torstai 13. huhtikuuta 2017

Keväiset kuviot

Tässä vaiheessa kevättä luonnossa tapahtuu paljon ja nopealla tahdilla, tosin tänään satoi taas vaihteeksi lunta, joten pientä takapakkia kevään etenemiseen saattaa hetkellisesti tulla. Meri on kuitenkin jo täysin vapautunut jäistä, ja monet ovatkin laskeneet veneensä ja tehneet jo ensimmäiset retkensäkin. Me joudumme vielä viikon tai kaksi odottelemaan sitä hetkeä kun kuulemme moottorin tutun jyrinän ensimmäisen kerran pitkän talvitauon jälkeen.

Keväisin tapahtuu paljon ja nopealla tahdilla myös veneilijän elämässä. Talvipeitteet olemme jo ottaneet paatin päältä pois, mutta telineet on vielä purkamatta, eikä mitään kunnostustöitä ole vielä ehditty edes aloittamaan. Uudet rosteriset polttoainetankit odottavat autotallissa ylihuomista, jolloin kipparit kimpassa aloittavat niiden asentamisen paikoilleen. Minä olen töissä kaikki pääsiäispyhät, mutta seuraavana viikonloppuna saamme toivottavasti kipparin kanssa kahdestaan urakoitua paatin laskukuntoon.

Ihan pian koittavatkin sitten ne kevään ensimmäiset saariretket ja jokakeväiseen tapaan koittaa myös Siisti Biitsi -kampanja. Roskattomien rantojen puolesta mekin liputamme ja olemmekin osallistuneet mahdollisuuksiemme mukaan lähes joka kevät tähän kampanjaan.

Lintujen talviruokintaakaan ei voi vielä lopettaa, koska maa on jäässä ja napakoita yöpakkasia on ollut, ja ennusteiden mukaan tulee olemaankin vielä lähipäivien tai jopa -viikkojen ajan. Ei kyllä yhtään enää jaksaisi tällaisia takapakkeja.
Vielä ennen tätä kaikkea kevätveneilyyn liittyvää, pitää paatti saada kuvan kaltaiseen kuntoon :)
Siihen asti odottavissa ja melko malttamattomissa tunnelmissa katselen kauas merelle............ja kiitän vielä lämpimästi teitä kaikkia edelliseen postaukseen tulleista kauniista ja kannustavista kommentaistanne. Olette kultaakin kalliimpia 


Tähän loppuun vielä haluan toivottaa teille kaikille mitä mukavinta pääsiäistä! 
-ansku-


20 kommenttia:

 1. Jaksaa jaksaa vielä hetken, niin pääsette vesille! Sietokykyä koettelevat toki nämä kevään takapakit yöpakkasineen ja lumikuuroineen. Talvi tahtoo näyttää yhä mahtiaan, mutta sieltä se kevään lämpökin lähestyy.

  Siistin Biitsin kampanjalle komppaa meikäkin täysillä. En tahdo millään käsittää, että luontoa roskataan. Vaan toki tätä tapahtuu kaupunkiseudullakin. Eilisellä koiralenkillä kulkiessani en ollut uskoa silmiäni kaikelta roskalta ja moskalta, mitä katutienoilta löytyi.

  Lempeitä pääsiäisen työvuoroja sulle siskonen, jaksamista ja ilonpisaroita! Ja lämpöisin halaus kauniista kommentistasi viestiini edellisessä postissasi. Sanasi läikyttivät♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harava on nojannut pihavaraston seinää vasten jo viikon, ja tekisi niin kovasti mieli mennä edes vähäsen pihamaata rapsuttelemaan ;)

   En ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä, jotka heittävät roskia luontoon, varsinkin kun roskiksia, hyötispisteitä ja jäteasemia löytyy. Kierrätyskeskuksen sivuilta löytyy ohjeet myös ongelmajätteiden kierrätykseen. Vanhentuneita lääkkeitä heitetään edelleen roskiksiin ja mikä pahinta, heitetään viemäriin!
   Hups, innostuin saarnaamaan, mutta tämä(kin) aihe saa minut helposti hermostumaan ja turhautumaankin. Luontoa pitäisi kunnioittaa ja vaalia, eikä kohdella kaltoin.

