tiistai 14. maaliskuuta 2017

Keväisiä kuulumisia

Perjantaina vietin vapaapäivää lähinnä lueskellen sekä meren rannalla kävellen ja kuvaillen. Aurinko lämmitti ihanasti, linnut lauloivat korviahuumaavasti ja liikkeellä oli todella paljon hymyileviä ihmisiä. En myöskään voinut olla huomaamatta, tai oikeammin sanottuna kuulematta läheisiltä kalliluodoilta kantautunutta kovaäänistä lokkien kirkumista :)

Meri oli vielä jään peitossa, mutta ei enää kauaa, ainakaan mikäli tämänhetkiset sääennusteet pitävät paikkansa. Jotkut rohkeat uskaltautuivat vielä kävelemään jäällä ja näytti siellä jokunen pilkkijäkin istua nököttävän. Minä pysyttelin visusti tukevalla ja turvallisella maaperällä, kuten puiden oksilla hyppeleviä oravia tiukasti tuijotellut pappakoiruuskin.

Rakasta paattiamme on hieman jouduttu purkamaan, jotta vanhat polttoainetankit saatiin otettua pois. Uudet on jo tilattu ja nyt pidämme peukut pystyssä että ne valmistuvat ajoissa, jotta pääsisimme vapuksi vesille. Silloin minulla olisi tarkoitus vihdoinkin 9 kk:n työputken päätteeksi vähän lomailla, ja mikäpä olisikaan upeampi aloitus kuin lähteä vapun viettoon saareen. No, nyt juuri ei ainakaan tule mitään sen parempaa mieleen ;)
 

 


Ostin tänään uutta luettavaakin, mutta siitä, sekä muista mielilukemisistani lisää seuraavassa kirja-aiheisessa postauksessa. Mukavaa maaliskuun kolmatta viikkoa!


16 kommenttia:

 1. Kun katselin upeita kuviasi kävi mielessä mitä tunnet, kun tuolla rannalla itse katselet ulappaa kohti.Kun tiedän sinun sinne halajavan.Varmasti ajatuksesi liitelevät vapaisiin vesiin. :)
  Toivotaan, että ne teidän tankit valmistuvat ajallaan.Voin sitten vappuna mummulassa lähettää sinulle merelle päin "glada vappenit"sisämaasta, suunnilleen suorassa linjassa Kotkan yläpuolelta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meren äärellä olen onnellisimmillani, mutta eniten oikeastaan halajan päästä nauttimaan veneilyelämästä paitsi alati vaihtuvien merimaisemien, mutta myös askeettisuuden takia. Yksinkertaisten asioiden äärellä mieli rauhoittuu ja kaikki aistit herkistyvät huomioimaan ympäröivää luontoa tarkemmin. En myöskään tiedä upeampia maisemia, joissa silmät ja sielu lepäävät, kuin juurikin nämä karunkauniit merimaisemat. Aaltojen ääntä on jo ikävä ja voit uskoa ettei riemulla ole rajaa kun pääsemme paattimme laskemaan =D
   Juu, toivotaan että pääsemme vapuksi vesille, mutta ellei näin tapahdu, niin Kotkaan voit silti toivotuksesi lähettää. Skoolaan takaisin siinä tapauksessa todennäköisimmin kotisaunan lauteilta ;)
   Oi että, niin se sinunkin vuorotteluvapaa lähestyy ja mummon mökki saa sinusta onnea ja iloa huokuvan emännän ♥

   Poista
 2. Oi, miten kauniita kuvia. Vapuksi saareen, kuulostaa ihanalta. Vappuna me emme vielä saareen pääse, paatti kun todennäköisesti lasketaan vasta toukokuun puolella. Tai, jos huhtikuussa on jo oikein lämmintä ja jäät sulaneet, niin mikä estää laskemasta paattia jo silloin. ;) No, luulen että paatti lasketaan toukokuussa, kun kipparimme palaa tänne kotisatamaan.
  Aurinkoista maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisihan se taas ihanaa aloittaa kausi vappuna, mutta tällä hetkellä minulle on kaikkein tärkeintä se, että saan olla kokonaisen viikon lomalla. Yhden ja kahden vapailla kun tässä on menty viime heinäkuusta alkaen, niin alan jo olemaan vähintäänkin viikon loman tarpeessa :)
   Toukokuu koittaa nopeammin kuin huomaammekaan ja sitten pääsemme taas meren aalloille nauttimaan, ihanaa!
   Kyllä kevät ja kesä vaan on ihmisen (tai ainakin veneilijän) parasta aikaa! ;)
   Kiitos Kaisa ja aurinkoista maaliskuuta myös sinne länsirannikolle ♥

