sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Pilviä ja poutaa

Luonnossa riittää paljon katseltavaa ja koettavaa. Saaristoluonto on kaikkein kauneinta mitä tiedän, enkä voisi ikinä edes kuvitellakaan kyllästyväni siihen.
Paattimme, jolla noin 6kk:n ajan vuosittain vesillä liikumme, on uppoumarunkoinen, joten sen matkavauhti ei päätä huimaa. Maisemat vaihtuvat todella hitaasti ja matkan aikana ehtii kyllä kaikessa rauhassa mm. kiikaroida lintuja, sekä tarkkailla ja kuvata mieleisiä maisemiaan.
Varsinkin lämpöisellä kesäkelillä on venematkan aikana mukava loikoilla kannella ja katsella taivaalle. Aika harvoin taivas on täysin pilvetön, vaan eipä siitä sen suurempaa haittaakaan yleensä ole, ainakaan poutapilvistä. Hieman ne toki viilentävät ilmaa ja peittävät joskus ihan kokonaan auringonkin, mutta ainakaan näissä seuraavissa kuvissa ei olisi juuri mitään katsottavaa ilman niitä.

Aikoinaan lasten kanssa oli hauska bongailla pilvistä erilaisia eläinhahmoja, tosin harrastan sitä vielä nykyäänkin ihan itsekseni ;)


Tällä hetkellä maisemat ovat täällä todella talviset, sillä maassa, sekä myös puiden oksilla on kaunis puhtaanvalkoinen lumikerros. Tämä sopiikin täydellisesti talvea rakastavan esikoiseni syntymäpäivään 

Valoisaa ja valkeaa viikkoa!

-ansku-

12 kommenttia:

 1. Kuinka erilaisia tunnelmia pilvet luovatkaan!
  Kellertävää rauhaa,kirkkaan vaaleansinistä raikkautta ja tumman petroolin sävyissä jo hiukan uhkaavaakin tunnelmaa.
  Oma suosikkini näistä tuo kuva no 2, muita yhtään väheksymättä.
  Kakkoskuvassa vain tuntuu, kuin olisi yhtä taivaan ja veden kanssa.Pienenä viivana vain se maankamara.Huikea kuva.<3
  Pilvihahmo-pongari pongasi kuvasta no 5 tuon suloisen pörröisen koiran istuskelemassa. :)
  Voi, onko teillä talvinen maisema!?Täällä lossottanut jo useamman päivän vettä ja talvinen tienoo tipotiessään.Pimeys palannut...
  Onnea esikoiselle! <3
  Kiitos,ja mukavaa alkavaa viikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pää pilvissä, jalat maassa. Niin taidan itse tätä maallista matkaani tehdä =D
   Talvinen maisema kesti vain yhden päivän. Yöllä alkanut vesisade vei kaikki lumet ja nyt on tuulista, pimeää ja harmaata....niin ja likaista. Kuratassuja pyyhitään ja imuria tuskin kannattaa edes komeroon laittaa ;)
   Kiitos, kerron esikoiselle onnitteluterveiset sinulta ♥

   Poista
 2. Miulla on paljon muistoja veneilykesistä. Purjehdimme kymmenisen vuotta, sitten mies siirtyi kilpailemaan lajissa, syntyi lapsi ja jäin maakravuksi, ihan omasta tahdosta.
  Muistan myös kun katselin pilviä ja löysin niistä hahmoja, luin Sinuhen, saunoimme telttasaunassa, rannoilla olimme yhtä suurta perhettä.
  Kauniita kuvia, vesillä näkee niin hyvin miten erilaiset valaistusolosuhteet vaikuttavat maisemaan.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania muistoja! Telttasaunojia näemme näillä kotivesiemme saarissakin aina muutaman kerran kaudessa. Saimaalla huomasimme saunalauttojen olevan suuressa suosiossa :)
   Kiitos Vikki ♥

   Poista
 3. Onneksi meillä on monipuolinen taivas! Nämä sadepäivät voisi kyllä vaihtaa pois. Toki ilman sadetta ei ole sateenkaartakaan, mutta nuo sateessa pyöräilyt kotihoidossa voisin vaihtaa pois. Onneksi on mukavia työkavereita ja joskus luovuttavat talon auton käyttöön, jos on omakin auto. Talon auto on tarkoitettu autolistalliselle, mutta jos sen tekijällä on oma auto, on mua välillä armahdettu ja luovutettu auto vuoron ajaksi käyttöön. En ainakaan vielä raaski ostaa omaa autoa.
  Muuten on mukava elää tämän saman taivaan alla!
  Mukavaa työviikkoa myös sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä kanssasi. Sadepäiviä saisi olla huomattavasti vähemmän!
   Tänäänkin (ainakin täällä) on sateen lisäksi myös tuullut todella kovaa, joten kyllä teitä pyöräilijöitä jo ihan sääliksi käy näillä ilmoilla ♥
   Totta, aika mukavahan täällä saman taivaan alla muutoin on elellä :)
   Kiitos samoin sinulle kaikin puolin mukavaa työviikkoa ♥

   Poista
 4. Taivas muuttuu koko ajan, kiitos pilvien ja auringonnousujen ja -laskujen. Pilviä on itsekin kiva katsella.
  Mutta - että teillä on puhtaan valkoinen maakerros. huh. Meillä ei ole enää lainkaan lunta, ehkä joku kasa varjoisassa paikassa. Nurmikot on vihreät ja on niin keväinen fiilis. sitä melkein odottaa hiirenkorvia puihin :)... vaan kunpa se aurinko myös vierailisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu eipä ole enää meilläkään lunta maassa, eikä varsinkaan puissa ;) Tätä ihmettä kesti tasan yhden vuorokauden =D
   Tänään taivaskin on ollut koko päivän tasaisen tummanharmaan pilvikerroksen peittämä. En yhtään tykkää tästä pimeydestä.
   Kylmempiä kelejä on kyllä lupailtu, joten ehkäpä se talvi sieltä taas tulla tupsahtaa ja saadaan unohtaa ne hiirenkorvat vielä "vähäksi" aikaa ;)

   Poista
 5. Ihania kuvia, jälleen <3 Varsinkin tuo toinen kuva. Siinä "vähässä" on kaikki <3
  Minäkin olen aina ollut sellainen pilvibongari ja näen taivaalla milloin mitäkin :)
  Löysin kirpparilta taannoin ihanan kirjan (josta olen joskus maininnut blogini jossain parvekepostauksessakin) nimeltä Sään tarina, sateen, tuulen ja myrskyn synty. Se on viehättävä vaikkakin "tieteellinen" vanha Denning Millerin teos. Suosittelen jos löydät jostakin divarista tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielenkiintoisesta kirjavinkistä! Muistan tuon mainitsemasi parvekepostauksen, mutta kirjan nimen olin kyllä jo autuaasti unohtanut =D
   Me kävimme pari vuotta sitten kipparini kanssa ilmatieteenlaitoksen luennolla, missä kerrottiin merisäästä, sään ennustamisen keinoista ja paljon kuultiin tietoa myös eri pilvityypeistä, niiden muodostumisesta, sekä siitä miten niiden avulla voi tulevaa säätä itsekin yrittää "ennustaa" :)
   Saimme myös pienen opaskirjasen aiheesta, mutta täytyykin yrittää etsiä käsiin tuo mainitsemasi kirja, joka käsittelee varmaankin "hieman" kattavammin aihetta.

   Kiitos Aliisa ♥ Monessa asiassa "vähemmän on enemmän" :)

   Poista