sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Ihanille isille!

Tänään puimme töissä kaikille miehille valkoiset kauluspaidat. Lounaan jälkeen oli tarjolla kakkukahvit ja omaisia tuli isiä, pappoja, ukkeja, vaareja ja taattoja katsomaan. Erään tyttären ja isän kohtaaminen sai minutkin herkistymään, kun he halasivat toisiaan ja itkivät. Isä ei pystynyt sanomaan mitään, koska on vakavan sairauden takia menettänyt puhekykynsä. Suuret tunteet välittyivät ilmeistä ja eleistä ilman sanojakin.

Soitin kotimatkalla omalle rakkaalle iskälle ja tunsin suurta kiitollisuutta siitä, että minulla on vielä hänet. Puhelun päätyttyä piti taas nieleskellä palaa kurkussa ja kuivailla kyyneliä. Onnittelin myös ensimmäistä isänpäiväänsä viettävää vävypoikaani, ja tyttäreni ottamaa isi & poika-yhteiskuvaa katsoessani.......niin, tarvitseeko enempää sanoakaan? Ikuinen itkijänainen ;)


Edesmennyt, maailman merilläkin aikoinaan seilannut sotaveteraanipappani.


Minun iskä ♥

Iloista isänpäivän iltaa kaikille ihanille isille ja erityisesti myös omalle rakkaalle kipparilleni 

-ansku-


18 kommenttia:

 1. Ihan mielettömät kuvat ja komeita molemmat. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihana Tiia ♥
   Lämmin kiitos kauniista sanoistasi!

   Poista
 2. Juuri tänään keskustelin kälyni kanssa, miten hänen isäänsä ei oltu viety vanhainkodissa aulaan kuuntelemaan lapsikuoroa. Isän nostoon tarvitaan kaksi, eikä ko osastolla ole resursseja nostaa ja näin viedä esim kuuntelemaan lapsikuoroa (Kälyni oli vartavasten mennyt kesken päivän vanhainkotiin, jotta hän isänsä kanssa menee tuota kuoroa kuuntelemaan. Mutta, kuuntelu jäi siis väliin koska kukaan ei ehtinyt nostamaan.). Tämä tilanne tuntui minusta pahalta. Miksi järjestetään ohjelmaa, jos kaikilla ei mahdollisuus päästä nauttimaan. Tiedän että tällaista ei varmastikaan ole kaikkialla ja tämäkin oli varmasti jokin poikkeava tilanne, että ei henkilöstöä paikalla. Täällä meillä kun sijaisista yms säästetään.
  Joten, kirjoituksesi siitä kuinka olitte pukeneet isät/papat parhaimpiin, tuntui minusta ihanalta. Oi, miten ihanaa hoitoa!
  Ja, oikein hyvää isänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hirvittävän surullista, ja suuri vääryys, silti tällaista taitaa tapahtua monessakin paikassa.
   Meillä on joskus neljänkin hoitajan voimin oltu hoitamassa ja siirtämässä asiakkaita P- tai G-tuoliin, jotta pääsevät toisten seuraan ja osallistumaan tapahtumiin siinä missä parempikuntoisetkin.
   Hoitotyössä jokaisen asiakkaan yksilöllinen, tasa-arvoinen ja kunnioittava kohtelu on itselleni SE "JUTTU" minkä takia tätä työtä rakastan, ja minkä takia tätä työtä ylipäätään jaksan tehdä. Tiedän että sellaisessa paikassa, missä en voisi toimia eettisten periaatteiden mukaisesti, en jaksaisi työskennellä. En ainakaan kovin pitkään. Tosin, sellaisia paikkoja ei saisi edes olla.
   Anteeksi pitkä "vuodatukseni" mutta näen punaista aina kun kuulen tai joudun todistamaan kertomasi kaltaisista tilanteista. Väärässä paikassa säästetään, jos kyseessä todellakin on resurssipula. Kurjaa joka tapauksessa asianomaisille.
   Kiitos Kaisa ♥
   Ihanaa isänpäivän iltaa sinullekin!

