sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Kunnostustöitä ja koleaa keliä

Viikot vierähtävät ja kuukaudet kiitävät, ja ihan kohta koittaa jo toukokuu, mikä tuntuu suorastaan uskomattomalta! Tänä keväänä meri vapautui jäistä jo todella aikaisessa vaiheessa, mutta muuten kevät on edistynyt etanan vauhdilla. Olen yrittänyt mm. etsiä hiirenkorvilla olevia puita ja pensaita, vaan enpä ole niitä juurikaan löytänyt. Olen odottanut myös näkeväni perhosia, kärpäsiä, sekä tietenkin vuokkoja, joiden kuvia monet muut bloggaajat ovat jo postauksissaan esitelleet. En tänäkään viikonloppuna onnistunut bongaamaan näistä yhtäkään, mutta eräs varmaakin varmempi kevään merkki on veneiden ilmestyminen laitureihin, ja jos jotain, niin niitä onnistuin bongaamaan todella runsain mitoin ;)

Viikonlopun säät olivat hyvinkin haasteelliset veneen kunnostustöitä ajatellen, mutta olemme uhmanneet olosuhteita ja laittaneet ns. kaiken peliin. Se kyllä näkyy, mutta valitettavasti se myös tuntuu, ja ihan kokonaisvaltaisesti. Olisi kyllä huomattavasti helpompi luetella ne kehon osat, joihin ei satu, kuin ne, joita juilii, kolottaa, kivistää tai viiltää ;) 

Onneksi edessä on enää viisi työpäivää ennen kuin pääsen yhdeksän vuorokauden mittaiselle lomalle. Ja mikä parasta, jos veneen tekniikka vaan pelittää, vietämme sen kokonaan kotivesillä veneillen. 

Tässä tallennettuja hetkiä kuluneelta viikolta...


Vettä, lunta, rakeita, räntää, tuulta, tyyntä ja auringonpaistettakin on meille suotu. Jospa ensi viikko toisi tullessaan sen kauan kaivatun lämmönkin. 

Ai niin, valoisuus unohtui! Koleudesta huolimatta päivät ovat ihastuttavan pitkiä ja valoisia. Vielä on kevättä jäljellä, joten nauttikaamme siitä :)

18 kommenttia:

 1. Vedestä, lumesta ja sateesta saatiin täälläkin lauantaina "nauttia"..:) Isäni syntymäpäivät olivat lauantaina (87 v.) ja muistelimme, kun täytti 70 ja juhlat olivat täällä Piikkiössä Kavalton tilalla, miten lämmin oli. Ostin itselleni kaksi vaatettakin juhliin, kun ekana ostettu alkoi tuntua liian talviselta.. Tänä vuonna se olisikin ollut juuri sopiva..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, onnea isällesi! Minunkin isäni täytti viikko sitten vuosia, tosin vasta 76, ja vietti sitä mm. pilkkihaalareissa veneen kunnostustöitä tehden =D
   Tämä huhtikuu muistetaan taatusti kylmyydestään ja alati vaihtuvasta säästä. Tänäänkin on taas ehtinyt sataa vettä jo moneen kertaan ;)
   Keleistä huolimatta kivaa alkanutta viikkoa sinulle!

   Poista
 2. Luin juuri vuosi sitten kirjoittamani postauksen, kuinka 25.4.2016 on satanut räntää oikein kunnolla. Muistan kuinka paljon oli ulosajoja ja itsekin kesärenkailla ajoin töihin tunnin (norm 15min). Ja, huomiseksi lupailevat jälleen vastaavaa keliä. Toivottavasti ennusteet eivät pidä paikkansa.

  Olemmeko liian malttamattomia odotellessamme kesää? En tiedä. Mutta, itse olisin kyllä aivan valmis kesään ja kevyempään vaatetukseen. Ja, tietenkin malttamattomana odotan veneilykauden alkamista.

