sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Tunteiden tuulahduksia

Viikonloppu saaristoluonnon sylissä: Lintujen aamuisia, korvia huumaavia laulukonsertteja, loikoilua veneen kannella kipparin kainalossa, pumpulipilviä, auringon lämmintä loistetta, tyyniä iltoja, ihania, iloisia ihmisiä, hyvää ruokaa, lepoa ja liikuntaa sopivassa suhteessa.

Tänään minun 25. äitienpäivä ja ensimmäinen isoäitinä, mammana: Aamuinen puhelu omalle äidille, helliä halauksia kotilaiturilla, herkuttelua paatin pentterissä, liikutusta, naurua, pienen pojan pehmeä poski omaani vasten, pakahduttavan suurta rakkauden ja onnen tunnetta, sekä myös iloa ja ylpeyttä omista tyttäristä ja vävypojista.

Sain esikoiseltani ja vävyltäni mm. itsetehdyn kirjanmerkin, jossa on pikku-e:n kuva sekä jalanjäljet, ja jonka toisella puolella oli esikoiseni kirjoittama teksti. Luin sen vasta kotona, koska tiesin että itken sitä lukiessani. Lipaston päälle, tyttöjeni yhteiskuvan viereen laitoin toisen tänään saamani lahjan, pienen punatukkaisen pojan kuvan.


Tässä vielä aikuistuneille tyttärilleni, eli huipputyypeille, netistä löytämäni huumorilla höystetty juttu, joka sopii erityisen hyvin juuri tähän päivään.

"Viisas ystäväni sanoi minulle, että nuoren naisen aikuistumisen huomaa siitä, että hän alkaa tulla toimeen äitinsä kanssa. Luulen tämän johtuvan siitä, että aikuistuessamme löydämme itsestämme niin paljon äitimme piirteitä, että meidän on pakko alkaa pitää häntä huipputyyppinä."
Hyvää yötä teille kaikille huipputyypeille!

-ansku-


16 kommenttia:

 1. Kyllä tuo joutsen on kaunis lintu. Ja muutkin maisemakuvat niin upeita. Ja hyvä näihin tunnelmiin päättää tämän vuoden äitienpäivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kaunis ja oman arvonsa tunteva lintu. Tämäkin yksilö taisi olla sitä mieltä että jotain herkkua voisimme hänelle tarjota, kun kerran hänen lahdelleen tulimme vierailulle :)
   Kiitos Aikku!

   Poista
 2. Sinulla on ollut ihana ja erityinen äitienpäivä tänään! Ihanan kortin olet saanut, pienet jalanjäljet. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli kyllä ihana ja tunteikas päivä! Esikoisen kanssa ei voitu edes vilkaista mitä hän oli kirjanmerkin taakse kirjoittanut, kun molempia jo alkoi itkettämään =D
   Kehystetty kuva oli tietenkin myös ihana lahja, kuten kaksi pikku-e:n kuvista tehtyä jääkaappimagneettiakin. Minusta liikuttavinta oli ehkä se, että ne olivat vävypojan itsensä tekemät ❤
   Kiitos Kaisa!

   Poista
 3. Ihana lahja! Haikeutta ja iloa ilmassa on aina tällaisina merkkipäivinä.
  Tuo loppusitaatti on niin osuva. Muistan ikuisesti sen, kun vanhin tyttäremme sai esikoisensa ja olin kerran hoitamassa tätä pientä kun tyttärelläni oli joku meno. Ei kulunut kauaakaan kun hän soitti ja antoi ohjeita mitä lapselle päälle jos menemme ulos. Hetken päästä tuli taas soitto ja uusia ohjeita. Puhelun lopuksi hän totesi suunnilleen näin: "Apua, nyt kuulostan ihan sinulta". Vaikka sen voisi tulkita monellakin tapaa, niin minulle nuo sanat olivat ihan parhaat. Mielestäni se oli pieni myönnytys sille, että kasvatustapaani alettiin ymmärtää ja jopa soveltaa omaan kasvatukseen.
  Ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä niin! Esikoisenikin totesi kirjoittamassaan tekstissä ettei hän ole osannut aiemmin kuunnella viisaita sanojani. Viisaudesta en tiedä, mutta kuten sinäkin totesit, niin nuo sanat olivat minullekin ihan parasta palautetta :)
   Ihanat lahjat sain, ja nyt voin ihailla pikkumiehen söpöä naamaa niin olohuoneessa, kirjaa lukiessa kuin jääkaapilla käydessäkin =D
   Kiitos Krisse ja oikein ihanaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 4. Meilläkin oli eilen todella ihana päivä...kaikki lapset koolla♥♥ Helsingistäkin saapui poika, ihna yllätyksenä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaan niin ihanaa, että lapset muistavat ❤
   ja toki myös muulloinkin kuin vain äitienpäivänä :)
   Voin vain kuvitella miten iloinen yllätys sinulle oli!
   Olemme onnekkaita äitejä ❤

   Poista
 5. ihana postaus:) Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Sussi ❤
   Oikein mukavaa viikkoa sinullekin :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. ❤❤ Aika on arvokkainta mitä voimme toisillemme antaa. Olemmehan täällä toinen toistamme varten. ❤❤

   Poista
 7. Ihanan lämminhenkinen postaus.<3
  Tuo vanhemmiten äitiä muistuttamaan alkaminen on niin totta!
  Oma tytärkin jo myöntänyt saman. Minä olen omalleni myöntänyt jo aikoja sitten.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana Mirjam-Matilda, kiitos! Itse tässä pähkäilin että taisi jo mennä liian imeläksi, mutta kun en vaan voi sille mitään että olen niin täynnä rakkautta näitä läheisimpiäni ja tärkeimpiäni kohtaan. Lisäksi olen heistä valtavan kiitollinen ja onnellinen :)
   Minä taidan muistuttaa enemmän isääni, paitsi lasten kasvatuksessa olen ehdottomasti äitini kanssa samoilla (tiukemmilla) linjoilla. Lapsenlapsen kohdalla taidan sitten ollakin juuri kuin isäni eli hemmottelen pilalle ;)

   Poista
 8. Pääsin lukemaan postaustasi vasta nyt, mutta aivan ihana juttu, hyvä, että taas etsiydyin tänne. Äitienpäivä aina nostattaa tunteet pintaan minullakin. Kyllä niin pakahdun kaikesta siitä onnen määrästä. Ihanaa olla äiti! Tuo sitaatti on kyllä niin totta kuin olla ja voi! Allekirjoitan täysin. Kun oma lapsi tuli, aloin tulla entistä paremmin äitini kanssa toimeen :)). Elämän kiertokulku se meillä leikittelee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samoin kävi itselläni. Saadessani esikoiseni, lähennyin äitini kanssa entisestään, ja tulimme paremmin juttuun kuin ehkä koskaan aiemmin. Luulen sen johtuneen enimmäkseen siitä, että ymmärrykseni ja arvostukseni omaa äitiäni sekä äitiyttä kohtaan kasvoi kertaheitolla aivan uusiin mittasuhteisiin.
   Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tunteellisemmaksi muutun, tosin en tiedä miten se voi edes olla mahdollista =D
   Kiitollisuus ja onnellisuus vaan pursuavat yli äyräiden, puhumattakaan siitä rakkauden määrästä jota tunnen niin lapsiani kuin lapsenlastani kohtaan, huoh....
   Ihana kuulla että on muitakin, jotka pakahtuvat tästä kaikesta ilosta ja onnesta ;)
   Kiitos Pilvi ❤   Poista