sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Neljä vuodenaikaa

Sain iki-ihanalta Mirjam-Matildalta tosi kivan haasteen piristämään tätä vuoden pimeintä aikaa. Lämmin kiitokseni sinulle Mirjam-Matilda!

Postaukseen toivotaan neljää kuvaa, jotka on otettu eri vuodenaikoina. Mukana voi olla uusia ja vanhoja, sekä jo aiemmin julkaistuja kuvia. Mukaan voi haastaa neljä blogiystävää. Haasteeseen voi toki vastata ihan kuka tahansa jos siltä tuntuu :)
Kevät herättää paljon tunteita: Se tunne kun ensimmäistä kertaa saa irrottaa köydet kotilaiturista, saa nähdä ja kuulla muuttolintujen saapuvan, ihastella hiirenkorvilla olevia puita, haistella raikasta merituulta, havaita ensimmäisten kevätkukkasten puhkeamisen.......ja voi ihanuus sitä valon määrää ja kirkkautta!
Kesä on lämmin, lempeä ja niin uskomattoman kaunis vihreydessään ja vehreydessään. Kesä huumaa paitsi kauneudellaan, myös tuoksuillaan ja äänillään. Rakastan sitä kun voin upottaa varpaat hienoon pehmeään rantahiekkaan, tuntea auringon lämmittämän kallion paljaiden jalkojeni alla, virkistäytyä viileässä vedessä ja kuunnella sateen ropinaa, tuulen huminaa, aaltojen kohinaa.... Lienee selvää että suorastaan palvon kesää :)
Syksy tarjoaa meille upeaa väriloistoa, auringon säteiden kultaamia maisemia, tunnelmallisia, viileneviä ja yhä aikaisemmin pimeneviä iltoja. Haikeutta kun muuttolinnut lähtevät ja veneen nosto lähestyy, mutta se toimii myös erinomaisena muistutuksena siitä ettei mikään kestä ikuisesti. Syksy on opettanut minua itseäni tarttumaan entistä hanakammin hetkeen ja nauttimaan jokaisesta aurinkoisesta ja lämpimästä päivästä. Hienoa on myös rannalta käsin katsella myrskyävää merta.
Talvi on lumen lumoa, levon ja hiljentymisen aikaa. Talvi tietää kylmää viimaa, kuuraa, jääkukkasia, pakkasen puraisemia neniä ja poskia. Laivaväylältä kohoava usva on kuin esirippu, jonka takaa rahtilaivat, yhteysalukset ja jäänmurtajat ilmestyvät esiin kuin toisesta maailmasta. Kasvit saavat ylleen kauniin lumikuorrutuksen. Ja mikä parasta, jäätä pitkin me nesomaanikot pääsemme taas kulkemaan saareen, ja voi miten hyvältä ne repusta löytyvät eväät lämmittävän tulen äärellä maistuvatkaan.


Haastan tässä ensi alkuun seuraavat neljä blogia:


Ja kuka tahansa voi napata tästä haasteen jos haluaa! Ihanaa kolmatta adventtia teille kaikille!

-ansku-18 kommenttia:

 1. Voi kiitos Ansku haasteesta, mutta en yleensä niihin ole vastannut. Ethän pahastu, jos tähänkin jää vastaamatta.
  Juuri eräässä blogissa kehuin miten rakastan sitä, että meillä on neljä vuodenaikaa...kaikissa on jotakin hyvää..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enhän minä tietenkään pahastu, eikä näitä haasteita pidä ottaa lainkaan vakavasti. Toki olisin enemmän kuin mielelläni nähnyt nämä neljä vuodenaikaamme "sinun silmiesi kautta" :)
   Minun kuvani ovat tuttuun tapaan hyvin merellisiä, koska meri on niin suuri osa elämääni, mutta vaihtelu virkistää ja siksipä pidänkin hyvin monenlaisista blogeista, joissa pääsee ihan eri maailmoihin.
   Ja totta, jokaisessa vuodenajassa on jotain hyvää. Kiitos kommentistasi ja oikein ihanaa adventtisunnuntaita sinulle. Minä lähden tästä kohta ajelemaan töihin :)

