sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Lomailua, osa 2

Loma oli edennyt puoliväliin ajellessamme keskiviikkona aamupäivällä Kaunissaareen myötätuulessa ja auringon lempeästi lämmittäessä. Aurinkolaseista huolimatta häikäistyin meren kimmeltäessä tuhansien timanttien lailla. Hengitin syvään suolaista ja raikasta meri-ilmaa, nostin kasvot kohti aurinkoa ja suljin silmät. Moottori jyskytti tasaisesti ja vene kulki aaltojen halki keula kohisten.
Tämän kaiken tuttuus, miellyttävä äänimaailma, ympärilläni aaltoileva meri ja silmieni eteen avautuvat maisemat, luovat yhdessä aivan omanlaisensa olotilan mihin sekoittuu sopivasti onnellisuutta ja huolettomuutta. Se on kuin hetkellinen aikamatka takaisin lapsuuden kesiin jolloin tuntui että kaikki on mahdollista, ja velvollisuudet ovat jotain mitä ei tarvitse ennen syksyä edes ajatella. Elämä oli tässä ja nyt, enkä halunnut olla missään muualla.

"Takaisin luontoon. Elämme vain kerran. Hiiteen velvollisuudet" -Muumipappa-
Kaunissaaresta siirryimme Rankin linnakesaarelle ja perjantai-illaksi oli kippari varannut meille rantasaunan. Puilla lämpiävän kiukaan löylyt olivat lempeät ja lauteilla istuessamme saimme ihailla ikkunasta näkyvää merimaisemaa. Kippari meni terassille välillä viilentymään, mutta minäpä jäin vielä viskomaan vettä kiukaalle oikein urakalla ja pulahdin todella raikkaaseen meriveteen, ja vieläpä kaksi kertaa! Huh, että tekikin hyvää ja tällä tädillä olikin tosi virkeä olo koko loppuillan =D

Veneilykauden aloitus viikon lomalla oli enemmän kuin onnistunut ratkaisu, eikä vähiten kelien suhteen. Huomenna on hyvä palata töihin virkistynein ja iloisin mielin. Toivotan toimeliasta ja tarmokasta tulevaa viikkoa teille kaikille!
-ansku-

22 kommenttia:

 1. Avasit minullekin aivan uuden näkökulman mietteilläsi.<3
  Olen mietiskellyt, miksi tuo minun mummulani on minulle niin tärkeä.Siis ihan oikeasti todella tärkeä.
  Lapsuudesta taitaa löytyä siihenkin vastaus.Huolettomiin päiviin, joihin alintajuisesti toivoisi palaavansa.:)
  Ihanasti aurinko sädehtii meren pinnalla kuvissasi.Ja illemmalla tekee kultaisen sillan.<3
  Mukavaa töihin paluuta sinulle merestä virkistyneenä.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että se tunnetila, joka on itsellä ollut näinä erityisinä hetkinä, minulla merellä, sinulla maalla mummulassa, säilyy alitajunnassamme. En ainakaan osaa millään muulla selittää sitä, miksi minun on merellä niin helppo työntää murheet ym. ikävät ajatukset pois mielestä ja tuntea itseni todella onnelliseksi ja huolettomaksi. Kotiin palatessa kaikki palaa aina ennalleen, valitettavasti ;)
   Aurinko helli meitä 7 päivänä 9 päivän lomasta, joten kiitollisin ja levännein mielin on hyvä palata "sorvin ääreen" :)
   Kiitos Mirjam-Matilda ❤

   Poista
 2. Hienoa lomailua ja mahtavat maisemat. Eikä se saunakaan iltasella paha ole, mutta että uimaan, hui!
  Ihanaa uuden viikon alkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loma onnistui yli odotusten ja tästä on myös suurelta osin kiittäminen erinomaisia tuuli- ja aaltoennusteita, joita Ilmatieteenlaitos ja Foreca meille tarjoavat. Siirryttiin saaresta toiseen ideaaleissa olosuhteissa, joten nautinto oli täydellinen, myös koirille :)
   Tein uuden ennätyksen, sillä en vielä koskaan aikaisemmin ole pulahtanut näin kylmään, eli noin +3 -asteiseen meriveteen, edes saunasta ;)
   Kiitos Krisse ❤

   Poista
 3. Ihana seurata, kun olette jo aloittaneet kauden :-) Meillä menee vielä kuukausi. Just tänään puhuttiin, miten sitä uskaltaisi lähteä Espoosta Kotkan suuntaan, kun kauheasti ihmiset varoittelee kivikkoisista alueista. Mutta eiköhän sitä väyliä pitkin silti pitäisi ihan ok sujua.. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivikkoista täällä kieltämättä kyllä on, niin merellä kuin metsissäkin :)
   Enimmäkseen väyliä pitkin mekin kuljemme, eikä pohjakosketuksia ole tapahtunut kuin kerran viime syksynä, ja sekin paattimme talvisäilytyspaikan rannassa! ;)

