torstai 2. maaliskuuta 2017

Lapsen lailla

Joka kevät oloni on kuin uudestisyntyneellä. Valon lisääntymisen myötä energisyys ja positiivisuus lisääntyvät kuin itsestään, hymy on herkässä, ja tietty huolettomuus valtaa mielen.
Tunnen myös suurta helpotusta ja tyytyväisyyttä, sillä olen vihdoinkin uskaltanut olla itselleni armollisempi. Olen uskaltanut luvata itselleni kevyempää työtahtia tuleviksi kesäkuukausiksi, silläkin uhalla, ettei työsopimuksia tarjota jatkossa yhtä hyvin kuin tähän asti.

Tuleva veneilykausi tarkoittaa minulle siis huimaa parannusta lähes olemattomaksi kutistuneeseen yhteiseen aikaan kipparini kanssa. Se tarkoittaa toki myös entistäkin pienempiä tuloja, mutta kaikki se lisääntynyt vapaa-aika, jonka voin viettää kipparini, sekä muiden läheisteni kanssa luonnon äärellä liikkuen, rentoutuen ja hiljentyen, on niin arvokasta, ettei sitä voi rahassa mitata.

Katselen ja kuuntelen kevään edistymistä, lapsen lailla innostuen ja iloiten, elämästä tässä ja nyt nauttien.


"Nauru on kuin lämpöinen ja säkenöivä aurinko, joka ajaa talven pois ihmisten kasvoilta."
-Victor Hugo-

24 kommenttia:

 1. Samojen ajatusten kanssa täällä painitaan, raha ei tuo onnea eikä rakkauttta. Kyllä jälleen sain katseita perääni kun ilmoitin suunnitelmistamme kesän suhteen, kuopus saa olla koko kesän kotona päiväkodista ja me miehen kanssa venyytämme lomiamme (palkaton). Lapset on vain kerran pieniä ja aika menee niin nopeasti, kuopuksellakin enää vuosi ns huoletonta lapsuutta ennen koulujen alkamista. Kyllä lasten tai miehen kanssa yhteiseenaikaan kannattaa satsata. (Enkä nyt tarkoita kalliita lomia tms)
  Kevään ja kesän veneilykauden odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua ihanaa! Ja sinun ihania ja erittäin viisaita sanojasi ♥
   Lapset todellakin ovat vain kerran pieniä! Ja aika, se vasta nopeasti meneekin! Voin omasta kokemuksesta sanoa sen, että minua on todella paljon harmittanut ja ihan jopa surettanutkin se, etten voinut aikoinaan lasten kanssa viettää enemmän yhteistä aikaa. Rahat olivat silloin todella tiukalla, ja aika myös.
   Ei lomien todellakaan tarvitse olla kalliita, eikä lomakohteiden eksoottisia ja sijaita jossain kaukana.
   Huhtikuusta lokakuuhun on meillä esimerkiksi mahdollisuus päästä maailman kauneimpaan saaristoon viettämään rakkaimpiemme kanssa ihanaa, elämyksellistä aikaa.
   Parisuhdetta pitää vaalia ja lasten, sekä lastenlasten kanssa vietetty aika on kultaakin kalliimpaa. Ainutlaatuista ja arvokasta!
   Freelancerina kaikki ns. ylimääräiset vapaat ja lomat ovat palkattomia, mutta ei jatkuvasti jaksa töitäkään tehdä. Pitäähän niistä vähistäkin tienaamistaan rahoista päästä edes joskus nauttimaan ;)
   Kiitos Kaisa ♥ Iloisin mielin kuljemme kohti lähestyvää veneilykautta!

