perjantai 31. maaliskuuta 2017

Luontopolulla ja laavulla

Pitkät arkivapaat on tältä erää vietetty ja huomenna taas työt kutsuvat. Sain näillä vapailla nauttia todella kauniista, vaikkakin melko koleista keleistä, luonnonrauhasta, sekä mitä parhaimmasta seurasta. On tämä upea luontomme vaan niin mahtava voimavara, etten tiedä miten edes jaksaisin ilman sitä.

Olen ennenkin maininnut, mutta mainittakoon jälleen, että suurehkosta lähimetsästämme löytyy muutama laavu, joille on mukava varsinkin pidemmän metsälenkin jälkeen istahtaa levähtämään ja nauttimaan aina yhtä maukkaista eväistä, sekä tietenkin ympäröivästä luonnosta ja sen suomasta rauhasta. Laavulla istuin tällä kertaa kipparini ja siskoni kanssa mukavasti tuulelta suojassa sekä tulen lämmöstä nauttien. Paistoimme tämän kevään ensimmäiset makkarat ja teimme myös alustavia suunnitelmia tulevista yhteisistä retkistä veneellämme.

Toinen ihan ehdoton suosikkipaikkani on Santalahden luontopolku, sillä siellä pääsen metsäkävelyn lisäksi nauttimaan myös niistä minulle kaikkein rakkaimmista merimaisemista. Tällä kertaa en kuitenkaan kuvannut vielä jäässä olevaa merta, vaan keskityin nauttimaan keväisen metsän vielä hyvin hillityistä väreistä ja tuoksuista, sekä kertakaikkisen ihanasta lintujen laulusta.
Käväisin pikaisesti Kotkansaarella tarkistamassa jäätilanteen ja hyvältä näytti! Laskusillat olivat jo paikoillaan eikä vapaa vesi ole enää kaukana kotilaituristakaan. Enää nelisen viikkoa ja päästään saareen! Kyllä nesomaanikkoa nyt naurattaa =D

Iloa ja valoa viikonloppuunne! 
-ansku-


14 kommenttia:

 1. Ihanalta vaoaasi kuullostavat. Johonkin rauhaisaan paikkaan kaipaan minäkin hetkeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnistan tuon rauhaisan paikan kaipuun. Hiljaisuuden kuunteleminen tekee hyvää. Metsän äänet, kuten puiden humina ja lintujen laulu ovat juuri sitä kaipaamaani "hiljaisuutta" :)
   Rentouttavat ja kaikin puolin onnistuneet vapaat nämä olivatkin. Kiitos Hannele!

   Poista
 2. Luontopolut ovat niin ihania vallankin näin kevätauringilla kävellä luonnossa. Ihania kuvia sain jälleen ihastella. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä kanssasi! Kävin juuri lukemassa kolme ensimmäistä matkapostaustasi ja "jäin kuviisi kiinni" niin että piti jättää kommentointi sekä viimeinen postaus iltaan, tai muuten myöhästyn töistä =D
   Kiitos Katinka!

   Poista
 3. Onko Santalahden luontopolku se, joka kulkee Tervaleppälehdon ohi. Olen käynyt kolme kertaa siellä kuvaamassa lintuja.
  Tykkään mahdottomasti pitkospuista ja laavuista. Mistä se johtuukaan, mutta laavuilla on jotenkin hyvä tunnelma!
  Ajattele, neljä viikkoa on yksi hujaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole sama paikka. Tervaleppälehto on osa Katariinan Meripuistoa, jonka lännen puoleisella vastarannalla on Mussalon satama. Santalahti sijaitsee tämän Mussalon sataman länsipuolella, ja ulottuu ihan niemen kärkeen saakka. Heh, en tiedä selvensikö tämä yhtään mutta välimatkaa on Tervaleppälehdolla ja Santalahdella n. 7km. Tuulipuiston myllyt näkyvät Katariinan meripuiston kallioilta, joten sinne suuntaan kun katsot, tiedät missä on Santalahti :)

   Tervaleppälehdossa käy paljon kuvaajia lintuja sekä oravia kuvaamassa. Olisipa kiva tavata sinutkin siellä joskus! :)

