lauantai 18. maaliskuuta 2017

Lukutoukan lempparit

Lukeminen on minulle todella mieleistä ajanvietettä, ja jos vuorokauteen saisi lisää tunteja, niin lukisin aivan varmasti vielä nykyistä paljon enemmän. Syventymällä johonkin mielenkiintoiseen kirjaan, saavutan seesteisen mielentilan kuin huomaamatta. Lukeminen on helppo ja nopea keino rentoutua monesti hyvinkin hektisen arkielämän keskellä. Mielikuvitusmatkailu täysin toisiin maailmoihin ja maisemiin on sitäpaitsi todella mukavaa, sekä myös edullista ja ekologista :)

Esittelen nyt ensin ne kirjat, jotka kulkevat mukanamme veneemme "kirjahyllyssä"  aina koko kauden ajan.SAARISTON KÄTKÖISSÄ: Merellinen matkaopas joka esittelee 501 käyntikohdetta Suomenlahden, Saaristomeren sekä Ahvenanmaan alueella. Kirjasta löytyy paljon historiallisia nähtävvyyksiä, kuten merenkulkijoiden kalliokaiverruksia ja vanhan saaristolaiskulttuurin merkkejä, sekä upeita luontokohteita.

VENEKESÄ: Ruokaa, elämyksiä ja ideoita niille, jotka pitävät kesästä, vedestä ja veneilystä. Kirjasta löytyy mm. 100 venekelpoista ruokaohjetta, monenlaisia puuhavinkkejä veneloman ajaksi, myös lasten & nuorten kanssa, sekä ideoita ja vinkkejä veneen sisustamisesta ja tilojen käytöstä.SAARISTON KASVIT SUOMEN LUONNOSSA: Uunituore lisäys venekirjastoomme. Tämä kirja esittelee Itämeren ja Suomen saariston 150 yleisintä kasvia väreittäin, joten niiden tunnistaminen on helppoa ja hauskaa. Kirjasta löytyy myös todella tunnelmallisia kuvia saaristosta ja retkeilyvinkkejä kauneimpiin kohteisiin. Tämä on todella ihastuttava ja käytännöllinen kirja saaristoluonnon ystäville!SUOMEN LINNUT: Lyhyesti sanottuna tämä kirja on jokamiehen selkeä lintuopas. Tavallisimmat lajit on esitelty upein värikuvin.

No sitten on alarivin Pieni Majakkaopas ja Kesän Linnut, jotka kuuluvat pieniin, kevyisiin ja helposti mukana repussa tai kameralaukussa kulkeviin kirjoihin. Ne soveltuvat hyvin myös nuoremmillekin harrastajille lyhyiden, ytimekkäiden tekstiosuuksien ja selkeiden kuvien ansiosta.

MUUMIT MERELLÄ, Äyskärillinen veneilyn alkeita: Tämä pikku kirjanen sopii ihan kaikille lapsille ja lapsenmielisille veneilystä kiinnostuneille. Tämän kirjan tulemme varmasti tulevaisuudessa lukemaan vähintään kymmeniä, ellei satoja kertoja lastenlapsiemme kanssa :)Ostan jonkin verran myös pokkareita, jotka lukemisen jälkeen laitan aina kiertoon ja siten saan paljon uutta ja ilmaista luettavaa myös itselleni. Pienen "lukupiirin" kierrettyään nämä pokkarit päätyvät eläinsuojeluyhdistyksen kirppispöydälle myyntiin.
Kirjaston vakioasiakkaitakin olemme kipparini kanssa olleet jo aikojen alusta, joten luettavaa tästä huushollista löytyy aina takuuvarmasti.

Esittelen myöhemmin vielä lisää luontoaiheisia kirjoja, joita näyttää pikkuhiljaa, mutta takuuvarmasti ilmestyvän yksi kerrallaan kirjahyllyymme.

