keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Lomailua

Heipparallaa! Täällä sitä kellutaan pohjoisen puoleisilta tuulilta suojaisassa poukamassa ja nautiskellaan auringonpaisteesta sekä lintujen laulusta. Ruuhkaa ei ole, joten pääsääntöisesti ihan itseksemme olemme nyt kahdessa eri kohteessa yöpyneet, eikä päiväkävijöitäkään ole montaa ollut.

Kylmää on ollut, vaan eipä se ole meitä niinkään haitannut, mutta lauantaina myrskylukemiin yltynyt tuuli yhdessä lumi- ja räntäsateen kanssa "ajoi" meidät kodin ja saunan lämpöön :)
Tässäkin yhtälössä nimenomaan tuuli oli se ratkaiseva seikka. En halunnut valvoa koko yötä keikkuvassa veneessä myrskytuulen ujellusta ja köysien natinaa kuunnellen, varsinkaan kun paljon mukavampi vaihtoehto oli tarjolla. Mukavuudenhalu siis voitti tällä kertaa ;)

Sunnuntaiaamuna pääsimmekin jo huomattavasti matalammassa aallokossa mennä putputtelemaan, joten matkanteko oli taas juuri niin mukavaa kuin sen aina toivoisi olevankin. Taisimme kyllä näyttää naparetkelle lähtijöiltä, sillä ilman untuvatakkia ym. talvivarusteita, olisi nautinto ollu tästäkin kyydistä kaukana =D

Mistäkö kaikesta olen nauttinut? No ihan vaan tästä lomasta. Yhteisestä vapaa-ajasta kipparin kanssa, lintujen laulusta, meren kohinasta, auringosta, pehmeillä metsäpoluilla ja rantahiekalla kävelystä, kallioilla istuskelusta, merelle tuijottelusta, pehmeillä sammalmättäillä tarpomisesta.... niille kun vielä jonain päivänä pääsee paljain jaloin tepastelemaan, niin silloin ei ole riemulla rajaa!

Lintujakin olen ehtinyt tähyilemään ja osan olen tunnistanut pelkän äänen perusteella ilman että olen näköhavaintoa niistä saanut. Pikkujoutsenten ylilennon sain nähdä ja kuulla, mutta tällä kertaa eivät laskeutuneet läheiselle lahdelle levähtämään, vaan jatkoivat matkaansa kohti tundraa.

Nyt löpinät seis ja köysiä irrottamaan, sillä kippari käynnisti jo moottorin, eli kohta taas mennään, ja tällä kertaa kohti Kaunissaarta.
19 kommenttia:

 1. Aattona, kun oikein tulli kovaa ja satoi räntää, mietin sinua...että veeneessäkö olet..:)
  Hyvää lomanjatkoa!

  VastaaPoista
 2. ..siis tuuli...ole kiltti ja korjaa kirjoitusvirheeni..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Räntä- ja lumisateessa ollaan ennenkin veneilty, mutta nyt tuo myrskytuuli sai kodin lämmön ja saunan tuntumaan houkuttelevammalta vaihtoehdolta :)
   On tässä vuosien varrella tullut myös öitä valvottua veneen keikkuessa, kun tuuli onkin kääntynyt ennusteista poiketen toiseen suuntaan. Se ei ole kovinkaan mukavaa, varsinkaan jos ollaan ankkurissa, koska meikäläinen jostain syystä aina epäilee sen pitävyyttä ;)
   Kiitos Hannele, sanasi lämmittävät ja kiitos, vielä neljä päivää lomaa jäljellä, ihanaa!

   Poista
 3. Lomasta pitääkin nauttia. Jotenkin raikkaita kuvia, melkein tuntee tuulen kasvoillaan ja auringon lämmön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin minustakin! Ei pidä "hampaat irvessä" sinnitellä jos kerran mukavampiakin vaihtoehtoja on tarjolla :)
   Raikas merituuli on puhallellut, mutta nyt viime päivät ja toivottavasti tulevatkin, paljon lempeämmin ja ehkä myös aavistuksen lämpimämmin. Kiitos Tillariina ja tyyntä torstaita sinne sinullekin!