   Poista
 3. Ihanat kuvat! <3 No nyt en ihmettele yhtään, kun sinunkin veressäsi virtaa tuo meren kaipuu. :) Ajatteleppa, jos vaarimme ovat joskus jollain rahtilaivalla tavanneet toisensa, jos sinunkin pappasi on merillä ollut.
  Kommeita poikia kumpikin, niin pappasi, kuin isäsikin!
  Ja nämä tällaiset päivät ovat yhtä nieleskelyä ja kyyneliä silmäkulmissa.
  Ihana postaus.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa tosiaan olla "veren perintöä" tuo meren kaipuu, ainakin osittain :)
   Saaristolaisia, kalastajia ja merimiehiä löytyy lähisuvustani liuta.

   Miten ihana ajatus, että sinun vaarisi ja minun pappani olisivat joskus toisensa tavanneet! Ties vaikka olisivatkin, sitä emme taida koskaan saada tietää.
   Melkein jo ehdin olettaa että äitini Kauko-setä ja sinun vaarisi olisivat olleet Tarmolla samaan aikaan, mutta kävi ilmi, että Kauko-setä on palvellut Tarmolla vasta sitten kun se oli pommituksen jälkeen saatu kunnostettua. (tuli taas mieleen, etten ole vieläkään saanut aikaiseksi mennä kuvaamaan sitä Tarmon pommituksessa menehtyneiden kunniaksi pystytettyä muistomerkkiä, huoh.)
   No, vielä joku kaunis päivä otan kameran mukaan ja otan sen kuvan :)
   Kiitos sinulle ihanista sanoistasi ♥
   Lämpöinen ajatus täältä luoksesi...

   Poista
  2. Muistomerkin kuvaamisesta et saa ottaa mitään paineita! :) Joskus tulevaisuudessa, kun olet muutenkin siellä päin liikkeellä, niin sitten.<3

   Poista
 4. On niin mieltä lämmittävää kun huomaan kerta toisensa jälkeen miten teet tätä työtäsi sydämelläsi! Ei muuta kun voi vaan toivoa siulle voimia, jaksaaksesi tässä koko ajan kiristyvässä säästämisen paineessa.
  Ihanat valokuvat molemmista miehistä, komeaa sukua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpöisin kiitos sinulle ihanaiselle ♥
   Komeita miehiä olivat, tai onhan isäni vieläkin komea ja raamikas mies!
   Harmi kun minulla ja siskolla ei ole yhtään veljeä, ties miten komeita heistä olisikaan tullut ;)
   Kiitos Vikki ♥

   Poista
 5. Voi miten kaunis postaus. Haikeus tuli edesmennyttä isääni kohtaan.

  VastaaPoista
 6. Voi miten kauniisti kuvasit herkkiä tunnelmia työpaikallasi. Ja kaikille puettiin valkoiset kauluspaidat. Ihana, juhlava isänpäivä. Komea on ollut pappasi ja komea on isäsi. Oma isäni jo ollut viitisentoista vuotta tuolla pilvenreunalla. Tuikun laitoin palaamaan hänen kuvansa viereen.
  Mukavaa viikkoa, Ansku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisena juhlapäivänä puemme asukkaille jotain juhlavaa, vähintään sen valkoisen paidan miehille ja naisille jotain muuta arjesta poikkeavaa, esim. kaunis kaulahuivi, koruja yms.
   Harteikas ja komea pappani sanoi aikanaan leikillään että "merimies on erimies" ja minä pienenä harmittelin kun en ollut syntynyt pojaksi, enkä voisi koskaan ryhtyä merimieheksi =D
   Kiitos Tuula ihanista sanoistasi. Lämpöisiä ajatuksia luoksesi ♥

   Poista