   Poista
 2. Olen niin samaa mieltä kanssasi: todellista rikkautta on aika, jonka saamme viettää läheisten ja ystävien kanssa.
  Nuo kuvasi saavat minut melkein pitämään talvesta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaa ei voi ostaa, ja yhtäkään elettyä päivää ei takaisin saa, joten kyllä tässä on ihan tosissaan mietittävä miten tämän kallisarvoisen elämänsä oikein aikoo elää.
   Kiitos Lady ♥ Kuten näistä maanantaina otetuista kuvista näkyy, meri on täällä vielä visusti jäässä ja luntakin riittää, mutta päivät ovat jo huimasti pidentyneet ja valo keväisen kirkasta :)

   Poista
 3. Ihania kuvia taas! Ihan kuin marenkikakku tuo pyöreä lumi/jää-muodostelma tuossa yhdessä kuvassa. En väitä etteikö hiukan enemmän rahaa toisi elämään mukavuutta ja turvaa, mutta yhteinen aika läheisten kanssa tuo sitä myös ja jos jompikumpi noista pitää valita, niin toki läheiset menee etusijalle.
  Itse tein valinnan viime kesänä, kun jäin kokonaan pois töistä. Minulla on tietysti eläke tätä nykyä, mutta eri tavalla saa penniä venyttää nyt, kun silloin kun vielä eläkkeellä keikkailin satunnaisesti entisessä työpaikassani.
  Ihanaa kevättä sinulle ja toivotaan pikaista meren avautumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, ettei onni ole sidoksissa materiaan, mutta sen verran rahaa pitäisi kuitenkin olla, että perustoimeentulo on turvattu. Itsekin sorrun helposti huolehtimaan rahan riittävyydestä, kun tulot eivät kovinkaan kummoiset ole. Meille luksusta elämään tuo veneily, tai oikeammin sanottuna saareilu, nesomaanikoita kun ollaan ;)

   Kiitos Krisse! Luontoäidin taidetta saatiin taas kerran ihailla. Marenkikakun sisältä taitaa ihan piakkoin "kuoriutua" kivi =D
   Kiitos samoin sinne teille oikein ihania kevätpäiviä!

   Poista
 4. Niinpä, veneesä läheisen kanssa ja luonnon keskellä vietetty aika on priceless! Ihanaa ja hymyjen täyteistä kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin on asianlaita! Kiitos samoin sinne teille :) Kausi lähestyy ja virne naamalla levenee entisestään ;)

   Poista
 5. Olen täysin samaa mieltä kanssasi. Tietyt asiat ovat niin korvaamattomia, ettei niitä voi rahassa mitata.

  VastaaPoista
 6. Oi, mahtavaa! Kuulostaa, että olet tehnyt erittäin viisaan ja onnea tuovan päätöksen kesää silmäten. Uskon vahvasti, että sen mitä ehkä rahassa menetät saat kukkuramitoin takaisin yhdessäolon ja ilon hetkinä - ja kaikelle tuolle arvokkaimmalle ei olekaan hintalappua. Kenties on vain niin, että meidän tulee uskaltaa ja rohjeta repäistä itsemme aika ajoin oravanpyörästä huomataksemme, että selviämmehän me ja vahvistaaksemme sitä, mikä loppupeleissä on tärkeintä. Jos jostakin olen ollut ylen onnellinen, niin juurikin omista repäisyistäni vuosien varrella, siitä arkisesta lisääntyneestä yhdessäolosta ja läsnäolosta rakkaimpien kanssa, se on säteillyt ja kantanut moninkertaisesti.

  Myötäistä maaliskuuta siskonen♥
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu todella ihanalta saada tukea, varsinkin kun tällaiset päätökset eivät ole ihan helppoja. Olen arkaillut asiasta puhumista ja eräskin "ystävä" jo totesi että onhan se helppoa pitää viikonloput kesäisin vapaata kun mies elättää. No kun ei elätä! Luovumme monista muista asioista, jotta voimme viettää aikaa enemmän yhdessä edes veneilykaudella (ja ylipäätään edes harrastaa veneilyä).
   Olen iloinen, että olet myös pystynyt moisiin irtiottoihin, sillä eihän elämä saisi olla pelkkää suorittamista ja päivästä toiseen selviytymistä. Elämä on ihan liian kallisarvoinen lahja siihen.
   Kiitos Hannah, lämpöisiä ajatuksia luoksesi ♥

