keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Valo(n)voimaa

Valovoimainen ihminen on löytänyt sisäisen voimansa ja vahvuutensa. Hän tuntee itsensä hyvin, ja hyväksyy itsensä juuri sellaisena kuin on.
Hän tunnistaa omat vahvuutensa ja osaa myös hyödyntää sekä kehittää niitä. Hän tietää ja tunnustaa osana persoonaansa myös omat heikkoutensa, mutta ei keskity niihin.
Hänellä on hyvä itsetunto, sillä hänellä on hyvin myönteinen, mutta silti totuudenmukainen kuva omasta itsestään. Hän osaa luoda merkityksellisen yhteyden toisiin ihmisiin. Hän osaa olla läsnä.

En usko että tällaisia ihmisiä tapaa montaa kertaa elämässään, mutta sitten jos, ja kun tapaa, niin sitä hetkeä tuskin koskaan unohtaa. En minä ainakaan....

Ihmisen valovoimaisuudesta on helppo hypätä luonnon luomaan valoon ja sen voimaan, josta huomaan varsinkin tänä pimeimpänä vuodenaikana olevani suorastaan riippuvainen.
Tässä muutama otos tämän menneen marraskuun eräistä valoisimmista ja voimaannuttavimmista hetkistä.


Valkeaa ja valoisaa alkavaa joulukuuta. 

-ansku-


14 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja kauniita hetkiä - eipä arvaisi marraskuuksi, vaan voisi luulla kevättalven auringoksi :) Toivotaan, että saadaan auringon valohoitoa läpi koko talven!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia läppärille siirtäessäni jo hämmästelin miten keväinen tunnelma näissä onkaan.
   Toivotaan aurinkoisia talvipäiviä valohoidon takaamiseksi meille kaikille :)
   Kiitos Anu!   Poista
 2. Kaunis kirjoitus ja kauniit kuvat!
  Aurinkoista alkanutta joulukuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa!
   Auringonsäteitä askeliisi :)

   Poista
 3. Kuvissasi on juuri ne lapsuuden talvet, jota useasti muistelen. Kun aina tuntui olevan paljon lunta ja aurinko paistoi. :)
  Valovoimaisten ihmisten kohtaamiset muistaa aina!Heistä usein päällimmäiseksi jää mieleen vaatimattomuus.Kun ei tarvitse tuoda itseään esille, kun on kaiken sen yläpuolella.
  Hienoja nämä kohtaamiset heidän kanssaan.<3
  Kiitos ja valoa ja lämmintä joulumieltä myös sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuona kyseisenä päivänä en olisi millään malttanut mennä iltavuoroon, sillä niin valtava vetovoima tuolla upealla ulkoilusäällä oli :)
   Ehkä ainakin osittain olen kiinnittänyt ihan erityistä huomiota näihin valovoimaisiin, itsevarmoihin ihmisiin, koska oma itsetuntoni ei ole koskaan ollut niitä parhaimpia. Iän myötä itsetuntemus on onneksi parantunut ja sen mukana myös itsetunto hieman kohentunut.
   Ihailen valtavasti näitä valloittavia persoonia, sillä he valaisevat olemuksellaan myös koko ympäristönsä. Heidän lähellään on helppo ja hyvä olla. Tällaiseen ihmiseen on myös äärimmäisen helppo ihastua...... tai jopa rakastua ;)

   Kiitos Mirjam-Matilda ♥ Lämmintä ja lempeää joulumieltä myös sinne sinulle ♥


   Poista
 4. Viisaita sanoja. Tapasin eilen luonnonsuojelussa aktiivisesti mukana olevia ihmisiä. Oikein hätkähdin siitä voimasta, joka heistä huokui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläinsuojelutyössä olen myös tavannut uskomattoman vahvoja ja valovoimaisia ihmisiä. Kaikilla heistä ei ole tarve tuoda omaa persoonaansa esiin, eikä keräillä kehuja tai kiitoksia, vaan he toimivat pyyteettömästi luonnon ja eläinten hyväksi. Heille paras palkka on onnistunut lopputulos. Arvostan ♥