   Pitkospuut ja laavut ovat minunkin sydäntäni lähellä, ja tuon Suurirahka-nimisen suoalueen halki, missä tämä kuvien laavukin sijaitsee, tulee lenkkeiltyä todella usein. Kesähelteelläkin siellä on mukavan vilpoista kävellä ja koirien tassutkin tykkäävät pehmeästä, kosteasta maastosta ;)
   Totta, hujaus vaan ja ollaankin jo merellä, ihanaa! Kiitos Vikki ❤

   Poista
 4. Kevään ensimmäinen grillimakkara, ah!Ja tuollaisessa paikassa hyvässä seurassa. :)
  Näitä eri puolilta Suomea otettuja keväänedistymis-kuvia on niin mielenkiintoista katsella.Männyt ja sininen taivas kuvissasi tuovat niin suloista Suomen luonto tunnelmaa.
  Nesomania tulee selvästi kreikan kielestä.Nisi,paino viimeisellä iillä tarkoittaa saarta. :)
  Ihania vesiteiden aukeamis odotuksia saareen sinne sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Latupohjat ja ahkerimmin kuljetut polut ovat enää jäässä, muuten nämä meidän metsät ovat jo kovin keväisessä kuosissa. Joka vuosi kevään etenemistä on yhtä riemullista seurata, tosin nämä räntä- ja lumisateet "hieman" harmittavat ;)

   Nesomania, saarihulluus on ainoa sairaus jota suureksi ilokseni tunnustan sairastavani =D
   Kiitos Mirjam-Matilda ❤

   Poista
 5. Upea luontopolku. Ja tuo "karun rannikon kallio" -paalu on mainio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se on! Vaihtelevat maastot, pitkospuut kosteimmilla osioilla, sekä puu- ja kivirappusia jyrkimmissä kohdissa. Pituutta polulla on 5,4 km, mutta sen voi jakaa kahdeksi eri kierrokseksi, jolloin niiden pituudet ovat n. 2,4 ja 3km :)
   Kiitos orvokki!

   Poista
 6. Ihania kuvia ja aurinkokin on hellinyt. Kaikki säät on ihan yes, jos vaan aurinko paistaisi. :) Mukavaa uutta viikkoa sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se on. Ei säällä väliä kunhan aurinko paistaa =D
   Kiitos Tiia ❤ ja oikein mukavaa alkavaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 7. Oi Ansku ihanuutta, huokailen täältä. Tuollaiset retket ovat aivan parhautta! Oikea hyvänmielen postaus, mistä tämä potilas sairaspetiltään sai oloonsa piristystä. Minullekin luonto on kovin rakas elementti ja voimantuoja. Usein tulee kiitollisena miettineeksi, miten rikkaita olemmekaan kotomaamme upeiden, vaihtuvien luontoelämysten äärellä. Eikähän se itsestäänselvää ole, meidän tulee myös vaalia luontoamme.

  Hellää huhtikuuta sulle siskonen♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua ihana Hannah! Etpä tiennytkään miten suuresti ilahdutit kommentillasi. Toistuvat sairastelut viimeisen vuoden aikana ovat kuluttaneet voimavarojani todella paljon. Tammikuussa todettu astma, (artroosin, fibromyalgian ja lukuisten allergioiden lisäksi) on aiheuttanut uupumusta ja turhautumistakin. Riittävä / toimiva lääkitys vielä hieman hakusessa.

   Luonnosta ja läheisistäni olen ammentanut voimaa jaksamiseen, ja voit uskoa että tunnen suurta kiitollisuutta näistä molemmista.
   Ainutlaatuista luontoamme tulisi meidän kaikkien vaalia, jotta se säilyisi myös tuleville sukupolville.
   Lähetän lämpöisiä ajatuksia luoksesi sinne sairaspetille siskonen ♥ Toivottavasti tulet pian kuntoon ja pääset myös nauttimaan hurmaavasta, heleästä huhtikuusta ♥
   Kiitos vielä sinulle ihanainen Hannah!

   Poista