   Kiitos Hannah ♥
   Lempeää ja lämpöistä pääsiäisen aikaa sinulle ♥

   Poista
 2. Kevät otti tosiaan takapakkia, tässä alkaa olla jo aika malttamaton olo.
  Tuolla rannoilla on varmasti pääsiäispyhinä aikamoista vipinää, kun veneen peittoja irroitellaan ja suunnitellaan muita kevätpuuhia.
  Hienoa vapaaehtoistoimintaa, jonkunhan se tästäkin sottaamisesta pitää ottaa vastuu, kun kaikki eivät välitä.
  Kiitos, oikein mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malttamaton olo alkaa todellakin jo olla tässä itse kullakin =D
   Rannoilta kantautuu monenmoisia työn ääniä ja iloista puheensorinaa. Veneseurojen traktorit ja nosturit ovat jo aloittaneet urakoimisen, jotta kaikki halukkaat saisivat veneensä mahdollisimman pian veteen.

   Odottavan aika on pitkä, sanotaan, mutta kohtuus silti kaikessa, kyllä nyt voisi jo luontoäiti meitä armahtaa ;)

   Kiitos Vikki ja oikein kivaa sekä kuvauksellista pääsiäisen aikaa sinulle ♥

   Poista
 3. Sari Sundström.13/4/17 22:25

  Reilu kuukausi vielä, ni sit pääsen miäkii mukaan 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee!!! On kyllä jättikiva päästä tosi pitkästä aikaa kimpassa saariretkelle :D
   Toivotaan että tällä kertaa sumu ei sotke suunnitelmia, tai myrsky, tai joku tekninen vika veneessä :O Ei paranis vissiin liikoja manailla ;) Jospa sanonta "Kolmas kerta toden sanoo", toteutuisi tänä keväänä!

   Poista
 4. Täällä on mies ahertanut paatin kimpussa useampana päivänä ja tehnyt valmistelut laskua varten. Tosin meidän paatti pääsee veteen vasta toukokuun puolessa välissä, kun mies taas palaa työreissultaan mantereelle. Mutta, on ainakin valmistelut tehty.
  Kyllä kevääseen kuuluu tuo paatin ehostus, ihanaa hommaa. Itselleni taitaa jäädä tänä keväänä vain siivous.:)
  Mukavaa pääsiäistä myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me tähtäämme taas vapuksi vesille, ja tällä kertaa toivomme todellakin sen onnistuvan, sillä seuraava viikko meillä molemmilla on lomaa! =D
   Minä varsinkin odotan lomaa kuin kuuta nousevaa. Edellisen kerran olen lomaillut viime heinäkuussa.
   Keväällä kunnostustyöt maistuvat makealta, toisin on paatin nosto- ja paketointipuuhat syksyisin ;)
   Ihanaa, kun on vielä koko kausi edessä! Nyt nautitaan auringonpaisteesta ja luonnon heräämisestä uuteen eloon. Mukavaa pääsiäisen aikaa myös sinulle ja miehillsesi ♥

   Poista
 5. Olen ottanut talteen seuraavan runon itselleni netistä.Nyt haluan lahjoittaa sen myöskin sinulle ja kipparillesi ihanan bannerikuvasi innoittamana:

  KUIN JOUTSENET
  Kuin joutsen olen sinuun rakastunut. Ikuisiksi ajoiksi lupautunut.
  Kuin joutsen, vierelläsi pysyn aina vahvojen siipiesi alle, pääni painan.

  Yhdessä lennämme halki taivaan kohti tuulta, auringonlaskuista aamujen koittoon.

  Kuin joutsenet istumme rannalla kahden, meren äärellä kuunnellen hiljaisuutta.