   Poista
 3. Koin vähän samanlaisia fiiliksiä viikonloppuna :)On niin ihanaa kun valoa on tullut lisää, joka näkyy näissä kuvissasikin niin keväisenä.
  Miulle meri on hiukan peloittava, johtuen eräästä kokemuksesta, kun valtava merisavu laskeutui aika yllättäen, peittäen kaiken näkyvyyden ja lähes kuuluvuudenkin.
  Saimaalla olen tottunut liikkumaan, siellä vain toivon ettei ukkonen yllätä :)
  Pidetäämn peukkuja, että saatte veneen vesille vapuksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihanaa kun lähden ajamaan aamuvuoroon klo 6:15 ja on valoisaa. Tulee heti aamusta jo paljon energisempi olo. Herääminenkin on huomattavasti helpompaa kuin talven pimeimpinä kuukausina :)
   Minustakin meri osaa olla pelottava ja pitkälti sen arvaamattomuuden takia. Olosuhteet voivat vaihtua hetkessä ja sakea sumu on yksi pelkäämistäni asioista. Saimaalla en pelännyt muuta kuin niitä ukonilmoja ;)
   En ole kovinkaan rohkea ihminen, joten tässä veneilyharrastuksessakin joudun monesti haastamaan itseäni, jotta voittaisin epäilykseni ja pelkoni. Merellä olen kuitenkin kokenut ne elämyksellisimmät hetkeni, joten jatkan perämiehenä oloa niin kauan kuin kunto sen sallii =D
   Kiitos Vikki ♥ Tove Janssonin sanojen saattelemana: "Ei ole konstikaan olla rohkea jos ei pelota" toivotan sinulle valoisaa viikon jatkoa ♥

   Poista
 4. Voi miten kaunista merimaisemaa♥ Jäätkin osaavat olla kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäähän muodostuu usein todella upeita kuvioita ja minusta olisikin hienoa oppia myös lähikuvausta. Hermot vaan meinaavat mennä kameran säätöjen kanssa kun pinnani ei niitä kaikkein pisimpiä ole ;)
   Kiitos Hannele ♥

   Poista
 5. Kaunista!
  Siellä ne odottelevat valmiina uusiin tuuliin, aallot jäävaippansa alla.
  Kevään valoa jo ilmassa.
  Flunssa kaatoi sohvan mutkaan. Olen lukenut Nina Åströmin elämänkertaa, hurjan mielenkiintoinen kirja!

  Iloa ja valoa vierellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävöin jo aaltojen ääntä ja ihan kohta ne tuolta jäävaipan alta jo vapautuvatkin! Kevään valo on huikaisevan kirkasta ja todella tervetullutta pitkän, pimeän talven jälkeen. Kuin horroksesta olisi itsekin herännyt :)
   Flunssaa on podettu täälläkin, ja tauteja, jos jonkinmoisia tuntuu olevan edelleenkin liikkellä tosi paljon.
   Leppoisia lukuhetkiä ja pikaista paranemista sinulle sinne sohvan mutkaan ♥
   Kiitos Tinttarus :)

   Poista
 6. Pian pääsette vesille:) Odotan itse, että lumi sulaa ja pääsen puutarhahommiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Enää ei ole pitkä aika veneen laskuun :)
   Lumen sulamista täälläkin jo odotellaan. Tänään hakkasin lapiolla pihapolulta jäätä rikki, niin sulaa nopeammin ;)

   Poista
 7. Voi miten kevään aistii kuvistasi vaikka meri näyttää olevan vielä kovin jäässä. Odotan sitä hetkeä kun kuulen lokkien kirkumisen Päijänteellä, se on upeaa! Ensimmäiset joutsenet näin eilen :) <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laulujoutsenpariskunnan sekä nuo mainitsemani lokit näin ja kuulin ensimmäistä kertaa tänä keväänä, kun näitä kyseisiä kuvia kävin viikko sitten ottamassa :)
   Vaikka meri on jäässä, niin keväällä on ihan oma kirkkautensa ja sävynsä, jotka kesää kohden syvenevät. Kyllä kevät vaan on ihanaa aikaa. Luonnossa tapahtuu koko ajan niin paljon ettei meinaa perässä pysyä.
   Kiitos Aliisa ♥ Toivotaan että pian ne lokit kirkuvat siellä Päijänteelläkin :)

   Poista
 8. Upeat kuvat, laituri erilaisuudessaan viehättä ja kivi myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köydet laiturilla jo valmiina, vaan vielä ei jäätilanne salli veneen laskua. Kohta on tilanne kuitenkin jo toinen :)
   Kiitos orvokki ♥

   Poista