  Täällä tuli viikonloppuna (la) räntää ja vettä kovan tuulen kera. Joten, te olette kyllä oikein uhmanneet kelejä, paattia kunnostaessanne. Toivottavasti säät lämpenevät ja pääsette nauttimaan veneilystä sekä ansaituista vapaapäivistä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Toivottavasti tuo ennuste ei todellakaan pidä paikkaansa. Minulla on 25 km:n työmatka, tosin moottoritietä suurimmaksi osaksi, mutta en silti uskalla ajatella kuinka kauan siinä menisi, jos moinen talvikeli tulisi.

   Minusta me emme ole liian malttamattomia, onhan tätä "talvea" kärsitty jo puolisen vuotta. Minä en oikeastaan edes vielä odota kesää, vaan haluaisin nauttia näistä valoisista kevätpäivistä, mutta kyllä se hieman haastavaa on näissä vaivaisissa plusasteissa, kylmässä tuulessa, sekä toistuvissa räntä- vesi- ja raekuuroissa ;)
   Kunnostustöitäkin oli hieman hankala talvitamineissa tehdä ja varsinkin kun paksuilla hanskoilla ei tahdo saada oikein kunnon otetta mistään =D
   Noh, suurin urakka on jo takana ja torstaina paatti pulahtaa vihdoinkin veteen. Toivotaan nyt että pitkä odotuksemme palkitaan ja lämpimämpää ilmaa leviäisi tänne meidänkin iloksemme. Kiitos Kaisa ja oikein mukavaa alkanutta viikkoa ❤

   Poista
 3. Vuoden ehkäpä ihanin aika on meillä juuri nyt, ainakin minun mielestäni. Valoisuus ja kohta alkava puiden vihertyminen; voiko ihanampaa näkyä olla? Sinulla on edessä rakkaan harrastuksen, veneilyn aloitus. Toivotaan kauniita säitä lomallesi että pääsette nauttimaan vesille, mereilystä, niinkö se sana oli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän keväästä todella paljon, tai siis yleensä pidän, mutta tästä tämänvuotisesta en toistaiseksi ole kovinkaan paljon päässyt nauttimaan ;)
   Valoisuus on keväässä parasta, sekä luonnon herääminen talven jälkeen uuteen eloon ja ne värit ja tuoksut ja äänet ja muuttolinnut ja se toistaiseksi vielä puuttunut lämpö ;)
   Voi miten valtavan iloinen olenkaan päästessäni taas vesille ja mereilemään =D
   Kiitos Krisse ja valoisaa sekä virkistävää viikkoa sinulle ❤

   Poista
 4. Kyllä tämä huhtikuu hujahti!...Sinulla siellä varmasti jo perhosia vatsanpohjassa niiden remonttikremppojen lisäksi? :) Enää viisi päivää! <3
  Ihanat keväiset kuvat.Tuo kakkoskuva oma suosikkini.
  Meillä täällä ei räntää tullut, tai ainakaan en huomannut, mutta pipo kulkee edelleen päässä täälläkin ulkoillessa. :)
  Pitkänajan sää-sivuilla muuten lupaillaan juuri lomasi alkamisen kunniaksi huomattavasti lämpenevää säätä ensi viikosta. ;)
  https://www.accuweather.com/fi/fi/kotka/133108/april-weather/133108

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin meni huhtikuu hujahtamaan ohi kuin huomaamatta :)
   Toivottavasti toukokuu ei hujahda yhtä nopeaan tahtiin, ja voi veljet miten ihanaa se olisikaan jos nuo ennusteet paikkaansa pitäisivät!
   Talvivarusteet otetaan silti varuiksi veneelle mukaan, sillä en halua että mikään pilaa tulevaa lomaa.
   Kiitos Mirjam-Matilda ja oikein mukavaa mökkeilyä sinulle, jos ja kun siitä pian pääset nauttimaan ❤

   Poista
 5. Elämäsi on aherrusta ja valokuvausta. Ja valokuvauksesta saimme näytteet, ja ne ovat taattua Ansku-laatua. Kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, onko minun elämä todella noin tylsää? Kyllä se taitaa olla ;)
   Kiitos kovasti sinulle orvokki, olen todella otettu sanoistasi ❤

