perjantai 30. syyskuuta 2016

Tuulen tuiverrusta

Joskus tuntuu että elämä on yhtä vastatuuleen soutamista. On hetkiä jolloin tuntuu ettei muuta osaakaan tehdä kuin virheitä. Erehtyminen on kuitenkin inhimillistä. Ei elämää, eikä varsinkaan itseään, pidä ottaa liian vakavasti.

Lisäpuhtia ajoittain heikkeneviin aironvetoihini olenkin saanut huumoria heittämällä. Monesti melko ronskiakin. Nauru on todella tehokasta lääkettä vastoinkäymisiin ja vuosien varrella olen opetellut nauramaan myös itselleni. Voitte siis uskoa että naurua onkin riittänyt ;)

Olen äärettömän onnellinen, että minulla on muutama ystävä, jonka kanssa olen samalla aaltopituudella myös huumorin suhteen. Tämä jos mikä on tärkeää, sillä huumori voi myös vetää vakavaksi, ellei toinen sitä ymmärrä. Viimeksi eilen nauroin yhdessä rakkaan ystäväni kanssa puhelumme aikana moneen kertaan, tosi makeasti, ja kovaan ääneen! Onneksi olin yksin kotona =D

Naurun on todettu mm. lievittävän kipua ja parantavan unen laatua. Ilmankos kaikki onkin tänään tuntunut taas erityisen hyvältä, ja huomenna aamulla tuulten hieman hellittäessä tämänpäiväisistä lukemista suuntaamme paatin keulan kohti aavaa ulappaa...


Tärkeää elämässä on nöyryys ja intohimo. 
Minkä teetkin, tee takapuoli savuten,
syöksy siihen suorin vartaloin, kahdella kierteellä,
koska vain siten lunastat itsekunnioituksesi.
Ja jos kaadut, nouse ylös, 
pane heftaa polveen ja etene taas.
Jos kaadut aina vain, ajattele,
että kukaan ei kaadu niin komeasti kuin minä,
niin suoraan mahalleen ja näköalapaikalle.
Sillä autuaita ovat ne, jotka osaavat nauraa itselleen,
koska heiltä ei tule hupia puuttumaan.

-Aino Suhola- 20 kommenttia:

 1. Postauksesi ja tuon Ainon runon(ihan mahtava!) jäljiltä on ihana mennä nukkumaan hymyssä suin! :)
  Minulla on myös onni pikkusysterini kanssa se, että huumorimme kulkee käsi kädessä.Usein emme edes joissain "korrekteissa" tilanteissa voi katsoa toisiamme, koska pokka menisi auttamatta ja olisi tosi noloa.Huumorimme on tosi ronskia, eikä aihetta ole, mistä ei voi sitä vääntää.
  Kunnolla näuraessa, vedet silmissä oikein tuntee, kuinka solut puhdistuvat ja hyvää virtaa koko kehoon.:)
  Kuvasi ovat todella kauniit taas. Pidemmäksi aikaa jäin huokailemaan kuvia 4 ja 5.
  Hyvää yötä ja paljon naurua viikonloppuusi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me hoitajatkin heitämme myös melkoisen ronskia huumoria keskenämme, mutta se auttaa jaksamaan, ja kuten sinäkin olet todennut, nauru puhdistaa ja lisää hyvää oloa =D
   Kiva että tykkäsit tuosta Ainon runosta. Minustakin se on aivan mahtava :) Heftaa on meikäläiselläkin kulunut, nessujakin, mutta menoa ne eivät ole hidastaneet, päinvastoin. Takapuoli savuten taidan tehdä muutenkin aina kaiken, sillä hillitty ja hallittu olemus on minusta vähintäänkin yhtä kaukana kuin mars on venuksesta ;)

   Kiitos Mirjam-Matilda! Ilahdutit jälleen ihanilla sanoillasi ♥   Poista
 2. Ilman hyväntahtoista huumoria ei tätä elämää varmaan jaksaisi elääkään. Nauru pidentää ikää ja vaikka ei pidentäisikään, niin tekee kuitenkin elämän hauskemmaksi.
  Minusta on mukavaa, kun työpäiviini sisältyy niin paljon iloa ja naurua.

