja heidän kommenttinsa joutavat suoraan roskakoriin.
   Kiitos Sussi ♥ Valoa ja voimaa viikkoosi!

   Poista
 5. Kirjoiti juuri kuten minäkin ajattelen. On todella outoa ja suorastaan pelottavaa, miten tosiaankin käyttäydytään vieraat ihmiset toisia kohtaan. Minun motto on että jos ei ole mitään mukavaa sanottavaa, niin älä sano ollenkaan =D. Onneksi meitä positiivisia ihmisiä on olemassa. Ihanaa viikon jatkoa sinulle sielunsiskoni <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama motto meikäläiselläkin eli miksi vaivautua avaamaan suutaan, ellei ole mitään hyvää sanottavaa? Elämä on aivan liian lyhyt tuhlattavaksi negatiivisiin asioihin.
   Kiitos Katinka, ja iloa, valoa, sekä ihania asioita tuleviin päiviisi ♥

   Poista
 6. Aaah, mitkä kuvat ja tupla-aaaah, mitkä heijastukset = upeita.
  Onko suomalainen niin peruskade ja perusilkeä ja peruspessimisti, ainakin siltä näyttää kun lukee kommentteja esim asiaan, josta ei kaiken järjen mukaan pitäisi löytyä mitään ilkeää kaiveltavaa. Mutta ehkä on niin, että aivan ihanat ja positiiviset ihmiset ei juuri kommentoi (paitsi täällä blogimaailmassa..:).
  Paetaan me pahaa maailmaa luontoon ja kauniisiin kuviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kateudesta tuskin on kyse, joten taitavat nämä perusilkeät pessimistit vaan purkaa omaa pahaa oloaan meihin elämäämme enimmäkseen valoisasti suhtautuviin optimisteihin ;)
   Näin me juuri teemme, pakenemme rumuutta kauneuden keskelle. Suureksi ilokseni minulla on täällä tämä lämminhenkinen ja positiivinen lukijakuntani! Ilman teitä olisin varmasti jo rajannut lukijakuntaa. Ehkä sen vielä joskus joudun tekemään, ellei loukkaava kommentointi lopu, mutta toistaiseksi näillä mennään :)
   Kaunis kiitos ihana ja optimistinen orvokki siis myös sinulle ♥

   Poista
 7. Välillä ihan myös ahdistun, kun lukee ihmisten somekommentteja. Siitä tulee pitkäksi aikaa olo, ettei halua olla missään kosketuksissa koko someen enkä kovinkaan paljon oikeastaan keskustelupalstojen mielipiteitä käykään lukemassa. Omassa blogissa olen onneksi välttynyt kaikenlaisilta häiriköiltä. Koputan nyt puuta ja toivon, että pysykööt jatkossakin muualla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu. Olen jo eronnut facebookissa kahdesta ryhmästä, kun alkoi ahdistamaan se negatiivisuus, epäolennaisuuksiin takertuminen ja oman egon esilletuominen. Ei enää osata iloita toisten tekemisistä / saavutuksista, vaan etsitään virheitä esim. ihan vaan oikeinkirjoituksesta, jotta päästään osoittamaan toisen "tyhmyys" ja oma erinomaisuus. Oksettavaa ja ahdistavaa.
   Ehkäpä siksi myös ahdistuin aluksi kun aloin saamaan ikäviä kommentteja, kun ajattelin että nyt sitä samaa kuraa joudun lukemaan täälläkin. Nyt olen huomannut, että ne kaikki taitavat olla yhdeltä ja samalta ihmiseltä, eikä kovin vakaalla pohjalla taida hänen psyykkinen tilansa olla. Ja vaikka kommentit olisivat useammaltakin henkilöltä, eivät ne enää meikäläistä juurikaan hetkauta. Surullista toki, että niin monet voivat huonosti, eivätkä ymmärrä hakea apua, vaan kaatavat oman pahan olonsa toisten niskaan.
   Kiitos Pilvi ja ihanaa alkavaa viikkoa sinulle ♥

   Poista