   Poista
 7. Jossain vaiheessa freelancerinkin on opittava sanomaan "ei". Oli minullakin aika, jolloin otin kaiken työn vastaan, oli pelko että kieltäydyttyäni toimittaja(t) löytää tilalleni toisen piirtäjän. Niitä oli sitten päällekkäin ja lomittain. Ja usein just joulun ja kesän aikaan olin kiinni. No, en vieläkään sano "ei", mutta töitä on enää tosi harvakseltaan. Onhan ne kiva lisä eläkkeeseen.. :)
  Nauti kipparin kanssa tulevasta kesästä ja laatuajasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, mutta taidan olla todella huono sanomaan sitä sanaa ;)
   Minäkin olen ollut kaikki pyhät töissä, paitsi viime vuonna olin sentään vapun vapaalla ja juhannuksen kesälomalla =D
   Tulevaan tosi pieneen eläkkeeseeni taidan tarvita myös lisätienestejä, mutta jotta minulla olisi edes toiveita pysyä hengissä sinne asti, on opittava hellittämään. Enkä halua myöskään polttaa itseäni totaalisesti loppuun. Haluan jaksaa ja ehtiä viettämään yhteistä aikaa myös pienen tyttärenpoikani kanssa.
   Tuskin maltan odottaa niitä lukuisia vapaita viikonloppuja vesillä....
   Kiitos orvokki ♥

   Poista
 8. Viehättävät kuvat, tuo vanha laituri on ihana1
  Mitä nyt olen oppinut siuta tässä blogin kautta oppinut tuntemaan, niin luulen että saat työsopimuksia jatkossakin :) Vaikka olet viisaasti vähän hellittämässä ja ajattelemassa itseäsi.
  Loppujen lopuksi sitä tulee melko pienelläkin toimeen, kun suunnittelee järkevästi. Tärkeintä on se hyvä olo ja tasapaino itsensä kanssa, muutkin voivat silloin paremmin. Näin sanoo ruuhkavuosista selvinnyt :)
  Mukavaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihastuin tuohon vanhaan saaristoliikenteen käyttämään laituriin! :)
   Totta, oikeassa olet. Ei elämä saa olla pelkkää suorittamista ja selviytymistä päivästä toiseen, ja sitä se pahimmillaan juuri on ollut.
   Tykkään työstäni todella paljon, teen sitä antaumuksella ja täydestä sydämestäni, joten ehkäpä juuri siksi se tuntuukin välillä niin kuluttavalta.
   Voi että, et taida tietääkään miten paljon nuo kauniit sanasi ilahduttavat ja tuovat uskoa epäilyksen hetkillä ♥
   Vähemmän on enemmän, mutta ei rakkaudessa ja toisista välittämisessä. Kiitos Vikki ♥

   Poista
 9. Vapaa-aika läheisten kanssa on tärkeää ja sitä ei voi rahassa mitata. Tuo keväinen ilo pulppuuaa myös täällä ja sen lisäksi minuun iskee joka kevät autokuume =D. Onneksi olen malttanut vaan edelleen ajella tuolla meidän perhe Toyotalla =D. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ihan rehellisesti sanon, niin en edes jaksaisi tällä nykyisellä työtahdilla kovinkaan pitkään. Yhteistä aikaa ei kipparin kanssa ole muuta kuin minun harvat, vapaat viikonloput. Melkoista erakon elämää on taas tämäkin talvikausi ollut ;)
   Myönnän että autokuumetta on podettu täälläkin, mutta kun on valittava, niin vene vie voiton =D
   Kiitos Katinka ja oikein ihanaa viikonloppua myös sinne teille ♥

