torstai 3. marraskuuta 2016

Kooste kaudesta

Palataanpa vielä hetkeksi kuluneeseen veneilykauteen, joka alkoi keväällä vapun vietolla ja päättyi halloweeniin. Juhlasta juhlaan -teemalla kului tänä vuonna näköjään myös veneilykautemme ;)

Yhteensä 79 yötä tuli veneellä nukuttua, joten veneilyvuorokausia oli tämän seitsemännen kautemme aikana ennätyksellisen paljon. Yöpymisten määrä selittyy suurelta osin kuusi viikkoa kestäneen kesälomamme ansiosta, jonka vietimme tietenkin veneillen, ja tällä kertaa Saimaalla.

Koti oli muutaman päivän lievässä kaaoksessa, kunnes kaikki pyykit oli saatu pestyä, kaikki venevarusteet saatu kuivatettua ja laitettua talvisäilöön parvelle sekä työhuoneen kaappeihin. Autotalliinkin riitti tavaraa, sillä mm. kumivene, hiiligrilli, kansituolit ja -pöytä sekä lepuuttajat talvehtivat siellä.

Tässä vielä kuvia menneeltä kaudelta alkaen kirkkaista kevätpäivistä, kulkien välillä Saimaan ja Pielisen peilityynillä vesillä ja päätyen syksyä kohden taas takaisin tutuille kotivesille.

En aio valehdella ja vakuuttaa pitäväni yhä aiemmin pimenevistä illoista, lehdettömistä puista, harmaudesta, vesi- ja räntäsateesta. Ei, en todellakaan pidä, ja lentäisin muuttolintujen lailla jonnekin lämpimään ja aurinkoiseen maahan vaikka heti, jos se vain olisi mahdollista.

Valitettavasti minun, kuten kipparinikin, on pysyttävä täällä ja tehtävä töitä, jotta saamme veneen taas ensi keväänä vesille ja pääsemme rakkaille meren aalloille nauttimaan ympäröivästä luonnosta joka solullamme.

Siihen asti sinnittelen näissä olosuhteissa parhaan kykyni mukaan, mikä onkin tällä hetkellä hyvin helppoa, sillä siirryimme vain pariviikkoisen "sadekauden" jälkeen suoraan talveen, ihanaa!
Suurin iloni on tietenkin rakas perheeni ja hyvät ystävät. Apuna pimeyttä vastaan minulla on myös laaja arsenaali kynttilöitä ja tuikkuja, sekä tietenkin monenlaista kaunista ja ihanaa jouluhömppää ;) Kyllä tämä maakravun elämä tästä taas lähtee sujumaan....Lumista ja lupsakkaa loppuviikkoa! 


14 kommenttia:

 1. Ihana aikamatka keväästä syksyyn! Varmasti nämä upeat kuvat ovat sinullekin varapattereina, kun rupeaa omat talven pimeillä hiipumaan.
  Kyllä minäkin olen ehdottomasti kesän lapsi, vaikkakin tammikuun sysitalvella syntynyt.
  Kesää ei voita mikään vuodenaika, vaikka kaikissa oma kauneutensa onkin.
  Koitetaan kuitenkin tunnelmoiden mennä tämänkin kylmän kauden läpi.Oma taktiikkani on tänä vuonna hyvin aikaisin alkanut joulufiilis ja ensi kevään vuorotteluvapaan kiihkeä odotus.Ajatukset karkaavat tuon tuostakin ensi kesään ja suunnitelmiin maalla.:)
  Sinähän voisit tehdä kampakalenterin ihanista kuvistasi(minulla oma kampa tekeillä ;)).Aina tietyin välimatkoin joku muistoja herättävä kuva ja taas ruksimaan päiviä eteenpäin.Ennen kuin huomataankaan on kaikki kesäihana taas käsillä. :)
  Töiden jälkeen sytytetyt kynttilät ja kaikki ihana, mikä talveen kuuluu toimii myös puskurina kylmää vastaan.
  Oli onni, että saimme lumen ja talvisen talven aikaisin.Olisi ollut paljon vaikeampaa kestää pitkään vettä ja räntää ja karua pimeää.
  Kyllä tämä tästä! :)
  Kiitos samoin sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää että kyllähän talven mittaan näitä kesäkuvia tulee katseltua, mutta nyt "heitän" ne joksikin aikaa syrjään ja palaan niihin sitten helmi-maaliskuussa, jolloin käännetäänkin katseet jo taas uuteen kauteen :)
   Voi sinua onnellista vuorotteluvapaan odottelijaa!!! Olen tosi iloinen puolestasi ja voin vain kuvitella innokkaan odottelufiiliksen ♥
   Olen täysin samaa mieltä kanssasi, että on ihanaa kun satoi lunta tämän pimeimmän vuodenajan keskelle valoa ja piristystä tuomaan.
   Kiehtova ajatus tuo kampakalenteri =D Minulla on kyllä kauniita kuvia keittiön seinällä olevassa kalenterissani ja ihan jokaisen kuvan kohdalla voi huokaista ihastuksesta, sillä on meillä vaan niin upeat neljä vuodenaikaa, joista pitää vaan osata nauttia. Kuten sanoit, jokaisessa on oma kauneutensa ja niihin me nyt keskitymme niin kevät (ja sinun vuorotteluvapaasi) koittaa nopeammin kuin huomaammekaan ;)