  Yhdessä nousemme jälleen lentoon
  Kohti uutta auringon laskua, kohti seuraavaa päivän nousua.

  Olet minulle hyvin rakas
  Komea, uljas ja kaikkein paras.

  Ei maailma voisi parempaa antaa, puolisoa uskollista, jonka siivet kantaa.

  Olet niin vahva, viisas tiedät aina mihin kuljemme.

  Mikä on määränpää ja kuinka tuulet väistämme.

  Uskallat lentää myrskyjä päin
  Pidät kiinni, kanssasi lennän näin.

  Ei mikään meitä estää voi, kun uutta kohti kuljemme.

  Rakkaus on se vahva voima joka ikuisesti kantaa siipemme.

  Anu

  Uusi bannerikuvasi on ihan tajuttoman kaunis. <3
  Nostan isosti hattua teille, kun osallistutte rantojen siivoukseen.
  Minä en voi käsittää sitä, että lähdetään nauttimaan luonnonrauhasta ja sitten jätetään kaikki roskat niille sijoilleen...itsekästä.
  Sitten näemme esim. kuvia villieläimistä kärsimässä takertuneina ihmisten jättämiin roskiin.
  Oletko nähnyt tätä videota: http://www.iltalehti.fi/iltvluontojaelaimet/201703160173337_v6.shtml

  Kiitos ja ihanaa Pääsiäistä sinulle ja läheisillesi kaunissieluinen Ansku! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IHANA runo! Lämmin kiitos tästä sinulle niin omasta kuin kipparini puolesta ♥

   Rantojen siivous kuuluu oikeastaan jo ihan luonnollisena osana keväisiin must-juttuihin :) Nähdessäni jonkun "vaarallisen" roskan, näen jo mielessäni miten joku eläin on kokenut hitaan ja tuskallisen kuoleman sen takia. Kaikki roskathan vaarantavat vesistöjämme sekä aiheuttavat monenlaista haittaa myös meille ihmisille, joten yritämme omalta osaltamme edes hieman keventää tätä kuormaa.
   Olen nähnyt tuon videon. Todella surullista ja lintuja kuolee vuosittain nielemiensä muovien ym. haitallisten aineiden takia :(
   Itse kuulun myös Roska Päivässä -liikkeeseen ja pappakoirammekin osaa kerätä roskia, tosin ihan kaikkia ei ole hyvä koirankaan suuhunsa ottaa, joten olemme joutuneet hieman rajoittamaan sitä tämän "harrastuksen" suhteen ;)

   Kiitos itsellesi, ihanaiselle sielunsiskolleni ♥ Nautinnollista pääsiäisen aikaa sinulle sinne mummolaan ♥

   Poista
  2. <3 valitettavasti en ole vielä päässyt mummulaan kun odottelemme, että yöpakkaset väistyvät.Meillä on siellä kantovesi ja sadevedenkerääjiä ei voi laittaa ennen pelkkiä plussaöitä.Mutta, jos yöpakkaset eivät kohta väisty, pakko sinne on päästä. Pestään sitten juomavedellä itsemme hiukan vähemmällä määrällä.:)

   Poista
  3. No eipä näköjään osaa veneilijä ajatella mökkiläisen näkökulmasta pakkasöiden aiheuttamaa harmia.
   Meidän paatin 400 litran vesitankin ansiosta ei meillä ole vedestä pulaa, mutta pesutila (wc) on niin ahdas, ettei siinä peseytyminen ole mitään herkkua ja pienehkö septitankki täyttyy nopeasti harmaasta vedestä.
   Useimmiten reittisuunnitelmat tehdäänkin siten, että joka toinen, tai vähintään joka kolmas päivä päästään palvelusatamaan kunnon suihkuun tai saunaan :)
   Luonnon ehdoilla mennään siis täälläkin. Toivotaan nyt että yöpakkasetkin väistyvät mahdollisimman pian!