Leppoisaa lauantaita teille lukutoukille sekä muille luonnonystäville! 
-ansku-


18 kommenttia:

 1. Täällä yksi lukutoukka ja luonnonystävä! :)

  Mielenkiintoisia kirjoja olet keräillyt. Kyllä lukeminen on niin hyvä harrastus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen todella innoissani tuosta uusimmasta hankinnastani. Tiedän jo että kirjaa tulen pläräämään tulevina veneilykesinä tiuhaan tahtiin :)
   Samaa mieltä kanssasi, lukeminen on tosi viihtyttävää ja rentouttavaa. Kiitos Piipe ♥

   Poista
 2. Mukava kokoelma veneeseen, löytyy tietoa moneen asiaan.
  Lukeminen on mahdottoman hyvää ajanvietettä, kun aloittaa jonkin mielenkiintoisen kirjat, kaikki muut asiat jäävät kyllä tekemättä. Sehän siinä on se miinuspuoli :)
  Olen vähän heikkona erilaisiin harrastus- ja luontokirjoihin. Nyt olen tässä miettinyt että voisiko kaikki kuivakukkakirjat viedä jo divariin. Josko niitä kukaan enää haluaa, tarkoitan tällä sitä että nämä harrastusmuoditkin vaihtuvat aika tiheään.
  Jään odottelemaan luontoaiheisten kirjojesi esittelyä.
  Mukavaa sunnuntaipäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivätkä ne vielä tähän loppuneet, mutta aivan kaikkia kirjoja ei viitsi ainakaaan ihan koko kautta säilyttää veneessä ;)
   Juu, lukemiseen kun syventyy niin kyllä siinä muut asiat helposti unohtuvat. Eivät taida lapset ja nuoret enää nykyään lukemisesta niinkään innostua. Omille tytöilleni olen lukenut jo heti pienestä alkaen paljon ja esikoiseni on minuakin vielä huomattavasti innokkaampi lukutoukka :)
   Minulla alkoi nyt "viikonloppu" eli kaksi arkivapaata edessä, ihanaa!
   Oikein mukavaa alkavaa viikkoa sinullekin ja kiitos kivasta kommentista ♥

   Poista
 3. Hieno kirjavarasto lukunautintoihin veneessä!Luontokirjat eivät ikinä vanhene, niihin tulee aina palattua.Tänä kesänä vien maalle mennessäni myös isältäni perimän kattavan luontoyrtti-kirjaston.Kasveja, perhosia ja lintuja tulee aina tarkastettua kirjoista.
  Minullekin tulee aina hyvä mieli, kun kerään tavaraa ja tyttäreni toimittaa eteenpäin löytöeläinten hyvinvointiin tarkoitettuihin kirpparitapahtumiin.Tietää, että lahjoittaa tärkeään kohteeseen.
  Rentouttavaa arkivapaata Ansku! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Visuaalisena ihmisenä nautin erityisen paljon kauniiden asioiden katselemisesta, ja koska rakastan luontoa, niin ei liene mikään yllätys etten pysty vastustamaan taidokkaasti tehtyjä luontokirjoja :)
   Vaikka olen aina liikkunut luonnossa todella paljon, niin harmittavan huonosti tunnen silti esim. lintuja ja kasveja. Kirjojen avulla voin oppia tunnistamaan, sekä saamaan enemmän tietoa itselleni uusista lajeista.
   Sama täällä! Hyvä mieli tulee joka kerta myös itselle, sillä pienikin lahjoitus on merkityksellinen vapaaehtoiselle eläinsuojelutyölle ♥
   Kiitos Mirjam-Matilda ♥
   Huomenna aamulla kampaajalle ja tiistaina näen esikoiseni sekä suloisen mamman mussukan, pikku-e:n :) Ihan harmittaa kun en voi tänne hänestä kuvia laittaa.
   Oikein mukavaa alkavaa viikkoa myös sinulle, ja ihan kohta sinulle koittaa kadehdittavan pitkä vapaa.......iik, miten ihanaa ♥

   Poista
  2. Kiitos ihanainen! :) <3 <3

   Poista
 4. Ihanat ja tarpeelliset opukset veneen mukana!
  Niihin on mukava uppoutua jossain lahdelman kaislikossa iltapäiväkahvien jälkeen...