   Poista
 4. Ihania tunnelmia teidän lomalta <3. Me olimme sitkeästi merellä myös tullella ja lumisateella. Olimme niin suojaisassa satamassa, että tuulesta ei ollut haittaa, mutta lumesta kylläkin. Vaan veneessä oli lämmintä ja hyvää ruokaa, ei sitä muuta tarvinnut =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin olisimme merellä viihtyneet, jos vaan riittävän suojaisa satama olisi ollut tarjolla, sillä kuten sanoit, veneessä kun on lämmintä ja hyvää ruokaa, niin mitäs sitä ihminen muuta tarvitseekaan ;)

   Poista
 5. Ihan mahtavan hienot lomailusäät teillä ja kevät pursuaa kuvistasi.
  Onnellista oloa jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maanantaista alkaen kelit ovat olleet todella hienot, ja ainakin vielä tänään ja huomenna ennusteiden mukaan samoilla mennään, ihanaa!
   Kiitos kovasti Piipe! Kyllä meidän nyt kelpaa täällä kellua omassa onnenkuplassamme :)

   Poista
 6. Nyt taisi olla välissä vähän parempaakin säätilaa. Teillä on hyvä asenne kun lähdette matkaan, kun niin on ajateltu.
  Mukavatunnelmaisia kuvia! Hyvää loman jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunnuntaina oli jo ihan hyvä sää ja maanantaista alkaen jo tosi hienot kelit. Toki kylmä tuuli viilentää vielä pitkään täällä merellä, mutta se ei haittaa kun on vaatteet ja varusteet kohdillaan :)
   Kiitos Vikki, lämmintä ja leppoisaa loppuviikkoa sinulle!

   Poista
 7. Hyvää lomanjatkoa! Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 8. Ihanaa ihanaa lomaa ja ei voisi olla parempaa paikkaa lomailla, kuin meren tai veden läheisyydessä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä saaristossa sielu lepää ja mieli rauhoittuu. Tällä hetkellä täysin peilityynessä satamassa nautimme ilta-auringosta ja kauniista maisemista. Huomenna saunotaan ja heitetään talviturkit hiiteen, ehkä =D
   Kiitos kovasti Tiia ❤

   Poista
 9. Ihania kuvia! Täällä odotetaan vielä paatin laskua, jospa heti ensi viikolla kun mies palaa maihin. Jospa mekin pääsisimme rentoutumaan saaristoon, sitähän se on parhaimmillaan.
  Teillä on ollut varmasti ihana reissu, rauhallista, saanut nauttia toisen seurasta.<3
  Oikein mukavaa tulevaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruuhkaa ei todellakaan ole ollut. Kolmessa saaressa ollaan nyt käyty, ja jokaisessa ollaan oltu pääsääntöisesti yksinämme :)
   Kylmäähän täällä vielä on, mutta niin kaunista ja rentouttavaa, kuten sinäkin totesit veneilyn parhaimmillaan olevan.
   Toivottavasti tekin pääsette pian saariston syliin nauttimaan keväästä ja kauniista luonnosta ❤
   Ihan paras loma ollut tähän asti, ja kyllä tätä odotimmekin kipparin kanssa todella pitkään ja hartaasti :)
   Kiitos Kaisa ja oikein ihanaa tulevaa viikonloppua myös teille sinne länsirannikolle ❤

   Poista
 10. Tuli niin ihanan merellinen tuulahdus upeiden kuviesi myötä tänne kuivanmaan immeiselle! <3
  Kyllä näissä kuvissa tuoksuu vahvasti meri ja ymmärrän sinua täydellisesti, kun olet kaikkea tuota kaunista katsellut ja ollut onnellinen.
  Voi tuo autio rantakin! <3 Ja rantakivessäkin nuoli kohti merta. :)
  Onkohan tuo navakka tuuli asettunut Suomeen jäädäkseen...en muista sitä ennen olleen.Tuntuu, että kesät, talvet tuulee? Meilläkin mummulassakin olisi ollut niin suloisen lämmintä ja aurinkoista, mutta kun taas kylmä tuuli yltyi piti se untsikka hakea pihalle päälle. :)
  Ihania hetkiä teille Ansku! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin huomasit kivessä olevan nuolen! Minusta se oli hauska yksityiskohta ja se todellakin osoittaa suoraan merellepäin :)
   Kyllä näin veneilijänä olen ollut huomaavinani että yhä useammin on navakkaa ja myös myrskylukemiin yltäviä tuulia. Yhä tarkemmin saa miettiä mistä löytää seuraavan suojaisan sataman.
   Talvivarusteissa täälläkin on joutunut enimmäkseen olemaan =D Tälläkin hetkellä tuuli puhaltaa 11 m/sek, mutta aurinko paistaa ja täällä paatissa on mukavan lämmin. Tuulikaan ei onneksi osu tähän laituriin pahasti, eivätkä aallot keinuta paattia pahasti. Toivotaan kuitenkin pahimman tuulen tyyntyvän tai edes hieman hellittävän yöksi.
   Noh, kohta saunaan ja nähtäväksi jää uskallanko tuonne hyiseen, vaahtopäisenä kuohuvaan mereen pulahtaa ;)
   Kiitos Mirjam-Matilda ❤ Toivotaan ettei meidän tarvitse koko kesää sentään untsikassa kulkea =D

   Poista