   Toivotaan että kelit lämpenevät siihen mennessä kun te saatte veneen vesille, sillä todella hyytävän kylmää on merellä vielä ollut ja nyt viileni vielä entisestäänkin. Lämppäri onkin tosi kovilla ja akuista meinaa parin retkisatamassa vietetyn yön jälkeen loppua virta. (onneksi on erikseen käynnistysakku) Olemmekin aikeissa hankkia pätkän aurinkopaneelia paatin katolle, josko sillä saisi vähän lisävirtaa juurikin näitä koleita kevät- ja syysreissuja ajatellen.
   Toivotan teidät lämpimästi tervetulleiksi myös tänne itäiselle suomenlahdelle, ja kaunis kiitos sinulle Hanna kivasta kommentistasi ❤

   Poista
 4. Melkein kadehdin teiltä tuota venelomailua.. siis melkein, sillä eihän me kadehditaan mitään keltään, eihän.. lomailu kuulostaa ihanalta, etenkin kun poistuu kotoaan, ja kun menee merille, se kuulostaa fantastiselta. Upeat kuvat taas, ja niin erilaiset kuin edellisen postauksesi maakrapu-kuvat (jotka olivat kauniita nekin). Mukavaa maanantaita ja aherrusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä kadehdin sinulta, sekä kaikilta muiltakin, tekemiänne matkoja, mutta ehdottomasti hyvällä tavalla :) Toivon että vielä joskus pääsisin itsekin matkustamaan jonnekin kaueammas. Siihen asti aion viettää vapaa-aikaani niin paljon kuin mahdollista kotimaan vesillä veneillen, ja voin sanoa että kyllä se ihan ehdottomasti aina kotiolot voittaa =D
   Kiitos orvokki sinulle kauniista sanoistasi ❤

   Poista
 5. Tiedätkö mitä....tuon aluku tekstin, kun luin, melkein aloin kaivata veneilemään...melkei. Vähän pelko vielä nostaa päätään...näin maissakin..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein taitaa olla jo todella paljon tässä asiassa, varsinkin kun tietää syyn pelollesi.
   Otan kommenttisi suurena kohteliaisuutena, sillä taisin onnistua kuvaamaan tuntojani sekä tunnelmia niin että pystyit niihin samaistumaan, ainakin melkein ;)
   Kiitos Hannele ❤

   Poista
 6. Ei ihme, että tuolla saa ladattua akkujaan ja saa voimaa työn tuomiin haasteisiin.
  Huh, olit rohkea, kun pulahdit jääkylmään veteen.
  Hyvää alkanutta viikkoa Sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saaristoluonto tarjosi karun alun jälkeen meille parastaan ja halusin ottaa siitä kaiken irti. Kyllä kannatti kylmään veteenkin pulahtaa, sillä se jos mikä oli virkistävä kokemus =D
   Akut on todellakin täyteen ladattu ja tyytyväisin mielin lähden tästä kohta iltavuoroon.
   Kiitos samoin sinulle Piipe ❤

   Poista
 7. Ihanat kuvat! Wau! Teillä ollut kyllä onnistunut loma ja lopulta säätkin suosivat. Ihanaa! Nyt vaan odottelemaan kesää ja uusia veneretkiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäisemmät kelit otettaisiin riemusta kiljuen vastaan =D Toki olimme enemmän kuin tyytyväisiä että sää muuttui heti lauantain jälkeen paremmaksi ja maanantaista lauantaihin saatiin nauttia joka päivä auringon paisteesta ja leudommilla tuulilla myös sen lämmöstä :)
   Kiitos Kaisa ❤

   Poista
 8. Heitit jo talviturkin, olet aika rohkea :)
  Kiva kuulla että teillä oli virkistävä loma, jaksaa taas puurtaa työn lomassa.
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin hieman itsekin miten helposti uskalsin kylmään veteen pulahtaa :)
   Kyllä taas jaksaa tehdä töitä kun akut on täyteen ladattu.
   Kiitos Vikki ❤

   Poista
 9. Oi että alkoi tehdä mieli rantasaunaan! Mutta ei todellakaan uimaan... hui. Olet kyllä todella rohkea. Minulla meinaa jäädä viileinä kesinä vallan talviturkki päälle kun vesi ei lämpene tarpeeksi =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parina keväänä on kippari heittänyt talviturkin ennen minua, mutta tällä kertaa oli minun vuoro olla ensimmäinen :)
   Hämmästyin kyllä hieman itsekin miten helposti uskalsin sinne kylmään veteen pulahtaa, mutta onhan se hyvä että tämän ikäisenäkin pääsee yllättämään muiden lisäksi vielä itsensäkin =D
   Veneilykauden yksiä ehdottomia kohokohtia ovat nämä saunomiset, ja varsinkin puulämmitteisessä rantasaunassa, ihanaa!

   Poista
 10. Mahtavaa, että olette päässeet vesille. Muumipappa ON viisas! :) Noissa kuvissa on aivan huikea valo, olt tosiaan mestari maisemakuvaaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tätä kauden aloitusta, ja 9 päivän lomaa jo ehdittiin odottaakin.
   Niinpä. Viisas muumipappa tietää mistä puhuu :)
   Minusta kevään parhaimpiin puoliin kuuluu ehdottomasti valoisuus, joten olen aivan erityisen iloinen ihanista sanoistasi! Kiitos ❤

   Poista