  Kuvasi ovat todella kauniita ja tukevat kertomaasi.
  Aurinkoista ja onnellista, nauruntäyteistä viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakin elämä olisi aivan valtavan raskasta ja tosi tylsää. Kukapa sellaista jaksaisikaan?
   Ihana kuulla että sinunkin työpaikalla osataan (ja saadaan) pitää myös hauskaa! Sellaisessa työyhteisössä on ilo tehdä töitä ja varmasti motivaatiokin on korkealla :)
   Kiitos Piipe ♥ Iloa ja naurua myös tulevaan työviikkoosi!

   Poista
 3. Oi, miten ihanaa, pääsette merelle. Muistakaahan naureskella kipparin kanssa merilintujen hauskoja ilmeitä ja pilvimuodostelmia! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä tämä lokakuu ajateltiin veneillä, jos vaan kelit sallivat.
   Jo se, että pääsee merelle, saa nauramaan =D ja varsinkin luontoäidin tarjotessa täysin tuuletonta, lämmintä ja auringonpaisteista säätä.
   Meikäläisen palloposket meinasivat jo melkein krampata jatkuvasta hymyilemisestä ;)

   Poista
 4. Ihana posti Ansku! Ja upeat kuvat, meren voiman ja tyrskyt voi miltei kuulla, pärskeiden suolan maistaa..

  Huumori on kyllä elinehto, ilman sitä olisi elämä kovin raskasta. Uskon vakaasti huumorin, ilon ja naurun hoitavaan voimaan, onhan sitä tutkittukin! Itselle nauramisen taito on myös tavattoman arvokasta ja vapauttavaa. Ihminen, joka osaa tuon säteilee usein valoisaa ja sallivaa energiaa ympärilleen.

  Suholan runoon kulminoituu paljon arvokasta elämänasennetta, ihana.

  Ilon kautta siskonen! Suloista viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos elämä meinaa käydä liian totiseksi, niin minua se alkaa heti tympimään.

   Välillä pitää päästä oikein kunnolla nauraa räkättämään, sillä se todellakin on vapauttavaa, ja siksi siitä niin kokonaisvaltaisen hyvä olo taitaa tullakin!

   Ilon kautta siskonen, ja pidetään mielessä että nauru päivässä pitää lääkärin loitolla ;)

   Kiitos Hannah ja iloa myös alkavaan viikkoosi ♥

   Poista
 5. Viime viikko oli töissä sellainen, että ei oikein vitsitkään tuntuneet auttavan. Joo, mutta ilman naurua ei tästä kyllä tule mitään. Onneksi kotona saa iloita lapsista ja unohtaa työmurheet. Nauru pidentää ikää! :)
  Oikein mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen tietäväni tuon tunteen, ei kiva. Välillä on toki tilanteita, joissa vitsit ovat vähissä ja hymykin hyytyy.
   Uskoisin että niistäkin tilanteista selviää paremmin huumorintajuinen ihminen kuin totaalinen tosikko, ja ihminen jolla on läheisiä sekä ystäviä, joiden kanssa tietää saavansa nauraa sitten kun taas siltä tuntuu :)
   Kiitos Kaisa ♥
   Iloa ja valoa tulevaan työviikkoosi!

   Poista
 6. Onkohan kulunut viikko ollut kansallinen epäonnen viikko töissä?! Itselläni oli myös niin kauheat draivit asiakkaista, että tulipa hyvin "piiskatut" petivaatteet, kun purin ahdinkoani niihin. Pääsin myös järven rannalle kuuntelemaan myrskyä; molemmat auttoivat ja tietty se, että ystävä kuunteli. - Tänään olen nauttinut jo eri mielellä järven rannasta ja auringosta.