   Poista
 2. Niin upeita tunnelmakuvia taas. Tykkään siitä että meillä on kaikki nuo neljä vuodenaikaa, enkä yhtäkään niistä haluaisi pois antaa, mutta ehkä toi kevät kuitenkin on sitä ihaninta aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥
   Monesti odottaminen on hauskinta, kuten juuri keväällä odotetaan jäiden lähtöä, veneen laskua, mökkikauden alkua, ilmojen lämpenemistä, muuttolintujen saapumista, luonnon heräämistä talven horroksen jälkeen uuteen eloon.... listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään :)
   Varsinkin tämä mennyt syksy oli hurjan hieno ja helli meitä lämpöisillä, aurinkoisilla päivillään, joten ehkäpä siksi vuodenvaihde tuntuu saapuvan yllättävän nopeasti. Kohtahan jo koittaakin uusi ja uljas kevät =D

   Poista
 3. vuodenkierrossa on taikansa!

  VastaaPoista
 4. Valitsit erittäin kauniit kuvat! Osaat vielä sanoilla ja lauseilla täydentää tunnelmaa.
  Yllättävää kyllä, haluaisin hypätä nyt tuohon talvikuvaan, tuon ihanan valon takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo talvikuva kiehtoo itseänikin nyt kovasti! Tammikuussa otettu, joten kohtahan se taas koittaa ja toivottavasti silloin koittavat kuvan kaltaiset kelitkin :)
   Kiitos Vikki ♥

   Poista
 5. Aivan ihanat kuvat täydennettynä tunnelmallisella tekstillä.

  VastaaPoista
 6. Ihana postaus! Kiitos Ansku haasteesta, nappaan tämän matkaani. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannah ♥
   Odotan innolla kuviasi kaikista vuodenajoistamme :)

   Poista
 7. Kiitos sinulle iki-ihanainen! :)
  Kuvasi todella tuovat kunkin vuodenajan niin upeasti esille.Kaikissa pääsee syvälle sen hetken ominaiseen tunnelmaan.
  Ja miten kauniisti kirjoitatkaan! <3 <3
  Ihana postaus ja upeat, korkeatasoiset kuvat!Ihana, että otit haasteen vastaan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kiva haaste, jonka suurella ilolla otin vastaan, joten kiitos vielä itsellesi iki-ihanaiselle :)
   Olen myös todella otettu kannustavista ja kauniista sanoistasi. Kiitos ♥

   Poista
 8. Kyllä on kauniita kuvia. Monessa blogissa on nyt ollut näitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle on tähän aikaan vuodesta haasteellista kuvata luontoa, sillä niin harvoin ehdin päivänvalossa (tai edes hämärässä) lähteä ulos kuvaamaan ja pimeässä kuvaamiseen eivät taidot riitä :)
   Tällaiset haasteet ovat paitsi kivoja, myös helppo toteuttaa, sillä luontokuvia koneelta löytyy yllinkyllin ;)
   Kiitos Satu ♥

   Poista
 9. Jestas tuota sinun kansikuvaa,wau ja wau! Kohmeinen meri ja pumpulitaivas tekevät tuttavuutta.
  Olen aina pitänyt itseäni "tykkään kaikista vuodeajoista" -tyyppinä, nyttemmin tuo ankea syyspimeys on masentavaa. Onneksi välillä on niitä kauniita päiviä ja upeita, valoisia kuvia =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti sinulle Myy! :)
   Meri oli kyllä ihan umpijäässä, mutta tuo höyry nousee laivaväylältä ja pakkasta oli yli 20 astetta. Kuva on otettu melkein vuosi sitten, tammikuussa Katariinan meripuiston eteläisimmästä kärjestä.
   Marraskuu on monesti se pahin kuukausi, kun päivät ovat lyhyet ja useimmiten vielä lisäksi tuulee ja sataa vettä tai räntää. Luojan kiitos niitä aurinkoisiakin päiviä välillä on! =D
   Kiitos kommentistasi ja ihanaa joulun odotusta sinne teille!

   Poista