tiistai 23. elokuuta 2016

Juhlasta juhlaan

Tämä vuosi on ollut juhlia tulvillaan jo heti alusta alkaen, ja on sisältänyt itse juhlinnan lisäksi myös melkoisen määrän suunnittelua, valmistelua sekä odotusta. Luettelen tässä nyt vain oman perheeni juhlat, joista jokaisesta olisin myös halunnut postata, mutta en jostain syystä ole vaan ehtinyt.

Heti vuoden alussa vietimme siis kuopukseni tupaantuliaisia ja maaliskuussa hänen 20-vuotispäiviä. Seuraavaksi olivatkin jo sitten vuorossa hänen lakkiaisjuhlansa.

Täysiä kymppejä sekä välivitosia vietämme isäni, äitini ja siskoni kanssa koko konkkaronkka. Yhteinen matka on suunnitteilla, mutta ajankohtaa ja määränpäätä emme ole vielä lyöneet lukkoon.

Lauantaina olimme mieheni kuopuksen todella tunnelmallisissa ja kauniissa häissä, joista postaus on jo tekeillä, jee! Ja me kipparin kanssa juhlistimme pitkällä Saimaan lomallamme omaa 15-vuotista taivaltamme.

Marraskuussa vietämme vielä kipparin kanssa puuhääpäiväämme, ja koska tyttäreni & vävyni saavat piakkoin esikoisensa, pääsemme viettämään myös pienen pojan ristiäisiä vielä ennen joulua 

Hienoja hetkiä ja suuria tunteita. Kyyneliltäkään ei ole vältytty, mutta voin vakuuttaa, että jokainen juhlissa nähty kyynel on vuodatettu ilosta ja liikutuksesta. Tuskin voin liikaa korostaa ystävien ja läheisten merkitystä näissä elämän erityisissä ja tärkeissä hetkissä. Ystävät todellakin tekevät juhlan!


Juhlien vastapainoksi tarvitaan myös sitä ihan tavallista ja turvallista arkea, jonka ei kuitenkaan tarvitse olla tylsää ja ikävää. Eikä se sellaista missään nimessä olekaan, ei ainakaan näissä rakkaissa merimaisemissa, rakkaan mieheni rinnalla kulkiessani.  


Tulevana lauantaina syttyvät taas muinaistulet klo 21:30 kaikissa itämeren rantavaltioissa. Enemmän tietoa muinaistulien yöstä, sekä kartan mihin sytyttämäsi tulen voit merkitä, löydät täältä. 

Auringon kultaa ja kimallusta arkeenne!
-ansku-16 kommenttia:

 1. Oi, teillä on kyllä todellinen juhlien vuosi ollut, eikä loppua näytä olevan. Joskus tuntuu että kaikki juhlat kerääntyvät samalle vuodelle, kun taas menee vuosia kun juhlia ei ole juuri lainkaan. Ehkä sitten osaa arvostaa ja nauttia juhlista enemmän kun niitä on harvemmin. Toisaalta, itselleni juhlat kuin juhlat on tärkeät. Meillä alkoi juhlien syksy, kuin kaikilla lapsilla (niin omilla kuin sisarustemme lapsilla) on synttärit (yhteensä 11 juhlat) näin syksyllä. :) Nautitaan juhlista ja arjen pienistä hetkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vuosi on ollut ja tulee olemaan loppuun asti melkoista juhlintaa =D
   Itse en välitä juhlinnan kohteena olemisesta, mutta erittäin mielelläni kyllä suunnittelen ja myös osallistun toisten juhliin ;)
   Oho! Teilläpä vasta synttäripirskeitä piisaakin pitkin syksyä! Niistä varmaan saamme aikanaan lukea ja nähdä ihania kuvia ♥

   Poista
 2. Juhlien vuosi! :)
  Ihanat kuvat.

  VastaaPoista
 3. Muinaiset tulet..taas opin uutta.Piti oikein käydä katsomassa kartta tulista.:)
  Kaunista kukkaloistoa ja tuota ensimmäistä kuvaa, kun oikein läheltä katsoo, voi kuulla kalan molskauksen. :)
  Teillä ollut sitten oikein juhlantäytteinen vuosi.
  Lämpimät onnittelut 15-vuotisista! <3 Johdamme isännän kanssa vain kahdella vuodella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäinen kuva on sapokanlahdesta, jonka veden puhtaudesta pitävät omalta osaltaan huolen lahteen istutetut karpit. Kyllä siellä siis molskahduksia voi kuulla :)
   Teillähän juhlitaankin jo 3 vuoden kuluttua pyöreitä vuosia, ihanaa! Perässä tullaan kipparin kanssa hitaasti mutta varmasti ;) Kiitos Mirjam-Matilda ♥

   Poista
 4. Vau - onpas teillä juhlahumua :) Ihania muinaistulien yötä teille! Missä ajattelitte sitä viettää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Onneksi ei itse tarvitse sentään jokaista juhlaa olla järjestämässä, koska muuten voisi jo lievä stressi iskeä ;)
   Kaunissaaren kesänpäättäjäiset ilotulituksineen ja muine meluineen ei houkuttele, joten rauhallinen retkisatama olisi hakusessa. Katsellaan vielä torstaina tuuli- ja aaltoennusteita ennen lopullista päätöstä.
   Kiitos Merenneito ja oikein ihanaa muinaistulien yötä myös teille merikarhuille :)

   Poista
 5. Ihanaa, kunnon juhlavuosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! Työt vaan ovat hieman häirinneet juhlintaa, tai lähinnä niiden järjestämistä ;)

   Poista
 6. Kauniita, ihanan kesäisiä kuvia! Juhlahetket antavat kivaa muisteltavaa pitkäksi aikaa. Ja kuinka mukavaa onkaan tavata tuttuja ja sukulaisia, joita ei välttämättä muuten kovin usein näe. Onneksi joku viisas on keksinyt juhlat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti sinulle Päivi! Kuvat on otettu viikko sitten Sapokan vesipuistosta, Katariinan meripuistosta ja Mansikkalahdesta :)

   Sinäpä sen sanoit! Ihan liian harvoin tulee nähtyä ystäviä ja sukulaisia.
   Meilläkin kun on monta vuorotyöläistä jo pelkästään lähipiirissä, niin on aika hankalaa sovittaa vapaita, ja yleensäkin aikatauluja yksiin. Helposti sitä vaan tyytyy soittelemaan kuulumisia, mutta on se kyllä ihan toista kun nähdään kasvotusten. On myös tosi kiva pukeutua vähän fiinimminkin välillä ;)
   Jos oikein laskin, tänä vuonna on vielä kuudet juhlat edessä, hiphei!

   Poista
 7. Jo on ollut juhlia… johan te elätte niillä seuraavat 5 vuotta ainakin.. Onnea.
  Ja niin on taas kauniit kuvat, oikeat iloisen mielen tuojat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä vaan!! Kiitos :)

   Sinun sanasi ovat myös oikeat iloisen mielen tuojat, kiitos orvokki ♥

   Poista
 8. Ihanaa kun on paljon iloisia juhlia :)
  Mikä on muuten puuhääpäivä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin! Äitini mielestä ikääntymisessä ei ole mitään ihanaa, mutta minusta jokaisesta eletystä vuodesta pitää olla kiitollinen ja juhliminen on kivaa :)
   Puuhäitä vietetään kun on oltu 5 vuotta naimisissa eli alkutaipaleella ollaan kipparin kanssa, vaikka yhdessä elettykin jo 15 vuotta ;)

   Poista