   Poista
 5. Joskus olen ajatellut että uskossa olevat ihmiset tuntuvat olevan sinut itsensä kanssa, tasapainoisia. Mutta tämä asia on itselle aika vieras, ja ehkä vähän arastelenkin, enkä haluaisi joutua asiasta keskustelemaan.
  Olen joskus kokenut sen tunteen kun tällainen henkilö astuu huoneeseen, sen vaan tuntee. Vaikka ei olisi tavannut tätä ihmistä koskaan, niinkuin sanoit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtään ihmettelisi vaikka näin olisi, sillä tärkeintähän itsetuntemuksen, itsensä hyväksymisen ja hyvän olon tiellä on se, että löytää ns. sisäisen voimansa ja vahvuutensa, ja sitä kautta tasapainon elämäänsä.
   Tällainen valovoimainen ihminen kun astuu huoneeseen, sen todellakin aistii joka solulla. Ja mikä siinä on hienointa? Minusta se, että hän saa sinut tuntemaan itsesi todella tärkeäksi. Hän viestittää pelkästään omalla läsnäolollaan, että hän on kiinnostunut sinusta ja kiinnostunut siitä mitä sinä sanot hänelle.
   Huikean hieno tunne, varsinkin kun et välttämättä tunne entuudestaan tätä valloittavaa, valovoimaista ihmistä :)

   Poista
  2. Vikki: Tituleeraan itseäni skeptikoksi, mutta tulen uskovaisesta kodista ja olen törmännyt tuohon samaan jo lapsena. Muistan ihmetelleeni muutamasta ihmisestä huokunutta rauhaa ja energiaa. Nyt aikuisena olen miettinyt, että ehkä tuo johtuu siitä, että ihminen on saanut rauhan itselleen. Toinen saavuttaa sisäisen rauhan uskon kautta, toinen voi muuten tehdä rauhan itsensä ja esim. menneisyytensä kanssa. Tässä vain yksi itselleni herännyt ajatus aiheesta..

   Poista
  3. Minä taidan olla agnostikko, sillä en osaa kieltää enkä myöntää mitään mistä en tiedä. Ehkäpä haluan antaa kaikille asioille mahdollisuuden tulla elämääni ja vaikuttaa minuun. Vaikea selittää, mutta uskon että ymmärrät pointtini :)
   Hieno ajatus ja kuten totesit, yksi saavuttaa sisäisen rauhan uskon kautta, toinen toisella tavalla. Hienointa näissä ihmisissä on minusta se, miten he ovat kaiken epäolennaisen "yläpuolella" ja keskittyvät oikeasti tärkeisiin asioihin.
   Kiitos ajatuksesi jakamisesta ♥

   Poista
 6. Valon voima on ihmeellinen.. Tänään jo reippaana suunnittelin, että jos sittenkin lähtisi lenkille töiden jälkeen, vaikka tulikin työpaikkapyöräiltyä, kun aurinko tuli esiin ja virkisti. Jäätävä tuuli toki jo ennusti miten käymän pitää ja kun vihdoin pääsin kotiin kaupan kautta, olikin sitten jo pimeä ja valon voima kadonnut, joten lämmin sauna osoittautui paljon kutsuvammaksi.

  Valoa ja iloa arkeesi ja pyhäänkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se todellakin on! Itse taidan toimia aurinkoenergialla =D
   Ainakin huomaan niin valtavan suuren eron omassa jaksamisessani riippuen siitä onko valoisaa vai pimeää ja paistaako aurinko vai ei.
   Lämmin sauna on tässä tapauksessa ehdottomasti paras, ja aivan ihan valinta!
   Kiitos ihanainen, samaa sinulle täältä toivottelen ♥

   Poista