   Poista
 10. Aivan varmasti hyviä päätöksiä. Terveyskin siinä menee, jos liikaa yrittää venyä ja kaikkein ikävintä olisi katua myöhemmin sitä, miksei priorisoinut elämässään tärkeintä. Ihanaa, kun kevät tulee vääjäämättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka työt eivät määrällisesti vähene, niin saan kuitenkin yhteisen veneilymme kannalta ne välttämättömät viikonloput vapaiksi :)
   Tosin minulla oli ajatuksena tehdä vain nelipäiväistä työviikkoa, (ma-to) mutta se ei ainakaan toistaiseksi onnistu.
   Päätin myös pitää pitkän kesäloman, vaikka se palkatonta onkin. Kyllä sitä sitten taas syksyllä ja talvella ehtii töitä tehdä enemmän kuin tarpeeksi ;) Tai näin ainakin toivon =D
   Kevät tulee kohisten, ihanaaa!!

   Poista
 11. Taas kerran niin upeat kuvat! Sinä osaat vangita luonnon ilmeet!
  Hyviä päätöksiä olet tehnyt, toivon sydämestäni, että noudatat myös niitä. Työ kun välillä pakottaa juoksemaan. Itseään ei kannata työllä "lopettaa" ja stressi on niin monella tapaa pahaksi.
  Mutta nyt kevät ja kesä tulee. Ja luin tuosta edellisestä kommentista, että pidät pitkän kesäloman - jihuu! Ulappa kutsuu!
  Ihania kevätpäiviä ystäväiseni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on vähän pakko lunastaa lupaukset, kun ne täälläkin jo julkistin ;)
   Ei näillä palkoilla rikastumaan pääse vaikka kuinka raataisi, joten miksi en siis hellittäisi työtahtia edes pidennetyn kesäloman verran? Kipparilla ei neljää viikkoa enempää ole lomaa, mutta kyllä minä tekemistä taatusti keksin ainakin siskoni ja lasteni sekä lapsenlapseni kanssa =D Ja olisihan se muutamaa hyvää ystävääkin ihana tavata. Tämä vuorotyö kun hieman haittaa sosiaalista elämää ;)
   Kaunis kiitos sinulle ihanainen ja kirkkaita kevätpäiviä!

   Poista
 12. Ihanan rauhallisia talvikuvia! <3 Edellä on jo mainittu kaikki, mistä itsekin olisin kirjoittanut.Mielestäni olet tehnyt hyvän ratkaisun.Kerran täällä vain taivalletaan, ja yhteisiä hetkiä rakkaitten kanssa, joista omat voimavarat saavat uutta puhtia ei todellakaan voi korvata rahalla.Ihminen tulee tarvittaessa todella vähällä toimeen perustarpeiden lisäksi, jos ottaa nautinnot ja elämykset ilmaiseksi luonnosta?
  Ihanaa kevättä ja lomien odottelua Ansku! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkä kesäloma tulee enemmän kuin tarpeeseen, sillä mitään muita lomia en ole kahteen vuoteen pitänytkään. Lähes kaikki pyhät olen viettänyt myös työmaalla, paitsi vapun ja juhannuksen ;) Toissa jouluna pyysin sentään kaksi päivää vapaaksi, nyt olin kaikki päivät töissä.
   Vähällä on totuttu toimeen tulemaan tähänkin asti, joten miksei siis tästä eteenpäinkin. Olen vaan pelännyt sitä, että jos pidempiä vapaita / lomia alan pitämään, niin sitten ei enää tarjota töitä yhtä hyvin kuin tähän asti.
   Nyt on kuitenkin vaan ihan pakko ottaa se riski, sillä muuten taidan pikkuhiljaa alkaa uupumaan ja äksyilemään ;)

   Kiitos kovasti Mirjam-Matilda ♥ Ihanaa mökkeilykauden odotusta myös sinulle! Enää ei kestä kauaa :)

   Poista