  Aino Suholan runo on kuulunut pitkään suosikkeihini, varsinkin kaksi viimeistä riviä:)

  Toivottavasti huomenna alkava viikko on sinulle ja kaikille muillekin edellistä parempi.

  Mukavaa ja kuvauksellista syksyn jatkoa! Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen monesti miettinyt nyrkkeilysäkin hankkimista, mutta petivaatteiden piiskaaminen taitaakin olla paljon parempi vaihtoehto, koska sehän on hyödyllistä myös kodin puhtauden kannalta =D Kaksi kärpästä yhdellä ahdingolla ;)
   Luonnonvoimien äärellä omat vastoinkäymiset tuntuvat pieniltä, silti on ihanaa että on myös ystäviä jotka kuuntelevat ja ovat läsnä ♥

   Kiitos kovasti Terttu ja parempaa syksyn jatkoa sinullekin! :)

   Poista
 7. Sinun postauksesi ovat aina niin ihania ja voimaa antavia. Kiitos niistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Sussi, teit minut juuri aivan valtavan iloiseksi ja onnelliseksi!
   Kiitos itsellesi ♥

   Poista
 8. Ihanat kuvat, mutta kuvat 4 ja 5 on aivan upeita (piti heti tämä kirjoittaa ettei unohdu).
  Huumori ja nauru on elämän suola. Huumorilla katselen ympärille, väliin "leukaillen" mutta sydämellisesta, kaiken nielevää naurua en ole pitkää aikaa saanutkaan (sellaisia pieniä pyraädyksiä vaan). Se on ihanaa silloin kuin yllättäen kohdalle sattuu.
  Mukavaa merellemenoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoin tulee naurettua niin että meinaa melkein tikahtua nauruunsa, mutta viime torstainen naurun rätkätys ihanan ystäväni kanssa tuli kyllä ihan sydämen pohjasta ja ai että se tekikin hyvää =D
   Huumori lienee maailman paras depressiolääke, ja mikä parasta, sillä ei ole sivuvaikutuksia, se on ilmaista, eikä sitä voi yliannostella ;)

   Sinäkin tykkäsit eniten samoista kuvista kuin Mirjam-Matilda! Olipa hyvä että tuon vitosenkin sitten pitkän pähkäilyn jälkeen lopulta julkaisin. Kiitos orvokki ♥
   Ja oikein mukavaa viikon jatkoa sinulle!

   Poista
 9. Viisita sanoja ja upeita kuvia jälleen. Näitä katselee aina niin mielellään =). PS: Käyppä katsomassam blogissani olisi sinulle pieni "juttu" =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Katinka!! Ensin Sussin kommentti ja nyt sinulta tällainen tunnustus....emmiä kestä, täällä jo liikutuksesta ja ilosta itkeä tihrustan.
   Siis wau! Ja kiitos sinulle sielunsiskolle ♥

   Poista
 10. Ihanaa että on ystäviä joiden kanssa on samalla aaltopituudella, he ovat lahjoja <3
  Ronskikin huumori on kyllä minulle tuttua kun työskentelen ns. "miesten maailmassa" rakennusalalla. Työ on joskus ärsyttävää ja raskasta mutta huumori ja nauru on miltei jokapäiväistä ja suoraan sanottuna miehet on ihania työkavereita naisia kuitenkaan väheksymättä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on vain muutama tosi hyvä ystävä, mutta he ovatkin sitten todellisia timantteja ♥
   Ehdin työskennellä 27 vuotta aloilla, joissa valtaosa työkavereista oli miehiä, ja huumori oli sen mukaista ;) Hoitoalalla huumori on ehkä hieman "omanlaista" ja monesti heitellään ns. sisäpiiri-juttuja, jotka eivät välttämättä muille edes avautuisi, mutta pääasia että nauru raikaa =D

   Minun on pakko silti myöntää, että ikävä on aina välillä niitä entisiä miespuolisia työkavereita, ja uudetkin olisivat enemmän kuin tervetulleita ;)

   Poista