   Poista
 2. Kauniita kuvia ja erityisen hieno on tuo neljäs kuva!
  Te olette kyllä tällä kaudella saaneet viettää monta mukavaa hetkeä veneillen.
  Nyt vaan näyttää siltä että, veneilyt on kyllä tältä kaudelta ohi. No, ei muuta kuin tulevaa kautta odottelemaan. Tulee nopeammin kuin osaamme odottaakaan! :)
  Oikein rauhallista tulevaa Pyhäinpäivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä työelämässä mukana ollessa paljoa enempää enää voisi aikaa viettää "kelluvassa kesäkodissamme" tai sitten pitäisi tehdä vaan osa-aikatöitä ;)
   Ihanaa että tuli lunta ja nyt vaan toivotaan että nämä talvikelit säilyisivät ihan sinne helmikuulle asti. Sen jälkeen voisi varmaan kaikkien veneilijöiden mielestä ainakin, jo kevät koittaa =D
   Kiitos Kaisa ♥ Tuo laiturikuva on itsellenikin kovin mieluinen. Siinä katsellaan kohti tulevaa kesää ja lomaa toiveikkain mielin.
   Kiitos! Eilisen olin arkivapaalla ja tänään sekä seuraavat 3 päivää olen töissä, mutta toivotaan että vuorot sujuvat rauhallisissa merkeissä :)

   Poista
 3. Oi miten tuli ikävä kesää (yhyy,,,) just viikkailin venepyykkiä ja mietin, että vasta viidek kuukauden päästä pääsee niitä käyttämään uudelleen. Vaan toisaalta, enään alle puolivuotta ja sitten... Jes =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Taas se kului ihan liian nopeasti, mutta niinhän se aika tuntuu aina kiitävän kun on kivaa.
   Siellä on näköjään samat iltapuhteet kuin täälläkin. Tulin juuri iltavuorosta kotiin ja kippari tuolla pesuhuoneessa venepyykkiä viikkailee ja saunaa lämmittelee =D
   Täytyy tässäkin asiassa ajatella positiivisesti eli noin 5kk ja taas ollaan merellä, wuhuu! :)

   Poista
 4. Mahtavia kuvia ja maisemia! Rauhallista pyhäinpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Töiden merkeissä menee tämä ja seuraavat kaksi päivää, mutta toivotaan että vuorot sujuvat rauhallisesti :)

   Poista
 5. Miten taitavasti olet saanut vangittua erilaista valoa kuviisi, se ei ole ihan helppoa!
  Teillä ei vene ole todellakaan turhaan, kun noin paljon olette olleet vesillä.
  Ei siihen enää niin hirveän monta yötä ole, kun saatte taas kaivaa hiiligrillin ja kansituolit esiin :)
  Koeta pärjätä, mukavaa marraskuuta, toivoo marraskuun-ystävä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä se paatti taitaa ihan hintansa väärti olla, sillä se todellakin on n. 6kk ajan meidän kakkoskotimme =D
   Hih, ensin lasketaan öitä jouluun ja sitten venekauden alkuun ;)
   Kiitos Vikki kauniista ja kannustavista sanoistasi. Ne merkitsevät minulle todella paljon ♥
   ps. ei tämä marraskuu ole nyt ollenkaan paha kun tuli lunta ja kotiinkin voi jo pikkuhiljaa alkaa laittelemaan hieman jouluisempaa ilmettä :)

   Poista
 6. Jestas mitä kuvia.. Ihania. Ja sen sinä osaat, eli vangita oikeat hetket.
  Kaiholla katselen näitä auringon täyttämiä kuvia, kun ulkona on mitä karmein talvi. Taivas yhtä samaa harmaata, ja maa oikein pursuaa vakoista mömmöä. Sitä oli tullut runsaat 24 tuntia yhtä soittoa. Taitaa etelässä taas olla eniten lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu vahvasti siltä, että säiden suhteen mennään äärilaidasta toiseen. Kun tuulee, niin tuulee todella kovaa, ja kun sataa, on se sitten lunta, vettä tai räntää, niin sataa päivätolkulla ja hirmuisia määriä. Harmittavinta tässä minun mielestä on kuitenkin se, että tämäkään talvinen sää ei kestä viikkoakaan, kun jo lämpenee, eli loskaa, vettä ja pimeyttä jälleen luvassa :(

   Kiitos kovasti orvokki ihanista, ilahduttavista sanoistasi ♥

   Olen onnekas kun minulla on kaltaisiasi lukijoita. Tuotte niin valtavasti iloa ja valoa elämääni, etten pysty sitä edes sanoin kuvaamaan. Kiitos! :)

   Poista
 7. Mukavia muistoja ihanina kuvina!
  Pitkä talvi edessä, mutta olen samaa mieltä, tervetuloa lumi ja valkeus. Mustaa loskaa en kaipaa enkä pimeyttä. Itse en ole kynttilöitä muistanut ostaa, pitääpä laittaa huomiselle ostoslistalle.
  Mukava oli lukea kuulumisiasi. Tuohon tuoreimpaan, myös itse rakastan luonnossa liikkumista ja nautin luonnon "hiljaisuudesta".
  Näkemisiin näillä sivuilla! Toivotaan lunta valoa tuomaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa ihana kuulla sinusta pitkän tauon jälkeen ♥
   Kiitos ilahduttavasta kommentistasi ja meillä täällä kaakonkulmalla on lunta satanut jo ihan riittämiin ;) Harmi vaan kun ensi viikon alkuun on luvattu suojasäätä. Sitten sitä loskaa ja pimeyttä taas on tiedossa.
   Menneen kesän kohokohtia muistellaan varmaan vielä moneen kertaan ja kuvia katsellaan hyvillä mielin. Vuodenvaihteen jälkeen suunnataankin sitten katseet jo tulevaan kauteen :)
   Nyt kuitenkin joulun odotusta ja pimeän karkoitusta. Valoa ja voimaa sinulle ihanaiselle ♥

   Poista