   Poista
 6. Ihan tuo teidän paatti!
  Yksi päivä lenkillä mietin, kun ihmiset yleisönosastolla, joka kevät, kirjoittelevat noista koiran kakoista...kakat sentään maatuvat ja häviävät luonnosta, mutta miten ei kukaan huomaa, niitä muovipusseja, tölkkejä ja muuta mitä tuonne tienvarsille on heitettyä!!
  Sanottakoon tähän vielä, että me korjaamme Niilon jätkökset, enkä ymmärrä ihmisiä, jotka eivät koiriensa jätöksiä korjaa kävelyteiltä ja poluilta...☻☻

  No, kaikesta huolimatta, hyvää pääsiäistä sinulle..♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veit Hannele ns. sanat suustani! =D Jokakeväinen koirankakkakeskustelu saa minut aina tuohtumaan. Onhan se toki inhaa kun astuu kakkaan tai lapsi kaatuu rähmälleen siihen itseensä, ja kun keväisin tienvarret lemuavat, mutta silti....
   kakat todellakin maatuvat ennenpitkää, mutta miten ne miljoonat pullot, niin lasiset kuin muoviset, tupakantumpit, tölkit ym. Ihmiset eivät yhtään ajattele miten paljon ne saastuttavat ja vaarantavat niin eläinten kuin meidän ihmistenkin terveyden, ja lisäksi ne vielä rumentavat ympäristöämme.

   Mekin korjaamme koiriemme jätökset taajamissa ja yleensäkin ns. ihmisten ilmoilla liikkuessamme :) Korjaan monesti myös toisten koirien jätöksiä samalla kertaa.
   Kiitos kovasti Hannele ♥ Kipparini lähti jo pari tuntia sitten paattia kunnostamaan ja minä lähden nyt koiran kanssa lenkille (kakkapussit taskussa) ja sitten iltavuoroon....
   Ihanaa pääsiäisen aikaa myös sinulle ♥

   Poista
 7. Ihana venekausi, hitsi kun on niin hyytävää. Toivottavasti pääsette pian nauttimaan oikein urakalla aurinkoisesta säästä. <3

  Sydämellistä pääsiäistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veneilykausi starttaa ihan kohta, mutta lämpötilassa olisi vielä "hieman" toivomisen varaa ;)
   Aurinkoa ja lämpöä tässä jo kipeästi kaivataankin pitkän talvikauden jälkeen.
   Kiitos Tiia ja oikein ihanaa pääsiäisen aikaa sinulle ♥

   Poista
 8. Kylmäksi meni keli! Siitä ei voi tykätä. Ajattelin nyt ainakin viikon vielä lintuja ruokkia. Katsotaan tilanne sitten taas uudemman kerran. Lunta satoi viikolla moneen kertaan. Jotain nousemassa omissa kukkapenkeissä, mutta eivät kuki vielä aikoihin. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin mokoma meni tekemään. Talipalloja sekä pähkinää olen vielä tarjonnut linnuille ja vähintäänkin hyvin on kelvannut :)
   Meilläkään ei kuki pihalla vielä mikään ja maa on paikoitellen ihan jäässä.
   Kiitos Tillariina ♥ ja keleistä huolimatta oikein mukavaa pääsiäisen aikaa myös sinulle!

   Poista
 9. Juu ne roskat! Että ketuttaa, kun ihmiset heittävät niitä luontoon. Joka paikassa saa olla kassi mukana keräämistä varten. (en kestä nädä niitä luonnossa) Jos ihmiset jaksavat viedä tavarat mukanaan, luulisi, että ne jaksaa kantaa tyhjinä myös pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu! En kertakaikkiaan pysty jättämään niitä luontoon, varsinkaan mitään siimoja, nailonköysiä, naruja yms. jotka voivat aiheuttaa eläimille todella suurta vahinkoa ja monesti myös hitaan ja tuskallisen kuoleman.
   En myöskään lakkaa hämmästelemästä ihmisten tyhmyyttä ja laiskuutta. No, onneksi meitä fiksumpiakin on olemassa ;) Pysyy selkä notkeana kun keräilee roskia luonnosta :)

   Poista