perjantai 21. lokakuuta 2016

Viimeisiä viedään

Vähiin käyvät, nimittäin veneilyt tältä pitkältä kaudelta, joka alkaa kohta lähestyä loppuaan. Huomisen aamuvuoroni jälkeen ajattelimme vielä lähteä saareen, vaikka säätiedotus lupaili jo melkoisia tuulia ja hyytävän kylmää keliä, jopa lumisadetta! Lämppäri taitaakin joutua puhisemaan läpi yön pitääkseen paatin riittävän lämpimänä.

Palataan nyt kuitenkin vielä hetkeksi toissaviikonloppuun, jolloin rantauduimme kovien koillis- ja itätuulten ulottumattomissa olevaan Kirkonmaan laituriin. Meri oli tällä suojan puoleisella rannalla lähes peilityyni, ja aurinko jaksoi edelleen lämmittää sekä kirkastaa säteillään saariston jo entuudestaankin niin kaunista värimaailmaa.

Perjantaina istuimme kipparin kanssa laiturin kupeessa rantakalliolla punaviiniä siemaillen ja ylitsemme lentäviä muuttolintujen auroja hieman haikeina katsellen. Pappakoiruus kävi tietenkin uimassa moneen otteeseen, rasavillin tyttökoiruuden keskittyessä rantalepikosta löytyvien keppien pilkkomiseen. Tapansa ja huvinsa kullakin, pääasia että viihdyimme valitsemillamme tyyleillä paremmin kuin hyvin ;)

Lauantaina tuijottelimme aikamme horisonttiin lännen ja etelän puoleisilla kallioilla, ja koska vesi oli huomattavan alhaalla (n. -60cm) näyttivät rannat tavallistakin kivikkoisemmilta ja pienen hiekkarannan pätkänkin löysimme kävelykierroksellamme. Nyt tiedämme mistä kohtaa on meidän kaikkien mukava mennä ensi kesänä uimaan.


Vähiin käyvät kohta myös nämä saarista otetut kuvat, mutta toivottavasti paljon muuta (lähes) yhtä mielenkiintoista kuvattavaa löytyy mantereeltakin. Yhden maailman ihanimman kuvauskohteen voisin tässä jo mainitakin, mutta ensin täytyy "hieman" harjoitella täysin toisenlaista kuvaamista, sekä kysyä tietenkin vanhemmilta lupa kuvien julkaisemiseen, mikäli yhdenkään onnistuneen otoksen ylipäätään saan aikaiseksi ;)

Virkistävää viikonloppua ja lokakuun viimeistä alkavaa viikkoa! 
t. ansku-mamma

14 kommenttia:

 1. Kyllä on Ansku-mamma taas ottanut hurmaavia kuvia! Olet minustakin tehnyt varsinaisen tyrsky ja rantakalliofanin! <3
  Kolmoskuvassa kuin kivi katsoisi haikeasti ulapalle ja ensi kesään?
  Kutkuttavaa odottaa kuvia pienokaisesta. <3
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olipa ihana kuulla! Ja kiitos ♥
   Ison kiven takana tuulensuojassa istuimme ja nautimme auringon lämmöstä ja valosta, ja tietenkin myös upeista maisemista :)
   Toivottavasti saan pojasta edes muutaman julkaisukelpoisen kuvan, tai jos edes yhden ;)
   Nyt on lähdettävä nukkumaan, että jaksan aamulla herätä 5:15.
   Kiitos kivasta kommentistasi ja oikein ihanaa lokakuista lauantaita sinulle ♥

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät :) Kiitos Katja ♥

   Poista
 3. Mahtavia kuvia. Ja kohtahan on jo kevät jolloin veneily onnistuu taas lämpöisessä :) Ja kun vesi on alhaalla niin on mahdollisuus siivota uinti paikat kivistä ym...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Kylmyys ei ainakaan itseäni niinkään haittaa, mutta kosteus ja pimeyskin jo tässä vaiheessa kautta, kun ei tahdo ehtiä perjantaisin työpäivän jälkeen enää valoisassa edes saareen saakka =D
   No, jospa vielä ensi viikonloppuna saareen pääsisimme, niin sitten voisimme todella kiitollisin mielin alkaa laittelemaan paattia talviteloille :)
   Vesi on edelleenkin tosi alhaalla, joten nyt olisi erinomainen tilaisuus siivota kaikkia rantoja myös roskista! Tällä Kirkonmaan pikkuisella hiekkarannalla ei näkynyt yhtään roskaa, mikä on aika harvinaista tänä päivänä.
   Oikeassa olet! Eihän tässä enää ole kuin n. 5 kk seuraavan kauden aloitukseen =D

   Poista
 4. Suosittelen sua tekemään veneilykirjan, mihin tulee paljon kuvia. Terkuin, Marianne F.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta Marianne ♥

   Poista
 5. Kuvissasi näyttää vielä ihan lämpöiseltä, vaikka kyllä illat ja yöt ovat tosi viileät. Se vaatii tiettyä tehoa veneen lämppäriltä ;). Ja niin, tästä viikonlopusta puhumattakaan :). Kyllä teillä on ollut pitkä kausi, kiva on sitä ollut seurata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat eivät valehtele, sillä molempina päivinä oli yllättävänkin lämmintä ajankohtaan nähden :)
   Illoista ja öistä ollaan vielä selvitty tehokkaan lämppärin ansiosta, mutta taukoamatta se kyllä joutuu töitä tekemäänkin.
   Pitkä ja antoisa kausi alkaa olla taputeltu, ja kivaa on ollut jakaa siitä parhaimpia hetkiä täällä blogissa, varsinkin kun kommentoitte aina niin kauniisti ja kannustavasti ♥
   Jaettu ilo on moninkertainen :)

   Poista
 6. Upeat kuvat ja komea hiekkaranta!

  Vesi on ollut todella alhaalla, Helsingin Lauttasaaressa avautui kulkuyhteys (joka on normaalisti veden peitossa) saareen. Harmitti kovasti, kun en itse ehtinyt paikalle ihmettelemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Sussi!
   Hiekkaranta on aiemmin ollut veden peitossa ja näyttänyt lähes yhtä kivikkoiselta kuin nuo muutkin rannat, ettei ole tehnyt mieli lähteä veteen kahlaamaan. Nyt näimme että tällä pienellä osuudella on ihana, sileä hiekkapohja, joten ensi kesäksi meilä on nyt yksi hyvä uimapaikka lisää ;)

   Täälläkin vesi on ollut ja on edelleenkin tosi matalalla (eilen -70, tänään -50) Olisi kyllä ollut kiva päästä paikan päälle hämmästelemään moista :)

   Poista
 7. Sinä olet mestri kuvaamaan merta, rantaa, kalliota ja hiekkaa ynnä muuta meriluontoon kuuluvaa. Upeat kuvat !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi orvokki sinua ihanaa mestarikannustajaa ja hyvän mielen tuojaa. Kaunis kiitos ♥

   Poista