   Poista
 6. Toivotaan kovasti että saatte tekniikan pelittämään ennen lomasi alkua.
  Eiköhän ne lämpimätkin siellä odota, eihän tämä näin voi mennä!
  Neljäs kuva on ihan erityisen ihana tunnelmaltaan!
  Tämä valoisuus on ihanaa, vähän aikaa sitten vedin kaihtimen eteen, kun tässä istuessani aurinko paistoi viistosti silmiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan todella että kaikki pelittää vielä tehtyjen remonttien jälkeenkin ;)
   Töissä taas tänäänkin jouduimme kääntämään sälekaihtimia kiinni ruokasalissa, kun aurinko häikäisi kirkkaalla loisteellaan ruokailijoiden silmiä =D
   Tästä valoisuudesta en saa koskaan tarpeekseni, joten kevät on siinä mielessä ihanin vuodenaika.
   Kiitos kovasti sinulle Vikki ❤

   Poista
 7. Ihania kuvia <3 Nyt on hämmentävät säät ja lintu poloisia oikein käy sääliksi. Kyllä meidän Osku kissakin on hyvin hermostunut, kun ei se kevät tule.

  Aurinkoisia ajatuksia Ansku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintuja käy todellakin sääliksi. Toivottavasti tajuavat ettei vielä kannata pesintäpuuhiin ryhtyä. Hermot tässä meinaa mennä itse kultakin kun ei kevät etene, ei vaikka miten toivoisi ;)
   Tänään metsälenkillä kiinnitin huomiota siihen ettei lintujen laulua juurikaan kuulunut. Vain tuulen huminaa ja inhaa räntääkin saatiin niskaamme, yäh.

   Kiitos Tiia ja lämpöisiä, lempeitä tuulia luoksesi ❤

   Poista
 8. Kauniita kuvia! Eilen tultiin reissulta kotiin. Ja vaikka ei Berliinissäkään lämmintä ollut, niin kuitenkin vähän lämpimämpää. Nyt ei auta muu antaa sen sisäisen auringon paistaa. Tsemppiä työpäiviisi. Jaksaa, jaksaa... Kohta se sinunkin lomasi alkaa.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa takaisin tänne talviseen tunnelmaan ;)
   Ihailin instassa ihania kuviasi! Varmasti oli kiva reissu, eikä siellä ainakaan satanut räntää tai rakeita =D
   Äsken ajoin iltavuorosta räntäsateessa kotiin, huoh. Minusta ei olisi liikaa pyydetty jos nämä sateet nyt loppuisivat ja kevät pääsisi täyteen loistoonsa.
   Noh, onneksi enää kolme työpäivää ja sitten koittaa kauan kaivattu loma...
   Kiitos Tuula ja annetaan sen sisäisen auringon loistaa ❤

   Poista
 9. Oikein hyvää lomaa! <3
  Toivotaan säiden hellivän! Outoahan tämä on ollut, tämä säiden jatkuva vaihtelu. Tässä puoli iltaa lukenut kirjaa myrskytuulen riehuessa ulkona sateen kera ja nyt kun katson ikkunasta ulos, ilta-aurinko paistaa. Toki vielä tuulee..
  Suotuisia tuulia siis ja aurinkoa lomaviikolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä lomaa onkin jo odotettu pitkään ja hartaasti :) 9kk olen tehnyt töitä yhden ja kahden vapailla. Tai no, olihan minulla kerran joulukuussa sekä maaliskuussa kolmen päivän vapaat ;)
   Toivottavasti kelit edes hieman lämpenisivät, tai jos edes tuulet olisivat kohtuulliset eikä sataisi ihan joka päivä, niin pääsisimme nauttimaan mahdollisimman paljon näistä valoisista kevätilloista sekä luonnon kauneudesta.
   Kiitos sinulle ihanainen ❤

   Poista