  Lempeää kevättä täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäksi mukana kulkevat tietenkin lokikirja, johon merkitsen päivittäin sään, mukaanlukien tuulen voimakkuuden ja suunnan, sekä erilaisia havaintoja luonnosta, kuten näin keväisin kirjoitan mitä lintuja ja kuinka paljon niitä näimme :)
   Satamaoppaan saan Saaristo-lehden kylkiäisenä joka kevät, joten tuorein versio on tarpeellinen varsinkin loma-aikaan, jolloin poistumme kauemmas tutuilta kotivesiltä.
   Todella rentouttava ja houkutteleva mielikuva lukuhetkestä jonkin lahdelman kaislikossa... tuskin maltan odottaa vesille pääsyä ;)
   Kiitos Susanna ihanista sanoistasi ♥
   Kirkkaita ja kauniita kevätpäiviä sinulle sinne Mantelilaaksoon!

   Poista
 5. Kiitos vinkeistä! Täytyykin käydä kirjastossa ja katsoa jospa löytäisin ainakin tuon Muumi -kirjan.
  Aurinkoisia päiviä sinulle Ansku! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Hienoa jos vinkeistä on muille iloa :)
   Tuo muumi-kirja on kyllä mahdottoman mukavasti kirjoitettu ja kuvitettu.

   Poista
 6. Tutun näköinen kirjasto. :) Tuo pieni majakkaopas voisi olla kiva lisä ja täytyy ehdottomasti tilata tuo Saariston kasvit vielä Aavan kirjastoon, koska sitä jo Venemessuilta etsin. Voisit muuten tykätä myös tästä veneilijän monipuolisesta keittokirjasta: Merikokin messissä (Sjöholm & Haikala. 2009. Tammi.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseisestä valikoimasta taitaa löytyä aika monta luonnonystävän, sekä lapsen tai lapsenmielisen suosikkia :D
   Minäkin etsiskelin Saariston kasvit -kirjaa jo venemessuilta, mutta löysinkin sen sitten tässä eräänä päivänä yllättäen Prismasta.
   Merikokin messissä kuulostaa hyvältä! Veneilijälle vaihtelu paitsi maisemien, myös ruokien suhteen on aina tervetullutta :)
   Kiitos keittokirjavinkistä sinulle! Tässä alkaa jo ihan tosissaan innostus iskeä, sillä kohtahan jo koittaa uuden kauden aloitus, ihanaa!!

   Poista
 7. Onpas kerrassaan mainio kirjavarustus - erityisbonukset lintukirjalle ja muumeille;)
  Venekelejä odotellen - vaikka minua ei veneeseen saakkaan, ovat meille kotiin ilmestyneet varmat kevään merkit: venelehdet alakerran vessaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venekelejä ja arktikaa täällä jo innolla odotellaan, mutta vielä on "hiukan" tehtävää ennen kuin paatin voi vesille laskea. Tulevana lauantaina herätellään se talviuniltaan, eli peitteet ja telineet kasaan ja paatti pääsee taivasalle päivää paistattelemaan :)
   Muumit ovat ehdottomia ikisuosikkeja meidän venekunnassamme vauvasta vaariin!
   Kevään merkkejä on monenlaisia ja venelehdet näyttävät valtaavan meilläkin alaa, vessassakin ;)

   Poista
 8. Mukavia kirjoja kaikki! Pidän myös kovasti luonto- ja lintukirjoista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi!
   Luonto- ja lintukirjojen parissa viihdyn takuuvarmasti minäkin :) Tosin tällainen kaltaiseni lapsenmielinen lukutoukka innostuu lähestulkoon mistä vaan, kuten myös majakoista ja muumeista ;)

   Poista